Giriş Kayıt
özel mesaj
spacer

Deo non fortuna

 
Kayıt : 22 Ağustos 2020
Son Yorumları
Brawl in Cell Block 99 (2017)
29 Ağustos 2021
İnanılmaz karakter yapısıyla işte bu...kalite adam derler. Hayatta hangi rolde olursanız olun, adam olun derler ya adam gibi adam diyeceğimiz karakter. Uzun zamandır dirayetli ve idealist bir rol seyretmedim. İşte bu...zayıf olmak değil, kuvvetli olmak değil, insanının yapması gerekeni en iyi şekilde yapmasıdır. Bradley bir cani değil, bunu polis baskınında gördük, eşini affederken gördük... geri kalanı filmde...çok beğendim.
Invasion of the Body Snatchers (1956)
29 Ağustos 2021
Filmin adı Invation of the Body Snatchers, ve tercümesi Vücut Hırsızlarının İstilası Beden Kemiricilerinin İstilası iken yurdumuzda ilgi çeksin diye Merihten Saldıranlar diye gösterime sunulmuş. Bu şekilde komplo teorisinden çıkarılarak daha çok fantastik bir havaya büründürülmüş. Filme kaynaklık eden Finney'nin 60 yıl önce, 1892'de yazıp yayınlanan Avustralyalı rahip ve yazar Robert Potter'ın az bilinen bir romanı olan The Gardener's Sprout'tan bahsediliyor. Hikayede, insan kılığında uzaylılar, gelecekte gezegenin tam ölçekli fethini kolaylaştırmak için insanlara karşı yıkıcı bir enfeksiyon geliştirmeye çalışıyorlar. Ancak bu kitap hiçbir popülerliğe sahip değildi ve HG Wells'in " War of the Worlds " ün büyük başarısını kısa sürede gölgede bıraktı. Filmde uzaylıların bedenlenmesi için tohumlama tarzı neden seçildi, bilemiyoruz. Ancak içimizde insana benzeyen uzaylılar teorisi gelecek yıllarda çok kullanıldı. Kullanılıyor Kertenkele insanlar gibi. Her ne olursa olsun filmde bedenlerin değişme sorunu değil, duygu körlüğü, insanın metafizik boyutunun robotlaşması üzerinde kilitlenmiş, insanlarda sevmek ve sevilmenin, aşkın manasızlaşacağı üzerine bir düşünce gelişmesi...Film bu konu üzerinde hassas duruyor.
Filmden sonra gerçekten böyle bir şey olmuş olabilir mi, aşılar veya başka tür genetik sapmalara neden olan biyolojik çalışmalar. Sanki bu olmuş gibi hissediyorsunuz. Duygularını kaybetmiş ve yürüyen bir sebzeye dönüşmüş lahana insanlar...Olmaz mı olur.
Bu film günümüzü anlamak için tavsiye edeceğimiz filmlerden...1984 filmi kadar olmasa da gerçekten etkileyecek tarzı var.
Filmden...
Sürprizbozan: Göster
The China Syndrome (1979)
29 Ağustos 2021
Nükleer enerji konusunda çekilmiş ve konusu ile heyecanla seyrettiren ender yapımlardan. Gerçekte bu enerji kaynakları üretenlerde bu tür başıboşluklar var mı diye sorular sorabiliyoruz. Filmle çok alakalı değil ama bir gerçek var o bilinmeli...Pahalı bir enerji ve bakımı gerçekten çok zor. Hatırladığım kadarıyla...
İngiltere elektriğinin yüzde 27'si nükleer enerji santraların­da üretilmektedir. 1988'de Başbakan Margaret Thatcher bu santralları özelleştirmeye karar verdi. Satış öncesi bu santralların ne kadar kazançlı yatırımlar olduğunu kamuoyuna açıklayan bir rapor hazırlanmasını istedi. Önce parlamentoya sunulan rapor tam bir şok yarattı: Uzun süre, çeşitli muhasebe oyunlarıyla, nükleer enerjinin maliyeti kasıtlı olarak düşük gösterilmişti! Yıllar boyu, nükleer enerji santrallarından elde edilen elektriğin maliyetinin, diğer yöntemlerle elde edileninkinden iki kat fazla olduğu bildiriliyordu. Gerçekler daha fazla gizlenemedi ve 9 Kasım I989'da İngiliz Enerji Bakanı, Parlamentoda yaptığı açıklamayla, nükleer enerji santrallarının özelleştirilmesinden vazgeçildiğini ve yeni santralların kurulmasının beş yıl ertelendiği ilân etti.
Filme verilen adın hikayesini bilmekte gerekiyor...Amerikalı nükleer enerji uzmanları arasında 60'lı yılların ortalarında özellikle bir jargon olarak ortaya çıkan ifade , nükleer yakıtın erimesiyle, reaktör kabını ve temelini yakabilecek kadar ciddi bir kazayı ironik bir şekilde belirttiler . Böyle bir olayın olma olasılığının son derece düşük olduğu, bir nükleer santralde ciddi bir kaza olması durumunda nükleer yakıtın tüm Dünya'yı yakıp Çin'e ulaşabileceğine dair bir şakadan gelen isim ile vurgulandı. Film içerisinde geçen ifadeler bu varsayımları desteklemek mahiyetindedir.
Sürprizbozan: Göster

Film arada bir hatırlanması için seyredilmeli diyeceğim türden...duyarlı insanlara duyurmalıyız.
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film