Giriş Kayıt

Dune: Prophecy Dizisinden İlk Fragman Yayınlandı


  1. Haberler
  2. Dizi
Quaresmania - 16 Mayıs 2024 16:45

178 

resim

Paul Atreides'inn yükselişinden 10 bn yıl öncesinde geçen dizi Bene Gesserit tarikatının kurulmasını anlatıyor.

Max, bu sonbaharda prömiyeri yapılacak olan altı bölümlük Dune prequel dizisi Dune: Prophecy'nin ilk fragmanını yayınladı.

Ünlü yazar Frank Herbert'in yarattığı geniş evrendeki hikaye, Paul Atreides'in yükselişinden 10.000 yıl önce geçiyor. Senaryo, Brian Herbert ve Kevin J. Anderson tarafından kaleme alınan "Dune Kardeşliği" romanından esinlenilerek yazıldı.

"Dune: Prophecy", iki Harkonnen kız kardeşin insanlığın geleceğini tehdit eden güçlerle savaşmasını ve daha sonra Bene Gesserit olarak bilinecek efsanevi mezhebi kurmasını konu alıyor.

Bene Gesserit, yönetmen Denis Villeneuve'ün Dune filmlerinde Leydi Jessica (Rebecca Ferguson), Rahibe Helen Gaius Mohiam (Charlotte Rampling) ve Leydi Margot Fenring (Lea Seydoux) karakterleri biçiminde karşımıza çıkıyor. Ayrıca doğduğundan beri Prenses Irulan'ı (Florence Pugh) da eğitiyorlar.

Hayranların bildiği gibi örgüt uzun süredir Dune evreninin hem biyolojisini hem de kültürünü manipüle ediyor, tercih edilen genetik sonuçlar için hanedan evlilikleri düzenliyor ve çeşitli gezegen popülasyonları arasında, gelecekte kullanılmak üzere, dini mitlerin tohumlarını ekiyor; örneğin Arrakis'li Fremenler arasında yaydıkları "Lisan al-Gaib" kehaneti gibi.

Dizinin oyuncuları arasında Emily Watson, Olivia Williams, Travis Fimmel, Jodhi May, Mark Strong, Sarah-Sofie Boussnina gibi isimler yer alıyor.

Alison Schapker dizi sorumlusu ve yönetici yapımcı olarak görev yaparken, Diane Ademu-John diziyi ortak geliştirdi ve aynı zamanda yönetici yapımcı olarak görev yapıyor.

Anna Foerster birden fazla bölümün yönetmenliğini yaptı ve Jordan Goldberg, Mark Tobey, John Cameron, Matthew King, Scott Z. Burns, Jon Spaihts, Brian Herbert, Byron Merritt ve Kim Herbert'le birlikte yönetici yapımcılığını üstlendi.


Dune: Prophecy
2024
Dune: Prophecy
Aksiyon / Macera / Dram

Yönetmen: Denis Villeneuve, Anna Foerster, John Cameron
Dune: Prophecy, sıradışı yeteneklere sahip Bene Gesserit kadınlarının hikayesini konu ediyor. Zihinleri ve vücutlarını tamamen kendi kontrollerinde yönetebilmek için eğitim alan ekip, bu sayede insanlığı kendi planlarına göre yönlendirebilecektir. Yetenekleri...


Kaynak: Beyazperde


Yorumunuz






Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film