Giriş Kayıt
En çok beğenilen yorumlar
default avatar
(143) -
Film 124 dakika. Konusunu çok beğendim. Rusça olarak izledim. Dile İngilizce kadar aşina olmadığım için farklı geliyor Rus filmleri. Ama son zamanlardaki bilim-kurgu üzerine çıkan Rus yapımı filmler gayet güzel. Bunu da beğendim. Bolca çatışma sahnesi var. Kan gövdeyi götürüyor. Teknolojik olarak ta gelecek çok iyi tasvir edilmiş. Bilim-kurgu filminden beklediğim pek çok şey vardı filmde. Tavsiye ederim.
7


avatar
(407) -
konu olarak güzel özellikle açılış sahnesi çok dikkat çekiciydi ancak ilerleyen zamanlarda batırmaya başladılar diye düşünüyorum. filmdeki yabancı ırkın muhabbeti dışında pekte artısı olmayan bir yapım ilgi çekici bir konudan bahsediyor onun dışında oyunculuklar kötü, özellikle çatışma sahneleri neredeyse baştan savma olmuş patlama sahnelerini söylemiyorum bile bir iki güzel efektle süslemişler ancak kurtarmamış açıkçası ki oda kötü yoklukta gideri olabilir diye düşündüm ama pek gitmedi.
5


default avatar
(24) -
İlk başlangıç çok iyi merak uyandırıcı ama devamı hem gereksiz uzunluğu ile hem zayıf oyunculukla bozmuş bir film. Bilimkurgu sevenlerin seyretmesi gereken bir film.

Sürprizbozan: Göster
7


Yorumlar (22)
default avatar
(61) -
Filim güzel olmuş. Rusya'nın en ciddi korkusunun ihanet olduğunu, kendi insanına başkalarının etki etmesi olduğunu öğreniyoruz.
7


avatar
(807) -
Aksiyon sahneleri ve konusu için izlenebilir bir film. Daha iyi oyunluklar ve biraz da kurgunun daha iyi olması halinde çok daha güzel bir film izleyebilirdik. Ancak Rus sineması için oldukça başarılı kanımca.
6


default avatar
(16) -
Konu çok iyi. Efektler ve kurgu da harika. ancak son 15 dakikada bir çuval incir heba edilmiş. Herkse mutlaka duymuştur, uzaylı ya da ufo sanılan şeylere taşlarla saldırıyorlarmış. Sonu maalesef bu şekilde bağlanmış güzelim kurgunun...
6


default avatar
(122) -
Filmin girişinde sonunda özgün bir konu ve harika bir kurgu olacak, sonunda çok iyi bir film seyredeceğiz diye umutlanıyorsunuz. Ama bu umut sadece filmin ilk sahnelerinde kalıyor, film ilerledikçe bu umut tükeniyor.
Sürprizbozan: Göster
Filmin gereksiz uzunluğu ise sizi yoruyor. Bilim-kurgu yokluğunda seyredilebilir. Ama fazla bir beklentiniz olmasın.
4


default avatar
(166) -
Tamam da, en temel sorunun cevabı yok filmde. İnsanlara yardım eden uzaylı formu bunu neden yapıyor? Neden kendi ırkına ihanet ediyor görevinin dışına çıkıp?

Sürprizbozan: Göster


Filmi İngilizce dublajlı izledim. Zira kötü dublaj denemeleri nedeniyle Rusçaya bir antipatim var. Tahammül edemiyorum. Ve izlediğim dublaj oldukça başarılıydı.

Film aslında Rus yapımı olmasına rağmen bariz şekilde Hollywood etkisinde. Çekimler, sahneler vs... Hissediyorsunuz bunu zaten. Ama başarısız bir deneme olmuş teknik manada. Çok karışıj ve karanlık. Civ, civ, civ... Başka da bir şey seçilmiyor.

Konusu ise, bilen bilir, #EricVonDaniken adlı manyağın birinin #TanrılarınArabası ve TanrılarınStratejisi kitaplarının devamı niteliğinde.

İzlemeseniz de olur.

