Giriş Kayıt
Yorumlar (26)
default avatar
(14) -
Son yıllarda gördüğüm en çok eşcinsellik mesajı verilen dizilerden biriydi herhalde, anladık vereceğiniz mesaj her şeyin önüne geçecek.

İlk 5 bölüm seyirlik gerisi safsata
5


avatar
(37) -
"Pan'ın Labirentini" sevdiyseniz bunu çok çok çok seveceksiniz. Böyle bir dizi nasıl bu puanı alır aklım almadı, geç keşfettim & inanılmaz mutluyum. Müthiş bir senaryo & öyle müthiş senaryoyu kaldıracak harika oyuncular, dahi yönetmen, harika görsellik.
Bu diziyi sevmeyen çıkarsa emin olun baştaki örneğimi de sevmez, onları ayıklamak için verdim.
10

Cevaplar (1)
default avatar
(14) -
Pan'ın labirenti ile boy ölçüşmesi mümkün değil
5


0
| Bildir


default avatar
(327) -
Genel anlamda diziyi beğendim çünkü bence sanatsal bir yönü var. Hissedebileceğiniz tüm suyguları barındırıyor ve bunu çok güzel aktarıyor. Hikaye de ufak ufak inançlar ve tarihin de işlenmesi çok hoş olmuş. Oyunculuklar konusunda da (özellikle azrail) çok kaliteli diyebilirim. Bence kaçırılmaması gereken bir dizi. Devamlılık olur umarım. İyi seyirler..
7


avatar
(319) -
İmdb puanı gerçek değerine daha yakın dizinin.Burası genel olarak yapımlara bulaşma,onları değersiz gösterme ortamına dönmüş durumda.Kritik edilecek onlarca konu varken saçma noktalardan vurma çabası çok sırıtıyor.
Dizi ilgiyle izlenecek güzellikte.İlk 5 bölüm başka,ikinci 5 ayrı bir konu işliyor.Bazı bölümler bazı diyaloglar tekrar seyretmek isteyeceğiniz bir tat bırakıyor.İlk sezon için tatmin edici bir giriş olmuş.Gelecek sezonlarda üzerine koyarlarsa harika noktalara gelebilecek bir kapasitesi var.
8


default avatar
(45) -
Bu tabi benim düşüncem itiraz eden olacaktır. Şu diziyi Netflix yerine HBO kanalı yapsaydi bence çok daha efsanevi bişey çıkardı. Yine de kesinlikle çöp bir dizi değil.

Sürprizbozan: Göster
7


avatar
(122) -
Yine bir şekilde cinselliği ön plana vuran fantastiklikten çok entrikalara odaklanmış bir dizi pek keyif alarak izleyeceğinizi sanmıyorum sırf sonunu görmek için izledim ve tahmin edeceğiniz üzere saçma bir çok sahnesi mevcut.
6


avatar
(32) -
Çok farklı bir dizi, çok başarılı bölümleri var, kaçırmayın derim, sanat arayan arkadaşlar var yorumlarda ama dizi mekanlarıyla, efektleriyle ve konularıyla çok güzel olmuş.
8


avatar
(236) -
..Çizgi roman uyarlamasında belki hypnos ve nyx'de görürüz. Yunan mitolojisi üzerine kurgulanmıs olsada Popüler Kültürde yerini buldugu söylenebilir. Lgbt elestirisi yerine bir karaktere Tanrısal vasıflar yuklenmesi dogrumu degilmi bu yorumlanmalı. bu gibi yapımlar ve bilgisayar oyunlarında aslına bakılırsa Tanrıların dile gelmesi azımsanmıyacak ölcüdedir.. erezyona yol actıgı söylenebilir. insanlık nereye gidiyor demiyecegim. sonucta bende keyifle izledim.. Gülücük
8


default avatar
(5) -
Çizgi roman serisini yalayıp yutmuş biri olarak çok şey söylemek istiyorum fakat ikinci bölümdeyim. Düşüncelerimi aktaracağım. Bilmeden yorum yapan kişi sayısı gerçekten çok fazla. Çizgi romanı bir başyapıttır. İkisini de ayrı ele almak gerekiyor ama her konuda ayrı değerlendirmek mümkün değil. Şimdilik fena bulmadım. Sandman seçimi çok başarılı. Bunu söyleyebilirim.


