Giriş Kayıt

Deadman Wonderland (2011–)


Tv Dizisi

24 dk
8.8
  • 176/ 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
8.8/10 puan 60 kullanıcı oyladı
Yönetmen:
Senaryo:
Ülke:
Sezon:
2.Sezon
Rating:
7.1
Vizyon Tarihi:
16 Nisan 2011 (Japonya)
Dil:
Japonca
Web Sitesi:
80 kişi izledi 11 kişi izleyecek 7 kişinin favorisi 17 takip
Özet
10 yıl önce yaşanan büyük bir depremde Tokyo'nun %70'i sular altında kalmıştır. O sırada Tokyo'da bulunan 14 yaşındaki Ganta Igarashi, felakete dair hiçbir şey hatırlamayan ve sadece normal bir hayat sürdürmeye devam etmek isteyen bir gençtir. Kendisi gibi felaket bölgesinden kurtulan insanlara 'kaçak' denmektedir. Arkadaşlarıyla yakında olacak olan bir sınıf gezisini tartıştıkları sırada sınıflarının dışında bir adam belirir. Red Man diye anılan bu adam bir anda Ganta'nın sınıfındaki herkesi katleder ve geriye sadece onu hayatta bırakır. Adam, ortadan kaybolmadan önce Ganta'nın göğsüne kırmızı bir kristal yerleştirir.

Gözlerini hastanede açan Ganta, neler olduğunu anlayamadan işlemediği bir suçtan hüküm giyer. Sınıftaki herkesi onun katlettiğine inanılmaktadır ve idam cezasına çarptırılır. Depremden sonra Tokyo'yu kalkındırmak amacıyla turistik bir yer olarak inşa edilen özel bir hapishaneye gönderilir: Deadman Wonderland'a. Bu hapishanede mahkumlar hem oranın çalışanları hem de ziyaretçilerin "eğlencesi" olarak görev yapmaktadır.

İdam cezalarının bile ilginç şekillerde gerçekleştirildiği bu hapishanede boynuna, bedenine zehir enjekte eden özel bir boyunluk takılan Ganta'nın 3 günde bir özel bir panzehir alarak kendini kurtarması gerekmektedir. Ganta, burada kendisini eskien tanıyor gibi görünen Shiro adlı gizemli bir kızla ve herşeyin yerini belirleyebilme yeteneğine sahip olan kleptoman Yoh ile dostluk kurar. Bu sırada göğsündeki kristalin kendisine ilginç bir güç sağladığını keşfeder. Bu suçu üzerine atan Red Man'i bulmaya ve masumiyetini kanıtlamaya kararlı olan gencin hayatı, anlam veremediği sayısız karmaşanın içine sürükleneceği bir 'şova' dönüşmek üzeredir.

Deadman Wonderland'e hoşgeldiniz!

(alıntı: anime.gen.tr) | Gönderen: ahmetfuad
Yorumlar
13 yıl önce
avatar
Tokyo’nun %70′lik bir kısmını sular altında bırakan o büyük doğal felaketin, depremin üzerinden tam 10 yıl geçmiştir. O depremden ve dolayısıyla da Tokyo’dan kaçmayı başaran insanlar ise “Kaçak” adını alarak hayatına devam etmektedir. Tabiî ki bu büyük depremin getirdiği psikolojik bunalımla birlikte… Ganta Igarashi ise o yıllarda 4 yaşındadır.

Aradan 10 yıl geçer; Ganta 14 yaşına gelir. Lakin o zamanlar 4 yaşında olmasını nedeniyle depreme dair hiçbir şey hatırlamayan Ganta hayatına aynen, hiçbir şey olmamış gibi devam etmektedir. Tek istediğide bu normal hayatını aynen sürdürebilmektir.

O günlerde okulda, Ganta’nın sınıfında bir gezi düzenlenmektedir ve Ganta ile arkadaşları bu gezi için planlar yapmaktadır. İşte bu planların yapıldığı sırada sınıfın hemen dışında daha sonradan Kızıl Adam olarak tanıyacağımız bir adam belirir ve bu kızıl adam sınıftaki tüm öğrencileri -Ganta hariç- katlederek Ganta’nın göğsüne kızıl bir kristal yerleştirir. O günden sonra Ganta bir daha asla, hep istediği gibi normal bir çocuk olamayacaktır.

