Giriş Kayıt
En çok beğenilen yorumlar
avatar
(522) -
Film Lübnan'da maalesef hala süre giden yaşamı anlatıyor, yıllar önceki hikayeleri izler gibi izlemeyin, orada yaşam şu an bu şekilde, iç acıtan ve acımasız, adaletsiz. "Keyifli seyirler" denemeyecek bir film, gerçekleri anlatmış.. "İzlenmeli" demiş çoğu arkadaş, evet haklılar ama niye "izlenmeli", izleyip acımak için mi, ağlamak, üzülmek için mi, halimize şükretmek için mi?

Hapishane ortamında "sizi neşelendirmeye geldik" diyerek "Hristiyan propagandası" yapmaya gelen grup, filmin herhalde tek politik sahnesiydi.

Filmin geçtiği Lübnan - yıllarca fransız sömürgesi - başkenti Beyrut, 70’lerde Ortadoğu’nun Paris’i sayılıyordu. Gerçekten de Beyrut haftada bir şampuanla yıkandığı anlatılan caddeleri, lüks otelleri, eğlence mekânlarıyla Ortadoğu’nun yıldızıydı. Lübnan’da peri masalı 1975’te iç savaşın başlaması ile bitti. Beyrut’un bir bölümü 1990’a kadar süren iç savaşta harabeye döndü.

İç savaş öncesi 1960 Beyrut hakkında bir video : https://www.youtube.com/watch?v=7SWD-hcPNaw

Ortadoğu nerelerden nerelere gidiyor, önümüzde başka örnekler de mevcut,ırak, iran, suriye,bunların yıllar önceki modern hallerini bir araştırın ve anlayın lütfen. Bu filmler bize ders olmalı, bu şekilde izlemeliyiz, biraz araştırma yapmayı dürtmeli, nasıl böyle olmuş, yarın başka bir yerde de bu değişim olacak mı, olabilir mi?

Fazla politik oldu sanırım, ama bence film de bunu anlatmaya çalışıyor, anlayana mesajdır.
7


avatar
(8) -
Nadine Labaki;

Capernaum, kendisine dayatılan hayata karşı isyan eden bir çocuğun hikayesi. Filmi altı ayda çektik ve bir buçuk yıl da montajla uğraştık. Filmde rol alan çocukların hiçbiri profesyonel oyuncu değildi. Ne yaptıklarını gerçekten anlamaları için zamana ihtiyacım vardı. Film için çok araştırma yaptım. Sistemin bu çocukları, nasıl başarısız hale getirdiğini anlamaya çalışıyordum. Bunu gerçek hikayelere, gerçek olaylara ve gerçek deneyimlere dayandırmak benim için çok önemliydi.’
6


avatar
(136) -
Gidip sinemada izlemenizi tavsiye ederim. Belki bir şeyleri gözden geçirmememize neden olur. Tesiri altında bırakan etkileyici bir dram.
10


Yorumlar (65)
avatar
(23) -
1946 yılında Lübnan'dan çekilen Fransız ordusunun ardından sadece 29 yıllığına savaşsız yaşayabilen bir ülke Lübnan'. İç savaşın içler acısı halini ayan beyan gözler önüne seren, kaliteli oyunculuklar içeren bir başyapıt olmuş.
8


avatar
(8404) -
Sabah sabah ciğerim yandı, bir de şaşırmıyorum ya izlerken, o daha da üzdü beni!... Çok sert, etkileyici bir yapım. Ben geç izlediğim için çok uzatmiyorum, zaten hemen herkes yazılması gereken herşeyi yazmış. İyi seyirler olsun.


default avatar
(40) -
Bayagidir böyle duygu seli yaşamamıştım, ülkemiz bu hallere düşmez inşallah. Küçük çocuğu her gördüğümde kendi oğlumu düşündüm. Ders çıkarılması gereken çok mevzuu var.
9


avatar
(253) -
Ortadoğunun içine sokulduğu durumu çok iyi özetlemiş. Cennetin Çocukları (1997) filminden sonra bu tarz bir film uzun zamandır seyredememiştim. Mutlaka seyredilmesi gerekir. Benzer acıları buna sebep olanların yaşaması dileğiyle.
8


default avatar
(1) -
Bu bir film değil, hayat. Hayatı en güzel kılanda, en acımasız kılanda çocukların yaşadıklarıdır. Bu filmde de hayatın acımasız, adil olmayan yanı çok güzel anlatılmış. Hayat bir sınavsa çocuklar bundan muaf tutulmalı, bunları yaşamamalı...
10


avatar
(792) -
"Ey fakirler çoğalmayın, çocuk yapmayın siz zararlı çıkarsınız."