#iyiSeyirler.


default avatar
(29) -
konu ilgi uyandırıcı, ama oyunculuklar çok başarısız. holywood oyuncuları aynı konuyu tekrar çekse bazı yerleride elden geçse çok iyi film çıkar. Bu haliyle bile Rus sineması açısından başarılı bir film.
5


avatar
(290) -
Herkesin dediğini ben de diyeyim giriş sahnesi çok güzeldi ama filmin başka hiçbir yerinde bu tadı alamadım.Bana göre ciddi kurgu hataları vardı.Konusu aslında ilginç ve güzeldi ama işte ama.Tarih verdiler mi bilmiyorum ama sanki biraz gelecek bir zamanda geçti gibi film eğer öyleyse buna hiç gerek yoktu.Günümüzde de konu gayet iyi akardı.Beğendiklerim bazı çatışma sahneleri ve bazı kamera açısı çekimleri.Yoklukta gideri var.
5


default avatar
(35) -
bilgisayar oyunundan filme cevrilmis gibi bir film.bu yuzden hikaye zayif, karakterler zayif, oyunculuklar zaten yok ama bilim kurgu oldugu icin gizem vardi... sonraki sahnelerde ne olacagini merak ettirdi yani. ama sacmaliklar vardi. bu yuzden Fena olmayan bir bilim kurgu/fantastik film
6


avatar
(37) -
Film gerçekten çok kötü. Ne oyunculuklar ne bilim-kurgu, hiçbir şey olmamış. Vaktinizi boşa harcamayın.
1


avatar
(522) -
Film herkesin dediği gibi iyi başlıyor. Gizemli ve aksiyonlu ilerliyor. ilginç mesajlar vermeye çalışıyor.
Ama filmin hakikaten sonu iyi bağlanamıyor. Çok yerde saçmalıklarda var

Sürprizbozan: Göster
5


avatar
(185) -
Filmi çok beğendim mutlaka izleyin.7/10
[spoil]
Dünya ve insanlar şimdiye kadar pek çok felaket yaşadı.depremler,tsunami,fırtanalar,savaşlar,volkanik patlamalar,meteorlar.sadece tek bişey kaldı.genellikle amerikan yapımı filmlerde işlenen bu konuyu ruslar da çok iyi anlatmışlar filmde.insan ister istemez izlerken yada sonrasında sorguluyor. Biz kimiz,nerden geldik,yaratıcı/larımız kim.bize söylenen herşey bir yalandan mı ibaret.sorular sorular.film işte tamda bunu anlatıyor.çok ta güzel anlatıyor.ilk Stargate i izledikten sonra sorgulamaya başlamıştım bu durumu.sonrasında pek çok filmde yine aynı senaryolar çıktı karşımıza.Korona virüsü öncesindede son 10 yılda çekilen pek çok virüs konulu filmi şuan yaşıyoruz.birileri birşeyler biliyor.anlatılamayan şeyler filmler yoluylamı anlatılmak isteniyor acaba.bu da yakın zamanda bir istila mı bekleniyor sorusunu getiriyor akla. Eğer tüm bunlar doğruysa neye inanmamız gerek? Derin bir konu ama gerçek olan şu ki birileri gerçekten birşeyler biliyor ve dünya nüfusunun bunu öğrenmesini istemiyorlar. İyi seyirler şimdiden.
7


avatar
(103) -
Ruslar başarılı bir film yapmışlar. Merak uyandırıyor, sürükleyici ve oyunculuklar ortalamanın üstüne çıkmış. Ama film sonlara geldikçe o merak ölüyor. Ve vasatın üstüne çıkamıyor. Zaten filmi izlediğinde yer yer farkedeceksiniz. Ayrıca yarım saat fazla uzatmışlar. O yüzden film puanı hakediyor. Anca 6 puanı zorlar.
5


avatar
(882) -
Fikir güzel başlangıç iyi sonrası felaket. Sonlara doğru saçma sapan bir hale dönüşüyor. Aksiyon sahneleri fena değil ama bu filmi iyi yapmaz. Kesinlikle vakit kaybı. Kaliteli bir yapım değil.


avatar
(1818) -
Bizler sizlerin Tanrı'sıyız.

