Giriş Kayıt
En çok beğenilen yorumlar
avatar
(294) -
Öncelikle söylemeliyim ki, dizinin kalitesi 1-2 bölümde anlaşılacak türden değil. Özellikle 4. ve 5. bölümlere doğru; karakterler ve karakterlerin özellikleri açılmaya başlıyor. Geçmiş zaman hikayeleri ve şimdiki zaman hikayelerindeki parçalar yavaş yavaş birleşince de ortaya ciddi, kaliteli bir yapım çıktığı görülüyor. Karakterlerin hepsi ciddi ciddi üzerinde çalışılmış, kesinlikle baştan savma değil, oyunculuklar da bu karakterleri çok iyi yansıtıyor. Ray karakteri, karısı, kız ve erkek çocukları, kardeşlerinin her biri ve büyük baba karakterleri tam anlamıyla gerçekçi. Açıkçası 1 senedir bekliyordum diziyi, beklediğime değmiş diyebilirim gönül rahatlığıyla. Şunu da söylemek istiyorum, 1-2 bölüm izleyip bırakmayın, devam edin derim. Durağan anlatım dilini özellikle seven biri, hatta bir sinemacı olarak kullanılan dil benim oldukça hoşuma gitti, tabi herkes sevecek diye bir kaide yok ama şans verilmesi gereken bir yapım.


default avatar
(228) -
Başta Jon Voight ve Liev Schreiber olmak üzere herkes rollerini haklarını fazlasıyla vermişler. Güzel bölümlerdi.


avatar
(17) -
Her bir bölümü sinema filmi tadında... Yaz döneminin en iyi işlerinden.
10


Yorumlar (36)
avatar
(1012) -
Aslında ne kadar havalı işler yapsada kimse Ray olmak istemez.O çok güçlü duran ama herkesten derbeder bir insan.İlk sezonlarda ana tema olarak Donovan ailesindeki dramlar alttan alta yatan Katolik tacizleri travmaları ile su yüzüne çıkmıştı.Bu konuda derinlemesine çıkarımlar yapıldı.Hesaplaşmalar yapıldı.İlk dört sezon Hollywood suçlarını örtbas etme işleri ile ağır günahlar ve suçlar ile geldi geçti.Hatta 4.sezon da bir durup nefeslenmiş uzun bir ara vermiştim.Ama beşinci sezon bambaşka bir mesele.Tam bir sanat eseri.Tümden gelim şeklinde kurgulanmış olaylar bize baştan olduğu duyuruluyor ve sonra nasıl olmuşa vardırılıyor.Sezonun 8.bölümünde sezonun ilk finali oluyor 12.bölümde ise ikinci final.Son finalde David Bowie nin daha az bilinen ama finale mükemmel uyan Rockn Roll Suicide şarkısı ile dramatik bir bitiriş geliyor.
Diğer yandan prodüksiyon ve cast açısından bakacak olursak Jon Voight ,Liev Schreiber,Steven Bauer,Eddie Marsan veya Susan Sarandon ı içinde barındıran baba bir kadro var.Yan roller de Bunchy Daryll çok iyiler.
Ray in tüm yıkıcı kararlarının ardında taciz ,kızkardeşlerinin intiharı, annelerinin ölümü akabinde babalarının davranışlarının olması onu haklı çıkarmaz yine de Ray i izlemek apayrı bir tecrübe.
10


avatar
(328) -
7 sezonu da keyifle altyazılarını sabırla bekleyerek izledim. Altyazılarında emeği geçenlere sonsuz teşekkürler. Keşke 2-3 sezon daha devam etseydi. Oyunculuktan senaryosuna kadar kaliteli bir yapımdı.
9


avatar
(49) -
İzlediğim en iyi dizi sıralamasında sona ofnanarchy ve breaking bad'den sonra 3. sıradadır. Öyle güzel bir kurgu ve karakter işleniyor ki kendinizi alamıyorsunuz. 9/10

Netflix'te settlement kelimesini inatla "anlaşma" yerine "yerleşim" olarak çeviren arkadaş, yapma etme!


avatar
(43) -
bu dizinin bu kadar underrated olması resmen kanıma dokunuyor ya sanki babam yapmış kimse izlemiyor gibi üzülüyorum gerçekten çok iyi dizi ağırlığı,dramı,atmosferi bambaşka.
9


default avatar
(7) -
Herkese göre bir dizi olmadığı gerçek; dram türündeki bu dizi belirli bir yaş ve seviye üzerine hitap ediyor. Bana göre hakettiği yeri ve popülerliği de bir türlü bulamadı. Diğer taraftan, dizideki karakterlerin çocukluğunda başlarından geçen trajik olayların, asıl konusu bu olan "Spotlight (2015)" filminde de dizinin başrol oyuncusu Liev Schreiber yer alması gözümden kaçmadı. Diziyi beğenen, filmi izlemeyenler mutkala bir göz atsın. Puanım 8.8
9


default avatar
(39) -
İlk birkaç sezon iyidi fakat sonradan çok sıkıcı hale geldiği için bıraktığım bir dizi.
4


avatar
(95) -
6. sezon onaylandı ve bu sefer hikaye New York'ta devam edecek.
9


avatar
(158) -
5. Sezon açık ara dizinin en kötü sezonuydu. Her sezon bütün bölümleri merakla izlerken bu sezon her bölüm de bitse de kurtulsam düşüncesine girdim. Dizinin el freni iki karakter Ray'in karısı ve kızı bu sezonu mahvettiler. Abby karakteri olan Ray'in karısı giderayak diziyi iyice çekilmez hale getirmişti.

