Giriş Kayıt

Güney Kore'nin Bu Yılki Oscar Aday Adayı The Man Standing Next Oldu


  1. Haberler
  2. Sinema
Quaresmania - 24 Ekim 2020 09:13

418 

resim

Geçtiğimiz yıl tarihi bir başarıya imza atan Parasite ile Oscar yarışına dâhil olan Güney Kore, bu yıl En İyi Uluslararası Film aday adayı olarak The Man Standing Next filmini seçti.

Ekim ayı sonlarına gelmemizle birlikte artık ödül sezonunun ilk günlerine girmiş bulunmaktayız. Her ne kadar pandemi bu yıl ödül sezonunun normalden biraz daha geç ve biraz daha sönük başlamasına neden olsa da, bu yıl ödül sezonunda adından söz ettirecek filmler yavaş yavaş belli olmaya başladı. Bu bağlamda En İyi Uluslararası Film kategorisinde yarışacak filmler de netlik kazanmaya başladı. Son günlerde pek çok ülke bu yıl Oscar aday adayı olarak seçtikleri filmleri açıkladı. Bu yılki Oscar aday adayını belirleyen son ülke Güney Kore oldu. Güney Kore, bu yılki Oscar aday adayı olarak The Man Standing Next – Namsanui bujangdeul‘i seçti.

Güney Kore her ne kadar sınırlarının dışına taşan filmleriyle dünyanın önde gelen sinema sektörlerinden birine sahip olsa da filmleri bugüne kadar Akademi nezdinde hak ettiği takdiri görmedi. Öyle ki geçtiğimiz yıla kadar Güney Kore’nin En İyi Uluslararası Film, ya da eski adıyla Yabancı Dilde En İyi Film kategorisinde tek bir adaylığı bile yoktu. Ancak geçen yıl bu durum değişti. Geçtiğimiz yıla damga vuran Parasite, yalnızca Güney Kore’ye En İyi Uluslararası Film kategorisinde ilk adaylığını kazandırmakla kalmadı, aynı zamanda bu ödülün sahibi oldu. Bununla da kalmayıp En İyi Film Oscarı’nın da sahibi olarak tarihi bir başarıya imza attı.

resim

Politik gerilim türündeki The Man Standing Next’in yönetmen koltuğunda Min-ho Woo oturuyor. Senaryosunu da Min-ho Woo’nun kaleme aldığı film, izleyicileri 1970’li yıllara götürüyor ve askeri yönetimin başındaki Başkan Park Chung-hee’nin suikastıyla sonuçlanan süreci anlatıyor.

Filmin başrolünde A Bittersweet Life, I Saw the Devil, JSA: Joint Security Area gibi filmlerde etkileyici performanslara imza atan, aynı zamanda G.I. Joe serisi ve RED 2 gibi Hollywood yapımlarında da rol alan Byung-hun Lee yer alıyor.

Bu yılın başında, pandemi nedeniyle sinema salonları kapanmadan önce vizyona giren The Man Standing Next, 36.6 milyon dolar hasılata ulaşarak gişede büyük başarı yakalamıştı.

Namsanui bujangdeul
2020
Namsanui bujangdeul
Dram / Tarihi / Gerilim114 dk

Yönetmen: Min-ho Woo
26 Ekim 1979'da Kore Merkezi İstihbarat Teşkilatı Direktörü Kim Kyu-Pyeong (Lee Byung-Hun) Güney Kore Başkan Parkı'na (Lee Sung-Min) suikast düzenlenir. Suikasttan 40 gün önce, Kore Merkezi İstihbarat Teşkilatı'nın sürgündeki önceki müdürü Park Yong-Kak...


Kaynak: FilmLoverss


Yorumunuz






Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film