Giriş Kayıt
En çok beğenilen yorumlar
default avatar
(11) -
Mükemmel bir filmdi. Günümüz dünyasını, sistemini, sosyal medyayı eleştiren, dostluğu, hayvan sevgisini, doğa sevgisini aşılayan mükemmel bir film! İşte sinemanın gücü dedim izlerken. Müzikleri de çok iyiydi. Hem çocuklara, hem büyüklere şiddetle tavsiye ederim...
9


avatar
(40) -
Film sistem eleştirisi yapmaya çalışıyor. Bazı açılardan başarılı olsa da bütüne bakıldığında bu eleştirinin altını yeterince derin bir şekilde dolduramadığını görüyoruz.

Sürprizbozan: Göster
5


avatar
(2674) -
Büyük bir domuz ve Mija adlı küçük bir kızın arasında yaşanan; E.T ile Elliot’ kine benzer naif bir dostluğun anlatıldığı, macera ve sistem eleştirisi konulu bir film Okja…

Yaklaşık 2 saat süren bu Netfliks yapımının türü biraz dram, biraz macera, biraz da komedi diyebiliriz. Fakat özellikle Jake Gyllenhaal’in hayat verdiği Dr Johnny Wilcox karakterinin fazla karükatürize bulduğumu söyleyebilirim. Zira kapitalizme ve et endüstrisine karşı getirdiği eleştiriler filmin odağını oluşturması sebebiyle ve ölçülü bir ciddiyeti varken bu karakterin yapı itibariyle biraz aşırıya kaçtığı kanaatindeyim.

Sıkılmadan ve ailece izlenebilecek bu Netflix yapımının aksiyon sahnelerinde oldukça hareketli ve hoş Balkan müzikleri kullanıldığını da belirtmek isterim.
7


Yorumlar (47)
avatar
(126) -
Tilda Swinton, Paul Dano ve küçük kız rolundeki Mija oyunculukları ile filmi taşısalar da bana sanki diğer Kore filmlerine göre zayıf bir yapım gibi geldi. Filmde eğer yanlış anlamadıysam zaten bu GDO lu domuzumsu hayvanların kesileceğini ve insanların yemesi için yetiştirileceğini baştan anlatmış. Bu aslında her sene biz müslümanların "Kurban Bayramı" nda kesecekleri hayvanları yıl boyunca yetiştirmeye benziyor. Bence bu yüzden sadece günümüz sistemine yapılan eleştiri ve de verilmek istenilen diğer mesajlar için izlenilmesi istenen bir yapımdı.

Ayrıca bugünlerde yaşanan ve de ülke gündeminde olan başıboş köpekleri uyutma konusu da bu olayla benzerlik taşıyor aslında.. Filmin sonundaki sahneden bunu anlayabiliriz. Onlara yaşama hakkını biz vermişiz gibi almaya çalışıyoruz. Question
7


default avatar
(53) -
Açıkçası filmi Bong Joon Ho'yu görünce açtım. Netflix filmi olduğunu bazı cringe'liklerle belli ediyor
Sürprizbozan: Göster
gibi. Amerikalılar işi bozmuş, belki de bunu biraz göstermeye çalışmışlardır
Sürprizbozan: Göster
Görüntüler muazzamdı, Okja için çok uğraşılmış hiç fotoşop gibi durmuyordu gerçekten arka planda emeği geçen herkes takdiri hak ediyor. Ben paraziti de snowpiercer'ı da izledim ama bu filmi onlara göre biraz daha çerezlik gibi, öyle derinlikli şeyler arıyorsanız hayal kırıklığı olabilir. Yorumlarda birisi Auschwitz göndermesi yakalamış, hak verdim kendisine, güzel bir detaydı. Duygulara hitap etmiş, yine de çok etkileyici. Filmi izleyen vejeteryan olur ona göre izleyin Çok Mutlu
7


avatar
(1031) -
Bong joon ho, bu adam iyi film yapıyor, bunu rahatlıkla söyleyebiliriz artık. Film inanılmaz başladı, ilk yarı gerçekten muhteşemdi, ikinci yarı filmde genel olarak bi düşüş, bi bozulma olsada finalde güzel bitirdi.
Filmde anlaşılan çok mesaj olsada, herkesin anlayamadığı bir çok şey de var, ilaç firmaları ve ülke yönetimlerinin de kapsayan. Sonuç olarak hayvanseverlerin gözleri yaşlı izleyeceği bir film
7


