Giriş Kayıt
Yorumlar (9)
avatar
(4242) -
Meşhur kanun adamı Pat Garrett ve Billy The Kid uyarlaması ilk defa şahit olduğum bir durum olmadığı için şaşılacak bir şeyler bulamadım. Başrolde sevdiğim saydığım ve oyunculuğunu izlemekten zevk aldığım James Coburn var. Hatta Bob Dylan bile oyunculuk yapıyor ama hayatına şarkıcı olarak devam etmesi onun için daha iyi. Tek tek saymasam da çok zengin ve kaliteli kadrosu var ama ne yazık ki bunu iyi kullanamıyor. Hikayede cazip olan bir şey olmadığı gibi heyecanın eksik olduğu bir Western olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.
6


avatar
(1583) -
Coburn (Pat Garret) ve Kristopherson (Billy the Kid) iyi seçimler olmuş diyebilirim. Bizim Kağızmanlı Bob Dylan da var ortalıkta geziniyor. Film müzikleri olarak tamamen onun parçaları çalıyor (Ben 1-2 parçası hariç pek sevmem ya neyse). Bir zamanlar baba oğul gibi olup kanunsuz işler çeviren bu ikili, Garret'in kanunu seçip şerif olmasıyla ilişkilerini zedeler. Vali Garret'in Billy the Kid'i bulmasını emreder. İçinde büyük kaoslar yaşasa da kabul ederek peşine düşer. Halk Kid'i çok sever ve kollar, Garret'tan nefret ederler. Filmin konusu bundan ibaret. Daha iyi olabilirmiş, yine de fena değil.
5

Cevaplar (6)
avatar
(792) -
Neden pek sevmediğini tahmin edebiliyorum. Filmden sıkılmıştım ama tekrar izlemeyi deneyeceğim.


1
| Bildir
avatar
(1583) -
Vay, Sir abimin westerni gelmiş Gülücük Coburn adamımdır ya! Gerçekten şu sitede rastlayabileceğin James Coburn hayranı ilk 5 te ben varımdır kesin. Aksanı, tarzı, nüktedanlığı, hastasıyız Gülücük Once Upon a Time in the Revolution ve Bite the Bullet da izlenebilir 70'li yıllar westernlerinden.
5


1
| Bildir
avatar
(792) -
Her zamanki gibi önerilerin sağlam. Lee Van Cleef (Sabata) vardır, malum. Bilirsin. Benim çocukluğumda Giuliano Gemma (Alias: Montgomery Wood) vardı. Ayrıca Andrea Giordano, Tomas Milian, hepsi İtalyan... Amerikalılardan fazla Western yapmışlar sanki. Tomas Milian'ın "Syndicate Sadists" diye bi filmini görmüştüm zamanında (Western değil), yıllar sonra Behzat Ç'ye gözüm takıldığında, "Yahu bunu bi yerden gözüm ısırıyo" demiştim. Çoğunluğun aksine ben diziyi sevememiştim ama... Herneyse...

Sergio Leone'ye dönersek; senin önerdiğin "Once Upon..." (Duck, You Sucker - bende sırasını bekliyordu), ondan önceki "Once Upon A Time in The West" ve Western olmayan "Once Upon A Time in America" (Senin yüzünden tekrar izleyeceğim, extended versiyonu var) ile beraber "ONCE UPON" üçlemesi olarak geçiyor. Kazara burayı okuyan olursa bilgisi olsun dedim...


