Giriş Kayıt

Merihten Saldıranlar (1956) Yorumlar


Invasion of the Body Snatchers

Yorumlar (6)
default avatar
(174) -
Filmin adı Invation of the Body Snatchers, ve tercümesi Vücut Hırsızlarının İstilası Beden Kemiricilerinin İstilası iken yurdumuzda ilgi çeksin diye Merihten Saldıranlar diye gösterime sunulmuş. Bu şekilde komplo teorisinden çıkarılarak daha çok fantastik bir havaya büründürülmüş. Filme kaynaklık eden Finney'nin 60 yıl önce, 1892'de yazıp yayınlanan Avustralyalı rahip ve yazar Robert Potter'ın az bilinen bir romanı olan The Gardener's Sprout'tan bahsediliyor. Hikayede, insan kılığında uzaylılar, gelecekte gezegenin tam ölçekli fethini kolaylaştırmak için insanlara karşı yıkıcı bir enfeksiyon geliştirmeye çalışıyorlar. Ancak bu kitap hiçbir popülerliğe sahip değildi ve HG Wells'in " War of the Worlds " ün büyük başarısını kısa sürede gölgede bıraktı. Filmde uzaylıların bedenlenmesi için tohumlama tarzı neden seçildi, bilemiyoruz. Ancak içimizde insana benzeyen uzaylılar teorisi gelecek yıllarda çok kullanıldı. Kullanılıyor Kertenkele insanlar gibi. Her ne olursa olsun filmde bedenlerin değişme sorunu değil, duygu körlüğü, insanın metafizik boyutunun robotlaşması üzerinde kilitlenmiş, insanlarda sevmek ve sevilmenin, aşkın manasızlaşacağı üzerine bir düşünce gelişmesi...Film bu konu üzerinde hassas duruyor.
Filmden sonra gerçekten böyle bir şey olmuş olabilir mi, aşılar veya başka tür genetik sapmalara neden olan biyolojik çalışmalar. Sanki bu olmuş gibi hissediyorsunuz. Duygularını kaybetmiş ve yürüyen bir sebzeye dönüşmüş lahana insanlar...Olmaz mı olur.
Bu film günümüzü anlamak için tavsiye edeceğimiz filmlerden...1984 filmi kadar olmasa da gerçekten etkileyecek tarzı var.
Filmden...
Sürprizbozan: Göster
9


avatar
(4238) -
1956 yılında böylesine bir film yapmak herkesin yapabileceği bir şey değil. İnanın öyle sürükleyici ki zamanın bitmesine öfkeleniyorsunuz. Seyredin, seyrettiriniz..
8


avatar
(1418) -
2014 yilinda yazdigim yorum...

Beden Kemiricilerinin İstilası / Invation of the Body Snatchers (1956) bir kasabada insanların gizlice uzaylı kopyaları ile yer değiştirmesini konu alan başarılı bir bilimkurgu gerilim filmi.

Eski bilimkurgu yapımlarını çok seviyorum. Bilgisayar efektleri az olduğundan gerilimi yükselten müziklerle çok daha doğal ve heyecan verici oluyorlar. Tavsiye ederim.

Santa Mira'da birkaç kişi yakınlarının tuhaf davranışlarından yakınınca
Doktor Miles Bennell bu olayı araştırır ve gökten gelip tarlalara bırakılan büyük bitkilerin içinden çıkan kopyaların gerçek insanlarla değiştirildiğini keşfeder. Bu yeni insanların duyguları yoktur. Salgın gibi yayılan bu durumda kimin gerçek kimin kopya olduğu karışır ve bu problemin yayılmaması için Doktor ile kız arkadaşı Becky mücadele ederler.
8


default avatar
(105) -
Hiç fena değil Saygılar
7


avatar
(2066) -
Bilimkurgu filmleri içinde yer alan kaliteli bir film. Filmi izledikten sonra uyamayabilirsiniz!
Sürprizbozan: Göster
Gerilimi tadında bırakan, hatalarına rağmen anlattığı özgün senoryo ile dikkati çeken bir film. 7.


default avatar
(82) -
eski filmleri severim. keyifle izledim. ancak bazı kurgu hataları olduğunu düşündüğüm için puanım 7/10. iyi seyirler..
7


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film