default avatar
(33) -
Vermek istediği mesaj o kadar güzel ki kesinlikle her bir bireyin her bir ailenin izlemesi lazım. Filmden hariç bir yorum yapmak istiyorum. Bu güzel canları koruyanlar her zaman bir yerde hapis tutulmuştur ama onlara zarar verenler her zaman el üstünde tutulmuştur çünkü onlar bazıları için sadece para kaynağı...
9


default avatar
(37) -
Her ne kadar mesajları göstere göstere veren filmler göze batsa da, bu güzel filmde bunun için başka yol da pek görünmüyor zannımca. Zira, olayın vahametini anlatabilmek için çarpıcı unsurlara ihtiyaç var. Filmin başındaki bir sahneye gitti aklım. Milyonlarca aç insan var deyip duygu sömürüsü yapılırken sonunda da lüks restoranlara et yetiştirme çabasında olduklarını söylüyorlar. Filmin başındaki öteki ifadelerle asıl amaçlarını belli etseler de insanoğlu olarak ne kadar aciz olduğumuzu gözler önüne seriyor bu ifadeler. Burada yine belirtilmiş olan birçok diğer mantık hatalarını ben de fark ettim. Örneğin, Mija'nın uçurum sahnesi ile tırdan düşme sahnesinin yanı sıra, nehre atlama sahnesi filmi gerçekçilikten bir nebze uzaklaştırsa da, bu hususlar atla deve değil kanımca. Öte yandan, paranın insanı ne hale getirebileceğinin apaçık örneği de filmdeki TV sunucusu ve veteriner. Zira, yaptıklarının farkında olsa da hırsından, kibrinden vazgeçmeyerek alet oluyor vahşete. Film beni hem güldürdü hem de ağlattı. Çok etkileyici, alınacak çok ders olsa da filmin kapitalizmin ta kendisi tarafından hayata geçirilmesi, trajikomik halimizi ortaya koyuyor. Görünen o ki vahşi ve aciz insanoğlundan çok çekeceği var güzelim hayvanların.
10


avatar
(213) -
Anlattığı konu o kadar etkili ve güzel ki, buna çocuk oyuncunun performansı da eklenince harikulade bir film çıkıyor ortaya. Günümüzde güç odaklarına, hayvan haklarına, gıda üretimine, hayvansal ürünlerden ne şekilde yararlandığına ağır eleştiriler yöneltiliyor.
8


avatar
(806) -
"Kesmeyelim de besleyelim mi?" diyen arkadaşlar çıktı mı acaba:)
Bir canlı, sırf başka bir bedende dünyaya geldi diye kesilip sosis olmayı hak eder mi? Başka sorum yok sayın yargıç!
8


default avatar
(124) -
Film ustaca işlenmiş. Size sürekli bir şey gösteriyor ama aslında başka bir şeyi anlatıyor. Son sahnesi insanı bitiriyor.
10


avatar
(34) -
Net bir mesajı var ve bu mesaj insanı değiştirme gücüne sahip.Bu anlamda çok başarılı bulmamın yanı sıra türlerin harmanlanışı da çok iyiydi.Yani fantastik bir durumu,festival filmlerinde rastlanacak türden güney kore manzaralarıyla harmanlayıp, üstüne birde balkan ezgilerini andıran müzikleri kullanmak filme sinematografik olarak artı puan olarak dönmüş. 10/7.5
7


default avatar
(55) -
görselliği, konusu ve sizde uyandırdığı hissiyat ile bence iyi bir film. iyi seyirler dilerim.
7


avatar
(489) -
Herkes sistem eleştirisi falan demişde öyle hayat dersi alacağınız bir eleştiri yok ortada.Geliştirilmiş domuz dedikleri hayvan bildiğin uzun kulaklı hipopotam.Sisteme ve et endüstrisine biraz göndermeler var.

Spoiler sayılmayailecek okursanız büyüsünü fazla kaçırmayacağını düşündüğüm filmin mesajı hakkında bi açıklama yapayim...

Sürprizbozan: Göster


Bunlar haricinde film vakit geçirmek için izlenebilir.Genel izleyici kitlesi olarak aslında çocuklara hitap eden bir film...
6


avatar
(40) -
Film sistem eleştirisi yapmaya çalışıyor. Bazı açılardan başarılı olsa da bütüne bakıldığında bu eleştirinin altını yeterince derin bir şekilde dolduramadığını görüyoruz.