Amerikan izleyicisinin psikolojik drama isteğini Ray Donovan gibi daha yüzeysel karakter barındıran bir dizide gerçekleştirince ortaya 5. sezon gibi abukluklar ortaya çıkıyor. Özellikle Abby karakterinden kurtulmuş olmamız 6. Sezonun aksiyonu açısında umutlu olmamızı sağlıyor. Tabi bu sezon gibi flashback'ler ile bölümlerin içine etmezlerse.
(05.sezon için)


default avatar
(2) -
bu diziyi izlemeyen çok şey kaçırır. 5. sezon süper di. ve bitti...Sümüklü
(05.sezon 12.bölüm için)


default avatar
(5) -
5. sezon bu dizinin nirvanasıdır.
9


avatar
(175) -
2. sezon finalinden sonra ara vermiştim. Tekrar başlasam mı 3. ve 4. sezonda izlemeye değer şeyler var mı, emin değilim. Diziden beni soğutan şey, Ray'in kızının ergen davranışları oldu. Sanırım genel olarak ergen triplerini sevmiyorum.

Cevaplar (2)
default avatar
(193) -
özellikle breaking bad dizisini seven bunu da kesinlikle seveceğine inanıyorum. İzlenen dizilerin birçoğundan daha kaliteli bir dizi diyebilirim. Yani şunu rahatlıkla diyebilirim ki; Dizi biraz daha kaliteli kesime hitap ediyor.
9


1
| Bildir
default avatar
(6) -
filmlerdeki ergen ve anlayışsız tiplerden ben de nefret ediyorum. sırf bu yüzden pek çok filmi ve diziyi izlemekten vazgeçmişimdir.


0
| Bildir


avatar
(50) -
Son derece başarı bir dizi. Karaketerler inanılmaz derecede iyi işlenmiş ve her oyuncu dizinin vazgeçilmez bir parçası durumunda. Her bir karekterle dizide bütünleşiyorsunuz. Sürükleyici, adrenalin yüklü ve kaliteli. Kesinlikle seyredilmeli.


default avatar
(103) -
dizi iyice dramaya döndü ve seyrederken içim parçalanıyor artık... beni gerçekten etkileyen nadir dizilerden... oyunculuklar, karakterler... bitince ne yapacağız bilemiyorum artık...


default avatar
(65) -
Başlamasına çok sevindim.Tavsiye ederim çok güzel bir dizi.Oyunculuklar harika.Ray'in babası zaten ayrı bir olay:)


default avatar
(103) -
Takip ettiğim fantastik olmayan tek dizi... Oh be yaw yine başladı... Hoş geldin sefa getirdin ray donovan...


avatar
(95) -
Çeviri ekibini gerçekten kutluyorum ,hem verdikleri not şeklindeki bilgiler hem çevirideki akıcılık çok iyi ,gerçekten pörfekto... Diziye geçecek olursak sıkmadan izletti,izlemeye başlamadan önce düşündüğüm ne varsa içinde buldum hatta daha fazlasını... Ve bir dizi herşeyi bütün çıplaklığıyla anlatmak istiyorsa ray donovan dan örnek almalı... Bir ailenin oturup seyredeceği türden de olabilir ,olmayabilirde... Ama cesaretini ve gününü göstereceğim tarzını çok beğendim... Umarım 4. Sezonu olur
10


default avatar
(15) -
Bir de ermenileri öven yayın yapmasaydı iyi olurdu ama yine de izliyoruz. Güzel, eğlenceli bir dizi.


default avatar
(202) -
Kesinlikle kesinlikle izleyiniz...Hah niyetimi belli ettikten sonra dizi ile ilgili izlenimlerime geçebilirim...Kesinlikle maço ve pedofili papazın kurbanı bi adam,çevresinde en az onun kadar zorlu aile efradı-hele karısı kök söktüren cinsten-kızı ,oğlu,erkek kardeşleri,babası...Yani büyük bi ihtimalle sen de onun yaşadıklarını yaşasan ve öyle tiplerle soluk alsan senin de benim de geleceğim yerde ray donovan -gelmediysek büyük ihtimalle Allah yazımızı öyle yazmadığı içindir- ve ben bir numaralı hayranıyım.Ama bu adam benim abim olsun anam babam...Sevgilim olmasın ..kocam olmasın ne biliim babam olsun ama...Kankam olsun...Yok yok babam olsun...


default avatar
(193) -
breaking bad dizisini sevmişseniz kesinlikle bu diziden de zevk alacaksınız. 
9


avatar
(140) -
Kesinlikle çok güzel. Her bölümde olayların seyirciyi sürükleyerek son ana kadar dikkatte tuttuğu fantastik olmayan bir kaç diziden biridir bu dizi. Ve her rol vasatın çok çok üstündedir. Belli ki her bölüme apayrı özenilmiş her bölüme ilk bölüm edasıyla bakılmış.
İzlemeyen zannımca çok şey kaybedecektir.
9

Cevaplar (1)
avatar
(95) -
Diziyi eleştirecek bir yapmacık cast aradım ,ama bulamadım ,herşey mükemmel hazırlanmış... Her yeni karakter benim verdiğim süreyi iyi değerlendirdi diziden soğutmadı... Bazen sanki bende oradaymışım her an müdahelede bulunacakmışım gibi geldi... Belkide yaşadığımız hayata yakın bulduğumdan olabilir... Zaten en korkutucu olanıda bu... Her an yaşayabileceğimiz türden olayları bize gösteren ender dizilerden biri ray donovan... Iyi ki izlemişim
10


0
| Bildir


‹ Önceki 1 2 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film