Giriş Kayıt

Tüm Sırların Sahibi Kız (2016) Yorumlar


The Girl with All the Gifts

En çok beğenilen yorumlar
default avatar
(488) -
Tüm Sırların Sahibi Kız, M.R. Carey'in ünlü romanından uyarlanmış ve başrollerinde Gemma Arterton ile Glenn Close'un bulunduğu bir zombi-gerilim filmi. Ve bu film de Melanie adlı bir çocuk hakkında. Melanie, askeri bir tesisin içerisinde diğer çocuklarla birlikte yaşayıp eğitim görmektedir. Fakat artık dünyada hayatta kalan çocuklar yarı zombi yarı insan olduklarından (insan eti kokusu alınca zombiye dönüşen, ama normalde insan gibi düşünebilip davranabilen kişiler yani) yoğun koruma altında tutulmaktadır. Bir gün bu askeri tesisin güvenlik duvarları yıkılır ve zombiler içeri girmeye başlarlar. Bunun sonucunda da Melanie, öğretmeni Bayan Justineau, Doktor Caldwell ve birkaç askerle birlikte üsten ayrılıp hayatta kalmaya çalışırlar.

Filmin iyi yanlarından başlamak istiyorum. Öncelikle bu film çok güzel gözüküyor. Gerçekten. Başarılı bir sinematografi, çarpıcı sahneler ve farklı bir senaryo barındıran bir film var karşımızda. Filmin kendisi her ne kadar bu iyi yanların hakkını veremese de, ortaya çıkan sonucun bir hayli iyi olduğunu belirtmeliyim.

Oyunculuklar çok başarılıydı. Gemma Arterton ile Glenn Close'un performanslarına bayıldım doğrusu. Filmin büyük bir kısmını onlar götürmüşler, onları izlemek çok zevkliydi.

Ama filmi çalan asıl kişi, Melanie'yi oynanan kız Sennia Nanua'nın performansıydı. Nanua, bu rolü resmen sahiplenmiş ve ortaya görülmesi gereken bir performans çıkarmış. Filmin en iyi yanlarından birisi de oydu.

Bunun dışında bu filmi izlerken hiç sıkılmadım. Evet, bazı sahnelerinde tempo düşse de genel anlamda bu filmi büyük bir merakla izledim. Her şey hızlı ve etkileyici geliştiğinden seyirciye yaratılan etki daha da başarılı olmuş bu filmde.

Şimdi de filmin kötü yanlarına değinmek istiyorum. Her ne kadar bu filmi izlerken keyif aldıysam da bu filmin kocaman bir sorunu vardı: Mantık hataları/saçma sahneler! Eğer bu filmi izlerken beyninizin "off" düğmesine basarsanız, epey başarılı bulacağınıza eminim. Fakat bu filmi izledikten sonra, kafamda bir ton sorunun biriktiğini fark ettim. Hatta aklımda kalanlar ile buraya bir listesini çıkarmaya çalışacağım (burası ağır spoiler içerir, uyarmadı demeyin).

Sürprizbozan: Göster


Bu kadar uzun bir yazı yazdığıma göre bu filmi hiç de sevmediğimi düşünüyorsunuzdur. Açıkçası, hayır! Bu filmden epey hoşlandım açıkçası. Güzel performanslar, başarılı sahneler ve yaratıcı bir konuya sahip bu film. Filmin mantık hatalarını bu kadar uzun yazmamın sebebiyse, ortada bir başyapıt olabilecek materyal varken ortaya "izlesen de izlemesen de bir şey kaybetmezsin" türünde bir işin çıkmış olması. Bu filmi sevebilirsiniz de, sevmeyebilirsiniz de. Ben sadece materyale ve ortaya çıkarılan sonuca saygı duyuyorum, o kadar. Eğer bu filme benim olduğum kadar kafayı takmazsanız, elinizde izlenebilir bir türde, farklı bir zombi filmi var aslında. Ya da eğer sadece benim eleştirdiğim noktalara odaklanırsanız, bu filmden nefret edersiniz. Benim fikrimse, bence bir göz atmanız. Tüm Sırların Sahibi Kız, kesinlikle göz atmaya değer bir film ve her ne kadar çok başarılı olmasa da, şu an vizyonda olan çoğu filmden daha başarılı. İyi seyirler.

FİLMİN İYİ YANLARI:

+ Gemma Arterton, Glenn Close ve Sennia Nanua'nın oyunculukları.

+ Yaratıcı fikirleri.

+ Hiç sıkıcı olmaması, seyirciyi yavaş anlarına rağmen sürüklemesi.

+ Ufak detaylar, sinematografi ve zombilere yapılan makyajlar.

FİLMİN KÖTÜ YANLARI:

- Bir sürü eksik, gereksiz ve mantıksız olan sahnenin bulunması.

- Finali.

