Giriş Kayıt
En çok beğenilen yorumlar
avatar
(286) -
Film güzel herkese tavsiye ediyorum. Başka türlü yorumlar yaparak kimsede algı oluşturmak istemiyorum. Allahım en kısa zamanda şu 3 boyutlu sinema izleme çilesine son ver yarabbim.
7


avatar
(511) -
Diğer Marvel filmlerine ayak uydurmaya çalışmış ama olmamış. Hikaye, karakterlerin altyapıları için çok güzel başlangıç sağlıyor ama filmi karakterlerin altyapılarının üzerine inşa etmek yerine bizi zevksiz aksiyon sahneleriyle boğmaları gerçekten yazık olmuş. Diğer Marvel filmlerindeki ana karakterlerin -Iron man, kaptan amerika, ant man filan- altyapıları çok güzel geliştirilmişken bu filmdeki ana karakterler hiç geliştirilememiş. Mesela T'Challa. Hiç olması gereken yerde değildi, biraz daha iyi göstermeleri lazımdı. Forest Whitaker hariç oyuncuların çoğu amatördü. Çok fazla CGI kullanılmıştı ve CGI çok kötüydü, ben gerçekten güzel bir şey bekliyordum ama berbattı. Hikaye sıkıcı ve standarttı. Filmdeki politika havası çok yanlış verilmişti. Farklı kraliyetin gelişmiş teknolojisini görmek iyiydi ve bunu çok iyi göstermişler. Marvel Disney ile çalıştığı için filmlerini genel olarak beğenmiyorum. Bu filmi de aynı şekilde beğenmedim. Sinemada izlemeye değer mi diyorsanız. Marvel'in şuan ki yaptığı filmlerden eğer zevk alıyorsanız gidebilirsiniz ama aynı şeyi görmekten sıkıldıysanız gitmeye değeceğini hiç sanmıyorum. Yine de size kalmış.

Filmde ırkçılık vardı, benim için filmin kalitesini düşürmez ama yine de yazmak istedim.(Kadronun sadece siyahi insanlardan oluşması değil tabi ki de, hatta öyle olması normal.)
Sürprizbozan: Göster
1


avatar
(272) -
Valla ne desem bilemedim, sıkıldığım tek Marvel filmi bu oldu heralde. Çok durağan bir film olmuş, uzun uzun bütün sahneler.
Efektleri çok iyi olduğu yalan değil ama bu zamanda artık sadece efektler iyi diye bir film övülür mü bilemem.
Sürprizbozan: Göster
5


Yorumlar (164)
avatar
(1030) -
Ben beğenen taraftarım. Bana daha özgün, detaylı geldi senaryo. Ayrıca oyunculuk ve görsel olarak efektler de güzeldi.
7


avatar
(160) -
Filmin Oscar almasının tek sebebi Hollywood'un politik ajandasını siyah milliyetçiliği yönünde çevirmesidir. Black Panther, Get Out, Us gibi filmlerin IMDB'de yüksek puana sahip olmasının sebebi tamamen politik.

Puanım 2, hak ettiği puan da 5 civarı.


default avatar
(331) -
Para ve zencileri pohpohlamak için çekilmiş film. Biraz baktım dayanamadım. Hikayenin oturacağı hiç bir dayanak yok. Zenci efsanaleri varsa bilemem ama sonuçta para için çekilmiş. Beni sıktı...
5


avatar
(998) -
Gayet güzel izlenebilir bol aksiyonlu bir film. Tavsiye edebileceğim ve arşivime kattığım bir film.
7


avatar
(63) -
Oyunculuk 6/10 Senaryo 5/10 İlerleyiş 6/10 Genel 6/10 Aksiyon sahnelerinin güzelliği dışında olumlu bir taraf göremedim basit senaryo vasat oyuncular çok tavsiye edemiyorum..
6


