Giriş Kayıt
Yorumlar (56)
avatar
(574) -
Çok da, yerden yere vurulacak kadar kötü bir film değildi. Hatta kötü bir film asla değil. Afişi eşekler gibi anırıyor zaten, "saklandıkları yerden AŞK için çıktılar" yani buradan da anlıyoruz ki bu "matrix" değil. Aşk filmi, salya sümük klişe işte. Bu filmde bana en çok batan sevgi sözcükleriydi : Aşkım, da aşkım, yok sol yanım şu bu.. Bismillah dün bir bugün iki, hele bi anlatmaya çalıştığınız gizemi iki gün yaşayın da!.. Daha bir gizemli olsaydı, En azından bi arkadaşın benzettiği My Sassy Girl deki gibi zort die birbilerine aşk-u sena etmeseler di daha bi güzel olurdu.

Geneline bakalım filmin. Hanginiz: böyle bir durumun içinde bulsanız kendinizi, "amaaan koy dötüne rahman gitsin diyebilir.?" Çok güzel işlenmiş, dram sa dram sapına kadar, ama neden biraz yavan kaldı gibi hissediyorum hâlâ bilemiyorum.

Güzel bi Hatun filmi, Mendiller fora iskele alabanda.
8

Cevaplar (1)
avatar
(195) -
Geneline bakalım filmin. Hanginiz: böyle bir durumun içinde bulsanız kendinizi, "amaaan koy dötüne rahman gitsin diyebilir.?" Çok güzel işlenmiş, dram sa dram sapına kadar, ama neden biraz yavan kaldı gibi hissediyorum hâlâ bilemiyorum.

aynı düşünceleri paylaştığım için mesajınızı alıntı yaptım.
10


0
| Bildir


avatar
(205) -
konu klasik olabilir ama unutmayın aşkta klasiktir lakin tadını hiç kaybetmez Wink
8


avatar
(543) -
Filmin ta en başından sonuna kadar neler olacağını birebir kestirmek hiç de güç olmadı, "vay be yönetmen nasıl da terse yatırdı" demeyi bekledim ama klasik dramatik Türk filmi havasını maalesef bu film de aşamadı. Ondan sonra 'Hollywood'da olsa başka türlü olurdu' dediğim zaman eminim tepkiler gelir. Allahaşkına kaç kişi filmin sonunu tahmin etmedi, parmak kaldırabilir mi?
6


default avatar
(29) -
ne zaman türk filmi izlesem bin pişman oluyorum. bu sefer farklı olacak mı acaba diyerek izledim. yine pişmanlık yine pişmanlık. tamamen çakma bir film. tek kelilme ile beş para etmez bir film. bu filmi izleyeceğinize gidin trigonometri sorusu çözün. vallahi daha iç açıcıdır.. zaman kaybı. ömür törpüsü. berbat...

Cevaplar (2)
avatar
(359) -
Bende incir reçelini beğenmedim ama bu kadar ağır bir yorumu hak etmiyor.


4
| Bildir
avatar
(56) -
Beğendiğinizi tahmin ettiğim bir çok günümüz ABD filmi, son 50 yılda çekilen ABD, Avrupa ve Asya filmlerinin "çakmasıdır"
9


0
| Bildir


avatar
(454) -
film ne kadar klişe ve alıntı dolu olsada müzikleri güzeldi.en azından türk filmi izlemek ve romantik dram isteyenler için bulunmaz kaftan olmuş...
10


