Giriş Kayıt
Yorumlar (8)
avatar
(272) -
tek kelimeyle harika bir filmdi....ayrımcılığın ve buna çanak tutan devlet kanunlarının var olduğu bir dünyada böylesine eleştirel filmleri izlemek her zaman mutlu etmiştir...

Alan Cumming muhteşem oynamış....izleyin izlettirin
8


avatar
(118) -
Muhteşem bir oyunculuk (Alan Cumming) . Hüznü birlikte yaşadım.... mutlaka ama mutlaka seyredilmesi gereken bir dram gerçeği
Sürprizbozan: Göster

8.5/10
8


avatar
(23) -
Homofobik yaklaşımları olan kişiler haricinde tüm sinema severlerin beğeneceği bir film. Ailecek de izleyebilirsiniz, hard sahneleri olan bir film değil. Alan Cumming tek başına almış götürmüş filmi, oldukça güzel bir performans sergilemiş.
8


avatar
(811) -
Filimi değerlendirirken "Eşcinsselliği" bir tarafa itmek gerekiyor çünkü filimin işlediği konu "Eşcinsellik" değil. özürlü bir çocuk ve vesayeti ile ilgili çarpıcı gerçekleri ortaya çıkarma adına ve finali ile izlenmeyi hakeden bir filim.
6


default avatar
(1723) -
encinsel filmi olarak algılar ve öyle seyredersek yanılırız...sıradışı bir çiftin toplumun değer yargılarına meydan okuması veya toplumu ehlileştirmesi çabası olarak görelim filmi....çok başarılı seyretmeyenler kaçırmamalı..
8


default avatar
(10) -
bu film aykırılıklarla dolu bağımsız bir sinema örneği..

bir avukatla kabare şarkıcısı arasında tutkulu bir gay ilişkisi.., otistik bir çocuk, annesi uyuşturucu bağımlısı fahişe.. çocuğa sahiplenmeye çalışan gay çift.. önyargılı adalet.. önyargılı çevre..

güzel bir yapım, güzel müzikler.. hüznün, çaresizliğin ağır bastığı güzel bir seyirlik..


avatar
(569) -
LGBT Interest filmler, Brokeback Mountain gibi (-ki aslında dev Hollywood prodüksiyonlarıyla karşılaştırınca o da öyledir) içlerinde birkaç istisna dışında düşük bütçeli filmlerdir ve birçoğu kendine festivallerde yer bulacak kadar şanslı olamadıkları için kıyıda köşede unutulur giderler. Elbette her birinin mutlaka seyredilmesi gereken birer başyapıt olduğu değil söylemek istediğim. LGBT filmler içinde de kendini ticarete! adamış, içi boş, ambalajı bol cinsellikle parlatılmış ucuz ve bu tarz filmleri sevenlerin bile uzak durması gereken tuzaklar bulunmakta. LGBT hikayeleri seven biri olarak zaman zaman ben de düşüyorum bu tuzaklara. Ama içlerinde bir de azınlığın, bir başka deyişle "görünmezlerin" gerçek ve dram yüklü hikayelerini seyirciyle buluşturanlar var ki; dön dolaş aynı senaryoların allanıp pullanıp önümüze konulduğu seçenekler menüsünde tıpkı çölde vaha gibiler. "Any Day Now" işte öyle filmlerden biri.

Öncelikle Alan Cumming muhteşem! Oynamamış, canlandırdığı karakter olan "Rudy"nin ta kendisi olmuş. Üstelik sadece rol yapmıyor, şarkı da söylüyor. Hem de ne söylemek... Beyaz kostümü içerisinde "Love don't live here anymore"u söylerken ağlamamak için kendimi zor tuttum. Sadece bu değil, seslendirdiği diğer tüm şarkılarda da tüylerim diken diken oldu. Gerçek sesini duymak nasip olmadan onlarca filmde oynamış artistçiklere "sanatçı!" ünvanı yakıştırılan bir ülkeden yaşadığımızdan, oyunculuğun olmazsa olmazı durumlar bizleri böylesine etkileyebiliyor işte.

Garret Dillahunt'un oyunculuğu ise aksine biraz vasattı bana kalırsa. Bir de kendi saçımıydı, yoksa peruk muydu bilemiyorum ama pek doğal görünmüyordu. Down Sendromlu "Marco" rolünde, kendisi de bir Down Sendromlu olan Isaac Leyva ise çok doğal, çok içten oynamış.

Any Day Now, duygu sömürüsüne tenezzül etmemiş duygu yüklü bir dram. İkiyüzlülüğün, ayrımcılığın, masumları korumak üzere yazılmış yasaların çoğu zaman yasa uygulayıcılar tarafından nasıl da işin içine kendi tasarruflarının da katılması sonucu talihsiz bir şekilde yanlış yorumlanabildiğinin, sebepsiz nefretin ve de en önemlisi adil olmayan bir dünyada yaşadığımızın son derece gerçekçi bir hikayesi.

Sürprizbozan: Göster


Any Day Now, 2012'nin mutlaka seyredilmesi gereken yapımlarından. Hasılat rakamlarına bakınca çoğunluğun talihsiz bir şekilde bu filmi es geçtiğini görebiliyoruz ama bence kendi iyiliğiniz için siz es geçmeyin. Ve umarım en kısa zamanda Türkçe altyazısı sitede yer alır da, birçok kişi bu filmi seyretme imkanına sahip olur.
9


avatar
(120) -
Filmde eşcinsel bir çiftin down sendromlu bir çocuğu evlat edinme yolundaki başından geçenler anlatılıyor. Harika bir filmdi. Verilmek istenen duyguyu o kadar iyi yansıtmışlar ki hüzünlenmemek elde değil. Ön yargıların, içinde bulunduğumuz sistemin, bize öğretilen ve dayatılanın nelere mal olabileceğini gözler önüne seriyor. Filmiz özü : " Bizi kurtaracak tek şey sevgidir " niteliğinde. Gerçek " anne - baba " olmanın biyolojik etiketle bir alakası olmadığını bir kez daha vurguluyor. Filmde sevişme sahnesi yok denilebilir. Bu yüzden eğer filmi izlemekte bu tür bir endişeniz varsa bunu da silelim. Mutlaka izleyin.
10


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film