default avatar
(6) -
Bu filme yapılan yorumlar bu siteyi referans almamın ne kadar yanlış olduğunu gösterdi cidden sinemadan anlayanınız yok tüm dünyada ses getiren marvel a level attıran hala milyonlarca aktif hayranı olan bu görsel şölene basmakalıp laflarla klişe söylemlerle cacık gibi yorumlar yapmışsınız bence sinema yazarları eleştirmenler işi size bırakmalı yav o değil biri de demiş ki normalde marvel dc falan bakmam da aday gösterilmiş diye bi bakayım dedim yok şuydu yok buydu komik ve sahtesiniz


avatar
(806) -
Siyahilerin konu alındığı filmlere ödül vermek son yılların en büyük modası... Nitekim bu film de en iyi müzik, en iyi kostüm tasarımı ve en iyi prodüksiyon tasarımı oscarlarını kucakladı. Vasat bir Marvel filmi halbuki. Ödüller başarıya değil; siyah renge... Son 10 yılın istatistiklerine açın, bakın...
Akademi ve diğer kuruluşlar, "ağza bal çalarak" aklanacaklarını düşünüyorlarsa yanılıyorlar... Filmler ne derse desin; dünyanın kirli sokaklarında hala ırkçılıktan can veren insanlar var... Ve sevimsiz Hollywood ,bu gerçeği ışıklı filmleriyle makyajlayamaz...
7


default avatar
(166) -
Bu yılki #OscarAwards'ta çok tartışıldı diye izleme listeme aldığım bir yapım. Yoksa hiç tarzım değil süper kahramancılık. En İyi Film dalında aday olacak kadar neyi var bu filmin, diye merak ettim yani. #AcademyAwards tarihinde bir ilk çünkü bir süper kahraman filminin bu dalda aday gösterilmesi.

Sürprizbozan: Göster


Film #Marvel evreninin zenginleşmesinde katkısı olan Kara Panter için çekilmiş solo bir yapım. Marvel #CashCow'u sağmaya devam ediyor. Önceki filmlerden artısı; bu kez karaktere ve filme ruh üflemiş yapımcı şirket. Kötü adamın bile gerçekçi bir amacı var bu kez. Ödül aldığı kostüm dalında bu ödülü sonuna kadar hak etmiş bir film bence. Irkçılık karşıtı söylemler biraz maksadını aşmış olsa da filmin neden bu kadar beğenildiğini de açıklıyor. Çünkü söylemde ırkçılık karşıtlığı ve feminizm her zaman prim yapar. Şaşmaz bir sinema kuralıdır bu.

Gel gelelim olumsuz yanlarına.
1. Görsel efektler çok göz tırmalıyor. Fazla renkli ve gerçeklikten çok uzak.
2. Filmin başındaki, çizgi romanda Kara Panter'in düşmanı olan karakterin hikayesinde çok eksikler var. Kolu, Wakanda'ya nasıl geldiği, nasıl kaçtığı vb. vb.
3. #ForestWhitaker oynadığı rolde çok sırıtmış, kendisinin hayranı olmama rağmen ısınamadım bir türlü. Ve hakettiği kadar süre bulamamış filmde.
4. Gereksizce Afro-Amerikan aksanlı İngilizce konuşturulmuş karakterlere. Aksan bir var, bir yok. Tutarsız.
5. Oyunculuklar doyurmuyor bizi. Bunda efekt kullanımlarının başarısız olmasının etkisi çok büyük bence.
6. O teknolojik gelişmişliğe rağmen Wakanda'nın hala sosyal hayatta ilkel davranışlar sergilemesini çok yabaancıladık. Dudak halkaları, ilkel törenler gibi gibi.

