Giriş Kayıt
Yorumlar (18)
avatar
(185) -
İzledikten sonra neden bu kadar geç izledim dediğim filmlerden.uzun süresine rağmen hiç sıkmadı.James Stewart ın mahkemedeki avukat performansı gerçekten muhteşemdi.kendisi zaten efsane bir oyuncu.bu rolünde üstesinden de harika bir şekilde gelmiş. 8/10


avatar
(60) -
Çok sevdiğim mahkeme filmleri arşivime yeni bi tane daha eklemiş oldum. Çok güzeldi "Beklenmeyen Şahit" filmi kadar olmasa da o film ile hemen hemen aynı tadı verdi diyebilirim


avatar
(1723) -
uzun gibi görünsede kesinlikle akıyor, başarılı bir cinayet anatomisi çekilmiş, oyunculuklar çok iyi, kafanızda kurduğunuz senaryolar finale doğru değişiyor, tempo gayet güzel, finali biraz hızlı ve gelişigüzel buldum, eleştirim buraya, geri kalan öğeler muntazam...
8


avatar
(415) -
Film güzel sayılır ama süresi çok fazlaydı. Yer yer sıktı gerçekten. Normalde mahkeme filmleri pek güzel gelir bana ama bu film o kadar da özel değildi.
6


avatar
(27) -
Otto preminger in izlediğim ilk filmiydi. Filmi çok güzel ve ben çok sevdim gerçekten. James Stewart ın olduğunu bildiğim için izlemiştim filmi. Filmin artıları epey var bence. Filmin konusu iyi seçilmiş ve oyunculuklar çok iyi bence. Çok kaliteli bir mahkeme sahnesi var. Bu mahkeme sahnesi kadar kaliteli bir hukuku olan bir ülkede yaşamak isterdim.

Filmi spoiler vermeden anlatmak imkansız.
Sürprizbozan: Göster
10


avatar
(1418) -
2014 yılında yazdığım yorum...

Bir Cinayetin Tahlili/ ANATOMY OF A MURDER (1959) 7 dalda Oscar adaylığı olan, mahkeme sahneleri, diyalogları ve oyuncuları ile öne çıkan çok başarılı bir hukuk, gizem suç filmi. Her anında izleyenin zihnini zorluyor ve filme katılımını sağlıyor.

Tecavüze maruz kalan bir kadının kocası saldırganı öldürür ve hapse atılır. Film cinayeti işleyenin savunulmasını konu alıyor.

Laura çok cazibeli ve güzel bir kadındır. Kocası ise bir subaydır. Bir gece kocası uyurken gizlice bara giden Laura, bar sahibi ile evine dönerken onun tarafından dövülür ve tecavüz edilir. Eve dönüp olanları eşine anlatır ve eşi bara gidip tecavüz eden kişiyi öldürür ve polise teslim olur. Savunma avukatı olarak da Paul Biegler'i seçer.

Bu cinayet haklı bir nedene mi dayanmaktadır? Katil serbest mi bırakılmalıdır ? Olay gecesi tam olarak neler olmuştur?

Tanıklar, avukat, savcı ve katiliyle soru cevapların hakim olduğu zihin açıcı ve düşündürücü bir film. Ben verilen kararı doğru bulmadım. Psikiyatri biliminin katil lehine kullanılması da bence doğru değildi. Bir cinayet varsa ortada az yada çok bir hapis cezası olmalıydı diye düşünüyorum.

Çok güzel bir klasik film.Tavsiye ederim. Bu arada Lee Remick'in ne kadar hoş ve güzel bir kadın olduğunu belirtmeden geçemeyeceğim.
8


avatar
(1234) -
James Stewart ın her zamanki gibi muhteşem oyunculuğuyla, mahkeme filmlerinin en iyilerinden bir tanesi olarak adını sinema tarihine geçirmiş bir filmden bahsediyoruz. 9 puan.
8


default avatar
(29) -
James abi yine kalitesini ortaya koymus . Mukemmel bi mahkeme filmi . Ben Gazzara da super oynamis herkez izlesin
9


