Giriş Kayıt
En çok beğenilen yorumlar
default avatar
(52) -
Birçok olumsuz tepkiye rağmen filmin konu anlatımı, seyredilmesi, anlaşılması gayet akıcı. Korkudan çok psikolojik gerilim işlenen film bu türü severler için yeterince tatminkar. Ayrıca Emma, Ethan ve David i aynı filmde seyretmek gayet güzel. kesinlikle neden izledim demezsiniz. İyi Seyirler.


default avatar
(276) -
Beklentimin çok altında kaldı. Genel anlamda İdare eder bir film.
4


avatar
(705) -
Alejandro Amenabar genç yaşında kendine has çok kaliteli işlere imza attı, epeydir de ortalıkta gözükmüyordu ki son filminin üzerinden 6 sene geçti...

Yeni filminde yine "Gerilim" 'e dönmüş, fragmanda David Fincher ve Denis Villeneuve vari tonlar hissettim, bakalım bu kadar beklemeye değen özgün ve etkili bir şey çıkacak mı?
4


Yorumlar (36)
default avatar
(335) -
Bu film doğruyu ve yanlışı kendi uydurduğumuz bir hayal dünyası ilişkilendirdi. Bildiklerimiz bizim uydurmalarımız olabilirmiş. Satanist konusu üzerinden dini inanç sorgulanmış. Seyredilir. ama sonuçta size bırakacağı şey şüphe olacak. Finale kadar çözmediğiniz bir film olarak sizi kendine bağlar. Tavsiye etmiyorum ama bakabilirsiniz.
6


avatar
(1162) -
Alejandro Amenábar bu filmde; insanlığın, yerleşik topluluklar halinde yaşamaya başladıktan sonraki en büyük hastalığı olan "toplumsal histeri"yi çok güzel işlemiş... Sadece Ethan Hawke ve Emma Watson değil bütün oyuncular iyi iş çıkarmışlar... Olumsuz yorumlara aldırmayın ve izleyin... Emin olun film bittiğinde, "iyi ki izlemişim" diyeceksiniz...
7


default avatar
(103) -
Ne imdb nede Türkçe altyazı puanına aldanmayın. Daha fazlasını hakeden güzel bir gerilim - polisiye. yer yer korku öğeleri olsada bunlar çok etkili değil. evet bazı mantık hataları mevcut ama film bittikten sonra izlediğime pişman olmadım, memnun kaldım. 7/10
7


avatar
(144) -
Vasat denemez ama film harika da değil. Orta karar bir yapım olmuş. Hafif gizem havası film boyunca sürüyor. Oyunculuklar,müzikler gayet güzel. Bu tarz sevenlerin hoşuna gidecektir.
Finalde de ufak bir sürpriz son bekliyor.
6/10
5

Cevaplar (1)
avatar
(40) -
"vasat" ile "orta" aynı anlamdadır.
yani "vasat denemez" orta karar değildir demek.
"orta karar bir yapım" dediğiniz zaman da "vasat bir film" diyorsunuz.
biraz Türkçe öğrenin, kitap okuyun, hatta sözlük karıştırın.


2
| Bildir


avatar
(1723) -
gizem yönü kuvvetli oyunculuklar başarılı baştan sona merak içinde bıraktıran bir film olmuş...senaryo olarak vasatın bir tık üstü kamera kullanım tarzın beğendiğim bir yapım...finali de şaşırtıcı...
7


avatar
(363) -
Gizem ve gerilim olarak ele alınırsa çok daha başarılı olduğu anlaşılır. Ayrıca popüler duyarlılıklara farklı bir bakış açısı ile gelmesi ayrıca bir artı. Hak ettiğinin çok altında bir puan almış.
7


avatar
(933) -
Gerçek bir hikâyeye dayandığı söylenen, gizem, gerilim, suç türünde izlenebilir bir yapım. Senaryo her ne kadar bilindik gibi gözükse de izlerken farkını hissettiriyor, beklenmedik gelişmeler oluyor. Finalde de fazla bir açık vermediği için şaşırtmayı başarıyor.
Atmosferi, başından sonuna kadar gizemini koruması ve yer yer artan gerilimi filmden kopmanıza izin vermiyor, ilgiyle izliyorsunuz. Oyuncuların başarılı performansı ve yan rollerini etkinliği de artılarından.
Korku açısından bir beklentiye kapılmamanızı öneririm.

