Giriş Kayıt

Any Day Now (2012)


98 dk
8 ödül
6.9
  • 138/ 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
6.9/10 puan 32 kullanıcı oyladı
Yönetmen:
Ülke:
Tür:
Rating:
7.4
79
60
Vizyon Tarihi:
20 Nisan 2012 (ABD)
Dil:
İngilizce
Müzik:
Kelimeler:
Nam-ı Diğer:
Chocolate Doughnuts
56 kişi izledi 21 kişi izleyecek 6 kişinin favorisi 27 takip
Özet
Eşinden boşandıktan sonra içindeki duyguları daha fazla bastıramayan eyalet avukatı Paul, bir gece gay bara gider. Burada dans ederek şarkı söyleyen Rudy ile tanışır. Rudy'nin fuhuş yaparak geçinen komşusu tutuklanınca, down sendromlu oğlu Marco'ya birkaç günlüğüne Rudy bakar. Başlarda acıma duygusu ile gelişen olay, sonrasında kuvvetli bir bağa dönüşür ve Rudy, Marco'yu sosyal hizmetlere vermek istemez. Rudy ve Paul'un tek gecelik ilişkileri, Rudy'nin Marco'yu evlatlık edinme süreci ve Paul'un ona bu konuda yardım etmek istemesiyle birlikte ayrı bir boyut kazanır. Fakat 1970'li yılların ön yargılı toplumu ve yargı sistemine karşı savaş açan Paul ve Rudy'yi sıkıntılı bir süreç beklemektedir. Oldukça naif ve hüzünlü bir anlatıma sahip filmde Alan Cumming performansıyla filmin parlayan yıldızı. Öte yandan gerçek bir down sendromlu birey olan Isaac Leyva muhteşem bir performansa sahip. Ön yargılarla savaşanların anlatıldığı bu filmi ön yargısız izlemeniz dileğiyle... | Gönderen: almand
Yorumlar
11 yıl önce
avatar
LGBT Interest filmler, Brokeback Mountain gibi (-ki aslında dev Hollywood prodüksiyonlarıyla karşılaştırınca o da öyledir) içlerinde birkaç istisna dışında düşük bütçeli filmlerdir ve birçoğu kendine festivallerde yer bulacak kadar şanslı olamadıkları için kıyıda köşede unutulur giderler. Elbette her birinin mutlaka seyredilmesi gereken birer başyapıt olduğu değil söylemek istediğim. LGBT filmler içinde de kendini ticarete! adamış, içi boş, ambalajı bol cinsellikle parlatılmış ucuz ve bu tarz filmleri sevenlerin bile uzak durması gereken tuzaklar bulunmakta. LGBT hikayeleri seven biri olarak zaman zaman ben de düşüyorum bu tuzaklara. Ama içlerinde bir de azınlığın, bir başka deyişle "görünmezlerin" gerçek ve dram yüklü hikayelerini seyirciyle buluşturanlar var ki; dön dolaş aynı senaryoların allanıp pullanıp önümüze konulduğu seçenekler menüsünde tıpkı çölde vaha gibiler. "Any Day Now" işte öyle filmlerden biri.

Öncelikle Alan Cumming muhteşem! Oynamamış, canlandırdığı karakter olan "Rudy"nin ta kendisi olmuş. Üstelik sadece rol yapmıyor, şarkı da söylüyor. Hem de ne söylemek... Beyaz kostümü içerisinde "Love don't live here anymore"u söylerken ağlamamak için kendimi zor tuttum. Sadece bu değil, seslendirdiği diğer tüm şarkılarda da tüylerim diken diken oldu. Gerçek sesini duymak nasip olmadan onlarca filmde oynamış artistçiklere "sanatçı!" ünvanı yakıştırılan bir ülkeden yaşadığımızdan, oyunculuğun olmazsa olmazı durumlar bizleri böylesine etkileyebiliyor işte.

Garret Dillahunt'un oyunculuğu ise aksine biraz vasattı bana kalırsa. Bir de kendi saçımıydı, yoksa peruk muydu bilemiyorum ama pek doğal görünmüyordu. Down Sendromlu "Marco" rolünde, kendisi de bir Down Sendromlu olan Isaac Leyva ise çok doğal, çok içten oynamış.

Any Day Now, duygu sömürüsüne tenezzül etmemiş duygu yüklü bir dram. İkiyüzlülüğün, ayrımcılığın, masumları korumak üzere yazılmış yasaların çoğu zaman yasa uygulayıcılar tarafından nasıl da işin içine kendi tasarruflarının da katılması sonucu talihsiz bir şekilde yanlış yorumlanabildiğinin, sebepsiz nefretin ve de en önemlisi adil olmayan bir dünyada yaşadığımızın son derece gerçekçi bir hikayesi.

Sürprizbozan: Göster


Any Day Now, 2012'nin mutlaka seyredilmesi gereken yapımlarından. Hasılat rakamlarına bakınca çoğunluğun talihsiz bir şekilde bu filmi es geçtiğini görebiliyoruz ama bence kendi iyiliğiniz için siz es geçmeyin. Ve umarım en kısa zamanda Türkçe altyazısı sitede yer alır da, birçok kişi bu filmi seyretme imkanına sahip olur.
11 yıl önce
avatar
Filmde eşcinsel bir çiftin down sendromlu bir çocuğu evlat edinme yolundaki başından geçenler anlatılıyor. Harika bir filmdi. Verilmek istenen duyguyu o kadar iyi yansıtmışlar ki hüzünlenmemek elde değil. Ön yargıların, içinde bulunduğumuz sistemin, bize öğretilen ve dayatılanın nelere mal olabileceğini gözler önüne seriyor. Filmiz özü : " Bizi kurtaracak tek şey sevgidir " niteliğinde. Gerçek " anne - baba " olmanın biyolojik etiketle bir alakası olmadığını bir kez daha vurguluyor. Filmde sevişme sahnesi yok denilebilir. Bu yüzden eğer filmi izlemekte bu tür bir endişeniz varsa bunu da silelim. Mutlaka izleyin.
11 yıl önce
default avatar
encinsel filmi olarak algılar ve öyle seyredersek yanılırız...sıradışı bir çiftin toplumun değer yargılarına meydan okuması veya toplumu ehlileştirmesi çabası olarak görelim filmi....çok başarılı seyretmeyenler kaçırmamalı..
Any Day Now Altyazıları

Türkçe Altyazılar

Dil
CD
Çevirmen
Fps
İndirme
Gönderen
1
23.976
735
CHD / eXceSs / GECKOS / Japhson / juggs / YIFY
11 yıl önce

İngilizce Altyazılar

Dil
CD
Çevirmen
Fps
İndirme
Gönderen
1
23.976
103
eXceSs / Japhson
11 yıl önce
1
23.976
31
eXceSs
11 yıl önce

İşitme Engelliler İçin

1
23.976
20
işitme engelliler için eXceSs
11 yıl önce
1
23.976
72
işitme engelliler için eXceSs
11 yıl önce
  • İyi
  • Yeterli
  • Yetersiz
  • Değerlendirilmedi
  • Kaynak Altyazı Bekleniyor
  • Arşiv
Bu filmi sevenler şunları da sevdi
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film