Giriş Kayıt
Yorumlar (1)
avatar
(187) -
Bu yılki İstanbul Film Festivali'nde izleme fırsatı bulduğum Kırık Kalpler Bankası, son yıllarda izlediğim en farklı ve en garip filmlerden birisiydi (iyi bir manada). Bu film öyle farklı ki, eleştirmenleri, seyircileri ve hatta Onur Ünlü hayranlarını ikiye ayıracak kapasitede. Ve her ne kadar bu film mükemmel olmasa da, Onur Ünlü'yü bu işle daha çok takdir ettim. Çünkü Türk sinemasında bu aralar sürekli Cumali Ceber ve Recep İvedik gibi birbirine benzeyen komedi filmleri veya zayıf dram, romantik filmleri izliyoruz. Evet, arada sırada Nuri Bilge Ceylan gibi yönetmenler inanılmaz filmler yapıyor ama yine de, bu filmlerin nasıl olacağını tahmin edebiliyoruz. Ama Kırık Kalpler Bankası, bu türlerin hiçbirine uymuyor. Türk sinemasına gereken çeşitliliği veriyor. Hatta bırakın Türk sinemasını, dünya sinemasında çekilmiş en orijinal filmlerden ve yapılmış en eşsiz uyarlamalardan birisi. Üstelik bu filmin bir Romeo + Jülyet uyarlaması olduğunu ve başrollerde de Türkiye'nin en iyi oyuncularının olduğunu düşünürsek. Sırf bu nedenden dolayı Kırık Kalpler Bankası'nı kesinlikle izlemeniz gerek, filmi sevseniz de sevmeseniz de.

Ayrıca bu filmde herkesin hem fikir olacağı tek şey, oyunculukların ne kadar başarılı olduğu. Haluk Bilginer, Serkan Keskin, Hazal Kaya... Herkes inanılmaz performanslar sergilemiş, özellikle de Osman Sonant ve Ahmet Mümtaz Taylan. Ayrıca müzikler, prodüksiyon dizaynı ve senaryo çok başarılıydı.

Ama Kırık Kalpler Bankası dediğim gibi mükemmel bir film değil. Yanda yazdığım incelememde okuduğunuz gibi Kırık Kalpler Bankası'nın en büyük sorunu süresinden kaynaklanıyor. Bu filmin senaryosu oldukça karışık olduğundan, bir süreden sonra her şeyi takip edemiyorsunuz ve üstelik filmin 2 saatlik süresi 150 dakika gibi hissettiriyor. Ayrıca film oldukça karanlık bir tona sahip olduğundan, kolayca tekrar tekrar izleyebileceğiniz bir film olmuyor.

Kırık Kalpler Bankası, Onur Ünlü'nün en iyi filmi değil. Filmin süresi biraz fazla uzun ve içerik biraz fazla karışık. Ama buna rağmen bu filmi izlerken çok iyi vakit geçirdim. Onur Ünlü'nun eşsiz filmografisine başarılı bir film daha eklenmiş oldu. Eğer bu filmi çok merak ediyorsanız, beklentilerinizi biraz düşürün ve deneyimleyeceğiniz şeye dair hiçbir fikriniz olmasın.

Eğer Kırık Kalpler Bankası'nı beğenmezseniz sizi anlarım çünkü dediğim gibi, o kadar farklı bir film ki! Daha önceden hiç böylesi yapılmamış olan bir iş. Mükemmel bir film değil belki ama kesinlikle deneyimlenmesi ve bir fikriniz olması gereken bir yapım. Bir göz atmanızı tavsiye ederim.

Not: Film bittikten sonra Onur Ünlü, Kırık Kalpler Bankası'nın Sonbahar'ın sonlarına doğru vizyona gireceğini söyledi. Umarım vizyon tarihi değişmez.

Dipnot: Eğer merak ediyorsanız, Onur Ünlü filmleri için sıralamam şöyle (Güneşin Oğlu ve Beş Şehir filmlerini en kısa zamanda izlemeye çalışacağım)

1-) İtirazım Var (9.2/10)
2-) Sen Aydınlatırsın Geceyi (9/10)
3-) Kırık Kalpler Bankası (8.3/10)
4-) Polis (7.5/10)
5-) Celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikayesi (6.7/10)
6-) Çocuk (2.5/10)
9


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film