default avatar
(78) -
Sinema tarihinin en iyi filmlerinden biridir. İstikrarlı temposu ile izleyiciyi merak içinde bırakıp sununa kadar sürüklüyor. James Stewart'ın oyunculuğu mükemmel...
10


avatar
(811) -
Bu tür filimleri sevenlere tavsiye edilir.Sonuna kadar sıkılmadan izliyorsunuz.
8


avatar
(86) -
Güzel filmdi tavsiye ediler.
9


avatar
(2066) -
Bir mahkeme filmi. Mahkemeleri show yeriymiş gibi de gösteren, jürili filmlerden. (Jürili mahkemenin kıta Avrupa mahkemelerinden iyi olduğu kanaatindeyim). James Stewart avukat rolünde fena değildi, esprili konuşmalar mahkemeye renk katıyor. Lee Remick hakikaten tuhaf, hem de çok tuhaf. Ben Gazzara da öyle. Hikayede tam bir netlik olmamasına rağmen, sırf mahkemedeki artistik duruşmalar filmi götürüyor. 7.


avatar
(440) -
Film fazla uzundu. Çok olmasa da sıkıldığımı söyleyebilirim. Ve bu da; "Acaba 250ye nasıl ve neden girmiş?" sorusunu sorduğum bir filmdi. Kötü değildi, ama o kadar da güzel değildi. Belki bir cinayeti haklı kılan sebepleri ilk kez perdeye aktaran film olması bulunduğu yere bir açıklama getirebilir ama kriter beyaz perdedeki ilkler olmamalı. O zaman IMDB 1000-1500 gibi bir listemiz olurdu.
Filmle ilgili fikirlerime devam edecek olursam, mahkeme filmlerini çok sevmeme rağmen bu film beni tatmin etmedi, oyunculuklar kaliteliydi. Oluşturulan karakterler için aynı şeyi söyleyemeyeceğim, biraz fazla uçlardaydılar.
Sürprizbozan: Göster
Boş vaktiniz varsa ve böyle filmleri izlemekten hoşlanıyorsanız tavsiye edebilirim ama bu film ne çerezlik, ne de izlemek için vakit ayırmanız gerekenlerden. İzleyecek daha güzel filmleriniz vardır diye düşünüyorum. Puanımın bu kadar yüksek olmasındaki neden ise, yapım yılı bu kadar eski iken günümüz filmlerindeki kaliteyi görmüş olmam ve tabii ki James Stewart
7


avatar
(233) -
Mahkemede gecen filmlerin hepsimi guzel yoksa
10


avatar
(38) -
Bu yaz hukuk ile ilgili filmleri izlemeyi planlıyorum. Güzel başlangıç bence. Süperrrrrr
10


default avatar
(61) -
Lee Remick'in hafif meşref kadın rolü seneryoya güzel adapte edilmiş, filmin sonuna kadar masum suçlu durumu gizemini korudu.


avatar
(1684) -
İki buçuk saatlik filmin yaklaşık doksan dakikası mahkeme salonunda geçmesine rağmen bir saniye bile sıkmayan ve aslında herkese hitap etmeyen efsane bir mahkeme filmi. Filmin geneline hakim olan mahkeme salonu sahneleri bir basketbol maçı havasında ki sanki son anda bir üçlük geliyor ve rakip takım öne geçiyor maç uzuyor gibi Hehehehe
James Stewart için bir başka filmde "Bu adam aksiyon yakışmıyor bol bol konuşsun bizi mest etsin " demiştim ki işte Rear Window ve bu filmde bol bol konuşup diyaloğa girerek karaktere verdiği hayatla kalitesini bir kez daha gösteriyor.
Sıkıcı dava görüşmelerinden ziyade sık sık güldüren ve filmin sonuna kadar sürekli tahmin etmenize neden olan bir yapım; klasik filmler için dönemin en iyilerinden denir ama bu filmin türü itibariyle de gelmiş geçmiş en iyilerden biri; mutlaka izleyin.
9


avatar
(6) -
İzlenmesi gereken bir film.
9


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film