Giriş Kayıt

Fransa'nın Bu Yılki Oscar Adayı Portrait of a Lady on Fire Yerine Les misérables Seçildi


  1. Haberler
  2. Sinema
Quaresmania - 20 Eylül 2019 18:42

709 

resim

En İyi Uluslararası Film Oscarı için aday adayını belirleyen Fransa, tahmin edildiği gibi Portrait of a Lady on Fire’ı değil, Cannes Film Festivali’nde beğeniyle karşılanan bir diğer film olan Les misérables’ı seçti.

Eylül ayının son günlerine yaklaşmamız ile birlikte bu yıl Oscar yarışında adından söz ettirecek filmler büyük ölçüde netlik kazanırken, En İyi Uluslararası Film -ya da eski adıyla Yabancı Dilde En İyi Film- Oscarı için yarışacak filmler de belli olmaya başladı. Almanya, İspanya, Brezilya, Kolombiya, Güney Kore gibi iddialı yapımlara sahip ülkelerin Oscar aday adaylarını açıklamasının ardından bugün de Fransa bu yıl Oscar yarışındaki kendisini temsil edecek filmi belirledi.

Mayıs ayında düzenlenen 72. Cannes Film Festivali’nde sinemaseverler ile buluşan Portrait of a Lady on Fire, Les misérables ve Atlantique gibi Fransa yapımı filmler beğeniyle karşılanmış ve Franasa’nın bu yıl Oscar yarışında oldukça iddialı olacağını göstermişti. Merak edilen soru ise Fransa’nın tercihini hangi filmden yana kullanacağıydı. Gerek Cannes’da en beğenilen filmlerden biri olması gerekse sonrasında ziyaret ettiği Telluride ve Toronto gibi festivallerde övgü toplaması Portrait of a Lady on Fire’ın bu yıl Fransa’nın Oscar aday adayı olacağını düşündürüyordu. Nitekim film Fransa’nın belirlediği üç filmlik finalist listesine girmeyi de başarmıştı. Ancak Fransa sürpriz bir kararla tercihini Les misérables’dan yana kullandı. Bu arada Fransa’nın üç filmlik finalist listesindeki üçüncü filmin Atlantique değil, dünya prömiyerini Toronto Film Festivali’nde yapan Proxima olduğunu sözlerimize ekleyelim.

resim

2005 yılında Paris’te yaşanan olaylardan esinlenen Les Misérables, Paris’te işçi sınıfının yaşadığı banliyö semtlerinden biri olan Montfermeil’de geçiyor ve bu bölgedeki güvenlik güçlerine katılan Stéphane’ın hikâyesini anlatıyor. Stéphane ve yeni ekip arkadaşlarının bölgedeki çeteler arasında yükselen gerilimle baş etmesi gerekiyor.

Fransız yönetmen Ladj Ly‘ın Fransa’nın en önemli ödüllerinden César’larda En İyi Kısa Film kategorisinde aday gösterilen aynı adlı kısa filminden uyarladığı Les Misérables, dünya prömiyerini yaptığı Cannes’da ilgiyle karşılandı ve Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü. Paris’in banliyölerinde yaşayan halk ile polis arasındaki gerilimi konu alan film, bu konuyu ele alma şekliyle La Haine ve City of God gibi filmlere benzetildi.

Les misérables
2019
Les misérables
Suç / Dram / Gerilim104 dk

Yönetmen: Ladj Ly
Stéphane, kısa süre önce Paris’in banliyölerinden Montfermeil’de -Victor Hugo’nun meşhur romanı “Les Miserables”in geçtiği yerde- Suçla Mücadele Timi’ne katılır. Ekibin deneyimli üyeleri olan yeni iş arkadaşları Chris ve Gwada ile birlikte, yerel...


Portrait de la jeune fille en feu
2019
Portrait de la jeune fille en feu
Dram / Romantik121 dk

Yönetmen: Céline Sciamma
Eleştirmenlerce “A sınıfı bir başyapıt... Bu yıl prömiyerini yapan en kusursuz film.” sözleriyle övülen Alev Almış Bir Genç Kızın Portresi 18. yüzyılda, bir ressamın modeliyle aşkını anlatıyor. Ressam Marianne’a, manastırdan henüz çıkan ve...
8.1 (111,004 Oy)

Kaynak: FilmLoverss


Yorumunuz



Forumdan Benzer Başlıklar



Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film