Giriş Kayıt

Shōgun 2. ve 3. Sezon Onayını Kaptı


  1. Haberler
  2. Dizi
Quaresmania - 17 Mayıs 2024 18:57

340 

resim

FX ve Hulu, yaptıkları açıklamayla Shōgun'ın yeni sezonları üzerinde çalıştıklarını duyurdu.

FX ve Hulu yaptıkları duyuruda dizi üzerinde merhum yazar James Clavell'in Estate'i ile çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Yeni sezon onayı ile beraber "muhtemelen drama dizisinin iki yeni sezona daha" kavuşacağı söylenirken, bu da yaratıcı olarak neler olduğuna bağlı olarak dizi sezonlarının ayarlamaya tabi olabileceği anlamına geliyor.

Yapımcı ve Lord Yoshii Toranaga'yı canlandıran aktör Hiroyuki Sanada'nın yanı sıra, dizi sorumlusu ve ortak yaratıcı Justin Marks, ortak yaratıcı Rachel Kondo ve baş yapımcı Michaela Clavell gibi önemli yaratıcı isimler de geliştirme süreci için geri dönüyor. Duyuruda, yapım için zamanlamanın henüz belirlenmediği ancak senarsitler odası için sürecin başladığı ve yazım aşamasının bu yaz başlayacağı söyleniyor.

Daha önce, Shōgun bir mini dizi olarak duyurulmuştu ve Marks'ın kendi yorumları başka sezonların olmayacağı şeklindeydi. Bu yılın başlarında THR'a konuşan Marks şunları söylemişti:
Alıntı:
"Hikayeyi kitabın sonuna kadar götürdük ve o cümlenin sonuna bir nokta koyduk. Kitabın sonunu çok seviyoruz; ikimizin de bu projeyi yapmak istememizin nedenlerinden biriydive tam olarak o noktada da bitirdik."

Bu söylemlere rağmen geçtiğimiz hafta Sanada'nın ikinci sezon için geri dönmek üzere bir anlaşma imzaladığına dair ilk haberlerle karşılaşmıştık. Bu haber aynı zamanda yaklaşan Emmy ödülleri yarışı için de tartışma konusu oldu zira dizinin devam etmesi halinde Shōgun'un mini dizi kategorisinde yarışmasına izin vermeyecekti. Deadline, onay haberinden kısa bir süre sonra Shōgun'un mini dizi yerine drama dizisi kategorisinde yarışmayı planladığını duyurdu.

Görünüşe göre Shōgun başlangıçta sadece bir sezon olarak planlanmış ancak yakaladığı başarı yüzünden FX ve Hulu diziyi devam ettirmeyi seçti. Yapılan yeni sezon duyurusunda, dizinin prömiyerinden bu yana geçen dokuz hafta içinde küresel yayın saatine göre FX'in en çok izlenen dizisine dönüştüğü de eklenmiş. Öte yandan dizi hem izleyici hem de eleştirmenlerden de yüksek puanlar aldı.

Shôgun
2024
Shôgun
Macera / Dram / Tarihi55 dk

Yönetmen: Frederick E.O. Toye, Jonathan van Tulleken, Charlotte Brändström
Gizemli bir Avrupa gemisi yakınlardaki bir balıkçı köyünde mahsur kalmış halde bulunduğunda, İngiliz kaptan John Blackthorne (Jarvis), Toranaga'nın güç terazisini değiştirmesine ve Blackthorne'un düşmanlarını - Cizvit rahipleri ve Portekizli tüccarlar...
8.7 (144,407 Oy)

Kaynak: IGN Türkiye


Yorumunuz






Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film