Giriş Kayıt
En çok beğenilen yorumlar
default avatar
(138) -
Sürprizbozan: Göster
8


default avatar
(157) -
son zamanlarda seyrettigm en guzel film 2 saat 16 dakika nasıl geçtı anlamadım yonetmenın boş filmi yok zaten ısrarla tavsıye edilir
10


avatar
(217) -
Bu senenin "en abartılı" filmi. Filmde yerlere göklere sığdıralamyacak hiçbir şey yok. İnsanlar azıcık toplumsal mesaj, sınıf farkı vb. görünce helele hülelele baş yapıt ilan ediyorlar. Bu tür mesajlar da hep ironik olur aslında.

Yönetmenin 2013 yapımı "Snowpiercer" adlı filmi de aynı konuyu işliyordu. Bakmış o filmle insanaları kafayalamadı, ikincisini çekmiş. Bir de senaryonun özgünlüğünü övenler var. Senaryo klasik sınıf farkı, zengin-fakir çatışması üzerine kurulu. Bu temelin üzerine de ufak tefek oynamalarla aynı yapı yükseliyor.

Filmde yaşanan nerdeyse her şey o kadar absürt o kadar olağan yaşama ve gerçekliğe aykırı ki insanların bu filmle nasıl bağ kurduğunu anlamakta güçlük çekiyorum. Bu konualrda ülkemizde milyonlarca dizi var.
Sürprizbozan: Göster


Parazit benzetmesi için bile güzelleme yapıyorlar ya. Her gün her filmde milyonlarca benzetme yapılıyor. Her benzetme için dizi/filmleri öveceksek halimiz duman.
Sürprizbozan: Göster


Filmin günlük yaşamı anlatması ve absürt olma idddiasında bulunmamasına rağmen absürt oluşu dışında kötü değil aslında. İyi film de değil. Oyunculuklarda ön plana çıkan bir şey yok. Müziklerde de yok. Senaryo zaten dediğim gibi. Sinematografisi güzeldi ama. Sonu da filmdeki bir çok öğe gibi gereksizdi. İzlenebilir bir film. Fakat aşırı derecede abartılıyor.
5


Yorumlar (179)
default avatar
(148) -
filmi sonuna kadar izleme sebebim, merak. konusu farkli diye basladim sonra film icinde sacma sapan SAKARliklar yapilmaya baslaninca soğudum. bi kac mantiksoz seyler de var ama spoiler olmasin. idare eder.
5


avatar
(76) -
bu Koreliler cidden işini biliyor. Film su gibi akıp geçti konusu direkt insanı içine çekiyor Duygu aktarımı konu işleyişi ve düzeni tamamen harika kopukluk saçmalık yok izlediğim en iyi filmler sırasında ilk 10 a girer bu film keşke daha önceden izleseymişim...
10


default avatar
(42) -
Güney Kore dizilerinde bol bol görebileceğiniz zengin kız fakir oğlan, fakir kız zengin oğlan temelinde Güney Kore arabeski sıradan bir film.
1


avatar
(101) -
Gerilimi sürekli zirvede tutabilmeyi başardığı için izlerken keyif aldığımı söyleyebilirim ama kesinlikle Oscar'ı hak etmeyen bir yapımdı. Dikkatli izleyenler Oscar'ı neden almış olduğunu çok net fark edebilmişlerdir diye düşünüyorum. Güney Kore gibi teknolojik anlamda oldukça gelişmiş bir ülkenin insanlarının filmde defalarca Abd güzellemeleri yapmaları Abd ürünlerini övmeleri meyvelerini vermiş gibi görünüyor. Gülücük

