Giriş Kayıt
En çok beğenilen yorumlar
default avatar
(16) -
Alman stranger things deniyor ama ondan en az iki gömlek üstün bir dizi , kesin izleyin.
9


avatar
(1418) -
1. sezonu bitirdim. Şahane bir dizi. Gerilimi, gizemi, atmosferi, çekim kalitesi, müzikleri her şeyi çok güzel. Karakterleri aklımda tutmak epey zaman aldı bu yüzden dikkatli izlemek gerekiyor. 2.sezonu heyecanla bekliyorum.
9


default avatar
(3) -
Biz daha iyisini yapana kadar en iyisi bu...!
demek istemişler bu diziyi yaparak.
9


Yorumlar (217)
avatar
(96) -
konu güzel, oyunculuklar fena değil, müzik güzel, atmosfer güzel. başta güzel gidiyor her şey ama sonra önüne gelen solucan deliğinden istediği gibi geçiyor. karnı ağrıyan hela yerine mağaraya koşacak neredeyse. ya zamanda ileri ya da geri gidiyorsun ama hiç şaşırmıyorsun. sıradan bir şeymiş gibi anlık bir şaşkınlıktan sonra normal karşılıyorsun. insan biraz şaşırır, akıl tutulması yaşar. ama yok bizimkiler anında adapte oluyor. solucan deliği çoluk çocuğun ve saçma sapan kadınların oyuncağına dönüşüyor.
7


default avatar
(6) -
Gerçekten güzel bir dizi. 2-3 mantık hatası ve yarım kalan hikayeler mevcut. Bu kadar çok karekteri olan bir yapım için normal denebilir tabi. Biraz kafa yoran bir dizi, zamanında bitirilmiş hatta 2 3 bölüm önce bitebilirmiş. Konusu her zaman ilgi çekebilecek nitelikte.
7


avatar
(156) -
Izlediğim en sıkıcı dizi ve filmleri de katıyorum.. 3 sezon boyunca tek bir bölüm dahi heyecanla merakla izlediğimi hatırlamıyorum. Sırf başladığım için bitirdim.. Gerilim müziği var gerilim yok.. Aksiyon yok heyecan yok duygu yok sürpriz yok.. Ağır ağır çekilmiş gereksiz uzatılmış sahneler.. şiştim resmen diziyi izlerken.. çünkü gereksiz bir karmaşa var evet malzeme güzel istedikleri kadar karıştırabilirler ama bu diziyi daha güzel yapmaz.. Isterse yüz evren yüz aynı karakter olsun diziyi güzel kılmaz.. Güzel bi malzeme nasıl mahfedilir onu anlatıyor bu dizi o kadar..
1

Cevaplar (1)
avatar
(26) -
Dostum sen diziyi izlememişsin sadece ekrana bakmışsın ya da olayı hiç anlamamışsın çünkü bu bir gerilim veya aksiyon dizisi değil bir bilimkurgu dizisi.
10


3
| Bildir


default avatar
(123) -
Kötü puan verenleri gerçekten anlamıyorum. Muhteşem bir dizi. Gizem dolu, kafa karıştırıcı, beyin yakan çok zekice yazılmış bir senaryo.
10


avatar
(348) -
Öncelikle şunu demek isterim 1899 dizisinden sonra izledim diziyi. Sürekli Dark diye bir diziden söz ediliyordu ondan başladım. Dizi güzel başladı şimdi, yalan yok; lâkin aynı şekilde devam etmedi. Bölüm beklemeden arka arkaya izlemiş olmanın verdiği bir hava ile aklımda Semiramis Pekkan'ın söylediği şu şarkı çalıp durdu "bana yalan söylediler, bana yalan söylediler." Şunu anlatmak istediler sanırım: Değil babana, kendine bile güvenmeyeceksin! Çok iyi diyaloglar, çok iyi kurgular da var kabul etmek gerekiyor, fakat vasat bir dizi olduğu kanaatindeyim açıkçası.