avatar
(847) -
Sana dokunmak hayatı temize çekmek gibi.. Dram olarak yine ortaya unutulmaz bir ürün çıkarmışız ve en iyisine imzamızı atmışız.. Bunun yanında romantik türüde devreye girince unutulmaz etkileyici bir yapım ortaya çıkmış.. Türk sinemasına böyle bir dram kazandırdığı için yönetmen Aytaç Ağırlar tebrik etmek gerek.. Güner ve Paracıkoğlu oyunculukları çok içten ve gerçekçiydi.. İnanılmaz derecede uyumlu bir çift olmuşlar.. Sezai Paracıkoğlunun filmdeki performansının dışında müzisyen tarafıda çok iyi kullanılmış..Melike Güner dışında o role yakışacak oyuncu kafamda şekillenmedi çok yerinde bir karar verilmiş.. Konu çok basit ama oyuncuların sayesinde seyirciye hissettirdikleri duygular her şeyin üzerini kapatmış.. İşlenilen konu gerçekten anlatılmaz onu izleyerek yaşamanızı şiddetle öneririm ve filmden sonra inanılmaz derecede kötü bir boşluğa düşüp, kendinizi darmadağın bir halede bulacaksınız.. Son izlediğim Türk yapımı Aşk Tesadüfleri Sever filmini yerden yere vurmuştum ama bu film için aynı düşünceler içerisinde değilim.. Çünkü arasındaki en büyük fark belirttiğim gibi oyuncuların performansları arasında dağlar kadar fark var.. Doğal , içten ve samimi oyunculuklar izlerken insanı sıkmıyor.. Başta sıradan bir romantik film gibi başlayıp ilerleyen sahnelerde sizi öyle bir içine alıyor ki kurtulmanız imkansız iliklerinize kadar imkansız aşkın lanetine karşı koyamayacaksınız.. Her zaman şikayet ettiğimiz, hayatımızdan ve ilişkilermizden yana edindiğimiz olumsuz haller bu filmin yanında inanın hiç birşey gelecek.. Halimize şükretmeyi bir tokat gibi yüzümüze vuracak.. Zaten biz dram konusunda çok başarılıyızdır dokunaklı ve acılı senaryoları filme dökmekte üstümüze yoktur.. Seyircinin heleki ağlamak gibi bir ihtiyacı varsa İncir Reçeli diyorum içinizi doya doya boşaltın.. Filmin süresi çok az geldi bana keşke dahada uzatsalardı diye düşünüyorum.. Filmdeki her replik çok anlamlı ve düşünmeye sevk eden türde.. Issız Adam ve Başka Dilde Aşk gibi son zamanda yaptığımız işlere kesinlikle kafa tutar.. İmkansız aşkı hissedin derim.. 8.4
10

Cevaplar (1)
avatar
(195) -
Yazdıklarınıza harfiyen katılıyorum.
10


2
| Bildir


default avatar
(76) -
Film, önce My Sassy Girl (kore versiyonu olan) havasında başlıyor. Başrolümüzdeki kız aynı şekilde vurdumduymaz, kendi eğlencesinde, çocuksu davranışları olan ve sürekli içip sarhoş olan bir kız. My Sassy Girl'ü izleyenler zaten farketmiştir bunu. Başroldeki erkek de yine aynı bahsettiğim filmdeki gibi bu sarhoş olan kızı hiç tanımadığı ve haliyle henüz bi hoşlantı hissettmediği halde gidip onu evine kadar taşıyıp, yatağa yatırıyor. Bu olay birden çok kez oluyor, tıpkı bahsettiğim filmdeki gibi ve erkekte kıza hiç kötü düşünceyle yaklaşmıyor. Filmin başlangıcı böyle.

Kızda da gözle görülür şekilde bir Amelie Poulain havası var. Tatlı ve sevimli gözükmeye çalışır ama Amelie filmindekinin fena özentisi olmuş. Zaten filmde de bir Amelie havası kesinlikle var.

Neyse, filmin ortalarında ise karşımıza A Walk to Remember filmi karşımıza çıkıyor. Resmen aynı senaryo. Çocuk sonradan öğreniyor kızın hasta olduğunu ve iyileşemeyeceğini.

Filmin sonları ise, başı ve ortasına göre daha makul çünkü orada daha özgün dakikalar karşımıza çıkıyor. Tabi o da yetmiyor çünkü çoğu romantik filminde olduğu gibi klişeler önümüze çıkıyor. Kızdan uzun süre uzak kalıyor ve hayatı onu düşünmek ile geçiyor, sonrasında da alakasız bir ipucu ile kızı buluyor ve film bitiyor. Bariz bir klişe. Bunun için romantik film bilgisini de bilmemiz gerekmiyor. En basitinden yine My Sassy Girl'de bu olay oldu ve sonu yine A Walk to Remember gibi bitti. Tam bir chick flick filmi. Romantik filmler zaten daha çok bayanlara hitap eder ama bu chick flick kategorisine girecek cinsten.