Takdir sizin, keyifli seyirler..
6


default avatar
(1082) -
Çok ilginç bir bakış açısı ile değinmek istiyorum. Donald Duck Trump abimiz bu film için garip bir bakış açısı sunmuştur. Rüzgar gibi geçti gibi filmlerimiz var iken ve bunun tarzında filmlere ödül verilmesi lazım gelir demiştir. Dünyayı kendilerine benzetmek için Hollywood çöplüğü çok çalışıyor. Her ülkenin bir kültürü ve sanata bakış açısı vardır. Filmsel olarak bu farklılıklar sanatta ve sinemada yerini gösterir. Sonuçta Hollywood yabancı film dalında bile ödül veriyor. Madem farklı düşünüyorsunuz o zaman bu ödülleri vermeyin. Filme gelirsek başrol oyuncusu der susarım her filmi gibi burada da döktürmüş. Filmin konusu bazılarına basit gelse de ben işlenişi çok beğendim. Eline gelen fırsatı değerlendirmenin değişik bir örneği olmuş..
9


default avatar
(3) -
Filmi izledikten sonra her zaman yaptığım şeyi yaptım oylamak . Bu filme 10/6 vermiştim aslında bir yanımda neden bu kadar düşük verdin diye beni rahatsız ediyordu. Genelde etkilendiğim filmlere bu şekilde kötü puanlar vermem. Neyse çok uzatmadan anlatmak istediğim olay aslında etkilendiğim bir filme böyle bir puan vermemin mantıklı bir gerekçesini düşündüğümde şunu fark ettim kendimle mi yüzleştirdi bu film beni ve ya içimdeki parazitle mi yüzleştim ki. Bu gerçeği düşük puan vererek mi gizledim bilinmez. Öyle ki bilinen tek bir şey var oda herkesin yüzleşmek istemediği kaçtığı o PARAZİT.
6


avatar
(697) -
Özgün senaryosu ve konusu itibariyle film ilgi çekici. Filmin en büyük eksiği müzikleri. Filmin içine çeken hiç bir müziği yol maalesef. Beğendim ben izlenebilir
9


default avatar
(21) -
Oskar ödüllü Güney Kore filmi.Yönetmenin daha iyi filmini izlediğim için ve Kore sinemasında bu filmden daha iyilerini izlediğim için muhteşem diyemem.Kore sineması senaryo açısından zengin.Sınıf farkı güzel anlatılmış ama farklı Kore filmleri izlediğinizde bu film size muhteşem gelmeyecek.Özgünlük istiyorsanız Kore filmlerini izlemenizi tavsiye ederim.Dizileri için aynı şeyi söylemeyeceğim.


avatar
(354) -
yönetmen Joon Ho Bong'un ispanyol sinemasının örneklerinden El habitante incierto'dan esinlendiğini düşünüyorum..
Sürprizbozan: Göster
8


default avatar
(12) -
Korelilerin filmlerinde fakirlik veya zenginlik vurgusu her zaman işleniyor fakat bu film direk bunun üzerine yazılmış. Kesinlikle tavsiye ediyorum.
9


default avatar
(49) -
Bu filmi izliyeceklere tek bir şey önereciğim. Filmi izlerken sürekli tahmin etmeye çalışın bunu başaramadığınızı görünce iyi bir film izlediğinizi anlayıcaksınız. Bu filmi benim için güzel yapan şey bu oldu.
7


avatar
(1248) -
Filmin asla abartıldığını düşünmüyorum. Bong Joon Ho kariyerinin en iyi filmini yapmış bence. Kazandığı Oscar'ları sonuna kadar hak eden bir yapım olmuş. ''En iyi film'' dalında Oscar kazanan ilk yabancı dilde film olarak tarih yazması da filmin başka bir başarısı. Mekanlar, senaryo, oyunculuklar gerçekten iyiydi. Sınıf farkına olan göndermeler ve sosyal düzene olan eleştiriler muazzamdı.

Sürprizbozan: Göster

Her şeyiyle yıla damgasını vuran, akademinin bile elini kolunu bağlayan başarılı bir Kore yapımıydı.
9


avatar
(159) -
Film rastlantı ve şans üzerinde çok fazla seyir ediyor.Mekan çekim ve sahneler sizi evin büyüleyiciliğine kaptırıyor ve ev, küçükken izlediğimiz büyülü ev çizgi filmleri gibi sıfatları sahipleniyor. Ancak oyunculuklar ve duygu karmaşası realitenin dışına çıkıyor. Aşırı tepkilerin kolaylıkla verilmesi ve karakterlerin belli bir duruşunun olmamasını beğenmedim.Her karakter her seferinde farklı tepkilerle rol alıyor. Ayrıca Alt sınıf ile üst sınıf farkı temasını tutmak isterken gerilim tarafına da kayıyor ve ana tema belirsiz ilerliyor. Büyük beklentilerle izlediğim için daha iyi oyunculuklar ve daha tutarlı bir senaryo görmek isterdim. Maalesef daha iyi olabilirdi.
6