TOPLAM PUAN: 6.5/10
6


default avatar
(13) -
valla bence gayet güzel farklı bir filmdi. türünde farklılık yaratacak yaratıcı bir filmdi.
8


default avatar
(22) -
Cristobal Tapia de Veer, Utopia dizisinin miziklerinden sonra bu filmde de öykünün ambiansına ekstra katkı sunuyor. Black mirror ve Utopia'daki fütüristik, "noir" karakterde öykülere benzer bir senaryo. Bütün bunları bir zombi dizisi için söylüyorum çünkü tamamen sıradışı ve şaşırtıcı. Filmin sonunda kocaman bir soru işareti sizi bekliyor ama filmin sürebileceğine ilişkin bir bilinmez değil bu, yaşamsal herkesin kendine göre cevaplayabileceği bir şey.. İyi seyirler...
10


Yorumlar (32)
avatar
(1234) -
Bütün eksiklerine rağmen güzel bir konu ve akıcı anlatım. Bir süredir zombi filmi izlemeyip diyeti bu film ile bozmak iyi geldi. Benden 7 puan tavsiye ederim.
7


avatar
(6205) -
Açıkçası ben filmi beğenerek izledim. Üstelik vaktin nasıl geçtiğini anlayamadım. Demek ki hala farklı farklı zombi filmleri yapılabiliyormuş! Sanki bir an Walking Dead izlermişim gibi oldu Eğer zombi tarzı filmleri seviyorsanız kesinlikle izleyin derim. İyi seyirler olsun.
6


default avatar
(8) -
28 gün sonrayı izlediğimdede aynı hayal kırıklığına uğramıştım.Hatta 28 gün sonranın yüksek imdb puanına hala şaşırırım.Sanırım bu tarz filmlerden keyif alamayacağım.Benim için izlemesenizde olur tarzında.Konusu her ne kadar farklı gelsede,zombilerin farklı farklı türleri olduğunu öne sürerek,filmi bunun üstüne kurmuş olsalarda bana göre oldukça yavan,tatsız tuzsuz...
5


avatar
(998) -
Zombi filmlerini seven birisi olarak başlarda ilgi ve merakla izlemeye başladım ama seyir esnasında kafamda oluşan soruların hiçbirisine cevap vermedi film, yarıda bitmiş gibi oldu.
6


avatar
(727) -
Zombiler düşünebilir mi? İkinci nesil zombi çocuklarını konu alan bu film bu suale de cevap vermektedir. İnsanlığın kurtuluşu namına zombi çocuklar üzerinde deneyler yapan doktor hanım (Glenn Close) bir nevi insanları iyileştirecek bir aşı üzerinde çalışıyor. Tabii şu zombi çocuklarını eğiten ve hikaye anlatan bir de öğretmenleri (Gemma Aterton) var. Melanie isimli denekle özel bir bağları oluşmuş.Sonra Halflife tarzı bilgisayar oyunlarında olduğu gibi bazı şeyler yanlış gidiyor ve ölüm kalım mücadelesi başlıyor. Aksiyon filmi izlemek isteyenler hayalkırıklığına uğrayabilir, diğer yorumcu arkadaşların da dediği gibi daha çok dram üzerinde yoğunlaşan bir film.
6


default avatar
(84) -
zombi kavramına yeni bir boyut getiren film. alışılmadık olması ile takdiri hak ediyor.
8


avatar
(243) -
İlk duyup fragmanını izlediğimde "mutlaka izlemeliyim" dedim ve izlediğimde de pek de pişman olmadım. Yalnız filmi izlemeden önce kitabını okuma şansım oldu, kesinlikle. Kitapla birkaç sahnesi hariç paralel gitmekte. Ama bence (özellikle filmin sonu ile kitabın sonlara doğru) film ve kitap benzer sahneleri taşımalıydı. Kitap neredeyse mükemmeldi. Ama film biraz gerilerdeydi. Buna rağmen filmdeki Melanie'yi oynayan Sennia adlı kızımızın hiç eksiği olmadan rolünün hakkını pekala omuzlamış bulunmakta ve bence bu kızın yolu açık gibi görünüyor.

Gelelim diğer oyunculara... Onlarda pekala oyunculuk konusunda aşağı kalır yanı yoktu. Gayet iyi idi. Bu da filmin seyirliliğini arttırıyor. Özellikle dikkatimi çeken ve yılların oyuncusu olarak bilinen Glenn Close'un oyunculuğu mükemmeldi. Ve Sennia ile birlikte olduğu sahneler gerçekten mükemmele yakındı. Aralarında görülemeyecek bir kimyalarının tuttuğunu söyleyebilirim. Sanki başka bir projede tekrar bir arada oynasalar mükemmel bir ikili oluştururlar, kanımca. Umarım tekrar bu ikili bir araya gelecek bir projeleri olur. Gülücük