Filmden yapılması gereken alıntı o kadar çok yapılmış ki, benim bir kez daha tekrar etmem pek bir işe yaramayacaktı. O yüzden, gözden kaçma olasılığını azaltmak için, filmi benden iki yıl önce izlemiş olan MrPresidente kardeşimizin "Kapitalistlerin nüfus artışına bulduğu çözüme insanları ikna etme projesi." olarak ifade ettiği bir cümleyi alıntıladım, umarım kendisi kusura bakmaz. Ben de esas itibarı ile bu görüşe katılıyorum, yani insanları temel haklarından mahrum etme fikrine sıcak bakmak mümkün değil, özellikle de içine düştükleri şartların, yaşam biçiminin sorumlusu büyük ölçüde siz iseniz...

Öte yandan, insan dünyaya çocuk getirirken hiç olmazsa sayısı konusunda biraz "insaflı" olmamalı mı yahu? Şaka bir yana, zaten filmin ve hikayesinin hiç şaka kaldıracak bir durumu da yok. Hikayenin detaylarına girip, marifet arzettiğini sanan bazı aklı evveller gibi seyir disiplininizin içine etmek hiç doğru değil, ama şu kadarını söyleyebiliriz ki; bir çocuğun sevdikleri için ne şartlara göğüs gerebileceği, elinden gelenin "fazlasını" yaptığını görünce hümanizm anlayışınızı tekrar sorgulama gereği hissedeceğiniz açıktır.

Bir de, bir film hiç duygu sömürüsü yapmadan, sadece gerçekleri anlatarak, nasıl bu kadar iç burkucu olabilir, muhtemelen buna da şaşırabilirsiniz. Ne de olsa dünyanın en "ağlak" sinema sanatı anlayışının içinde yetiştik hepimiz...
9


default avatar
(10) -
Konu aslında çok iyi. Dünyada birçok ülkede, buradaki gibi sorunlarla yaşayan halklar var. Bilhassa OrtaDoğuda pek çok yer; benzer dramların yaşandığı yaşamlarla dolu. Aslında bana göre, burada anlatım biraz zayıf kalmış. Senaryo daha çok detaylandırılsaydı, film sanırım daha etkili olabilirdi diye düşünüyorum. Yine de emeği geçenlere teşekkür ederim.
7


default avatar
(138) -
Verdiği mesajlarla başarılı bir yapım olduğunu söyleyebilirim. Sadece değindiği konular değil bunun haricinde oyunculuklarda çok iyi. Bir çocuğun gözünden mültecilik ve yokluk çok iyi aktarılmış. İzlemek isteyenlere tavsiye ederim ancak doğru zaman da izlemeye dikkat ediniz. İyi seyirler.
8


avatar
(5) -
Evet etkileyici bir film. Gerçekten bu hayat yaşayan çocukların kullanılması daha da etkileyici. Ancak bu düzen değişecek mi? Hayır. Sadece arada şansı olanlar, yeteneği bulanlar bu yaşamdan sıyrılıp gidecek.
9


avatar
(169) -
film etkileyici ve gerçekten güzel çekilmiş sömürgeci devletlerin bir ülkeyi iliklerine kadar sömürdükten sonra kalan durum ve en acısı onları bu hale getiren insanlardan çaresizce onların insafa gelip bir el uzatmasını bekliyor.
7


default avatar
(24) -
Gerçekten bir başyapıt.Çocuk oyuncu hayatının rolünü oynamış. Ortadoğu'nun nasıl bir bataklık olduğunu , kötü bir ülkede doğup büyümenin nasıl olduğunu çok çarpıcı bir dille anlatmış.Mutlaka izleyin.
10


default avatar
(222) -
Bu nasıl bir film daha doğrusu hayat, içim karardı izlerken. Hayatta kalmak ne kadar da zor, bebekle ile ilgili olan sahneler boğazıma oturdu resmen. Yani ne söylicem bilmiyorum sadece bir filmden daha fazlası olduğunu bilin ve buna göre izleyin. Mutlaka izleyin.


