Giriş Kayıt

Martin Scorsese, Yeni Filmi Killers of the Flower Moon İçin Netflix ve Apple ile Görüşüyor


  1. Haberler
  2. Sinema
Quaresmania - 10 Nisan 2020 14:18

438 

resim

Martin Scorsese, Leonardo DiCaprio ve Robert De Niro’lu yeni filmi Killers of the Flower Moon için Netflix ve Apple ile görüşüyor. Filmin haklarını elinde bulunduran Paramount’un, 225 milyon doları bulacağı söylenen bütçe nedeniyle projeden çekilmesi bekleniyor.

Geçtiğimiz yıl Netflix çatısı altında hazırladığı The Irishman ile sinemaseverlerin karşısına çıkan usta yönetmen Martin Scorsese, beğeniyle karşılanan son filmiyle bir kez daha adından övgüyle söz ettirdi. Robert De Niro, Al Pacino, Joe Pesci gibi usta isimleri bir araya getiren film Akademi Ödülleri’nden eli boş dönmüş olsa da gerek aldığı yorumlar, gerekse ödül sezonunda aldığı adaylıklarla yılın en çok konuşulan filmlerinden biri oldu.

The Irishman’in ödül sezonundaki yolculuğunu tamamlamasının ardından zaman kaybetmeden bir sonraki projesine geçen Scorsese, koronavirüs salgını patlak vermeden önce yeni filmi Killers of the Flower Moon’un çekimlerine başlamaya hazırlanıyordu. Salgın filmin ön hazırlık sürecini sekteye uğratmış olsa da, usta yönetmen bir yandan film için görüşmeler yapmaya devam ediyor.

Wall Street Journal’ın haberine göre Martin Scorsese, yeni filmi için Netflix ve Apple ile görüşüyor. Leonardo DiCaprio ve Robert De Niro‘nun başrollerinde yer alacağı filmin haklarını haziran ayında Paramount satın almış olsa da, filmin 225 milyon doları bulacağı tahmin edilen bütçesinin stüdyoyu geri adım attırdığı söyleniyor. Filme 225 milyon dolar gibi dev bir bütçe ayırmak istemeyen Paramount, Scorsese’nin film için başka şirketlerle buluşmasına izin verdi.

Killers of the Flower Moon’un 225 milyon dolarlık bütçesinin Paramount’u geri adım attırdığı ve filmin Netflix’e geçebileceği yönünde ilk haberler geçtiğimiz ay ortaya çıkmıştı. Wall Street Journal’ın haberi bu iddiaları doğrularken, sadece Netflix’in değil Apple’ın da film için olası bir istikamet olduğunu ortaya çıkardı. Kasım ayında açılan Apple TV+ ile orijinal içerik alanına giren Apple şu ana kadar daha çok dizileriyle orijinal içerik alanında varlık gösteriyor olsa da, sinema konusunda da önemli yatırımlar yapmaya hazırlandığını biliniyor. Bu bağlamda şirketin Martin Scorsese gibi saygın bir yönetmenin yeni filmini alarak bu alanda önemli bir atılım yapabileceği konuşuluyor.

Scorsese’nin ayrıca Universal ve MGM ile de görüştüğü söyleniyor. Ancak bu noktada filmin Netflix veya Apple’a geçme ihtimali çok daha yüksek görünüyor. Öte yandan film başka bir stüdyoya veya dijital platforma geçse de Paramount’un finansör veya dağıtımcı olarak projede yer almaya açık olduğu söyleniyor.

James Gray tarafından sinemaya uyarlanan The Lost City of Z’in de yazarı olan David Grann‘in aynı adlı romanından uyarlanan Killers of the Flower Moon, 1920-1925 yılları arasında o dönem dünyanın belki de en zengin insanları olarak bilinen Osage yerlilerinin yaşadıkları yerde petrol bulunmasının ardından sistematik bir biçimde katledilmesinin gerçek hikâyesini konu alıyor. Romanda anlatılanlara göre, olayı araştıran birçok araştırmacının öldürülmesi üzerine FBI davayı ele alır. Bu, organizasyonun o zamana kadarki en önemli ve en büyük davası olur. J. Edgar Hoover’ın çözmeye çalıştığı bu gizemin detayları ortaya çıktıkça Amerikan tarihinin en ölümcül komplolarından bir tanesi gün yüzüne çıkmaya başlar.

Filmin senaryosunu Forrest Gump, The Insider, The Curious Case of Benjamin Button ve Munich gibi filmlerle tanınan Oscar ödüllü senarist Eric Roth kaleme alıyor.

Killers of the Flower Moon
2023
Killers of the Flower Moon
Suç / Dram / Tarihi206 dk

Yönetmen: Martin Scorsese
Killers of the Flower Moon'da, Osaga cinayetleri ve FBI’ın doğuşu konu ediliyor. 1920’lerde, Oklahoma'daki Kızılderili birliği olan Osage’in üyeleri, petrolün kendi topraklarının altında olduğunu keşfeder. Artık varlık içinde olan üyeler, şoförlü...
7.6 (249,106 Oy)

Kaynak: FilmLoverss


Yorumunuz






Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film