Cevaplar (1)
default avatar
(123) -
Kaç bölüm izlediniz bilmiyorum ama muhteşem bir dizi. Bence şans verin. 1.sezon sonuna doğru ve 2. sezon tavan yapıyor.
Benim için izlediğim diziler arasında gelmiş geçmiş en iyi dizidir.
10


1
| Bildir


avatar
(539) -
Bu dizinin tamamını bitirip çözen atomu parçalar net. 3.sezonu beğenmeyen karışık diyenlerin sorunu bana göre 2.sezon ile 3.sezon arasındaki geçen bekleme süresi sırasında karakterleri unutup konuya hakimiyeti kaybetmiş olmaları. Biz şöyle yaptık. 3 sezon tamamı bitince (ilk sezon sonrası bıraktık, bekledik) baştan arka arkaya izledik, not alarak ve kritik yaparak. Gördük ki hiç karışık değil. Tam tersine 3.sezon, farklı olaylara sahip doğru ama kesinlikle diğer 2 sezonla bağlantılı ve akılda kalan tüm sorulara cevap veriyor.

Sürprizbozan: Göster
.

Bu diziyi sevenler mutlaka `Predestination` filmini izlesinler.


default avatar
(173) -
Dizi o kadar muazzam başladı ki, gizemler, entrikalar, felsefi dialoglar derken daha ilk sezon bile bitmeden Breaking Bad dizisini 2. sıraya düşürerek zirveye oturdu listemde. Böylesine etkileyici, merak uyandırıcı bir giriş yapıp da neden 3 puan verdim peki?

Sürprizbozan: Göster


İlk sezon yine muhteşemdi ancak finali beklediğim etkiyi yaratmadı bende, yani apaçık diziyi sakız gibi uzatacaklarının sinyalini vermiş oldular. İkinci sezon da yeniden geçmiş, günümüz, gelecek ve bitmek bilmeyen gizemli karakterler artık bıkkınlık verdi, son sezonu atlayarak bitirdim. Keşke 10 bölümlük mini dizi olarak yapılsaydı da Çernobil gibi unutulmaz kalsaydı.

Yine para açlığı yüzünden çok tutulan bir dizinin nasıl harcandığına bilmem kaçıncı dizidir şahit oluyoruz. Son sözüm bence hiç başlamayın derim, dizinin bir sonu yok, yersiz gizemlerle ve uzatılmış hikaye ile güzel olan yerler bile zaman kaybı olarak geliyor şimdi...
3

Cevaplar (1)
default avatar
(81) -
Yorum yazacaktım gerek kalmadı, aynen katılıyorum.
6


1
| Bildir


default avatar
(8) -
Bu dizi çerezlik bir dizi değil. Okuldan veya işten çıkıp kafa dağıtmalık bir dizi izleyeyim düşüncesindeyseniz eğer hiç başlamayın diziyi beğenmezsiniz. Dark, izlerken derin derin düşündüren hatta çok daha iyi bir seyir deneyimi almak istiyorsanız izlerken not tutmanız gerektiren bir dizi. Diziye kötü yorum yapanlar muhtemelen Dark'ı anlamamıştır. Dizinin atmosferi, müzikleri, oyuncu seçimleri ve senaryosu harikaydı fakat oyunculuklar çok iyi değildi. İlk sezon güzel, sürükleyici fakat diğer sezonlarda tempo biraz düşüyor hatta 3. sezonda diziyi bırakmak isteyebilirsiniz ama bırakmayın derim. Bu diziyi anlayıp bitirirseniz eğer diziye başlarken siz, diziyi bitirdikten sonraki sizle aynı olmayacağını düşünüyorum.
Bu dizi benim için 9-10 arasında bir yerde ama bazı ufak tefek teknik detayları görmezden gelirsek 10/10 bir dizidir.
10


avatar
(58) -
Baktım imdb puanı falan yüksek izleyeyim dedim izledim de ve 1. sezon hoşuma da gitti ama devamı maalesef hiç sarmadı yok daha önce kullanılmamış teknikler, anlatımlar yok öykü falan filan bunlar beni ilgilendirmez ben izlerken beni sarması lazım sonraki bölümü bir an önce izleme isteği uyandırması azım ama yok bu yüzden sevemedim ayrıca dizinin içinde öykü anlatımından dolayı bir bölüm sonraki bölüme ya da bölümlere spoiler verebiliyor buda izlerken heyecan uyandırmadı bende. Kısacası bitirmeme rağmen sevmedim bir süre sonra baya sıkmaya başladı.
5


avatar
(55) -
Müsaadenizle diziyi parçadan bütüne yorumlamak istiyorum.

