Giriş Kayıt
Yorumlar (7)
default avatar
(3) -
Bugünlerde izlenmesi gereken harika bir film, doğduğun yer kaderindir ifadesinin tam karşılığı işte
8


avatar
(134) -
Böyle filmler çekmeyin arkadaş. Zaman kaybı (!) oluyor. Zîra sizin sesinize pek kulak veren yok bu coğrafyada. Yine de siz bölye filmler çekin ki biz de yitip gitmekte olan umutlarımızı; hayal gibi, masal parçası misâli karelerde; tâzeleme imkânı bulalım. (Puan: 8/10)

Koreeda'nın "Like Father, Like Son" filmini seyrettikten sonra haberim olmuştu bu filmden. Hikâyenin geçtiği mekân hasebiyle elbette -hele bize göre- çok daha fazlasını anlatan bir yapım bu. Koreeda'ya ek olarak etnik köken, kan bağı, kültürel kimlik, dînî kimlik, düşman(lık) vs. üzerine de öyküler ve dersler barındırıyor. Beri yandan hani belki bir "Where Do We Go Now?" değil, yani onun kadar derinlere inmiyor, ama zâten farklı bir bakış açısı ge(liş)tirmek gerekir bu filmi değerlendirirken. Kaldı ki Ortadoğu sorununu onun kadar merkeze aldığı iddiâ edilemez, her ne kadar filmde ana etkenlerden biri olsa da. Sonuç olarak, sanki Koreeda ile Labaki'nin filmlerinden ortak bir hikâye çıkarılmış gibiydi. (Târih olarak da tam ikisinin ortasına düşüyor.) Ne kadar eksik(likleri) görülse de kaçırılmayacak ve üzerine çokça söz sarf edilebilecek bir yapım.
8


avatar
(2674) -
İzleyeni "benim başıma gelseydi ne yapardım" diye düşünmeye sevk eden çarpıcı bir yapım.Ama bana yaratılan karakter fazla optimist gibi geldi, çünkü yaşananlar çok kolay kabullenebilecek şeyler değil.
7


default avatar
(340) -
film konu ve işleniş olarak çok güzel ancak altyazı çok yetersiz çevirmen arkadaş neden böyle bırakmış filmi çok yazık olmuş.
7


avatar
(1418) -
Filistinli ve İsrailli iki ailenin bebeklerinin doğum sonrası karışması ve gerçeğin yıllar sonra anlaşılmasını konu alan, sevgi ve barış dolu harika bir film. Çok beğendim, tavsiye ederim.

İsrailli bir ailenin 18 yaşındaki oğlu Joseph askerlik için kan örneği verdiğinde anne babası ile uyumsuz bir sonuç çıkar. Araştırmalar sonucunda aynı gün hastanede doğum yapan iki kadının bebeklerinin karıştığı ortaya çıkar.

Joseph ve Yacine'nin tanışması, ailelerin kaynaşması, Batı Şeria ile Tel Aviv arasında gidip gelmeler çok etkileyiciydi. İki farklı din, ırk ve kültüre sahip olan insanların bu durumu kabulleniş süreci çok duygusal sahnelere sahipti.

Özel bir film olduğunu düşünüyorum. Sevginin tüm farklılıkları yok ettiğini gösteren çok güzel bir film.
8


avatar
(1072) -
Müzikler güzel, kurgu güzel, oyunculuklar güzel, mesaj güzel. Yalnızca biraz fazla iyimser. Ama bu iyimserliğe ve umuda ihtiyacımız yok mu?
İnsanlığı kan ile ölçmek zorunda mıyız?
85/100
9


avatar
(3699) -
Film oldukça etkileyici bir konuya sahip. Konu basit gibi başlasa da aslıda iki insanın hayatını tamamen etkileyecek bir yapıya sahip. Bu geçler sadece kimlik değiştirmekle kalmayacak tamamen hayat tarzlarını değiştirmek zorunda kalacaklardır. Film aynı zamanda Yahudilik hakkında da çarpıcı bir gerçekliği gözler önüne seriyor. Sıkılmadan izledim.

İyi seyirler.
6


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film