Giriş Kayıt
En çok beğenilen yorumlar
default avatar
(186) -
Kubrick'ten anti militarist bir film. Kendini sorgulayan ve orduların saçma sapanlığına vurgu yapan bir film. Etkilenmemin diğer bir sebebi ise, cephedeki askerlerin hayatını kağıtlarla hesaplayan bir zihniyetle hesaplaşma içine giriyor. eleştirlen fransız ordusu değil, aynı zamanda dünyada ki tüm ordulardır.

Filmin diğer bir yönü ise, Hollywood ikonundan bir anti-milatirist kahraman çıkarmasıdır. Savaş sahneleri ve komuta merkezinin görüntüleri filmi daha büyük kılar.
9


avatar
(346) -
Kübrick'in en çok beğendiğim filmi.
Gerek askerlerin ve komutanların ikiyüzlülüğü gerek savaşın anlamsızlığı ve insanların canlarını bir hiç uğruna zorla feda ettirilmesi çok iyi anlatılmış.
Platoon bu filmi izleyenlere tavsiye edilir.
9


avatar
(511) -
Galiba savaş psikolojisi bir filmle ancak bu kadar iyi anlatılabilirdi.

Teşekkürler Kubrick.
8


Yorumlar (38)
avatar
(569) -
I. Dünya Savaşı'nda, Fransa ve Almanya arasındaki inanılmaz yıkıcı ve beyhude siper savaşının ortasında geçen ve konusunu gerçek olaylardan alan bir savaşa draması.

Savaşın propagandasını yapan ve fayda sağlayan seçkinler ile savaşta acı çeken ve ölen sıradan vatandaşlar arasındaki eşitsizliğin siper ve mahkeme salonunda büyük bir açıklıkla gösterildiği çarpıcı bir hikaye.

Oyuncu kadrosunun kusursuz olduğu, mükemmel sahnelenmiş ve harika oynanmış yapım, Kubrick'in klasik döneminden önce çekilmiş ve görece erken dönem filmlerinden olmasına rağmen en iyilerinden biri.

Winston Churchill'in siper savaşını ve askeri zihniyeti son derece doğru bir şekilde tasvir ettiğini söylediği film, Fransa ve İsviçre'de 1978, İspanya'da ise 1986 yılına kadar yasaklı kalmıştır.

- Herkes böyle düşünmez. Samuel Johnson başka şeyler söyledi.
- Neymiş o?
- Önemli bir şey değil
- Soruyorsam önemlidir. Kimmiş bu adam?
- Samuel Johnson, efendim.
- Peki vatanseverlik hakkında ne demiş?
- Bir hainin son sığınağı olduğunu. Özür dilerim. Kişisel bir şey kastetmedim.
8


default avatar
(9) -
Beni en çok etkileyen filmlerden birisidir, hem savaşın ve savaşan askerlerin pisikolojilerini çok iyi anlatmış, hem de savaşı planlayan ust rütbeli subayların gözünde askerlerin ne kadar değersiz görüldüğü vurgulanıyor, filmin sonunda alman kadına zorla şarkı söyletirlerken benim de gözümden yaş geldi, idam sahnesi beni Bayaa sarstı,
10


default avatar
(10) -
Zamanı için iyi olabilir ama bana göre aşırı derecede abartılmış bir film. Kameranın kullanımı dışında hiçbir özelliği yok. Bir küt diye bitmedi mi, sinir oldum. Son sahnenin anlamsızlığı da tüy dikti.
6


avatar
(1723) -
bence kubrick'in zayıf halkalarından biri, evet bir savaş filmi ancak anlattığı ve dertlendiği başka bir konu var, kirk yine muhteşem ancak filmin temposunu yavaş buldum, filmde çok fazla duygusallık var, konu çok dar bir pencereden bakılmış, geniş açıyı diyaloga yaymışlar buda sıkılma kapasitesini arttırmış yine de savaş karşıtlığı için güzel bir seyirlik...
7


default avatar
(3) -
Savaşı yücelten, kahramanlar çıkartan hollywood yönetmenlerine parmak uzatıp bakın ben buradayım, bakın ben doğruları anlatıyorum diyor. Kubrick bizlere savaş konusunda ki gerçekleri altın tepsi de sunuyor. Askerlerin psikolojisini çok iyi yansıtan film, bizlere sistemin sorgulanamayan, mantığa aykırı yönlerini de gösteriyor.

Teşekkürler Kubrick.
10


avatar
(422) -
Her savaş filminde etkin olan bir yön vardır. Kimisi savaşın anlamsızlığına, kimisi savaşın gerçekçiliğine, kimisi duygusallığa, kimisi insana vs. yoğunlaşır ve her birini ayrı ayrı değerlendirdiğimde, öne çıkan tek bir film yoktur. Savaşın anlamsızlığı için en iyi film X'dir desem, savaşın gerçekçiliğini yansıtan en iyi film Y'dir derim. Bu filme gelmeden izlenecek birçok savaş filmi var. Ben, abartıldığını düşünen taraftayım. En başta bahsettiğim o odak noktasına ulaşmış ama üst noktalara taşıyamamış bir film.
5

Cevaplar (3)
default avatar
(15) -
Neden üst noktaya ulaşamamış? Film savaş karşıtı bir film. Savaşın askerlere olan etkisini, bir değersiz piyon gibi kullandıklarını çok iyi anlatıyor.
9