Söyleyebileceğim başka bir şey yok. Çünkü bu film izlenecek seviyede ve kimi beğenir kimi beğenmez. Ama filmin içinde aksiyondan çok dram ağırlıklı bir film olduğunu kimse unutmasın. Değişik ve farklı bir mesajı da filmin sonunda (kitabın sonu ile paralel) belirtmişler ki ben etkileyici buldum. Sadece sonundan dolayı içimin burulduğunu söyleyebilirim ve nedense bu hoşuma (etkileyici olmasına karşın) gitmedi. Ama dediğim gibi film izlenebilecek düzeyde ve gayet de seyirlik zevkini rahatlıkla hissedebileceğiniz türden bir film. Gülücük
8


avatar
(463) -
fragmana aldanmayın, izlediğim en kötü zombi filmlerinden biri, boşa zaman kaybı...
5


default avatar
(68) -
bir şeyi eleştiren ve yorumlayan kişi o şeyin takipçisi ya da meraklası olmadıkça kendisine itibar edilmemesi gerektiğini bize hatırlatan yorumlar ile dolu bir ortamda; türün meraklıları uzak dursun vakit kaybetmesin diyorum.
5


default avatar
(9) -
Tarz olarak zombi filmi gibi dursada biraz daha farklı olmuş.Dış mekanlar ve dekorlar güzel.Zamanınız var ise izleyin derim.İzlemezseniz de çok şey kaybetmezsiniz.
7


default avatar
(49) -
Bu filmi puanları görünce başladım 25 dakika sonra tamam sildim.


avatar
(21) -
benim için tamamen zaman kaybıydı.oynculuk çok kötüydü güzel konu çöp olmuş


avatar
(907) -
Kötü bir film.Aktörlükler rezillik.Konusu ve senaryosu çok basit işlenişi sıkıcı.Zombi filmini nasıl kötü yapabiliriz diye düşünüp yapmışlar heralde.Kesinlikle tavsiye etmiyorum.
1


default avatar
(5) -
Her şey güzeldi ama daha iyi bir son bekliyordum.. Beklentileri fazla yüksek tutmadan izlenecek bir izle unut filmi.
5


default avatar
(47) -
Bu film ile iyice anlıyoruz ki filmin puanını çok da fazla önemsememek gerekiyor. Galiba zombi kelimesini duyunca aksiyon bekleyip umduğunu bulamayanlar düşük puan vermişler.
Filmde aksiyon var fakat daha çok dram ve biraz da gerilim ağırlıklı bir filmdi. Başrol oynayan çocuk geleceğin yıldız adaylarından olabilir bence hiç sırıtmadan çok güzel bir şekilde filmi taşıdı. Filmin en beğendiğim sözü ise
Sürprizbozan: Göster
8


avatar
(132) -
Film in fragmanına bakmadım hic. Direk yorumlara baktım zombi sever biri olarak. Filmin konusu acaip hoşuma gitti. Resmen ana karnında virüs yayılırken sonraki doğan çocukları ele almaya çalışmış konusu ile. Yani bir salgın ve sonrasinda dogan çocuklar vs . ve bu çocuklar normal insan gibi iyimser de oluyor kötümser de. Tamamen eğitim:) devamı mutlaka gelmesi lazım. Kesinlikle izleyin.
8


avatar
(807) -
Bu filmin klasik bir zombi filmi olduğunu düşünmüyorum. Melanie isimli kızın küçük koğuşundan başlayan hikaye şaşırtıcı bir dram dili ile devam ediyor. Evet aksiyon, gerilim, korku öğeleri var tabiki ancak filmi izleyenleri çeken Melanie'nin olaylar içindeki karakteri ve davranışlarını verdiği şaşırtıcılık oldu sanırım. Bence çok iyi bir çalışma ve filmin finali beni hala etkiliyor.
7


default avatar
(52) -
zombi filmlerinden hoşlananlara farklı bir bakış açılı zombi filmi.
6


default avatar
(36) -
Zombi filmi sevenler bunu da sevecektir zaten ancak zombi filmi sevmeyenler dahi filmde sevecek yanlar bulacaktır. Öncelikle konu çok özgün değil, film içinde bir çok tanıdık öge var. Lakin film oyunculuk, dozunda gerilim, tahmin edilmez akış ve kurgu ile kendini izletiyor. Ben beğendim, tavsiye ederim 6,5 /10


default avatar
(22) -
Cristobal Tapia de Veer, Utopia dizisinin miziklerinden sonra bu filmde de öykünün ambiansına ekstra katkı sunuyor. Black mirror ve Utopia'daki fütüristik, "noir" karakterde öykülere benzer bir senaryo. Bütün bunları bir zombi dizisi için söylüyorum çünkü tamamen sıradışı ve şaşırtıcı. Filmin sonunda kocaman bir soru işareti sizi bekliyor ama filmin sürebileceğine ilişkin bir bilinmez değil bu, yaşamsal herkesin kendine göre cevaplayabileceği bir şey.. İyi seyirler...
10


‹ Önceki 1 2 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film