Giriş Kayıt

Universal'ın The Hunt'ı Vizyona Sokmaktan Vazgeçmesinin Nedenleri Ortaya Çıktı


  1. Haberler
  2. Sinema
Quaresmania - 16 Ağustos 2019 00:39

413 

resim

Universal Pictures’ın Craig Zobel’in yönettiği The Hunt filmini Donald Trump’ın filmi hedef alan açıklamaları yüzünden değil, deneme gösteriminden sonra gelen olumsuz eleştiriler ve yapım ekibinin sosyal medyadan aldığı ölüm tehditleri yüzünden vizyona sokmaktan vazgeçtiği ortaya çıktı.

Bundan birkaç gün önce sinema kulislerine gündem etkisi yaratacak bir haber düştü: Universal Pictures; Lost, The Leftovers, Prometheus gibi yapımlarla tanınan Damon Lindelof ve The Leftovers’ın senarist ekibinde yer alan Nick Cuse‘un senaryosunu yazdığı, Craig Zobel’in yönettiği The Hunt filmini vizyona sokmama kararı aldı.

İlk başta Amerika’da 27 Eylül’de vizyona girmesi planlanan film; zengin insanların bir oyun olarak insanları avladığı bir dünyada geçiyor. Birbirini tanımayan 12 kişi bir gün boş bir arazide uyanıyor. Nerede olduklarını veya oraya nasıl geldiklerini bilmeyen bu insanlar, kendilerini acımasız bir oyunda av olarak buluyorlar. Konusuyla The Purge serisini andıran filmin tanıtım çalışmalarının yapıldığı dönemde, Amerika’da arka arkaya pek çok kişinin ölümüne sebep olan silahlı saldırılar gerçekleşti. Ayrıca ABD Başkanı Donald Trump‘ın filmi hedef alan olumsuz açıklamalarının da, Universal’ın film için bu kararı alma sürecini hızlandırdığı iddia edildi.

Kısa bir süre önce yaşanan bu gelişmenin asıl nedeni ortaya çıktı. Universal, filmi Trump’ın açıklamaları yüzünden değil deneme gösteriminden sonra gelen olumsuz eleştiriler yüzünden vizyona sokmaktan vazgeçmiş.

Kaseti biraz başa saracak olursak; Universal, 6 Ağustos akşamı The Hunt’ın deneme gösterimini gerçekleştirdi. Aslında her şeyin bu tarihten itibaren başladığını söyleyebiliriz. Bazı seyirciler, filmin konuyu ele alış şeklinden rahatsızlık duyduklarını ısrarla dile getirmişler. Bu gösterimin ardından Universal Pictures’ın yöneticileri ve filmin yapım ekibi, sosyal medyadan ölüm tehditleri almış. Bunun üzerine Universal, film için planladığı kampanyayı durdurmuş.

The Hollywood Reporter’da yayınlanan habere göre bazı kaynaklar, çok sayıda Universal yöneticisinin Mayıs 2018’de aldıkları bu projeyle ilgili çekinceleri olduğunu söylüyor. İlk tanıtım çalışmalarında, filmle ilgili politik anlamda hiçbir temaya yer vermemesi de çekince kısmına zemin hazırlamış gibi görünüyor. Neticeye bakacak olursak Universal, bu filmi çekmek için bütçe ayarladı ancak filmi en azından sinemalarda izleyiciyle buluşturmamaya karar verdi.

Peki bundan sonra ne olacak? The Hunt filmi vizyona girecek mi? Filmin bir diğer yapımcı şirketi Blumhouse Productions’ın konuyla ilgili yaptığı herhangi bir açıklama yok. Bu film özelinde Blumhouse Productions, Universal ile yollarını ayırıp filmi vizyon sokabilir. The Hunt’ın yaşadığı bu çetrefilli süreç, filmi merak etmemize ve hemen izlemek istememize neden oluyor. Belki de The Hunt, tıpkı The Purge serisi gibi sistem eleştirisini etkili bir şekilde yapan ve Trump Amerikası’nı iyi bir şekilde eleştiren bir filmdir. Bunu öğrenebilmek için filmi izlemekten başka bir çaremiz yok.


The Hunt
2020
The Hunt
Aksiyon / Korku / Gerilim90 dk

Yönetmen: Craig Zobel
On iki yabancı bir açıklıkta uyanır. Nerede olduklarını veya oraya nasıl gittiklerini hiçbiri hatırlamamaktadır. Daha da önemlisi çok özel bir amaç için seçilmiş olduklarını bilmemektelerdir. Karanlık bir internet komplo teorisinin gölgesinde, bir grup...
6.6 (130,261 Oy)

Kaynak: FilmLoverss


Yorumunuz



Forumdan Benzer Başlıklar



Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film