1. Sezon
Dark, seyirciyi kendisini izlemesi için ilk bölümde gerçekleşen bazı olayların ardındaki gizemi saklayarak seyircinin merağını uyandırmayı amaçlamış.(Bu cümleyi anladıysanız gerisini çok daha rahat anlayacaksınız. Çok Mutlu) Atmosferi, çekim kalitesi de kaliteli olunca da diziye bağlanmamanız için bir sebep kalmıyor. FAKAT dizideki bazı şeyler o kadar yapay ki diziye ısınamadım.
Dizideki karakterler gereksiz yere gizemli ve her şeyi gizliyorlar. Bu gereksiz gizem filmin işleyişini sürekli değiştiriyor ve gereksiz sürprizler ortaya çıkıyor. Bu da zorlama bir gizemlilik olduğunu seyirciye hissettiriyor. Bir de durduk yere giren gerilim müzikleri yok mu! Her sahneye lüzumsuz bir şekilde neden gerilim müziklerini koymuşlar anlayamadım. Bu durumlar dizi boyunca ağır ağır işleniyor.

Bu sebeplerden dolayı diziyi normal hızıyla izlemeye katlanamadım ve ileri sara sara ilk sezonu(son bölüm hariç) bitirebildim. Peki neden direkt diziyi izlemeyi bırakmadım da ileri sara sara bitirdim? Çünkü hikayenin nasıl sonlanacağını merak ediyorum. Yani dizideki olaylar gerçekten merak uyandırıcı ama işleyiş insanı gerçekten diziden soğutabiliyor. Son bölümde olaylar biraz daha açıklığa kavuşmaya başladığında normal akış hızıyla izledim ve bir tek bu bölümden memnun kaldım. Son bölüm sezona vereceğim 5 puanı 6'ya çıkarabilmeyi başardı.

Ayrıca yorumlarda dizideki karakterlerin isimlerini, soyağacını iyi bilmemiz gerektiğinden bahsetmişler ve katılıyorum, bunu takip etmek gerekiyor. Bazıları bu konuda çok zorlanmış, kağıda yazıp not almış vb. efor sarf etmiş. Ben fazla zorlanmadım ama yine de sonuçta dizi izliyoruz. Seyirciyi kendisini izletirken bu kadar yormaya gerek var mıydı size bırakıyorum.
Yardımcı olabilecek bir site: https://www.dark.netflix.io/tr

2. Sezon
İkinci sezon kartların açık oynandığı sezondu ve bence dizinin en iyi sezonu. Çoğu gizem bu sezonda açıklığa kavuşuyor ve hikayenin nasıl sonlanacağını merak ediyorsunuz. İlk sezonun aksine bu sezonu pür dikkat izledim. Dizinin başlangıç ve gelişme bölümü gerçekten güzeldi fakat sonu o kadar yavan bitti ki sonraki sezonun daha kötü devam edeceğini tahmin edebildim. Sadece final sahnesi değil, son bölümlerde açıklanmayan ve oldu bittiye getirilen birçok durum söz konusu oldu. Aslında güzel bir sonla ilk sezondaki durumunu burada kurtarabileceğini düşünürken iyice dibe batırdılar.
Sürprizbozan: Göster


3. Sezon
Üçüncü sezona gerek var mıydı gerçekten? Aynı şeyleri tekrar tekrar izletmenin anlamı nedir? İkinci sezon diziyi bu kadar iyi toparlamışken, başka bir olaya neden gereksinim duyuldu?