default avatar
(3) -
İncil efsaneleri, pek çok antik efsaneyi al; Legion dizisi tarzında birleştirmeye çalış sonuç hikayenin kopukluğu.. Ben demiyorum tribute sinema dergisinde özetlenmiş. İzledim hakketen aynı tarif ettikleri gibi.. Oyunculuk biraz katlanır kılar diye ümit ediyorsun, o da yok maalesef.. Maalesef..


avatar
(220) -
Bence sektör korkunç derecede iş bilmez insanların eline düşmüş durumda. Devasa paralar saçma sapan projelerde heba oluyor. Teknik ekip adına üzülüyorum. Çok ciddi emek vermişler ama dizi berbat. Benim korkumsa bu yanlışta ayak direyen Netflix, Amazon ve sair firmalar yavaş yavaş sektörün sonunu getiriyor olabilirler. Şaka değil, ortada ciddi bir çöküş var. Bakalım nereye varacak.
4


default avatar
(236) -
Dizinin ilk 5 bölümü ile son beş bölümü neredeyse bir birinden bağımsız. İlk beş bölüm mantık hatalarına rağmen yine de izlenebilir seviyede idi. Ancak son 5 bölümdeki işleyişin motivasyonunu anlayamadım. Hani bir dizi tutar da sonraki sezon geçiştirilerek bir senaryo oluşturulur ya işte öyle boşluklu bir yapı söz konusuydu.Küçük bir not: Bugüne kadar insanların her türlü tercihine saygı göstererek bir yaşam sürdürmüş olsanız bile size zorla " saygı göstereceksin" şeklinde dayatıldığında bazı şeylerin tadı kaçıyor. Normalleştirmek istediğiniz şeyi anormal ölçüde kullanırsanız normalleşemiyor. SJW desem daha açık anlatmış olurum umarım.
7

Cevaplar (1)
avatar
(193) -
Her dizi ve filmde bir kadın-erkek aşkı veya cinselliği var. Normal görülecekse bile "abartı" olması normalleştirmiyorsa diye düşünüyorsanız bu konuya da bir değinmeliydiniz. Çünkü abartının zirvesini yaşatan bir durum. Her yerde mutlaka bir kadın-erkek sevişiyor veya aşk yaşıyor. O da normal olmuyor o halde. Ayrıca eşcinsellik durumunun normalleştirilmeye ihtiyacı yok çünkü zaten normal bir şey.


0
| Bildir


avatar
(341) -
Bence güzel dizi ben beğendim ve severek izledim, ne zamandır şöyle güzel fantastik macera tarzında adam akıllı bir şeyler çıkmadı belkide ondandır ilaç gibi geldi adeta, farklı diyarlar, dünyalar, büyüler, yaratıklar, mitolojik ve dinsel öğeler tarzında harmanlanmış hikayeleri sevenler tereddüt etmeden izlesinler, başrol oyuncusu okadar mükemmel bir seçim olmuş ki sanki çizgi romandan fırlayıp gelmiş gibi tamda romanlarda tarif edildiği gibi uzun,ince, zayıf, sıska, donuk, beyaz tenli, siyah saçlı
Neil Gaimanın eserleri için başroller hep özenle seçiliyor önce Lucifer şimdi Dream, castçıyı tebrik etmek lazım...

Son olarakta bir netflix dizisinde eşcinsellik görmekten daha çok bıkkınlık veren bir şey varsa o da neden her netflix dizisinde eşcinsellik var tarzında yapılan yorumlardır, bide çocukların ahlakını bozacak falan demiyorlar mı gül gül ölüyorum homofobikler tuhaf yaratıklar cidden, netflix'e gelene kadar türk televizyonlarında ve yapımlarında onların ahlakını bozacak binlerce şey mevcut netflix bu konuda çok gerilerde ayrıca ahlak cinsellikten ibaret bir şey mi, her neyse konuyu kapatayım burası yeri değil...