Altyazı için teşekkürler.
6.5 --> 6
6


default avatar
(49) -
Kesinlikle korku filmi değil film boyunca bir gizem var ve sonunda saçma bir şekilde sır ortaya çıkıyor yani daha iyi bir sonla bitirilebilirdi film, hep konular ve olaylar sanki hava da kalmış gibi özelikle son sahneyi de izleyince boşuna izlediğim bir film hissine kapıldım. vasatın altında
4


avatar
(453) -
Korkudan ziyade gerilim ve gizemin ağırlıklı olduğu iyi bir filmdi. Bir-iki yeri dışında öyle irkilecek-korkulacak bir şeyi yoktu yani.. Yarattığı psikolojik gerilim ise oldukça yerindeydi. Emma Watson ve Ethan Hawke'nin uyumu izlemeye değerdi. Sonunu az buçuk tahmin etsem de yine sürpriz oldu.
Bu tarz filmleri sevenlerin izlemesini tavsiye ederim. İyi seyirler.


avatar
(807) -
Vasat üstü bir gerilim-korku filmi izliyoruz derken daha fazla merak veya korku hissettirmek yerine farklı finalle filmi bitiverdiler. Açıkçası hem yönetmeni hem senaristi olan Amenabar belkide izlenebilirliği yüksek olabilecek bir filmi sunmak yerine kendince önemli bir mesaj verme kaygısıyla filmi gözden çıkarmış gibiydi.Tabi yönetmenin diğer filmleri ile karşılaştırınca "bu film o yönetmenin olamaz" diyebiliriz ama bu filmin çekilmesindeki temel gaye toplumun dini konularda nasıl bir ön kabullere sahip olduğunu hatta belki de histeriye tutulabildiğini gösterme çabasından ibaret.
5


avatar
(1012) -
Aynı filmde anlatıldığı gibi hangi gözle izlediğin veya ne şekilde yönlendirildiğin çok önemli.Gerçekten o yıllarda tüm dünyaya yayılmış bir histeri vardı.Hala bizde davası süren birileri vardı hatta.Yönetmen de oyuncularda böylesine zor bir konuyu çok iyi anlatmışlar.Sakın ola bırakıp ana temayı kaçırmayın.Sanırım korku veya gerilim izlemek için kendini odaklayan kısmın hışmına uğrayıp az puan almış ama ciddi bir film olarak bende yerini aldı.
7


avatar
(120) -
Amenabar bence yine iyi iş başarmış. Bence filmin etiketleme şekli yanlış. Bu film korku filmi değil belki gerilim ama daha çok 90lardaki satanizm avına toplumsal bir çözümleme... Film gerek kadrosu gerek oyunculuğu gerekse verdiği merak unsuruyla bence gayet başarılı.
7


default avatar
(6) -
10 numara film toplumu yönlendirme yollarından biri korku ağrlıklı bir konu
10


avatar
(393) -
Filmin dili, kendini izletiyor. Fakat o kadar! Büyük beklentilere girmeden izlenebilir bir yapım...
(Korku değil, gerilim filmi)
6


default avatar
(52) -
Birçok olumsuz tepkiye rağmen filmin konu anlatımı, seyredilmesi, anlaşılması gayet akıcı. Korkudan çok psikolojik gerilim işlenen film bu türü severler için yeterince tatminkar. Ayrıca Emma, Ethan ve David i aynı filmde seyretmek gayet güzel. kesinlikle neden izledim demezsiniz. İyi Seyirler.


avatar
(3699) -
En ufak bir heyecan duymadığım ender korku filmlerinden oldu. Hata bir ara atlatayım mı? diye düşünmedim de değil. Zamanıma yazık oldu.
4


default avatar
(58) -
Çok kötü berbat bir film oyunculuklarda kötü, hayal kırıklığı bomboş.. yani kısaca "duyduğunuz şeylere inanmayın görmeden" mesajı veriyor.. ama çok kötü işlenmiş, hep bir şeyler olacak diye bekliyorsunuz ama koca bir hiç...seyretmeyin zaman kaybı!


default avatar
(76) -
Kisacasi güzel konu bulmuşlar ama yapamamışlar. Çok daha güzel olabileceğine inanıyorum çünkü çok şey havada kaldı. Tabi bunlar benim goruslerim o yüzden izlemeyen arkadaşları yanlış yönlendirmek istemem. Herkese iyi seyirler.
4


avatar
(86) -
Finali iyi baglayabilselerdi 7.5luk film. Yinede son dk.ya kadar merak ettiren. Gerilimi yuksek bir film. Turu sevenler izlemeli. Zaten yilda kac tane kaliteli korku, gerilim filmi yapiliyor ki
6


avatar
(157) -
Satanistler kendilerini aklamak için film yaptırmışlar.kesinlikle izlemeyin vaktinize yazık.bırakın korkuyu filmde 1 gram bile gerilim yok.
1


‹ Önceki 1 2 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film