Türk sineması için çok güzel bir film çünkü bizim sinemamız gelişmemiş bir ülke sineması. Yıllarca zaten eski filmlerle dalga geçilmesi bile bunu anlatıyor. Hele ki romantik filmlerde klişenin dibine vuruluyor. Aslında, biraz klişeye bişey demem çünkü romantik filmler buna mahkumdur. İstisnalar elbetteki var ama sonunu, başından anlayabiliyorsunuz. Bu yüzden fazla kızamıyorum. Neyse, film türünde ülkemizin en iyilerinden biri, ne olursa olsun. Bizim sinemamız zaten dram ve komedi ağırlıklı. Tabi onlar bile ne kadar düzgün yapılıyor tartışılır. İncir Reçeli de pek çok ünlü romantik filmden alıntılar taşısada, rahatlıkla kalburüstü bir film fakat sadece bizim ülkemizde. Dünya çapında klişelerle dolu ve basit bir film. O yüzden filmin kaliteli olduğunu pek söyleyemeyeceğim. Sadece kaliteli romantik filmler çıkarmayan yeşilçamımızda kaliteli bir romantik film olarak yerini alır. Fazlası değil.


default avatar
(1) -
"Baba"nın esas oğlanla tanışmasını ve esas oğlanın babayı nitelemesini daha farklı verebilirdi. Ben bile izlerken "oğlum dur ya babasıysa" dediysem orada olayı yaşayan adamın bunu haydi haydi düşünmesi lazım. Yalnız Melike Güner'e çocuksuluk her zaman yakışmasına rağmen bu sefer biraz abartmış galiba. Bu da filmi "vıcık vıcık" hale getirmiş. Tüm bunlara rağmen başarılı bir filmdi. Farkında mısınız artık Çağan Irmak filmlerinin dışında da güzel filmler çıkıyor ortaya?
7


avatar
(422) -
Senaryo inanılmaz güzeldi, aşka inanmayan insan bu filmle aşka inanabilir diyebileceğim türden bir yapım olmuş,
Sürprizbozan: Göster
Seyredin ama '' beş kuruş vermeden savurduğumuz yargılarımızı '' bir kenara koyarak seyredin..
Sürprizbozan: Göster

Sürprizbozan: Göster
8


default avatar
(10) -
çok başarılı bir film 10/10
10


default avatar
(15) -
Pozitif yaşam derneğinin bilgilendirici yazısından sonra filme yüksek puan vermek bana doğru gelmedi. Böyle hassas bir konuda hastalık hakkında kurmaca bilgiler vermek son derece yanlış, tamamen hasılat düşüncesi ile yapılmış olduğu düşüncesindeyim. 2/10
2


avatar
(65) -
Sürprizbozan: Göster
5


default avatar
(9) -
POZİTİF YAŞAM DERNEĞİ
Film hakkında bir yorum yapmış aynen aktarıyorum.
Bana kalırsa haklılık payı çok yüksek.

Sürprizbozan: Göster

Cevaplar (1)
avatar
(56) -
"...Duruşumuzu yansıtmayan..."

Bence bu cümle her şeyi açıklıyor. Tek yaptıkları, konumları gereği sıralamakla yükümlü bulundukları savsataları sıralamak ne yazık ki... Yakındıkları bilgi eksikliklerinin hiç birini bilimsel rapor olarak sunmadan neyin "iddia"sında bulunuyorlar ki? Benzer bir hatayı da geçenlerde TCDD yaptı Yılmaz Özdil'e karşı.