default avatar
(25) -
Çok sağlam eleştiri ve temelleri olan bir film. Filmin içindeki detaylara BA-YIL-DIM.
9


avatar
(8408) -
Fazla basit bakış açısı ve anlatım genelde bir hayal kırıklığı yaratıyor sanırım ama ben çok beğendim. Metaforlar gözünüze soka soka olunca ilginç gelmemiş olabilir. Komedi, kara mizah ve dramın harmanlandığı, toplumsal sınıf ve iş hayatına çok güzel atıfların olduğu, gayet güzel bir yapım. Olayın geçtiği evin dekorları, iç ve dış mekanlari çok hoşuma gitti. Genel olarak oldukça başarılı buldum, tavsiye ederim. İyi seyirler olsun.


avatar
(122) -
Şu filmi soluksuz izledim diyen arkadaşların,yaşam tarzlarını çok merak ediyorum.Film konusu çok özgün desem değil,işleyiş muazzam desem değil.. 10 üstünden 7 lik bir film diyebiliriz.Güney kore kültürü olarak zaten uzak yani dizinin içine çeken pek bir heyecanı yok.
7

Cevaplar (2)
avatar
(294) -
Hmmm e o zaman boşuna Oscar aldı film.


1
| Bildir
avatar
(122) -
Eren ezbere 10 tane oscarlık film say desem sayamazsın.Her film her insana hitap etmez sadece iz bıraktıkların sana hitap eden filmler akılda kalır.
7


4
| Bildir


default avatar
(16) -
görsellik nefes kesici... parazitlik yapan ailenin olaylara bakışı muhteşem... bu kadar sunumu iyi olan bir ailenin; beş parasız işsiz olması olanak dışı... zengin aile; gereksiz fazla saf... verhasılı kelam bu olayın olması şimdiki zaman düzleminde imkansız... sinema zaten abartmak degilmidir. valla olmuş
10


avatar
(2066) -
Abartılacak bir film değil. Filmi değerlendirmek için ne söylediğine değil, nasıl söylediğine bakmak gerek. Basit bir konuyu ele alış biçimiyle, oyunculuklarının abartısız olmasıyla, akıcı anlatımıyla beğendiğim bir film, ancak harika bir film diye abartmamak lazım. Üstelik, vurucu bir sonuçla değil biraz saçma gelebilecek bir sonuçla bitiyor. Kara mizah açısından kalite var. Yönetmenin filmlerinden birkaçını daha önce izlemiştim, eski filmlerinin üzerine çıkmış değil. Filmi izlerken bazen "yahu bu skeç" diye de düşündüm bazen. Neticede, hoş ve boş filmlerden biri olarak sıkılmadan izlenebilir.
7


avatar
(820) -
Güzel film ama o kadar. En iyi film oscarı için fazla abartıldığını düşünüyorum. İyi seyirler.
7


avatar
(354) -
uzakdoğu sinemasına aşina olmayan insanların pek beğenmediği bir film..oscar alacak kadar iyi olup olmadığı tartışılır ancak uzakdoğu sinemasına olan ilgiyi arttırması ve sinemanın hollywood'tan ibaret olmadığını gösterdiği için bence övgüyü hak ediyor..yönetmen joon ho bong'u cinayet günlüğü filmi ile tanıdım..snowpiercer (kar küreyici) filmi de fena değildi..filmin ahlakdışı ve şiddet unsuru içerdiğine dair eleştiriler sanırım hiç uzakdoğu sinemasıyla tanışmamış insanlara ait..bu film inanın pamuk düzeyinde uzakdoğu sinemasını baz aldığımızda..izleyiniz efendim..
Sürprizbozan: Göster
8


‹ Önceki 1 2 3 4 ... 8 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film