Giriş Kayıt

Christian Bale ve Matt Damon, Ford v Ferrari'yle En İyi Erkek Oyuncu Oscarı İçin Yarışacak


  1. Haberler
  2. Sinema
Quaresmania - 23 Ekim 2019 01:20

1397 

resim

Ford v Ferrari’de birlikte rol alan ve Oscar yarışında iddialı olmaları beklenen Christian Bale ve Matt Damon’dan birinin yardımcı erkek oyuncu kategorisine yöneleceği düşünülmüş olsa da her iki oyuncunun da En İyi Erkek Oyuncu Oscarı için yarışacağı açıklandı.

Hugh Jackman’ın Wolverine’e veda ettiği Logan’la muhteşem bir filme imza atan James Mangold‘un yönettiği Ford v Ferrari, adından anlaşıldığı üzere 1960’larda Ford ve Ferrari arasında yaşanan kıyasıya rekabeti ve bu rekabetin fitilini ateşleyen insanların hikâyesini konu alıyor. Film, izleyiciyi otomobil yarışları tarihinde bir dönüm noktası olarak kabul edilen 1966 Le Mans 24 Saat Yarışı’nın arka planında yaşanan olaylara götürüyor. Buradan da kamerasını devrim niteliğinde bir otomobil geliştiren Ford mühendisi Carroll Shelby ve korkusuz bir yarışçı olan Ken Miles’a çeviriyor.

En son Suburbicon’da izlediğimiz Matt Damon, Carroll Shelby’i canlandırırken; The Fighter’daki performansıyla Oscar kazanan Christian Bale ise Ken Miles’a hayat veriyor. Dünya prömiyerini yaptığı Telluride’dan sonra Toronto’da da çok konuşulan film, özellikle oyunculuk kategorilerindeki iddiasıyla Oscar yarışına dâhil olmak istiyor.

Film, hem Christian Bale’in hem de Matt Damon’ın performansıyla dikkatleri üzerine çekmiş gibi gözüküyor. Geçtiğimiz aylarda Bale ve Damon’ın hangi kategorilerde yarışa dâhil olacakları merak konusu olmuştu. İkilinin aynı kategoride karşı karşıya gelerek birbirlerinin şansını azaltmamaları için iki oyuncudan birinin En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu kategorisinde aday olabileceği konuşuluyordu. Hatta The Fighter ile En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Oscarı’nı kazanan Bale’ın bir kez daha bu yoldan Oscar kazanmak için şansını deneme ihtimali yüksek görünüyordu.

Hangi ismin yardımcı oyuncu olarak aday olabileceği belirsizliğini korurken; filmin yapım şirketi bu konuda yeni bir karara imza attı. Filmin çekildiği dönemde Disney tarafından satın alınan Fox, Christian Bale ve Matt Damon’ı En İyi Erkek Oyuncu Oscarı’na aday göstermek için çalışmalara başladı. Fox’un aldığı bu kararın oldukça ilginç olduğunu ve oyunculardan birinin yardımcı erkek oyuncu kategorisinde yarışma ihtimalini ortadan kaldırdığını söyleyebiliriz.

Hangi oyuncunun En İyi Erkek Oyuncu Oscarı’na aday olacağını ya da ikisinin aynı kategoriden adaylık kazanıp kazanamayacağını görmek için bir süre daha beklememiz gerekiyor. İki oyuncunun da aday olamama ihtimalini de gözden kaçırmamak gerekiyor. Zira bu yıl En İyi Erkek Oyuncu Oscarı için yarış çekişmeli geçecek gibi gözüküyor. Özellikle Joker ile çok konuşulan Joaquin Phoenix’in, En İyi Erkek Oyuncu kategorisine adaylık almasına neredeyse kesin gözüyle bakılırken; Robert Pattinson, Timothée Chalamet, Tom Hanks gibi isimler de En İyi Erkek Oyuncu Oscarı’nın öne çıkan diğer adayları arasında yer alıyor.

Ford v Ferrari
2019
Ford v Ferrari
Aksiyon / Biyografi / Dram / Spor152 dk

Yönetmen: James Mangold
Ford v. Ferrari, 1966 yılında düzenlenen Le Mans 24 Saat Yarışı’nın gerçek hikayesini konu alıyor. Henry Ford II ve Lee Iacocca ikilisi, tuhaf ancak kararlı bir grup Amerikalı mühendis ve tasarımcıdan sıfırdan bir otomobil yapmalarını ister. Otomotiv...
8.1 (483,592 Oy)

Kaynak: FilmLoverss


Yorumlar

kralvenom 23 Ekim 2019 15:44
Matt Damon 'ın en iyi erkek oyuncu ödülü için yarışması kadar komik birşey duymadım hayatımda.Sanırım ilerleyen yıllarda Aleyna Tilki 'yide en iyi yardımcı kadın oyuncu adaylığında görürüz ..
gcangirili 03 Ocak 2020 15:24
matt damon ya da matt damon performanslarını sevip seymemek ayrı bir olay ama Talented Mr.Ripley , Good will hunting , Bourne serisi, departed gibi bir sürü kaltieli işte yer almış bir oyuncuyu, çevresine duyarlı organizasyonlarda yer alan bir çevreciyi Aleyna Tilki ile aynı kefeye koymak en hafif deyimiyle haksızlık. Bence yorum adı altında yazdıklarımıza biraz daha dikkat edersek kendi kalitemizi de göstermiş oluruz. Sonuçta Oscar a aday olmayan akademinin standartlarına sempatisine uymayan da bir çok performans ya da oyuncu var. Oscarı da fazla abartmamak lazım

Yorumunuz



Forumdan Benzer Başlıklar



Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film