Giriş Kayıt

Dune'un Devam Filmi, Zendaya'nın Canlandırdığı Chani Karakterine Odaklanacak


  1. Haberler
  2. Sinema
Quaresmania - 17 Ağustos 2021 09:24

306 

resim

Denis Villeneuve, heyecanla beklenen Dune’un devam filminin Zendaya’nın canlandırdığı Chani karakterine odaklanacağını açıkladı.

Bu yıl sinemaseverler ile buluşacak en heyecan verici filmlerin başında Dennis Villeneuve imzalı Dune uyarlaması geliyor. Frank Herbert’ın bilimkurgu edebiyatının en prestijli ödülleri olan Hugo ve Nebula’yı kazandığı efsanevi serisinden beyazperdeye uyarlanan film; hem Sicario, Arrival ve Blade Runner 2049 gibi etkileyici filmlere imza atan Dennis Villeneuve’ün imzasını taşıması, hem de etkileyici oyuncu kadrosuyla son yılların iyi bilimkurgu filmlerinden biri olmayı vadediyor.

Villeneuve’ün Dune uyarlaması, Timothée Chalamet, Oscar Isaac, Rebecca Ferguson, Stellan Skarsgård, Dave Bautista, Javier Bardem, Josh Brolin, Zendaya, Charlotte Rampling gibi önemli isimleri bir araya getiriyor.

Villeneuve’ün senaryosunu Eric Roth ve Jon Spaihts ile birlikte kaleme aldığı Dune filmi; uzak bir gelecekte geçiyor ve ailesi çöl gezegeni Arrakis’i kontrol eden Paul Atreides’in hikâyesini anlatıyor. Galaksideki en değerli madene ev sahipliği yapan Arrakis’e diğer soylu ailelerin de talip çıkması, Paul’u hiç beklemediği bir mücadelenin içine sürüklüyor.

Villeneuve’ün Dune’u, uyarlandığı efsanevi romanın ilk yarısını perdeye taşıyacak. Romanın ikinci kısmını ele alacak devam filmi için ön hazırlıklar da şimdiden başlamış durumda. Denis Villeneuve de kısa bir süre önce verdiği bir demeçte Dune’un devam filmiyle ilgili önemli bir açıklamada bulundu.

İtalya merkezli Il Venerdì di Repubblica sitesine konuşan Denis Villeneuve, henüz kesin bir açıklama yapılmış olmasa da Dune’un devam filminin olabileceğini ve ikinci filmin Zendaya’nın canlandırdığı Chani karakterine odaklanacağını açıkladı.

Villeneuve, “Timothée Chalamet ve Zendaya’yı tekrar bir araya getirmek ve Dune’un devam filmini çekmek için sabırsızlanıyorum. Bir sonraki bölümde Zendaya’nın hikâyenin ana kahramanı olacağını bilmek heyecan verici.” açıklamalarıyla serinin hayranlarını şimdiden heyecanlandırdı.

Zendaya’nın canlandırdığı Chani karakteri, bir Fremen üyesi, aynı zamanda Arrakis gezegeninin ekolojisti ve gezegen bilimcisi Liet Kynes’in kızı. Javier Bardem’in canlandırdığı Fremen lideri Stilgar ile yakın bir bağ kuran Chani, hikâyenin ilerleyen kısımlarında önemi daha da artan bir karakter. Dolayısıyla, Dune’un devam filminin Chani üzerinden hikâyesini şekillendirecek olması oldukça sevindirici bir gelişme.

Zendaya liderliğindeki bir Dune filmi, kulağa oldukça hoş geliyor. Bu durumun gerçekleşmesi ise ilk filmin gişede göstereceği performansa bağlı. İlk film gişede büyük bir hayal kırıklığı yaratmadığı takdirde Villeneuve hikâyeyi devam filmi, hatta belki de devam filmleriyle sürdürecek ve böylece Frank Herbert’ın yerattığı Dune evrenine dair daha fazla şeyi görme şansına erişeceğiz.

Heyecanla beklenen Dune filmi, dünya prömiyerini 3 Eylül’de 78. Venedik Film Festivali’nde yapacak. Sonrasında Toronto Film Festivali’ni de ziyaret edecek olan film, ABD’de 22 Ekim’de vizyona girecek, aynı gün HBO Max’te de yayınlanacak. Dune’un Türkiye vizyon tarihi ise son olarak 15 Ekim olarak belirlendi.

Dune: Part One
2021
Dune: Part One
Aksiyon / Macera / Dram155 dk

Yönetmen: Denis Villeneuve
Uzak bir gelecekte geçen Dune, ailesi çöl gezegeni Arrakis’in kontrolüne sahip olan Paul Atreides’in hikayesini anlatıyor. Galaksinin farklı noktalarındaki gezegenler, rakip feodal aileler tarafından yönetilmektedir. Çok değerli bir kaynağın tek üreticisi...
8.0 (883,487 Oy)

Kaynak: FilmLoverss


Yorumunuz






Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film