Keyifli Seyirler....
8

Cevaplar (1)
default avatar
(14) -
Vallahi eşcinsellik bayağı baydı
5


0
| Bildir


avatar
(306) -
ilk 5 bölüme kadar çok sürükleyici ve esrarengiz ilerken sonrasında yerini bilindik klişelere bırakmış bir yapım olmuş. Netflix yine bilindik Netlix, eşcinsel şovun dibine vurmuası yüzünden diziye olan odaklanmam inanılmaz zorlaştı, LGB karşıtı değilim ama bazı şeylere tahammül etmek gerçekten zor. Görmek istemeyeceğim türden yakınlaşmalar (gay öpüşme vs) yüzünden zevkimin içine edildi diyebilirim. Tüm olumsuzlukları görmezden gelinirse herşey rağmen güzel dizi, izlenir.

Not: Çocuklara olumsuz örnek olabilecek pek çok eşcinsel yakınlaşma dizide bolca yer alıyor. O bakımdan sadece yetişkin bireylerin izlemesini öneririm.
7

Cevaplar (1)
avatar
(193) -
LGBT üyeleri de kadın-erkekli sahnelere tahammül edemiyor emin olun. Maalesef ülkece empati yoksunuyuz. Dizi yavan olabilir ama eşcinsel kısmına ait yorumlarınız gereksiz sırf laf olsun diye yapılmış yorumlar.


0
| Bildir


avatar
(236) -
..Harika bir Fantastik kurgu içimizdeki iyi kötü rüya vs yani insani duyguların dışa vurumu Sandman olarak can buluyor. mitvari anlatım tarzıyla ütopik dünyalara yolculuk yaptırıyor Neil Gaiman.. ölümü işleyişi sonra arkadaşlık aile kavramıda yer buluyor senaryoda.. Sandmanin kardeşleri ve cehennemle olan mücadelesini izlemek güzeldi.. yeni sezonları simdiden merak ediyorum.
8


avatar
(161) -
Neil Gaiman'ın müthiş ötesi çizgi roman serisinden uyarlama dizide Sandman'ın ilginç ve hayranlık uyandırıcı dünyasını perdeye dökebilmek bir hayli zorlamış olmalı. Yine de karakterleri hikaye bağlamında yakalabilmiş ve neredeyse benzetebilmiş olmaları güzel. Hayali bir dünyayı sinema ekranına aktarmak için bilgisayar teknolojilerinden fazlaca yararlanmak zorunda kalmalarını anlıyorum. Ama bazı yerlerde görüntülerin yapmacıklığa kaymasına engel olunamamış ve bu bağlamda da çizgi romanlardan sonra dizi, beklenen etkiyi pek veremiyor gibi. Fakat filmin, bu hayal dünyasını, karakterleri, hikayeyi işliyor olması bile izlenebilirlik açısından yeterli bence. Bu dünyaya adım atmalı, Sandman'ın tozlu hikayesini burun deliklerinize çekmelisiniz hatta fırsat bulursanız önce seriyi okumalısınız. Ben diziyi çok kötü bulmadım bence bir süre sonra kendinizi kaptırıp sevebilirsiniz de. İyi seyirler dilerim.
8

Cevaplar (4)
default avatar
(55) -
merhabalar,
ben kitaplarını okumadım. diziyi tek seferde izledim. genel olarak güzel bir dizi. fakat şunu merak ediyorum. dizide bol bol yer alan lezbiyen ve gay sahneleri kitapta da var mı?
8


1
| Bildir
avatar
(161) -
Merhabalar,
Hatırladığım kadarıyla; kitaplarda çok azdı, makul seviyede diyebilirim. Ama bütün seriyi ve yazarın diğer çalışmalarını da şiddetle öneririm.
Sağlıcakla kalın.
8


0
| Bildir
avatar
(306) -
Netflix Misyonu doğrultusunda Meleklerin cinsiyetsiz oluşunu da bir fırsata çevirmiş anlaşılan, tasfirler resmen suistimal edilmiş olay bambaşka bir yere evrilmiş. Cinsiyetsiz bir dünya arzusu ile yanıp tutuşmaktan ileri geliyor sanırım. Şöyle güzel bir diziye bu kadar gölge düşürülmemeliydi.
7


