Giriş Kayıt
En çok beğenilen yorumlar
avatar
(1818) -
Film çok derin bir işlenişe sahip.

Filmi anlamak konusunda zorluk çekenlerin sevemeyeceği bir film olduğu doğrudur bu yapım. Sinirliyim çünkü filmdeki harika manifestoyu anlamayıp dizi hakkında gereksiz algı yaratan tipler yüzünden güzelim diziye yaklaşım değişiyor. Kısacası dizi günümüzü anlatıyor. Gözü kapalı olanlar, bir kültüre ve geçmişin dayattığı metafiziğe saplanmış halk; gözleri görenlerse akıl ve bilimle dünyayı kurtaracak olan azınlık insan sayısı. Tek kelimeyle harika bir manifesto. İşte filmi beğenmeyip yok erkek kötüleniyor-ki dünyanın içine edenlerin neredeyse tamamı erkeklerdir-yok eşcinselliğin planlı hale getirilmesi bilmem ne. Homofobi lanetine saplanıp kalmanın ön yargısı filmi kötü hale getirmez. Hadi bunu geçelim film bunları da yapmıyor. Ne erkek kötüleniyor ne de eşcinsellik planlı bir şekilde abartılarak anlatılıyor. Hiçbiri yok. Yani göz, aklı; körlük, yobazlığı temsil ediyor. Dizi harika bir amaç içinde.

Diziyi izlerken en çok takıldığım nokta alan genişliği oldu. Tabii zor bir dizi. Bu tarz bir dünyayı oluşturmak emek ister. Game of kafasında olmak istiyorlarsa çok daha para dökmeleri gerek. Gerçi hikaye olarak yakın bir hava var. Oyuncuların seçimi de başarılı. ilk bölümlerin yavaş ilerlediğini de bilerek izleyin. Bir nevi izleyiciye ana hikayeyi anlatma amaçlı çekilmiş. Daha sonra asıl olaylara şahit olacağız gibi bu da umarım başarılı olurlar da en azından 3-4 sezon iyi bir dizi izlerizi bize söyletiyor. Ha yine beğenmeyebilirsiniz çok doğal bir durum ama ben beğendim. Film derinliğini senaryoya dökerse alır gider. Yapanların ellerine sağlık.

İzleyin!
ve düşünün!

Saygılar
8


default avatar
(20) -
3 bölümü de izledim ilk bölüm dışında başarılı bulmadım.Konu çok iyi ama işleyiş kötü dizide tutarsızlıklar var çocukların büyümesi mesela anneleri ne hikmetse hiç yaşlanmıyor.
10/6 ileriki bölümlerde belki düzelir
6


default avatar
(64) -
2. Sezon 2. bölüm ile beni sinir krizine sokmuş dizi.

Sürprizbozan: Göster
Bölüme puanım 3
4


Yorumlar (144)
default avatar
(32) -
Levent Pekcan'nın dediği gibi koca galaksi bir ailenin etrafında dönüyor. Bir ailenin bekası için uğraşıyor diye...Yıldız Savaşları (Star Wars)...Neyse ki, bu durum değişiyor.

İşte bu dizide güzel bir gaz, savaşlar vs..derken, dizi aile dramasına doğru gidiyor. Hani Doğa yürüyüşüne çıkmış bir aile, ormanda kaybolmuşlar birbirlerini bulamaya çalışıyor. Diziyi "Revolution 2012-2014" isimli iptal edilen diziye benzettim. O dizide bile bir gizem, gizli bir ajanda vardı. Yahu, Dünya nasıl bu hale geldi ? falan gibi.... Bu dizide gizem yok, varsada "Eeee zaten tahmin etmiştim" diye bileceğiniz şeyler var. Sezon 2'lerdeyim. Fazla beklenti içine girmeden izleyin geçin daha iyi alternatifiniz varsa hiç düşünmeyin oraya geçin...

Tanrı yoktur, vardı böyle metaforlara takılmayın aklı başında insanlarız, düşünebiliyoruz. LGBTI varsa var, normal artık...Yoksa, sorgulayın...(bu gözler 5~6 kişilik yıldızlar arası yolculuk yapılan uzay gemisinde lady-boy ve onun için kapışan iki insan gördü.)