0
| Bildir
default avatar
(15) -
Ve de askeri hırsı çok iyi anlatıyor
9


0
| Bildir
default avatar
(14) -
1957 yılında henüz 2. dünya savaşının üzerinden çok geçmemesi savaşın sıcaklığının devam etmesi milyonlarca insanın ölmesi kalanların ise hayat sevincinin ölmesinin yaşandığı o dönemlerde savaşın ne kadar yüce ve kutsal olduğu anlatılırken birden tüm dünyayı karşısına alacak kadar cesaretli bir adamdır kubrick. o dönemde gerçekleri yansıtan böyle bir filmi yapmak çoğu yönetmenin erişemeyeceği bir cesarettir. savaşın politik kısmından keyif almıyorsanız aksiyon dolu filmlerden seyrediniz. bu ne sizin anlayabileceğiniz ne de zevk alabileceğiniz bir filmdir.
9


1
| Bildir


default avatar
(134) -
Film beklentimin dışındaydı.Kubrick daha ilk filmlerinden farkını/tarzını ortaya koymuş.Bu filmin özeti benim için:Savaş(Ne için?), emir komuta zinciri, ceza sistemi ve dahası...İzlemenizi tavsiye ederim.Bu arada filmin siyah beyaz oluşu güzeldi.Saygılar...


default avatar
(1723) -
Çok çok iyi , böylesine muhteşem bir yönetmen niye bu kadar az film çeker ki ........
9


avatar
(140) -
'İnsanın en asil duygusu merhametin burada bulunmadığına inanamıyorum.'

harika bir film, insanın, egosu ve kendini kusursuz görme arzusundan dolayı yapmayacağı şey yoktur.

askeri sistemi, insan hayatını sorgulayan mükemmel bir film.
9

Cevaplar (1)
default avatar
(9) -
Yorumunuza aynen katılıyorum.
10


0
| Bildir


avatar
(511) -
Galiba savaş psikolojisi bir filmle ancak bu kadar iyi anlatılabilirdi.

Teşekkürler Kubrick.
8


avatar
(206) -
Dram filmlerini her zaman cok sevmisimdir. Hele birde bunu yapan kişi Kubrick ise boyle güzel Bur eser çıkıyor ortaya. Keske suçluların da cezasını çektiğini görebilseydik
8


default avatar
(136) -
''Zafer yolları bizi ölümden başka bir yere götürmez.''Thomas Gray
10


default avatar
(12) -
işte budur çok yazmaya gerek yok aldı götürdü.bravo kirk amca ayrıca joseph turkel "peder sahnesi" tek güldüğüm sahneydi bravo
10


avatar
(370) -
Antimilitarist/savaş karşıtı bir film olmaktan ziyade erk sahiplerinin kişisel/egoist tavırlarının ne gibi sonuçlar doğuracağını vurgulayan bir filmdir. Daha çok da adalet duygusuyla alakalıdır anlatılmak istenen.

Onun haricinde bir film olarak estetik anlamda çok çok üst düzey bir yapım. Kubrick farkının hissedildiği bir film.
9


avatar
(678) -
Askere gidenlerden duyduğum mantığınızı dışarıda ve bırakın soru sormayın. İşte bu kadar iyi bir kurum askerlik.
Kendi çıkarları doğrultusunda insanların ölüm kararını vermek ne kadar kolay oluyor komutanlar için, özellikle kendi cephede değilse. Askeriyedeki mahkeme sistemi yine kendine yakışır şekilde.
Filmin sonuna ise ayrıca değinmek gerekir
Sürprizbozan: Göster

Filmin tek kötü yanı İngilizce olması.
9


default avatar
(28) -
Anlatmak istediğini anladım da film tadı yok kitapdan okusam da olur yani film eksikliği var sıkıcı
7


avatar
(433) -
Filmde şöyle bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum. Kubrick -acemiliğinden olsa gerek- anlatmaya çalıştığı 'ölüm korkusu' nu fazlasıyla ikinci plana atmış. Bireylerin hırsının adaleti nasıl etkilediğini muhteşem anlatırken idama mahkum olan 3 askerin psikolojini yeterince anlatmamış. Elbette bundan bahsetmiş ama ikinci plana atmış.
Oysa film 90 dakika.Bu 3 askere özel 20 dakika daha eklenebilirdi sanki.

Yinede harika bir film.İzlemenizi öneririm.
8

Cevaplar (2)
default avatar
(12) -
izleyiciyi sıkma riskini unutmayalım
10


0
| Bildir
avatar
(433) -
Sıkıcılık süreden ziyade dil ile alakalı değil midir? Sorun olmazdı sanki. Öyle ağır bir film değil bu.
8


0
| Bildir


default avatar
(109) -
Kubrick'in 70 yılına kadar yaptığı filmlere bakıyorumda bu adam sonradan kafayı bozmuş diyorum. Çünkü bu kadar iyi bir anti militarist yaklaşım ondan beklemiyordum(FMJ tada vardı ama o biraz daha farklıydı) Kirk Douglas 'a lafımız yok zaten üstat döktürmüş. İyi bir Kubrick filmi. Filmin iyi özelliklerinden biride zamanının azlığı(biraz fazla az da olsa) Sıkmadan bitiriyor filmi Kubrick. Watchlistinizde varsa hemen izleyin derim
8


default avatar
(45) -
Sürprizbozan: Göster
haricinde kusursuz bir yapım. Belkide askeri hırsın anlatıldığı en iyi film.
10


avatar
(811) -
Kirk Dougles'ın oyunculuğu harika idi.
Çok fazla lafa gerek, sadece izleyin ve arşivin en güzel yerine yerleştirin.
9


‹ Önceki 1 2 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film