Giriş Kayıt

Venedik'te Cinayet (2023) Yorumlar


A Haunting in Venice

Yorumlar (13)
avatar
(8392) -
Zengin kadrosu, geçtiği şehrin güzellikleri, binaların iç ve dış ayrı detayları, kurgusu ve anlatımıyla meraklısına hitap eden filmlerden... Filmler ne kadar güzel olsa da, kitapların yerini tutamıyor, zira kitap okurken hayal dünyanızın bir sonu yok, nasıl isterseniz öyle akıp gidiyor. Bu tarz yapımları sevenler için gayet güzel bir film, iyi seyirler dilerim.


default avatar
(126) -
Öncelikle film bir görsel şölendi. Kimine kasvetli gelebilir fakat benim gibi gri havalara, gothic temalara düşkün kişiler çok sevecektir. Oyunculuklar çok başarılıydı, zaten güzel bir kadro bir araya gelmiş. Kafalarda hiç soru işareti bırakmayan, oldukça sürükleyici bir filmdi. Başarılıydı, tavsiye ediyorum.
6


avatar
(1031) -
Murder on the Orient Express, Death on the Nile'dan sonra Agatha Christie'nin bu 3. uyarlamasında yine katili bulmaya çalışıyoruz. 3 filmde de çizgi hiç değişmiyor. Biraz karanlık sahneler olsa da Venedik'in güzel görüntüleri gözlerimizi açıyor. Filmin ilk kısımları biraz uzatılmış son kısımları ise çabuk geçiştirilmiş gibi geldi. Türünü sevenler için biçilmiş kaftan. İyi seyirler... 6/10...
6


avatar
(792) -
"Korkunç hikâyeler hayatı daha az korkutucu hale getirir."

Kalabalık bir kadro görünce iyi birşeyler beklemekten çoktan vazgeçmiş bir yaştayım. Ayrıca Kenneth Branagh'ın sanatçı kişiliğine söyleyecek sözüm olmamakla birlikte, Hercules Poirot'yu tabii ki Belçika aksanıyla konuşarak canlandırma sevdasını pek anlayamamıştım, ve önceki iki filme pek bayılmamıştım. Bu nedenlerle filmi izlemeye ümitle, ama düşük beklentiyle başladım. Buna rağmen, uzun süre filme konsantre olmakta zorlandım.

Herşeyden önce o kadro ile ilgili fazla bir beklentiniz olmasın, ve bence bu senaryo, o görüntü yönetmenliğini hak etmiyor. Sonuna doğru zekanıza hitap eden birşeyler oluyor elbette ama filmi kurtarmaya yetmiyor. Filmi izlemeye niyetliyseniz, gerçekten başından itibaren kendinizi vererek izlemeniz önerilir. Filme "not vermek" zor, çünkü sadece görsel amaçlarla bile izlenebilir ama burun kıvırmanız kuvvetle muhtemel. Not vermemekte kararlı davranan kardeşimiz denisilin'i haklı çıkaran filmlerden biri.

Filmi birlikte izleyin ama sıkılırsa üstelemeyin, eğlenceli birşeyler bulabilirsiniz nasıl olsa. Ha, bir de akşam izleyin. Gündüz izlemeye çalışmak çok yanlış bir zamanlama olur...
6


avatar
(501) -
Bana biraz bohem ve iç sıkıcı geldi film tamamı karanlıkta gece geçiyor. Fakat süresi nedeniyle izlenebilir bir film. Sadece olayın çözüm kısmını beğenmedim hiç çok aceleye getirildiğine inanıyorum. Giriş kısmı çok uzun final kısmı da çok kısa tutulmuş esas gelişmelerin olduğu yere daha çok yer vermesini beklerdim. İyi seyirler. 6,5
6


default avatar
(5) -
Görsellik dışında nerdeyse hiç bir ekstrası olmayan bir film. Bu tarz filmleri severim ama çok fazla izlediğimden mi bilmiyorum artık aniden bir ses çıkınca heyecanlanmıyorum artık. Bu filmde sürekli aniden bir şey oluyor ve filmi sıkıcı hale getiriyor.