Ekleme : Dizi bittiyse sıkıntı yapmayın, peşinden bir spin-off gelir.
(02.sezon için)
5


avatar
(96) -
İlk sezon dışında kötü bir dizi olarak kalacak aklımda. Konusu çok ilgimi çekti ilk sezon da gayet güzel para produksiyon var ama sonrası benim için hayal kırıklığı ve klişe doldu.
5


avatar
(64) -
konu güzel ama işleniş yeterli değil biraz yavan kalmış doğrusu çok büyük bir beklentiyle izlemenizi önermem
7


default avatar
(51) -
İlk sezon ve son sezon çok iyiydi, ikinci sezon ortalamaydı bence. Jason Momoa bu diziyle resmen kendini aştı, Baba Voss olmak için doğmuş gibiydi. Savaş sahneleri de çok iyi yapılmıştı, hele Baba'nın sahneleri resmen zevk şöleni. Bitmesiyle üzdü ama tadında bıraktılar. Kraliçeyi oynayan Sylvia hanım da çok başarılıydı. Ya aslında her karakter çok iyiydi, kendilerine bağladılar. Ama baba voss'un çocukları hariç oyunculuk olarak iyi olsalar da karakterlerini hiç beğenmedim hep bir saflık içinde oluyorlardı. Bu dizi bence hak ettiği değeri görmüyor. Çok daha bilinmesi gerekiyordu.
8


avatar
(493) -
Bitmesiyle üzmüştür, Baba Voss hep hatırlanacak bir karakter olarak hafızamda yerini almıştır, henüz izlemeyen varsa kayıptadır ama dolu dolu 3 sezon izleyeceği için de şanslıdır, aslında farklı seviyelere gidebilecek bir senaryosu vardı, birkaç sezon daha olsa çok da güzel izlenirdi ama tadında bırakalım dediler heralde. Uzasaydı da bu kez keşke uzatmadan 3.sezonda bitirselerdi derdik kim bilir.
9


default avatar
(20) -
Çok kaliteli bir diziydi. Atmosferi çok gerçekçi bir şekilde yansıtmışlar. Şu an devam eden ve takip ettiğim House of Dragon ve The Lord of the Rings; The Rings of Power dizileriyle kıyas kabul etmeyecek kadar etkileyici bir diziydi.
9

Cevaplar (1)
default avatar
(19) -
Selamlar. Bahsi geçen iki diziyi hiç beğenmeyen biri olarak, yorumunuza istinaden See1. sezonu indirdim.Dizi sona erdiği için de cazip geldi bana, 3 sezonu peşpeşe izleyebilirim.


2
| Bildir


avatar
(6203) -
Finalini şimdi bitiren olarak 3 sezon boyunca heyecanlandıran, hüzünlendiren bu muhteşem dizide emeği geçen herkese gönülden teşekkürler. Sizlere tavsiyem mantık hatası, şöyle , böyle demeden izleyin tadına varın....Puanımı revize ederek 10-10-10 veriyorum....
(03.sezon 08.bölüm için)
9


avatar
(105) -
neden bu kadar az konuşuluyor hiçbir fikrim yok fakat güncel diziler arasında bence house of dragonla beraber en iyi dizi. özellikle 3. sezon bambaşka bir seviyede ilerliyor
10


avatar
(6203) -
3. sezon ilk iki bölüm yine başarılıydı. Özellikle ilk bölümün başlangıç aksiyonu tatmin ediciydi. Kötü olan tek şey gelecek bölümleri beklemek. Açıkçası beğenerek izliyorum ve her şey güzel ilerliyor..
(03.sezon 02.bölüm için)
9


default avatar
(78) -
İlk sezon ilk bölüm biraz sardı iyi gibi geldi, 2-3-4 bölümde uyudum resmen bıraktım,ayrıca çaktırmadan dinlerle dalga geçen aşağlayan bir yapım olmuş bence, hoşuma gitmedi körebelerin dünyasına 4 bölüm katlanabildim.
4


avatar
(348) -
Görenler, görmeyenler... bla bla
İlk sezona bir göz gezdirdim, bilenle bilmeyen bir olmaz hesabı... Metaforik kurguyu sevdim elbette; ama alt metin dediğimizde bir şey var. "Görebildiğim ve bende uyandırdığı his/hava kadarıyla" Allah'a hakaret içeren bir "şey"(dizi değil)! Tiksinti duydum bu "şey" den açıkçası!

Cevaplar (2)
default avatar
(3) -
Metaforik felan muhafazakarlar mağaralarından çıkıp 2 kelime öğrenebiliyolarmış demek ki gelişme var,dinlerin saçmalığını gözler önüne seren dizi görmenizin keyfi o kadar güzel ki,iyiki dizi sektörü amerikanın elinde ve izlemek zorundasınız.

