Giriş Kayıt

Tenet'ın Gişede Aradığını Bulamaması Dune vb. Filmlerin Ertelenmesine Neden Olabilir


  1. Haberler
  2. Sinema
Quaresmania - 10 Eylül 2020 15:45

861 

resim

Pandemi sonrası vizyona giren ilk büyük yapım olan Tenet’ın gişede hayal kırıklığı yaratması Dune, Wonder Woman, Black Widow gibi filmlerin ertelenmesine neden olabilir.

Kontrollü normalleşme sürecinin başlaması ile birlikte mart ayından beri kapalı olan sinema salonları kapılarını yeniden açarken, bu yılın en heyecanla beklenen filmleri arasında yer alan Tenet‘ın 26 Ağustos’ta vizyona girmesiyle birlikte pandemi sonrası ilk kez sinemalarda büyük bir yapım izleyici ile buluşmuş oldu. Sinemaseverlerin koronavirüs salgını tam anlamıyla kontrol altına alınamamışken sinema salonlarına dönüp dönmeyeceği konusunda şüpheler olsa da, sinema salonu işletmecileri gişeyi yeniden canlandırması için Tenet’a güveniyordu. Nitekim öyle de oldu ve uzun süredir sinema salonlarından uzak duran pek çok sinemasever Tenet’ı izlemek izlemek için salonlara geri döndü. Ancak Tenet’ın gişedeki ilk iki haftasının sonunda elde ettiği rakamlar, özellikle de ABD’de açılış yaptığı hafta sadece 20 milyon dolar hasılat yapması, salonlara dönen izleyici sayısının, stüdyoların ve sinema salonu işletmecilerinin beklentilerinin altında kaldığını gösteriyor.

Christopher Nolan imzalı Tenet, an itibarıyla dünya genelinde 152 milyon dolar hasılata ulaşmış durumda. İçinde bulunduğumuz olağanüstü şartlar göz önüne alındığında 152 milyon dolar hasılata fiyasko gözüyle bakmak yanlış olur. Ancak Tenet gibi prodüksiyon bütçesi 250 milyon dolara yaklaşan, sırf bütçesini karşılayabilmek için bile 750-800 milyon dolar hasılat yapması gerekeceği tahmin edilen bir film söz konusu olduğunda bu rakamın beklentilerin çok altında olduğuna şüphe yok. Özellikle filmin ABD’deki ilk haftasında sadece 20 milyon dolar yapabilmiş olması, Warner Bros. için endişe verici bir tablo ortaya koyuyor.

resim

Tenet’ın yarattığı bu hayal kırıklığı, büyük bütçeli filmlerin gişede bütçelerini karşılayacak kadar hasılat elde etmesinin bile bir süre mümkün olmayacağını gösterdi. Gelen son bilgilere göre Warner Bros., ortaya çıkan bu tablo ışığında Dune ve Wonder Woman 1984‘u ertelemeye hazırlanıyor. Deadline’ın sinema salonu işletmecilerinden aldığı duyuma göre Warner Bros., 2 Ekim’de vizyona girmesi planlanan Wonder Woman 1984’u kasım veya aralık ayına erteleyecek. Bu da 18 Aralık’ta vizyona girmesi beklenen Dune’un 2021’e erteleneceği anlamına geliyor. Nitekim heyecanla beklenen filmin dün yayınlanan fragmanında herhangi bir vizyon tarihi belirtilmemesi de filmin erteleneceği iddiasını destekliyor.

Warner Bros.’un Wonder Woman 1984’u erteleyerek Tenet’a daha geniş bir alan yaratmak istediği belirtiliyor. Sinema için Amerika’nın en önemli pazarları olan New York, Los Angeles ve San Francisco’da sinema salonlarının en erken eylül sonu gibi açılacağı tahmin ediliyor. Tenet’ın bu şehirlerde de büyük bir rekabetle karşılaşmadan açılış yapmasını isteyen stüdyo, bunun da etkisiyle Wonder Woman 1984’u ertelemeye hazırlanıyor.

Ancak artık an meselesi olan bu erteleme kararının tek sebebi Tenet’a alan açma isteği değil. Zira Tenet’ın hasılat elde etmesinden hiçbir kazancı olmayan Disney de merakla beklenen Black Widow filmini ertelemeye hazırlanıyor. Sadece Warner Bros.’un değil Disney’in de büyük bütçeli filmlerini erteleme kararı alması, Tenet’ın gişedeki performansının stüdyolar tarafından hayal kırıklığıyla karşılandığını gösteriyor.

Tenet’ın vizyona girmesinin ardından ortaya çıkan bu tabloya bakılırsa, sıkıntılı bir dönemden geçen sinema salonlarını önümüzdeki haftalarda da zorlu bir süreç bekliyor.

Dune: Part One
2021
Dune: Part One
Aksiyon / Macera / Dram155 dk

Yönetmen: Denis Villeneuve
Uzak bir gelecekte geçen Dune, ailesi çöl gezegeni Arrakis’in kontrolüne sahip olan Paul Atreides’in hikayesini anlatıyor. Galaksinin farklı noktalarındaki gezegenler, rakip feodal aileler tarafından yönetilmektedir. Çok değerli bir kaynağın tek üreticisi...
8.0 (882,837 Oy)

Wonder Woman 1984
2020
Wonder Woman 1984
Aksiyon / Macera / Fantastik151 dk

Yönetmen: Patty Jenkins
Film, 1980'lerin ortasında geçiyor yeni tehlikeler ve müttefiklerle karşı karşıya olan Wonder Woman’ın maceralarını konu ediyor. Wonder Woman lakaplı Diana Prince, bu kez iki yeni düşmanla karşı karşıyadır; varlıklı iş insanı Max Lord ve bir trajediden...
5.4 (293,202 Oy)

Black Widow
2021
Black Widow
Aksiyon / Macera / Bilim-Kurgu134 dk

Yönetmen: Cate Shortland
Film, Black Widow'un gizemli geçmişine ve KGB ile olan ilişkilerine ışık tutacak. Merakla beklenen filmde Black Widow'un Kırmızı Oda'dan başka casuslarla karşılaşmasını ve Marvel Comics'in en sevilen kötü adamlarından biri olan Taskmaster ile savaşmasını...
6.7 (430,155 Oy)

Kaynak: FilmLoverss


Yorumunuz



Forumdan Benzer Başlıklar



Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film