Kamera çekimleri ve görsellik hatırına 6 puan.
6


default avatar
(136) -
Agatha Christie's Poirot dizisini çok severek ve ilgiyle izlemiştim. David Suchet’in ufak tefek Belçikalı Poirot karakterini 13 sezon boyunca çok büyük bir başarıyla yansıttığını düşünürdüm. Hatta o kadar ileri giderimki, bana göre bundan sonra beynindeki gri hücreleri nasıl kullandığınıı izleyiciye David Suchet kadar hissetirecek başka birinin çıkmasının kolay olmayacağını düşünürdüm. A Haunting in Venice filmini böyle bir ön yargıla izlemeye başladım. Ancak Kenneth Branagh Poirot karakterini o kadar başarılı yansıtmış ki hiç yadırgamadım. Olayların akışı,film içine eklenen gizem, filmin çekildiği alannın seçimi, çekim teknikleri, ışıklandırma ve film içindeki Agatha Christie imzası. Açıkçası nasıl bir yoklukta kalmışım bilemedim, çok uzun zamandır ilgiyle ve keyif alarak izlediğim bir kaç filmden biri oldu. Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves, Haunted Mansion gibi. Elbette filmi beğenende olacaktır beğenmeyenlerde. Kanımca bir şans verilmeyi hak ediyor.
Saygılar.
8


avatar
(535) -
Diğer iki filme göre daha heyecanlı ve enteresan. İçine medyum, hayalet vs işleri girince biraz daha çekici hale gelmiş. Kamera çekimleri, sanat yönetmenliği harika. Kasvetli, karanlık ortam, filme odaklanmanıza yardımcı oluyor. Venedik görüntüleri şahane. Finaldeki tahmin edilmesi zor son detay gayet yerinde olmuş.


default avatar
(236) -
Kenneth Branagh ilk iki filme göre biraz daha boğucu bir atmosfer yaratmaya çalışmış farklı kamera açıları ile hikayeyi sağlamlaştırmak istese de daha iyi olabilirdi diye düşünüyor insan. Agatha Cristie sevdiğim bir yazar ve kenneth branagh çıtayı biraz daha yükseltse iyi olur diye düşünüyorum. Serinin devamı gelir inşallah. katil kim filmi sevenler için kaçırılmaz. Ama çıtayı çok ta yüksek tutmak lazımGülücük
6


default avatar
(210) -
A Haunting serisi her yeni filmde kaliteyi düşürüyor, tabi bu benim görüşüm..
Venediğin güzel manzaraları iyiydi,

Sürprizbozan: Göster
5


avatar
(560) -
Artık emekli olan ve kendi isteğiyle sürgünde yaşayan ünlü hafiye Hercule Poirot'nun, arkadaşının ısrarı sonucunda bir medyumun sahtekarlığını araştırmaya ikna edilmesiyle başlayan gizemli suç draması.

İkinci Dünya Savaşı sonrası Venedik'in ürkütücü ortamında, Cadılar Bayramı arifesinde geçen film, konuklar öldürüldükçe seyirciyi sırlarla dolu bir dünyanın içine çekiyor.

Kamera çalışmasının ve görselliğin mükemmele yakın olduğu film, usta oyunculuk performanslarıyla bir üst seviyeye taşınıyor.

Senaryosunun Agatha Christie'nin 1969 tarihli "Hallowe'en Party" adlı romanından esinlendiği ve mekanın İngiltere'den İtalya'nın Venedik kentine taşındığı yapım, üçlemenin Doğu Ekspresi ve Nil'de Ölüm filmlerini sevenleri üzmeyecektir.

"- Tanıdığım en zeki insan benim ve ben kendim çözemediğim için de ikincisine geldim."
7

Cevaplar (1)
avatar
(792) -
O filmleri sevmediysek? Şaka bir yana, sizin filmi benden çok beğenmenize memnun oldum.
6


1
| Bildir


avatar
(199) -
İyi işlenmiş bir Agatha Christie film adaptasyonu. Hiç uzatmadan tıkır tıkır sadede geliyor. Sevdim. Türü seviyorsanız izleyebilirsiniz.
6


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film