Bu arada yazılanlardan sonra DİZİ yi izledim güzeldi,sözde hakaret içerdiği yerleri büyük keyifle izledim, tavsiye ederim.


4
| Bildir
avatar
(348) -
İslâm'ın ilk emri "oku" dur. Sizin gibi "cahiller" anlamayacağı bir mevzuu bahis olsa gerek! Muhafazakâr kesimden kastettiğim-siyasal islâmcılar ve dini getirdikleri nokta- değil. Gayet bilinçli insanlardan oluşuyor "gör-ebildiğim" kadarıyla "felan".
(Başka dinler ile de sıkıntınız varsa kendi bileceğiniz iş Çok Mutlu Neye inanıp inanmadığınız beni zerre ilgilendirmiyor, tercih meselesi Wink
Hiçbir şey yapmak "zorunda değilim." İzlemeye devam etmek ya da etmemek tamamen kendi tercihim Çok Mutlu Yerli yapımlardan çok yabancı yapımlar tercihimdir. Genellikle ABD bu aralar İngiliz dizilerini tercih ediyorum, tavsiye olunur Wink
Siz lütfen izlemeye devam edin! Ne de olsa şov devam etmeli Wink


0
| Bildir


default avatar
(53) -
2. sezon biriciye göre daha hareketli, heyecanlı ve akıcıydı. Oyuncular çok başarılı çekimler güzel, herkes rolünün hakkını vermiş. Tek sorun biraz fazla karanlık çekimler, sahneler var yüksek çözünürlükte seyredilmesi tavsiye edilir. Birkaç kişi 2. sezon için yavaş ilerliyor, sıkıldık gibi yorumlar yazınca seyretmeyi hep erteliyordum ancak iyi ki başlamışım bir çırpıda seyrettim her bölüm güzeldi.
8


default avatar
(6) -
Konusu güzel, sağlam bir temele oturtulmuş
Sürprizbozan: Göster
7


default avatar
(8) -
Çekimler güzel, heyecan da var ama sanki hep bişeyler eksik gibi. Bir bölüm bittiğinde sonraki bölümü de bi ara izlerim diye kapatıyorum ve bi ara izliyorum da sonraki bölümü ama çok da merak etmiyorum açıkçası.
7


default avatar
(210) -
2. sezon ile birinci sezon arasında nasıl bir bağ var anlamak imkansız, tamamen uzatma maksatlı çekilmiş ikinci sezon olduğunu düşünüyorum,
Sürprizbozan: Göster
(02.sezon için)
5


default avatar
(1) -
Son zamanların en kaliteli dizisi kesinlikle, 1.sezonda diziye çok güzel bir giriş yapılıyor, 2.sezon bomba gibi müthiş soluksuz geçti, oyunculuklar harika, mutlaka izlemelisiniz.
10


avatar
(322) -
Dizi üzerine koyarak gidiyor. İlk sezon biraz hikayeyi ve karakterleri tanıtma sezonu gibiydi. 2.sezon bomba gibi geldi ve müthiş bir final yaparak bitti. 3. sezon çok daha muhteşem olacağa benziyor. İzlemeyenler kesinlikle şans vermeli.
10


default avatar
(323) -
aldığı puanın bir tık fazlasını hak ediyor. 2 sezonu da keyifle seyrettim. hatta 2. sezon benim düşünceme göre daha keyifliydi. baba voss adamsınnn! son bölümdeki savaş sahnesi son zamanlarda izlediğim en iyi savaş sahnelerinden. tavsiye ederim
8


avatar
(68) -
Jason Momoa hakındaki olumsuz önyargılarım nedeniyle uzun zamandır izlemekten kaçındığım bir diziydi. Sırf seçeneksizlikten seyretmek zorunda kalınca büyük şaşkınlığa uğradım. Dizinin kalitesi ve başarısı gerçekten üst seviyede. Sinematografi harika, senaryo özgün, oyunculuklar çok başarılı. Jason Momoa hakkındaki fikirlerim bile değişti. Eğer benzeri nedenlerle diziyi hala izlemediyseniz hemen hatanızdan dönüp seyredin. Çok şey kaçırıyorsunuz.
8


default avatar
(38) -
2. sezon bana çok tırt geldi.Senaryo biraz zorlama gibi olmuş sanki.Sınıflandırmada aksiyon,bilimkurgu tarzı olarak geçiyor ama onun dışında her şey var dizide.Pempe diziye dönecek böyle giderse......
6


‹ Önceki 1 2 3 4 ... 6 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film