İçindeki felsefe gayet başarılı diyebilirim. Dinleri ve insanların dinlere bakış açısını en mantıklı yoldan anlatmış yapım. Ha bunu anlamayanlar da çıkacaktır. Tanrı en güçlü teknolojidir. İnsanlar da o teknolojiye yaklaşmaya çalışıyor tabii insanların daha çok yolu var. Sadece bu açıdan da değil virüslü günlerde başka varlıklar için boyut olarak düşündüğümüzde de aslında bizler de başka bir virüsüz. Birçok mantıktan insanı düşünmeye iten bir film olmuş.

Askerlerin üstünde ABD değil de Rus bayrağı olmasına sevinen taraftayım. Bu gibi yapımı güç ama bir şekilde başarıya ulaşmış bilim kurgu filmlerini Rusya'da görmek sevindirici. Bu açıdan öncelikle artı değer sinema dünyasına. Birçok açıdan hatalar var filmimizde. Hani harika bir film diyemeyeceğim ama yine de kendi alanında çağ atlama sebebi. Oyuncular da vasat belki az vasat üstü olunca film izletiyor kendini. Dizisi olsaymış sanki daha verimli bir iş ortaya çıkabilirmiş.

Her şeyi bir kenara bırakınca filmi anlamaya çalışıp bazı yanlışları da görmezden gelirsek izlenilir bir yapım var karşımızda.

İyi seyirler.
Saygılar
6


default avatar
(1) -
Film bence aksiyon sahneleri açısından gayet başarılı. Ta ki son 15 dakikaya kadar. Son 15 dakika da olanlar filmin tadını bozuyor. Yine de Rus sineması açısından başarılı bir film bence.
6


default avatar
(24) -
İlk başlangıç çok iyi merak uyandırıcı ama devamı hem gereksiz uzunluğu ile hem zayıf oyunculukla bozmuş bir film. Bilimkurgu sevenlerin seyretmesi gereken bir film.

Sürprizbozan: Göster
7


default avatar
(16) -
Konu güzel düşünülmüş aslında. Azda olsa güncel yaşama gönderme dahi vardı.Oyunculuklar çok iyide değildi çok kötüde değildi.Gerçeği söylemek gerekirse bazı efektler dışında çoğu efekt kötüydü. Orta şekerli zaman geçirmek için ideal bir film.Tavsiye edilir mi diye sorulacak olursa en son çare evet tavsiye ederdim.Bilim-kurgu sevenler için beğenecekleri bir film olmuş.
6


avatar
(8408) -
Rus sineması son zamanlarda kendini gösteriyor. Gayet sıkı, iyi bir bilim kurgu filmi... Önyargılı olmadan izlerseniz keyif alırsınız diye düşünüyorum. İyi seyirler olsun.


avatar
(220) -
Film akıyor.. Bilim kurgu ögeleri iyi işlenmiş. Efektler, konu, kompozisyon güzel. Oyunculuklar ve diyaloglarda da ciddi bir falso görmedim. Ederi 7 fakat gereksiz düşük puanı yüzünden 8 verdim. Bilim kurgu sevenler kötü yorumlara aldırış etmeden ve spoiler okumadan direkt izlesin derim.
8


avatar
(394) -
Son dönemde çok iyi işler çıkaran Rus sineması yine gümbür gümbür bir bilimkurgu filmi yapmış. Süresi 2 saat olmasına rağmen sıkmadan sonuna kadar kendini izlettiriyor. Efektler her zaman ki gibi tam yerinde ve yeterli düzeyde kullanılmış. İşlenen konu basit bir istila gibi lanse edilmiş olsa bile insanlığın varoluşundan, dinler tarihine kadar pek çok konuya değinen bir yapım. Filmde ki tek eksi taraf diğer Rus bilimkurgu filmlerinde olduğu gibi cast yine tanıdık yüzlerden oluşuyor. Filmde göreceğiniz karakterler başarı yakalamış diğer bilimkurgu filmlerinde oynayan kişiler. Benim için eksi yönü sadece bu oldu. Tavsiyem izlemeden geçmemeniz yönünde olacak. Devamı mutlaka çekilecektir.
7


‹ Önceki 1 2 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film