Ganta gözlerini hastanede açar; ama daha o anda işlemediği bir suçun, arkadaşlarının katliamının ceremesini çekecek kişi olduğunu öğrenir. Hüküm giyerek idam cezasına çarptırılır.

10 yıl öncesinin o büyük felaketinden, depreminden sonra Tokyo’dan arta kalanı kalkındırmak amacıyla bir hapishane inşa edilmiştir. Evet, yalnış duymadınız; bir hapishane… Çünkü bu hapishane aslında turistik gezilerin düzenlendiği, gelen ziyaretçilerin türlü şekillerde eğlendirildiği bir katliam diyarıdır. İşte burası Deadman Wonderland’dır!
13 yıl önce
avatar
Ganta 14 yaşında normal bir gençtir. Ganta arkadaşları ile yapılacak olan hapishane gezisini tartışırlar o anda Red Man diye anılan bir adam Ganta dışında bütün sınıfdakileri öldürür, sadece Ganta'yı öldürmez. Red man gitmeden önce Ganta'nın göğüsüne kırmızı bir kristal yerleştirir. Bu olayı Ganta'nın yaptığına inanılmaktdır ve onu idam cezasına çarptırırlar. Turistik olarak inşa edilen özel bir hapishaneye sevk edilir ve hapishanenin adı Deadman Wonderlanddir. Bu hapishanede 3 gün içinde ölmemek için mahkumların bir panzehire ihtiyaçları vardır ve bu panzehiri almak için ölümcül müsabakalara girmek ve kazanmak gerekmektedir.
13 yıl önce
avatar
Gerçekten çok kaliteli bir anime.Son zamanlarda çıkmış en iyi ve en yeni seri diyebiliriz Deadman Wonderland için (Toriko hariç).Konusuna değinmeyeceğim aşağıda fazlasıyla açıklanmış.İşleniş bakımından da gerçekten çok iyi Basilisk'ten bu yana bu kadar kanlı,revanlı bir anime seyretmemiştim.Kahramanın aciz olması ama sonradan yavaş yavaş açılması güzel olmuş.Animenin OST'leri çok kaliteli gerçekten.Ayrıca iyi veya kötü karakterlerin geçmişlerine dayanılması ve bunun hızlı bir şekilde geçilmesi güzel düşünülmüş.Hatta bazı geçmiş görüntülerin de ipuçları filan verilmiş.Örnek olarak baş karakterimizin çocukluğunda giydiği tişörtte G harfi bulunuyor.Özel hapishanenin bölüm adı da G.Bir kaç yerde de G harfi bariz şekilde belli oluyor ama ne anlama geliyor orası sorun.Sonuç olarakgerçekten kaliteli bir anime "kesinlikle izlenmeli" kategorisinde.
Deadman Wonderland Altyazıları

Türkçe Altyazılar

Dil
Dizi
Çevirmen
Fps
İndirme
Gönderen
S01 Paket
Paket
23.976
287
EasyMOOVEE
12 yıl önce
S01 Paket
Paket
23.976
386
[Leopard-Raws]
13 yıl önce
S01 Paket
Paket
23.976
404
[SGKK-Ruri]
13 yıl önce
S01 Paket
Paket
23.976
1,420
[HorribleSubs]
13 yıl önce
S01 | EÖzel Bölüm
23.976
124
GotWoot
13 yıl önce
S01 | E10
23.976
24
[HorribleSubs]
13 yıl önce
S01 | E08
23.976
29
[HorribleSubs]
13 yıl önce
S01 | E07
23.976
44
[HorribleSubs]
13 yıl önce

İngilizce Altyazılar

Dil
Dizi
Çevirmen
Fps
İndirme
Gönderen
S01 Paket
Fansub
23.976
97
[HorribleSubs]
13 yıl önce
S01 | EÖzel Bölüm
Fansub
23.976
13
[GotWoot]
13 yıl önce
  • İyi
  • Yeterli
  • Yetersiz
  • Değerlendirilmedi
  • Kaynak Altyazı Bekleniyor
  • Arşiv
Forumdan Benzer Başlıklar
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film