Bu sezonu ileri sara sara bitirmeyi bırak bölümleri atlaya atlaya izledim. Çünkü gerçekten artık aynı şeyleri ağır ağır bir daha izlemeye tahammülüm kalmadı. Üstelik üçüncü sezonda daha önceki sezonlarda bulunmayan mantık hataları fazlaca mevcut.
Sürprizbozan: Göster


Başka bir olay katmadan diziyi gayet güzel bir biçimde bitirebilirlerdi.
Sürprizbozan: Göster


Çok uzun bir yazı oldu fakat insanların diziyi yere göğe sığdıramamalarına anlam veremediğim için yazıyı bu kadar uzun tuttum. Gerçekten çok mu kötü bir diziydi? Tabii ki hayır. Çekim kalitesi, atmosferi, müzikleri(özellikle introdaki şarkı harikaydı "Apparat – Goodbye") ve ikinci sezona kadar olay örgüsünde bir mantık hatasının bulunmaması takdir edilesi taraflarından. Dizinin işlenişi, hissettirdiği yapay gizem ve gerilimler bence diziyi batıran unsurlar. Bu faktörler biraz daha düzgün işlense gerçekten de bahsedildiği gibi dizi tarihine geçebilirmiş. Ve tabii ki üçünü sezon olmasa...

Bir de ‘Bu diziyi anlamak zeka ister, herkes anlamaz bu diziyi’ falan diyen arkadaşlar olmuş. Bu yorumu komik buldum. Dizinin tek istediği şey gereksiz ve yüksek ölçüde dikkat ki dizi bu dikkati kesinlikle hak etmiyor.

Dark'ı mükemmel kılan kendisi değil, izleyicileridir.

Bu uzun yazıyı okuduğunuz için çok teşekkür ederim. Gülücük
6

Cevaplar (2)
avatar
(265) -
Evet tamamına katılıyorum. O kadar da etkileyici bir dizi değil. Fazlaca abartılmış. Ayrıca konusu zaman yolculuğu olan hiç bir dizi yada film bilimkurgu değildir. Sadece konu bulamayan senaristlerin çaresi kalmayınca başvurdukları köprüden önceki son çıkıştır. Ne sallarsan salla uyar çünkü. Burada da sallamışlar da sallamışlar. Ne salladılarsa öyküye uymuş. Diyeceğim bu bir bilimkurgu filan değil. İttir kaktır zor izledim. İzlememin sebebi de içerisine sığdırdıkları felsefi diyaloglar. Gerisi benim için saçma bir hikaye.


2
| Bildir
default avatar
(81) -
Önceki bir yoruma da aynen katılıyorum yazmıştım ama asıl senin yorumlarına tamamen katılıyorum demem daha doğru olur. Bravo, güzel yazı olmuş..
6


1
| Bildir


default avatar
(11) -
Bence 3. Sezon için fazla acımasız yorumlar yapılmış. Evet sıkıcı geliyor ilk iki sezona göre çünkü çok daha karmaşık. Bu kötü olduğunu göstermiyor. Dikkatli izlendiği zaman öyle pek açık da bırakmamış bir dizi. Kurgusunun sağlamlığı hoşuma gitti. Yani biraz kimin eli kimin cebinde hesabı olsa da o karmaşanin da ayrı bir tadı var sanki. Yalnız sabır isteyen bir dizi, beyniniz yanabilir.
10


default avatar
(6) -
İzleyicide merak uyandirmayan duraan beş kuruş etmeyecek bir dizi başlamayı düşünen bu yorumu okuduktan sonra aklı varsa izlemez.
1

Cevaplar (2)
avatar
(498) -
Tarihin en iyi dizilerinden biri olarak gösterilen bir dizi için, sadece mütevazı bir şekilde "benim zevkime uymadı" demektense, "aklı olan izlemez" demek de, ne bileyim...Gülücük
10


6
| Bildir
avatar
(898) -
aklı olan izler bence baktı zevkine uymazsa kapatır bukadar basit zevkler renkler olayı neticede Gülücük


2
| Bildir


avatar
(820) -
ilk sezonu ilk yıl bir solukta izlemiştim. Harika bir sezondu. 2. ve 3. sezona sonra yoğunluktan bir türlü sıra gelmedi. Yeni izleme fırsatı buldum ama 3. sezon ortasında bırakmak zorunda kaldım. O merak havası yerini can sıkıntısı ve yok artık dedirtecek saçma olaylara bıraktı. Son sezonu ile benden en fazla 7 puan alabilen bir dizi olarak kaldı.
7

Cevaplar (1)
avatar
(173) -
Virgulune noktasina kadar benim aklimdan gecen yorum.final bolumune gelene kadar sadece bu kadar zaman harcadim bari bitireyim diyerek izledim .


