Giriş Kayıt
Yorumlar (6)
avatar
(1418) -
2013 yılında yazdığım yorum...

Geçtiğimiz yıl The Artist filminin çok beğenilmesi ve 5 dalda Oscar kazanmasıyla, siyah beyaz/sessiz filmlere olan ilginin artmış olacağını düşünüyorum. Bu başarının ardından Tim Burton Frankenweenie adındaki siyah beyaz bir animasyon filmi yaptı. Bugün de 2012 İspanya yapımı “ Blancanivies “ adındaki siyah beyaz sessiz filmi izledim.

Film, Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler masalının modernize edilmiş bir versiyonu.

1920 li yıllarda geçen filmde, İspanyanın Seville kentinde yaşayan ünlü matador Antonio , şovu sırasında yaralanır ve boğanın darbeleri ile felç kalır. Bu kaza nedeniyle hamile olan eşi komaya girer ve doğum sırasında hayatını kaybeder. Küçük Carmen’e 6 yaşına kadar anneannesi bakar. Yaşlı kadın da ölünce, küçük kız babasının evine taşınır.

Zengin olan babası, servetine göz koymuş olan kötü niyetli hemşiresi ile evlenmiştir. Üvey annesi küçük kıza çok kötü davranır ve babasını görmesine engel olur.

Üvey anne Encarna, kendi fantezileri ile meşgulken küçük kız gizlice babasından matadorluğu öğrenir.

Carmen büyüyüp güzel bir genç kız olduğunda üvey annesinin yardımcısı adam onu ormanda boğar. Öldü sanıp bıraktığı Carmen’i yedi cüceler bulur ve hayata döndürür. Tesadüf budur ki cüceler de matadordur.

Sessiz sinema olmasına rağmen hiç sıkmayan ve su gibi akan bir film. Müzikleri çok güzel. İspanyol filmi olduğundan film müziklerinin çoğu İspanyol ezgileri taşıyor.

Filmi çok beğendim size de tavsiye ederim. Masal olduğuna bakıp çocuk filmi zannetmeyin. Bu film yetişkinlere göre yazılmış ve yönetilmiş.
7


default avatar
(46) -
Bu ispanyollar hakikaten fazla hollywood filmi zilemişler..matadorlar..yedi cüceler..prenses..kötü kalpli paragöz valide..araya bir iki alien olmadı bir kaçda prediator serpiştirip minik bir iki tanede godzilla atıverseymişler olacakmış ama eksik kalmış..
1

Cevaplar (1)
avatar
(18) -
Matadorlar hollywood ürünü mü ?
9


0
| Bildir


default avatar
(202) -
Yapılmış en iyi Pamuk Prenses uyarlaması diyebilirim. İspanyolların boğa güreşi miti ile klasik masalın ana hatlarını karıştırarak, hem klasik sinemaya saygı duruşunda bulunuyor hem de masala değişiklikler katarak yenilikçi bir anlayış sürdürüyor.

Özellikle görüntü bindirmeler, kesme kurgu, hızlı atlamalar ve siyah-beyaz görsel dokunun kusursuzluğu ve zaman zaman el kamerasının devreye girmesi, filme saf sinema dokusu katıyor. Sıkılmanın mümkün olmadığı, belki klasik masaldan bile daha tatlı, 'pamuk' gibi, hem geleneksel hem de evrensel bir öykü anlatıyor. Oyuncuların mimiklerinin sorunsuzluğu da eklenince uzun zamandır karşımıza gelmeyen yüksek bir sanat eseri çıkıveriyor. 4/5
8


default avatar
(1723) -
film the artist in açtığı yoldan ancak daha ispanyollara yönelik daha milli çekilmiş ..filmin ilk yarısı bu seyir açısından gayet güzel giderken.. pamuk prenses hikayesine oturtulmaya başlandığı zaman orjinallik bozuldu ben de artık bu hikayeyle bu sene 3 karşılaşmam olduğu için çok sıkıldım .... bu yüzden bana seyir açısından vasat geldi.. keşke daha değişik bir senaryo olsaydı
5


avatar
(80) -
Yönetmenin Torremolinos 73 filmini epey beğenmiştim. Bu film de çok güzele benziyor, merakla beklediklerimden.
8


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film