1
| Bildir
avatar
(1583) -
Lee Van Cleef Angel Eyes Gülücük adam efsane yahu, western için doğmuş adeta. Il giustiziere sfida la città (1975) = Syndicate Sadists , imdb'de var, burda mevcut değil. Evet İtalyanlar westernde çok film yapmış. Ayrıca çocukken okuduğumuz Texas, Tom Miks, Kaptan Swing vs gibi kitapları da İtalyan çizgi romancılar yapmış. Behzat Ç. benim de ilgim dışında kalan bi dizi. Uykum gelmese James Coburn filmi izleyecektim şimdi Cross of Iron (1977), kısmetse yarın artık. Good night sir.
5


1
| Bildir
default avatar
(302) -
muhabbete çok geç dâhil olduğum için kusura bakmayın beyler. Gülücük söylediklerinize katılıp, şunu ilave edeyim: şayet spagetti westernler yapılmamış olsaydı ve sergio leone meşhur üçlemesini çekmemiş olsaydı, biz hâlâ sinekkaydı tıraşlı, süper kostümlü, saçları briyantinli vs kovboylar seyretmeye devam edecektik. neyseki s. leone ve italyanlar (kısmen de ispanyollar) western konusuna el atmışlar da, gerçek kovboy filmleri izlemeye başlamışız: üstü başı kirli, saçları çalı gibi, suratında bir karış sakal olan, leş gibi kokan, tuvalet nedir bilmeyen gerçek sığır çobanlarını... ya kadınlar? hakeza onlar da aynı. holivud westernlerinde kadınlar banyodan yeni çıkmış, şahane elbiseler içinde, hepsi ev kadını modunda... sergio abi duruma el attıktan sonra ise, pislik içindeki orospular, erkek peşinde koşan namussuz karılar beyazperdede arz-ı endam eylemeye başladılar. âcizane tespitlerimden ufak bir demet. Çok Mutlu


1
| Bildir
avatar
(1583) -
Haksız olmaktan uzaksın, "düz western ve spagetti western arasındaki farklar nelerdir" diye google'a sorduğunda alacağın cevapları yazmışsın. Bu işte sadece S.Leone yok elbette;


1.. Sergio Leone (1929–1989) : Sergio Leone, dönemin en etkili spagetti western yönetmenlerinden biriydi. İsimsiz Adam Üçlemesi olarak da bilinen Dolar Üçlemesi, Clint Eastwood'un başrol oynadığı üç ikonik filmi içeriyor: Bir Avuç Dolar (1964), Birkaç Dolar İçin (1965) ve İyi, Kötü ve Çirkin (1966). ). Leone'nin Amerikan sinemasını etkileyen filmlerinden bir diğeri de Bir Zamanlar Batıda (1968) filmidir.

2. Sergio Corbucci (1927–1990) : Sergio Corbucci , Akira Kurosawa'nın Yojimbo (1961) filminin yeniden yapımı olan ve intikam peşinde koşan bir askeri (Franco Nero'nun canlandırdığı) anlatan Django'yu (1966) yazdı ve yönetti . Corbucci aynı zamanda Quentin Tarantino'nun Zincirsiz Django (2012) filminin hikayesine ilham veren The Great Silence (1968) ve Navajo Joe'yu (1966) da yönetti .

3. Giulio Petroni (1917–2010) : En çok Death Rides a Horse (1967) ve Tepepa (1968) gibi duygusal ve şiddetli westernleriyle tanınan Petroni'nin tarzı, insan doğasının karanlık tarafına odaklanıyordu.

4. Enzo Barboni (1922–2002) : Enzo Barboni, komedi unsurlarını birleştirerek spagetti western türüne benzersiz bir yaklaşım geliştirdi. Filmlerinden ikisi, Bana Trinity Diyorlar (1970) ve Trinity Hala Benim Adım (1971), Terence Hill'i kıvrak zekalı, tembel bir silahşör olarak canlandırıyor.

5. Tonino Valerii (1934–2016) : Tonino Valerii, Lee Van Cleef'in başrol oynadığı şiddet içeren Day of Anger (1967) ve komedi My Name Is Everyone (1973) dahil olmak üzere çok çeşitli spagetti westernleri yönetti

gibi önemli yönetmen ve yapımcılar da mevcut.
5


0
| Bildir


avatar
(2066) -
Yıllar önce izlediğim bu Sam Peckinpah filmini tekrar izledim. Kris Kristofferson iyiydi, James Coburn'u beğenmedim. Pek Peckinpah sert üslubunu da bulamadım. Yine de iyi çekilmiş bir western. 7.


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film