Giriş Kayıt

Ateş Böceklerinin Mezarı (1988) Yorumlar - Sayfa 4


Hotaru no haka

Yorumlar (71)
avatar
(27) -
Bana insanlık ölmüş mü acaba diye düşündürten anime...

Sürprizbozan: Göster
10


avatar
(338) -
Bu film hakkında ne yazmalı, ne demeli bilmem.. Savaşın olduğu dönemde 2 kardeşin hayata tutunma çabası.. Hele o dünyalar tatlısı kızkardeş yok mu.. Eğer insanın içinde azıcık duygu varsa en azından bi düşünmüştür herhalde, kötü olmuştur.

Setsuko'nun istediği sadece meyve şekeriydi Ağlamaklı Biraz ağlamak istenirse, izlenmeli..
9


avatar
(7) -
Hotaru no Haka aka.Grave of the Fireflies 1988.by-momogogo9 için uygun senkron lütfen...


avatar
(240) -
Isao Takahata'nın neredeyse anime sinemalarının hepsini seyrettim.Özellikle aklımda kalanlar Gökteki Kale ve Rüzgarlı Vadi'dir tabi bu film ise ruhumda kalanlar kategorisine giriyor.Isao Takahata'nın filmlerinde ufakta olsa ya da üstü kapalı da olsa 2.Dünya Savaşı'nda ki Japonya'yı o buhranı çok iyi anlatmıştır.Sonuçta o dönemlere o sefalet ve açlığa tanık olmuş bir insan.Dram türünde olan filmimiz insanı baştan sıksada sonradan açılıyor aslında kendine çekiyor ister-istemez.Filmdeki anlatılmak istenen o aşırı duygu buhranını hissediyorsunuz özellikle sonlarına doğru elinizde olmadan gözleriniz yaşarıyor.Normalde dram seven biri değilim ama bu tarihi film tadında ki sanat eseri dram seven-sevemeyen herkesi etkileyecek nitelikte. Anime kültüründen uzak seyriciler lütfen çizgi film şeklinde değil gerçek bir film olarak izleyin ki yukarıda ki son cümlelerimin sebebini anlayacaksınız.Sonuç olarak bu mükemmel film kesinlikle izlenir kategorsinde.
9


avatar
(59) -
İzlediğim en gerçekçi anime idi kaldı ki; sinema otoritelerinin de üzerine aynı şeyi düşündüğü, bunu düşünmemeyi imkansız kılan bir film bu.
Acının, açlığın, yalnızlığın, çaresizliğin toplamda; savaşın etkisi iki çocuğun hikayesi üzerinden ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi.
İçi burkar ve bırakır bu film, öylece bakakalırsınız dünyaya, neler neler yaşanırken sırtınızı çevirdiğiniz dünyaya, o çocuğun şeker kutusuna baktığı gibi bakakalırsınız...
Çok güzeldi, savaşı bu kadar samimi özetleyen bir film daha seyretmemiştim.

'Filmde ates bocekleri insanlari temsil etmektedir..
Kucuk kiz ates bocekleri icin mezar hazirlarken bir kac saniye kadar, insanlarin toplu sekilde mezarlara gomulmeleri gosterilir.. Kucuk kiz sorar, ates bocekleri icin yaptigi mezari kapattiktan sonra "neden ates bocekleri bu kadar cabuk ölüyor?"..
Neden insanlar bu kadar cabuk ölüyor?'
9


avatar
(382) -
Enfes bir seyir. Fazlasıyla ağır bir dram. Sümüklü O tarihe göre bu kadar kaliteli bir yapım ortaya konmuş olması gerçekten şaşırtıcı. Sanki 2010 yılına ait teknolojiyle üretilmiş gibi. Gerçekten her şeyiyle dört dörtlük bir film.
10


avatar
(12) -
Arkadaşlarımın bir süre önce, "Abi ne filmdi o ya, n'olduğumuzu şaştık." demeleri üzerine izlemeye karar vermiştim ve dün izledim. Bugün de kuzenimin "Biraz ağlamak istiyorum artık." demesi üzerine tekrar izledim. Ama o ufak yavrunun iç parçalayan haykırışları ve ağlamalarına gözlerim buğulu bir şekilde şahit olurken, yine o kuzenimin "Ayy, hiç de sevmem böyle zırlayan çocukları." demesi üzerine sinirlerimin kayışı koptu tabii ve dayanamayıp "Senden anne falan olmaz." diye lafı yapıştırdım da anca rahatladım Gülücük

Filme geri dönecek olursak, aynı Shakespeare'in trajedileri gibi, sonunda ne olacağını kestirirsiniz, ama önemli olan hikayenin nasıl işlendiği, nasıl aktarıldığıdır. Bu filmde de en başta, filmin sonunun portresi çiziliyor. Ancak o kısma kadar olan her yer öyle etkileyici aktarılmış ki, izlediğim onca savaş filmi arasından savaştan bu kadar nefret etmemi sağlayabilen başka film çıkmamıştır herhalde.

Savaşın sonuçlarının ne kadar kötü olabileceğini mükemmel bir şekilde anlatan bu filmi, izlemeyen herkese öneririm.

9/10
9


default avatar
(4) -
iç acıtıcı bir film...


‹ Önceki 1 2 3 4 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film