Giriş Kayıt
Yorumlar (5)
avatar
(114) -
Filmin adını Darağacımı Yükseğe Kur diye aratırsanız rahat rahat bulabilirsiniz. Seyri güzelleştiren bayanlar ve rollerinde usta isimlerle güçlü bir yapım. Hikayesi de zamanında çok ses getirmiş olmalı. İzlerseniz pişman etmez iyi seyirler.
8


avatar
(168) -
“Bütün kadınlar birer harikadır; çünkü bütün erkekleri oldukları gibi gösterirler.”
Jeff Bailey (R.Mitchum) küçük bir kasabada benzin istasyonu işletmektedir. Bir gün kanunsuz işler yapan Whit Sterling ( K.Douglas) in adamı Bailey’i bulur ve Whit’in onunla görüşmek istediğini söyler. Biz o sırada geriye dönüşlerle Bailey ve Whit in ilişkilerinin başlangıcını öğreniriz. Geçmişte Bailey, Whit tarafından tutulan bir özel dedektiftir. Whit kendisini yaraladıktan sonra kırkbin dolarını alıp Meksika Acapulco’ya kaçan sevgilisi Kathie’yi (J. Greer) bulup getirmesini ister. Ancak Kathie, Jeff’i öyle bir etkiler ki Whit’i unutup Kathie ile birlikte olur. Whit bunu kabullenecek biri değildir ve her ikisi hakkında yeni planlar yapar ama bu planlar her iki taraf içinde büyük tehlikeler içermektedir.
“Out of thePast-Maziden Gelen” Kara Film (Film Noir) nedir sorusuna cevap olarak gösterilecek bir film Bu tür filmlerde olmazsa olmaz denilen (kötü adamlar, ölümcül suçlar, ihanet, cinayet, hikayede geriye dönüşler, hikayeyi bize anlatan biri , çok güzel bir femme-fatale ve karanlık bir final. Herşey var. Kısacası “artık böyle filmler yapılmıyor” dediğimiz filmlerden. Tabi unutmadan “artık böyle oyuncularda yok” demeyi unutmadan. Kendi romanından uyarlayan senaryoyu da yazan Daniel Mainwaring,yardımcısı James M. Cain ve yönetmen koltuğunda Jacques Tourneur. Filmin başarısındaki en büyük etkenlerden biri Nicholas Musuraca’nın müthiş siyah-beyaz görüntüleri. Robert Mitchum mükemmel, “cool”luğunun doruklarında. Jane Greer ise sinema tarihinin en unutulmaz femme-fatale’lerinden biri oluyor, kariyerinin zirvesinde. Henüz şöhret basamaklarının başındaki K. Douglas ben bir yıldızım diye bağırıyor adeta. Rhonda Fleming’i de unutmamak lazım.
Filmin içinde geçen replikler de dikkat çekiyor.
“Rüzgârın bir oluktan diğerine sürüklediği bir yaprak gibisin.”
“Günün geri kalanından ne arttıysa o da içilen bir paket sigara gibi uçup gidiyordu.”
“Ve cama çarpan yağmurun sesi insanı orada bulunduğuna memnun ediyordu.”
“Neyi beklediğimizi bilmiyorum. Belki dünyanın her an sona erebileceğini düşünüyorduk. Belki de bunun bir rüya olduğunu ve akşamdan kalma bir içki mahmurluğuyla Niagara Şelalesinde uyanacağımızı düşünüyorduk.”
“Bütün kadınlar birer harikadır; çünkü bütün erkekleri oldukları gibi gösterirler.”
Geçmişinden kurtulamayan bir adamın köşeye kıstırılması ... Film, unutulacak gibi değil. Bu unutulmaz filmi tüm sinemaseverlere “mutlaka seyredin” notumla, hararetle öneririm.
8


avatar
(554) -
puanını hak etmeyen bir film bana göre. düz yazılmış bir senaryo var önümüzde. düğüm ve çözüm noktalarında filmin vermek istediği duyguların içine giremiyorsunuz bir türlü. heyecanlanmıyorsunuz, gerilmiyorsunuz, duygusallaşmıyorsunuz... 6/10


avatar
(2066) -
40'ların iyi filmlerinden biri. Biraz abartılı hikaye fakat oyunculuk iyi, akıcı bir dil var. Robert Mitchum'un en iyi filmi denebilir, Kirk Douglas'ın filmde belirgin bir ağırlığı yok. 7.


default avatar
(19) -
öncelikle bu filme hiç yorum yapılmaması kötü
film mafyanın ayak işlerini yapmakta olan Jeff Bailey'in bir gün yine aldığı işte duygularına yenilmesi ve sonrasında başına gelenleri konu alıyor senaryo entiriklar ve akıl oyunlarıyla karşılıklı kurulan tuzaklarla ve muhteşem oyunculuklarla harkuladeydi. başım döndü bir ara karşılıklı kurulan tezgahlarla zamanının en iyilerinden diyebilirim birde Jeff Bailey' i karakterinin tutum davranış ve zekasına hayran kaldım. fakat duygularına yenik düştüğü ve aldığı işi yapamamasını sağlayan kadının oyuncuğu ve güzelliğiyde enfesti. uzatmadan şunu diyebilirim izleyin bu harika yapımı. Saygılar
10


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film