avatar
(81) -
Şu film için çok şey yazılır, söylenir, uzun uzadıya üzerine konuşulur... konu itibari ile öyle bir film. uzun zamandan sonra izleyipte heyecanla birilerine tavsiye etmek istediğim bir film oldu. her yönüyle sarsıcı ve etkileyici bir film olmuş. başroldeki çocuğun gözlerinden öperim. izleyin, izletin... iyi seyirler.
9


avatar
(1248) -
Zain Al Rafeea 2004 doğumlu ve oyunculuk kariyeri olmayan bir çocuktan beklenemeyecek düzeyde iyi bir performans sergilemiş. Bayıldım diyebilirim. Gerçekten muazzam bir filmdi. Herkesin izlemesini istediğim yapımlar vardır, bu da onlar arasına girdi.

Ne hayatlar varmış hep duyuyorsunuz. Bu filmde o hayatları tüm gerçekliğiyle göreceksiniz. Dramı derinliklerine kadar hissedeceğiniz, aklınızdan kolay kolay çıkamayacak casur bir yapım. Etkisinden belli bir müddet kurtulamayacaksınız.

- Onlardan ne istiyorsun?
- Artık çocuk yapmasınlar.
- Yüksek sesle söyle.
- Artık çocuk yapmasınlar!

İzleyin ve şükredin. Keyifli seyirler...
9


default avatar
(5) -
hikaye olarak içler acısı olsa da , izlerken içinizi ısıtacak bir film . oyunculuklar gerçekten çok iyi herkese tavsiye ederim
9


avatar
(806) -
-Anne babandan neden şikayetçisin?
-Beni dünyaya getirdikleri için!
Bir filme ağlayanlara çoğu zaman şaşarım. Fakat bu filmi izlediğimde kendime şaşırdım. Çoğu yerde ağlayacak gibi oldum çünkü. Filmin son sahnesinde sağ gözümden akan tek damla yaşı da hesaba katmazsak kendimi tuttum da denebilir.
Herkes izlemeli...
Sahi, suçlu kim?
10


avatar
(357) -
Bu nasıl bir film böyle, insan izlerken ciğeri yanıyor. Yatıp kalkıp şu hayatımıza şükretmemiz lazım gerçekten, Ben bu filmi izledim ve göz yaşı dökmedim diyen yoktur herhalde, özellikle son final sahnesi verilen o minik ama anlamı büyük mesajlar gerçekten içler acısı. Zain kadar cesaretli olmak ister herkes, ben şu çocuğun cesaretine hayran kaldım film gerçekten de şaheser olmuş aldığı bütün ödülleri de hakkeden bir film kesinlikle ertelemeyin şu filmi hiç pişman olmazsınız. Not olarak: yaşadığınız hayatın değerini bilin. 10/8.8
9


avatar
(159) -
Filmde hep kotu bir karakterin cikmasini ve sonra da iyi bir karakterle notr olmasini bekledim ama aslinda filmde kotu karakter yoktu.Herkes secimleeini daha iyi ve daha yasanabilir olmak icin alıyordu.karakterleri kotu yapan kendileri degil kotu olan hayat ve kaderleriydi.Kisa film tadinda amator cekimler birlesmis ve guzel bir film cikarmis.Muzikler ve soundtrack secimlerimde daha carpici durulsaydi bence duygusal yonden daha etkin olabilirdi.Bence tek eksik müzikti.Basrol ve yanroller filmi alip götürmüş.Arsive eklenir..
8


default avatar
(13) -
Tek kelime ile mükemmel bir film. Çok ağır bir dram ama tamamen gerçekleri yansıtıyor. Şimdiye kadar en fazla etkilendiğim dram filmi oldu
10


default avatar
(23) -
ben yılanı ve timsahi pişirmeden çiğ çiğ yiyebilen bir adamım, 40 yaşındayım, kalbimin içine oturan 40 yıl boyunca aglamadıgım kadar agladığım bir film, yapanın allah belasını....


‹ Önceki 1 2 3 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film