Giriş Kayıt
Yorumlar (8)
default avatar
(35) -
Gayet iyi film. Psikoloji üzerine izlediğim en iyi yapımlardan diyebilirim, bunaltmadan ya da çok akıl karıştırmadan insani duygulara, merhamete güzelce yer verilmiş. Gerçek olaylara dayanması ise ayrı bir güzellik katmış. Tavsiye ederim.
7


avatar
(401) -
Richard Gere bana Robert Redford'u hatırlatıyor; bir çok Holywood ünlüsü parlak şöhretini devam ettirmek için sinema dünyasının içindeki popülist ırmağın içinde kendini akan suya bırakıyor. Gere son dönem yapımlarda sanatı sanat için görmekten çok mesaj ağırlıklı çalışmalara katılmayı tercih etmiş. Aldığı puanlar düşük olmasına rağmen buradaki çalışmada da gördüğümüz gibi yola devam kararını bırakmamış. Time Out of Mind [2014] filmi bence anlatım ve içerik anlamında muhteşem ama malesef bizde de IMDB'de de 6 puanı bile çok görmüşler. Three Christs yapımında bence yönetmen biraz zayıf, böyle güzel bir konuyu aktaramamış; oyuncular da renklendirecekleri şizofren karakterlerini uçuramamışlar. Belki de bütçe azlığından 'ne kadar ekmek o kadar köfte' demiş olabilirler. 1950'lerdeki akıl hastalığına bakış açısı ve tedavi yöntemlerini bizlere duygusal bir hikayeyle anlatmaya çalışan film orta karar kalmış ama pişman olunmayacak bir yapım. Geçmişi bilmek lazım ki gelinen duruma bakarak durumu daha iyiye ve ileriye taşıyabilelim.
7


avatar
(792) -
"Yani benim kim olduğumu kabul etmeyeceksiniz ama sizin kim olduğunuzu kabul etmemi istiyorsunuz."

Filmin biraz "tempo" sorunu olduğunu kabul etmek gerek, ama bu asla değerini düşürmüyor.

Hani son zamanlarda "Bir Alex Değil" diye moda bir deyim var; bir "Guguk Kuşu" da değil elbette, ama paralellikleri var. Bu anlamda cumhurcemoglu26 kardeşimize katılıyorum. Orada terapist, bir hasta olarak getirilen ama aslında gayet "sağlıklı" olan McMurphy'nin ta kendisiydi. Burada bir hekim var ama filmin başında belirtildiği gibi, o ana kadar terapi diye birşey yok. Her ikisinin de emeklerinin heba edileceği, bir çuval incirin berbat edileceği anlar gelecek, ama acaba sonunda ne gibi gelişmeler olacak? Eğer hala izlememiş olan varsa Guguk Kuşu'nun da mutlaka izlenmesi gereken filmler listesinde ilk sıralarda yer almış olması gerektiğini anımsatalım...

Ben kast ile ilgili ciddi bir sorun göremedim. Film gerçek olaylara dayandığı için çok fazla dramatize edilip abartılmak istenmemiş de olabilir. Çok fazla "atraksiyon" beklememek gerek yani... Öte yandan öfkenize , bazen de gözyaşlarınıza hakim olamayacağınız anlar da olabilir belki, yaşanmışlıklarınıza bağlı olarak...
7

Cevaplar (1)
avatar
(6202) -
Gülücük
9


0
| Bildir


avatar
(37) -
Konu güzel ama işleniş çok durağan ve sıkıcı. Açıkçası bütçeden midir yönetmenden midir bilmiyorum ama amatör bir film havası veriyor. Oyuncu kadrosunu görünce sevinmiştim ama onlar bile kurtaramamış filmi.

Konuya özel bir ilginiz yoksa izlemeseniz de olur.
4


avatar
(394) -
Orta şekerli bir yapım. Yan roller için yapılan seçimler bence daha iyi olabilirdi. Yine de bu haliyle izlenebilir bir film ortaya çıkmış. Gerçek bir hikayeye dayanması filmi izlenebilir kılan diğer faktör bence. Şans verebilirsiniz.
5


avatar
(6202) -
Nihayet son günlerde izlediğim en güzel bir filmdi.İzlerken hiç bir anından sıkılmadan zekice hazırlanmış diyaloglarıyla sonuna kadar yağ gibi aktı. Filmi izlerken aklıma ilk gelen '' 1975 yapımı Guguk Kuşu '' filmini hatırlattı.Oyuncuların kalitesi ise harikaydı.Ayrıca The Spanish Princess dizisinin güzeller güzeli Charlotte Hope'da güzelliğiyle filme çok yakışmış.Eğer film izlemesini seviyorsanız bu ciddi filmi kesinlikle tavsiye ederim..
9

Cevaplar (1)
avatar
(792) -
Bana da doğal olarak Guguk Kuşu'nu anımsattı, ciddi farkları olsa da...
7


1
| Bildir


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film