1
| Bildir


avatar
(70) -
İlk iki sezonu gayet sürükleyici. Üçüncü sezonunda ise gerçekten insanı baymaya başlıyor çünkü Adam ve Ava'nın diyalogları hep aynı. "İyi tamam anladık yeter ne olacak sen onu göster" dedirtiyor bir yerden sonra. Senaristler de bunu fark etmiş olacak ki 8. bölümde diziyi bitirme kararı vermişler. Ancak son bölüm etkileyiciydi finali iyi yapmışlar.

Dizi bilim kurgu falan değil tamamen fantezi, hayal ürünü. Ben bu olayı sürekli belirtiyorum, bilimsel açıdan gerçekleşmesi imkansız olan olaylara 'Bilim Kurgu' denmez. Fantezi denir. Bilim Kurgu denebilmesi için senaryonun tamamının teoride mümkün olması gerekir.

Ben diziyi Türkçe dublaj olarak izledim. Altyazılı izlerdim normalde ama dinlediğimi azıcık da olsa anlamam lazım Almanca'yı hiç bilmiyorum. O yüzden dublaj izledim ve Türkçe dublajı oldukça başarılıydı.
8


default avatar
(9) -
3.sezon artık bitsin lütfen diye izledim. Final bölümü için bile merakım kalmamıştı. 1.sezon izlediğimde inanılmaz keyif vericiydi. 2.sezon idare eder dedim. Final sezonu tam fos çıktı benim için. Çok emek harcanması ve yatırım yapılmasını, harcanan parayı dile getiren arkadaşlar haklı ama bu 3.sezonun zorlama ve olmamisliğini ötmüyor maalesef.


default avatar
(138) -
2. sezonun ortasındayım. Dram ve bilimkurgu ayarında verilmiş diye düşünüyorum. Küçük yerlerin sırları ve zamanda yolculuk. Şimdilik puanım 8. Gerekirse değiştiririm. (Bu diziyle şunu anlamış bulunuyorum ki dizi dediğinin ideal azami süresi 45 dakikadır. Fazlası yorucu olmaktadır.)

Az önce bitirdim. 3. sezon oldukça gereksiz olmuş. İlk 2 sezon iyiydi.
7


avatar
(97) -
Sonu tahmin edilebileceği gibi biten dizi, karakterlerin zamansal değişimini anlamanın güçlüğü nedeniyle biraz sıkabiliyor. Bölümler arası vakit farkını fazla açmadan izlenmesi yararlı olabilir.
8


default avatar
(80) -
3.sezonu en sacma olan dizi. Ilk iki sezona lafimiz yok ama 3.sezon resmen 1 bolum uzatalim demisler


avatar
(806) -
Ya ilk iki sezon fena değildi de 3. sezon tam bir fiyasko, tam "zaman" kaybıydı!.. Zamanı geri alıp o ilk bölümü hiç izlememek isterdim.
İlk sezon: 8 puan
İkinci sezon: 7 puan
Üçüncü sezon: 1 puan
Totalde: 5 puan

Son sezonun bazı bölümlerini yolda kalan arabayı iter gibi izledim... Finalde de işte, ilk 7 bölümün tamamen "gevezelik" olduğu ortaya çıktı. Kısacası dizi, Alman malı gibi başladı; Çin malı gibi bitti!..
5


avatar
(218) -
Kısa ve öz olarak belirtmem gerekirse; Dizi gayet güzel ve sürükleyiciydi. Beğenenler tekrar izlemekten keyif alacaktır diye düşünüyorum çünkü aradan zaman geçtikten sonra tekrar izleyip daha da pekiştirmeyi düşünüyorum.
8


‹ Önceki 1 2 3 4 ... 9 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film