Giriş Kayıt

Amazon, 1997 Yapımı Bilimkurgu Filmi Event Horizon'ı Diziye Uyarlıyor


  1. Haberler
  2. Dizi
Quaresmania - 07 Ağustos 2019 13:37

636 

resim

Amazon, 1997 yapımı bilimkurgu filmi Event Horizon’u diziye uyarlamak için hazırlıklara başladı. Bilimkurgu ve korku türlerini harmanlayan hikâyesiyle dikkat çeken diziyi Adam Wingard yönetecek.

Dijital platformuna yeni aboneler kazandıracak büyük bütçeli yapımlarının sayısını arttırma kararı alan Amazon, son dönemde özellikle bilimkurgu ve fantezi türündeki dizilerinin sayısını hızla arttırıyor. SyFy kanalı tarafından iptal edilen The Expanse’in haklarını satın aldıktan sonra The Lord of the Rings dizisi için de bugüne kadar bir dizinin hakları için yapılmış en pahalı anlaşmaya imza atan Amazon, ayrıca Carnival Row, The Wheel of Time, Tales from the Loop, Ringworld, Consider Phlebas gibi bilimkurgu ve fantezi türündeki birçok dizi için hazırlıklarını sürdürüyor.

Variety’in haberine göre Amazon tarafından hazırlanan bilimkurgu dizilerine bir yenisi daha ekleniyor: 1997 yapımı aynı adlı bilimkurgu filminden uyarlanacak Event Horizon. Amazon ve Paramount Television, Paul W.S. Anderson’ın yönettiği bilimkurgu filmini diziye uyarlamak için hazırlıklara başladı.

You’re Next ve The Guest gibi beğeni kazanan korku-gerilim filmleri ile adını duyurduktan sonra Blair Witch yeniden çevrimi ve Death Note filmini yöneten Adam Wingard, Event Horizon dizisinin yürütücü yapımcıları arasında yer alacak ve projenin pilot bölümü veya ilk sezon için Amazon’dan onay alması hâlinde dizinin yönetmenliğini üstlenecek. Dizinin yapımcıları arasında daha önce Hellboy ve Watchmen gibi filmlerde birlikte çalışan Larry Gordon ve Lloyd Levin de yer alacak.

Philip Eisner’in senaryosunu kaleme aldığı 1997 yapımı film, galaksinin uzak köşelerine seyahat etmesini sağlayacak deneysel bir yer çekimi motorunu test ettikten sonra kaybolup esrarengiz bir şekilde geri dönen uzay gemisinin başına ne geldiğini öğrenmeye çalışan ekibin hikâyesini anlatıyordu. Ekibin kısa süre sonra geminin gittiği yerden dönerken şeytani bir gücü de beraberinde getirdiğini öğrenmesi ile birlikte olaylar dehşet verici bir hâl alıyordu.

Amazon tarafından hazırlanan dizinin bilimkurgu ve korku türlerini harmanlayan bu hikâyeye nasıl bir yorum getireceği ve dizinin senaryosunu kimin kaleme alacağı gibi detaylar şimdilik belirsizliğini koruyor. Ancak bilimkurgu ve korku türlerini harmanlayan bu proje için korku türüne aşina olan Adam Wingard ile anlaşılması projenin daha ilgi çekici bir hâl almasını sağlıyor.


Event Horizon
1997
Event Horizon
Korku / Bilim-Kurgu / Gerilim96 dk

Yönetmen: Paul W.S. Anderson
Yıl 2047, yedi yıl önce araştırma için güneş sistemimizin dışına gönderilen ve kaybolan 'Event Horizon' adlı uzay gemisini bulmak için bir kurtarma gemisi uzayın derinliklerinde yola koyulur. Araştırma ekibi kazazedeleri ararlarken korkunç sırlarla yüzleşmek...
6.6 (198,475 Oy)

Kaynak: FilmLoverss


Yorumunuz



Forumdan Benzer Başlıklar



Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film