1
| Bildir
avatar
(161) -
Aslında gölge düşürmüş dediğiniz kısma ben de katılıyorum. Hikaye, senaryo, oyunculuk vb. özelliklerin daha ön planda olması beklenirken popülerlik ve ilgi çekme kaygısı yüzünden zannedersem böyle bir yol izleniyor olabilir. Ve dediğiniz gibi gözümüze sokulacak kadar fazla olması bir bakıma rahatsız edici olabiliyor. Bir yandan da; İki birey arasındaki ilişkiyi işleme, perdeye aktarma bütün yapıtlarda olması gereken/ olması doğal olan bir olgudur. Bunu ne kadar popüler kültürün negatif tarafı gibi görsek de fazla abartmadan seyirciye aktarılabilen yapımlarda; böyle ilişkilerin yaşandığı bilgisine nail oluyoruz, kanıksamaktan ziyade doğal olarak görebiliyoruz, bilgileniyoruz ve saygı duymayı öğreniyoruz, diye düşünüyorum. Ayarında tutulabilirse doğal olarak görüyorum ama dediğiniz gibi sanata gölge düşürüyorsa bence de azaltılması yararlı olacaktır.
8


0
| Bildir


default avatar
(42) -
Merak ettiğim bir diziydi. Bu kadar ne anlattığını bilmeyen bir dizi izlememiştim. Kurgu bütünlüğü yok, başrol arkadaş için derin bir karakter imajı oluşturulmaya çalışılmışsa da inanılmaz ergen duruyor. Hiç bir karakterin derinliği yok amacı yok her yer görsel efekt.

Bazen bu tip boş diziler gelir fakat konusu hikayesi kendini izletir. Vakit geçirip kapatırsınız. Bu dizi kesinlikle onlardan değil mitoloji, din ve popüler kültür öğelerini karıştırıp meteforlarla ilerleyen bir dizi yapılmaya çalışılmış. Hiç olmamış.

Gerçekten çok az dizi için bunu söyledim. İnanılmaz gereksiz bir dizi olmuş asla zamanınızı harcamayın.
3


avatar
(160) -
bu başrol oyuncularına kim ağır hareket edersen daha karizma gözükürsün diyor bilmiyorum ama artık şu klişeden gına geldi. Son Batman filminde de böyle kasıntı yapay rol kesmeler vardı. Belki Türk dizilerinde çok fazla görmekten bıktığımız için aşırı rahatsız ediyor bu durum beni.

Sonda söyleyeceğimi başta söyleyeyim *tam anlamıyla bir balon*. Metaforlar, dini alıntılar, mitler vb. herşeyden biraz biraz karıştırıp vasat altı bir oyunculuk ve bolca görsel efektle baharatını atıp sunmuşlar ama inanın şu haliyle süslü bir çöp, mide bozacak cinsten. Twilight gibi ama daha kasınt. Twilight filminde en azından beklenti düşük izliyorsun, gözlerinizi kanatacak kadar her sahneye CGI dayamıyorlar, Açık hava filan görüyorsun. burada tamamen kolaya kaçmak için yeşil perde, kolay efekt için koyu tonlar, kısıtlı dış mekan vb. oyunculuk desen zaten yerlerde. Karakterler bir kere kendi içinde tutarsız. Dışarı çıkarken hangi ayakkabıyı giyeceğini 3 saatte karar veremez dediğin adamı ölümsüz, kudret sahibi aşırı bilge gibi göstermeye çalışmışsın, ve o elbise o karaktere oturmamış. Hangi filmde ölümsüz bir karakter karganın tavsiyelerini dinler.. :/ Bilgisayar başında kotarılmaya çalışılmış kafa karışıklığı yaşayan bir yönetmen beyin yakan işler çıkarmış..

Fragmandan merak edip izleyecek olanlara tavsiyem şuan ki IMDB puanına bakıp beklentiyi yükseltmemeleri.
3


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film