Giriş Kayıt
özel mesaj
spacer

celiloguz

 
Kayıt : 23 Şubat 2019
  • Mesaj
    Mesaj
  • Geliş
    Geliş
  • Rec: Ölüm Çığlığı
    Rec: Ölüm Çığlığı
  • Gibi
    Gibi
  • Ritüel
    Ritüel
  • Bıçak Sırtı
    Bıçak Sırtı
  • Ricky Gervais: Humanity
    Ricky Gervais: Humanity
Son Yorumları
Blade Runner (1982)
16 Temmuz 2021
Sırf bu filme puan vermek için yıllar sonra giriş yapıyorum.

Öncelikle söylemeliyim ki kitabı okumuş birisi olarak filmden beklentim kitaba yakın bir hikaye olmasa bile kitaptaki anlatının önemli yönlerini ortaya çıkaran bir film olmasıydı.

Ancak alakası yok.

Kitabın adı "Androidler Elektrikli Koyun Düşler Mi?" ancak filmde hayvanların soyunun tükenmiş olduğundan ve insanların etrafındaki hayvanların çoğunun elektrikli olduğundan bahsetmiyor. Kitabın anlatısında verdiği mesaj bakımından önemli olan Mercerism ve Wilbur Mercer ile alakalı hiçbir şey yok. Kitabın en önemli karakterlerinden birisi olan John Isidore hikayede yok. Onun yerine hikayede çeşitli saçmalıklara yol açan başka bir karakter koymuşlar.

Özetle hikaye çok ama çok eksik ve yavaş ilerliyor. Bu kadar yavaş ilerleyen bir film yapmak yerine hızlı ilerleyip kitaptaki anlatı ile daha çok ortak yönleri bulunan ve daha çok olay anlatan bir film yapılabilirdi.

İyi yönleri ise yapıldığı döneme gerek müzikleri gerek görsel kalitesiyle atmosferi çok iyi yansıtmış olması. İzlerken hakikaten yer yer dünyanın ne kadar kalabalık bir yer haline geldiğini siz de özümsemeye başlıyorsunuz.

Özetle: kitabı okumadıysanız ve filmin yavaş ilerlemesi sizin için önemli değilse izlenebilir. Ancak kitabı okuduysanız kitaba yakın bir hikaye beklemeyin. Gerçi kitabı okumamış ortalama bir seyirci bu anlatım şeklinden hiçbir şey anlamayabilir. Ellerindeki hikayeyi anlatamamışlar çünkü. Bunu izlemek yerine kitabını okuyun.
I Origins (2014)
23 Şubat 2019
Romantizmi ve sevişme sahnelerini biraz abartmışlar ama onun dışında kaliteli özgün bir film.
Ricky Gervais: Humanity (2018)
23 Şubat 2019
Kara mizah sevenlerin izlemesini önerdiğim kaliteli bir stand-up. Ayrıca Netflix'de bulabilirsiniz.
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film