85000 küsür dernekten biri olan Pozitif Yaşam Derneği'nin, 5000000 küsür başkandan biri olan başkanına: Pozitif yaşam demek, Polyannacılık demek değildir!
9


0
| Bildir


avatar
(33) -
yine oscar ödüllük film yorumcuları döktürmüş, bence bir türk filmi olarak başarılydı , bizim beceremediğimiz ülkemizde henüz çekilemeyen filmlere bile kötü diyen yorumcularımızdan bu filmi beğenmelerini beklemek olmazdı herhalde, uzaylılar gelip yüksek teknolojiyle burda film çekseler beğenmeyen filmi kötüleyen bulmakda zorluk çekmeyiz herhalde, bu işin gırgırıydı biraz
genel olarak filmi beğendim, herkese izlemeyi tavsiye ederim
10


avatar
(23) -
Film hakkında bir çok şey söylemek mümkün. Türk sineması olunca konu beklentilerimiz, dileklerimizle ister istemez karışıyor. Her daim daha iyi, daha kusursuz olsun istiyoruz. Oyunculuklar, müzikler, mekan tercihleri bence iyi, konuda iyi seçilmiş. Ama daha iyi işlenebilirdi. Bununla birlikte izlenmesi gereken bir film. Ayrıca filmlerin çekim tekniklerine de bakıyorsanız ve bu nasıl çekilmiştir, nasıl montajlanmıştır diye sorduğunuz oluyorsa bu filmde ( kolay da olsa ) çözmeniz gereken unsurlar var diye düşünüyorum.
İyi seyirler.
Sürprizbozan: Göster


avatar
(1072) -
Sürprizbozan: Göster
2


default avatar
(2) -
film başladığı anda içine alamıyor insanı, klişeler göze çok batmasa bile kurgu olduğu nedense çok hissedilmiş. bir türlü adapte olup o moda giremiyorsunuz. filmin ana konusunu oluşturan olayla ilgili büyük yanlışlar yapıldığını öğrendiğimde ise oldukça sinirlendim. türkiye gibi bir ülkede oldukça hayati bir mesele olduğunu düşünüyorum ve yapılacak her yanlışın da sorunu iyice derinleştireceği ortada. kadına bakış açısı da hoş değildi aslında. film vermek istediği mesajlarla çelişir göründü gözüme bu nedenle. yine de izlenebilecek bir yapım olmuş. sonlarına doğru etkilenmemek biraz zor. yine de kadın başrol oyuncusunun performansı oldukça düşük ve yapmacıktı. daha farklı bir oyuncu oynasa sanırım daha iyi bir film olacaktı. iyi seyirler.
3


avatar
(498) -
ciddi anlamda çok başarılı bulduğum, etkilendiğim bir filmdi. evde 2 çift oturup izledik. herkesin boğazı düğümlendi.....

ıssız adamla kıyaslanıyor biraz. gerçi çok farklılar... ben sadece oyunculukları kıyaslayabilirim. bu filmde oyunculuklar daha iyiydir. kızın oyunculuğu süperdi özellikle....
8


avatar
(691) -

‎"Asıl ucuz olan ne biliyor musun?..
Beş kuruş vermeden savurduğunuz yargilarınız..."


Utandım...

Sürprizbozan: Göster


Kesinlikle çok başarılı bir hayat hikayesi anlatımı. Görebildiğim tek önemli eksik müzikler konusunda idi, daha çarpıcı seçimler ile adından daha çok söz ettirebilirdi. Aklıma hemen Çağan Irmak geldi. Bu senaryo ve nokta atışı şarkı tercihleri ile yeri yerinden oynatırdı.

8


default avatar
(141) -
Sürprizbozan: Göster
Hehehehe
7

Cevaplar (1)
avatar
(153) -
Filmi izlerken ben bu konuyu bi yerden hatırlıyorum ama nerden diye düşündüm biraz. Dediğinde haklısın, onun biraz daha değişik hali. Ve de yine haklısın kendisini izlettiriyor. Kesinlikle diğer film kadar başarılı olmuş.

Ama üzüldüğüm nokta (her ne kadar türleri ayrı olsa da) mahsunun filmi 3milyon kişi izlerken bu filmi 200bin kişinin izlemesi. Reklam, pazarlaması çok kötü yapılmış. Keşke sinemada daha fazla kişiyle buluşsaymış.
7


4
| Bildir


Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film