Sürprizbozan: Göster
5


default avatar
(395) -
Sistemi sistemin kendisinin eleştirdiği ancak eleştirirken de hala o sistemin çarkında olduğumuz bir anti anti-sistem tarzında bir yapım
5


avatar
(392) -
" Ucuz olursa yerler " ibaresi altında çok iyi göndermelere sahip bir film olabilecekken ne yazık ki olamamış .. Abartılı aksiyon ve fıkır fıkır müzik eşliğinde yaşamamız gereken dramı yaşayamadık ! Yedirmek istedikleri yada çoktan tüketmiş olduğumuz genetiği bozuk sosisler yüzünden bu film belki de bu haldedir .. Bu gerçeği hissedemeyip ucuzlaşalım diye .. bilemedim ..
7


avatar
(18) -
Gerçekten hayvanların bu şekilde tüketilmesinin istenmemesinin sebebinin sadece duygusal nedenlerden mi olduğunu sanıyorsunuz. Bunun bir çok ekolojik zararı da var dünyaya. Ama bu film de illede hayvanların size duygusal olarak bağımlı olması lazımmış gibi gösteriliyor.

Çevrecilik ve hayvan severliğin her noktası abartılarak gösteriliyor. Okja nında bir çocuğa bağımlı olması, bunu izliceyecek çocuğunda hayvanlarla fazla derin duygusal bağlar kurmasını sağlaya bilir. Doğadaki her hayvan evcil olması, sizinle uyuması gerekmiyor çünkü.

Bu nedenle amerikada başlayıp asyada devam eden, yunan müziği kullanıp global film yaptık diyen bir Netflix filmininde çok ciddiye alınacak bir yanı yok. Bunun yerine çocuğunuza erken yaşta Michael Moore belgeselleri izletin daha iyi.


avatar
(1818) -
Hayvan Auschwitz.

Filmin belki de ne güzel yanı ana düşüncesi. Zaten et olayına uzak biri olduğum için filmi ayrı bir değerde buldum. Bir nevi insanlık dersi içeriyor. Senaryo olayı ana düşüncenin altında kaldığı için az daha iyi olabilirdi diyoruz ama iyidir iyi bu tarz filmler der geçerim. Oyuncu kadrosu da beğenilen yüzlerden oluşunca film hiç sıkmadan izleniyor. İnsanların kendine saygısı yok ki artık bu dünyada hayvanlara olmasını bekleyin. Helal gıda diye yazılan bütün ürünlerde hayvanların katledildiğini de bilin. Fenomenlik nereye kayarsa reklam da oraya gider ya ülkemde bu da mevcut ne yazık ki. İzleyip kendi adımıza ve dünya adına sağlam bir sonuç çıkartmanız dileğimle.

Sürprizbozan: Göster


İyi seyirler.
Saygılar
7


avatar
(286) -
Arkadaşlar filmde Jake Gyllenhaal rolü nedir? Filmde konuyu etkileyecek bir rolde mi oynuyor yoksa öyle bi 5-10 dakika gözüküp kayboluyor mu?

Cevaplar (1)
avatar
(1818) -
Var var rolü. Hatta farklı, tuhaf bir rolü var.
7


0
| Bildir


avatar
(998) -
Harika bir film , ailecek izledik eğlendik, hüzünlendik, sevindik, üzüldük ama çok hoşumuza gitti
müzikleri ayrı bir güzel, filmin sonunda yazılar bittikten sonra minik bir sahne daha var.
8


avatar
(807) -
Bu yıl izlemekten en çok zevk aldığım filmdi diyebilirim.Bir taraftan gıda sektörü ve insanların aç gözlülüğü üzerine konu edilmiş görülürken, diğer taraftan hayvanseverlerin duygularını anlamamıza sebep olan duygu yoğun bir hikayeyi izliyoruz. Film sonunda vejeteryan olmayı kabul eder hale geldim diyebilirim. Macera, fantastik öğeler, bilindik yüzlerin karekter performansları ile bence süper bir film.
8


avatar
(26) -
Seyir keyfi yüksek, hem eğlenceli hem üzücü bir hikaye.
7


‹ Önceki 1 2 3 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film