Hollywood iyi bir P&R ile izletti bu kötü filmi bize yine. Helal olsun, ne diyelim... Ama Wakandalıların uçan araçlarının tasarımları çok başarılıydı. Kim çizmişse ellerine sağlık. #iyiSeyirler.


default avatar
(10) -
Bir kere olsun şaşırtmadılar. Tam dedim afrikalı (zenci) filmi yapmışlar kendi halklarını yüceltiyorlar. Beyazları, abd'yi, sömürgecileri, batıyı aşağılıyor felan dedim buna nasıl izin vermişler sonradan bir CIA ajanı çıkar ve yine tüm dünyayı abd kurtardı izlenimi verir. Marvel'ın ve diğer bilim kurgu abd filmlerinde olanlar bunlar. Dünyada bir savaş mı var abd oraya barış getirir, kötüler mi var abd onları yok eder, yardıma ihtiyacı olan mı var abd yardım eder, hep böyle insanların beynine zorla sokarlar. Bir kere olsun şu gözlerle bakın çocuklarınız izliyor bu filmleri siz akıllı olabilirsiniz, kandıramayabilirler sizi ama çocuklarınız onlar için kolay lokma.


avatar
(112) -
Biraz abartı bir puan vermiş olabilirim ama sinemada ve evde iki kere izledim. Güzel bir film olmuş . Marvel'in en iyilerinden biri mi ? Elbette değil ama eli yüzü düzgün bir yapım . Bazı yorumlarda sıkıldık falan yazanlar olmuş saygı duyuyorum ama neden ve neye sıkıldıklarını anlayamadım . Kara Panter karakterine iyi bir giriş olmuş diyebilirim . İyi bir seyirlik keyif alırsınız
9


default avatar
(275) -
muhteşem görseller. gözümü ayırmak istmedim, bazı sahnele<ri geri sarıp izledim.Walking dead'deki michonne çok yakışmış tam rolün kadını. aksiyonu vs harikaydı. nefis görseller için oskar alsın bu film. bayıldım..
8


avatar
(319) -
bence başarısız bir film.. hem konu hem oyunculuk yönünden geri kalmış.. sıkıcı ve sığ, saçma sapan dövüş sahnelerinden ibaret..
5


avatar
(1031) -
Güzel bir Marvel filmi. Görsel efektler ve kostümler harika. Hiç sıkılmadan 2 saat 14 dakika geçirdim. Letitia Wright, Shuri rolündeki sempatikliğiyle beni büyüledi. Zaten akademi de beğenmiş olacak ki, filme 8 dalda Oscar adaylığı vermeye hazırlanıyorlar. Bunlar En İyi Film, Kostüm Tasarımı, Makyaj ve Saç Tasarımı, Prodüksiyon Tasarımı, Ses Kurgusu, Ses Miksajı, Şarkı (All the Stars), Görsel Efekt. İyi seyirler... 8/10...
8


avatar
(58) -
Gereksiz marvel filmlerinden değil, özellikle oyuncu gayet ayakları yere basan bir rol sergiliyor. ( her ne kadar uçsada Gülücük ) Ayrıca kız kardeşi çok tatlı sevdik Gülücük winter soldier yok ne bileyim civil var a göre filan çok çok güzel bir film. selamlar saygılar
7


avatar
(274) -
Bu bütçeyle daha fazlası gerekliydi, kafa karıştırıcı bir konusu var, aksiyon sahneleri için izlenebilir Gülücük
7


default avatar
(46) -
black panther karakter avenger evreninde ilk göründüğünde çok hoşuma gitmişti ancak kendi evren filminde vasat buldum
6


default avatar
(347) -
Başlarda zorlama bir senaryo hissi uyandırıyor film ama sonlara doğru daha izlenebilir oluyor. Ne çok iyi ne çok kötü orta karar bir film olmuş.
6


default avatar
(110) -
vakit geçirmelik bir film. üzerine öyle çok kötü ya da iyi yorum yapılacak bir film değil
4


default avatar
(5) -
200 milyon dolar harcıyorsun ve izledikten sonra unutulacak bir fim ortaya çıkıyor. Ana Akım bile olsa itibar düşünülerek film yapılır. Ryan Coogler, selamlar...
1


avatar
(6203) -
Filmde görsellik efektler ve müzikler çok çok güzeldi ve konusuda güzel işlenmiş her şey çok güzel bağlanmış. Bence aksiyonu bol temposu düşmeyen sıkılmadan izlenecek bir film ayrıca seri olarak devam ederse de çok güzel olur....
7


‹ Önceki 1 2 3 4 ... 8 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film