Giriş Kayıt
En çok beğenilen yorumlar
avatar
(52) -
bence konusu çok güzel olan bir filmi müzikal yapmakla kötü film haline getirmişler .. çok sıkıldım izlerken .
5


avatar
(338) -
Müzikâl filmleri sevdiğim için bana çok güzel geldi. Zevkle izledim. Karakterlerin her biri rollerine çok yakışmış gerçekten. Hele ki Amanda Seyfried kendi karakterine cuk oturmuş. Yalnız film 2.30 saat olduğu için arada ufak ufak baymalar, sıkılmalar olabiliyor. Hatta son 40 dakikasının başlarında epey bi' sıkıldım. Müzikler de çok güzeldi. Filme epey bir bütçe ayrılmışa benziyor. Dekorlar falan şahaneydi.

Son zamanlarda kült olmuş kitapların filmlerinde böyle farklılaşma yollarına gidilmesi hoşuma gidiyor (Bkz: Anna Karenina/tiyatral). Sinemada farklı şeyler denemek, yeni soluklar getirmek güzel oluyor.
7


default avatar
(24) -
bu filmi bizim adamlar nasıl seslendirecek acabalaaa ))) türkçe seslendirmesini çok merak ettim Hehehehe


Yorumlar (106)
default avatar
(5) -
Tabi ki yazarın yönetmenin bildiği şeyler de vardır ama neden bu kitabın bütün filmlerinin eksiklerle dolu olduğunu çözemiyorum. Bana denmesin ki zaman kısa kitap uzun. Çünkü müziği daha kısa tutup bazı boş sahneler çekilip daha dolu sahnelere yer verilebilirdi. Mesela eponine'in aşkının saatlerce anlatılmasına gerek yoktu çünkü kitapta da öyle bir şey yok. Ayrıca Marius un ABC cemiyeti ile tak bağlantısı başta arkadaşlarıydı. Direnişe de planladığı için değil arkadaşlarının ani çağırışıyla gidiyor. Onun dışında direnişin ilk ölümü olan mabeuf un bayrağı sallarken ki ölümü verilmeliydi. Bütün filmin müzik olup gavroche un ölüm sahnesindeki şarkıyı kesmeleri kitapta olan şarkıyı. Marius un ölü getirildiğini sandığındaki dedesinin tepkisini, ya da evlenmek için para istemeye gittiğindeki tepkisini. Cosette in aşık olup ana bu duygudan o kadar ki uzak olup ne olduğunu anlayamaması yansıtılmadı. Kitapta saatlerce ağlarken filmin çoğu sahnesine güldüm. Kitaptan ayrı düşünürsek başarılı bir yapım ama kitapla birlikte ele alındığında pek sayılmaz ne yazık ki..


avatar
(73) -
1998 yapımı filmini izledim beğenmiştim ama sonu sanki yarım bırakılmıştı bu filmdede olaylar hızlı ilerlemiş tabi daha önceden yapıldığı icin sanırım bilindik konulardan bir daha gecmek istememişler müzikalı güzel işlemişler tabi usta oyuncularında payı büyük hugh jackmanın oyunculuğu iyiydi ama russell crowe role uymamış en iyi sahne performansını Anne Hathawayın fantine karakterinin i dreamed a dreami söylediği sahneydi o sahnede cok duygulandım zaten o performanstan oscar almış oyuncu ama filmde cok kısa görünmesi iyi olmamış harry potterdan tanıdığım Helena Bonhamda başarılıydı sürekli birilerin eşyalarını yürütüyordu Çok Mutlu 10/7
7


avatar
(489) -
Yıllar önce izlemiştim.Puan/yorum yapmamışım, yapayim.

Çok kaliteli bir film.Oyuncu kadrosuyla, senaryosuyla, yönetmenliğiyle, kurgusuyla, müziğiyle dört dörtlük bir film gerçekten.2buçuk saat akıp gidiyor.Bazen bitmesin istediğiniz bile oluyor.Hugh Jackman ve Russel Crowe başta olmak üzere oyunculuklar muhteşem.Hakkında çok şey yazılıp konuşulabilir.En iyisimi direkt izleyin.Kesinlikle herkese izlemesini tavsiye ederim.Böyle filmler 20-30 yılda bir gelir.
9


avatar
(8408) -
Çok çok güçlü kadrosu, dönem kıyafetleri, tarzı, görsel kullanımı ile izlediğim en iyi Sefiller uyarlaması olduğunu düşünüyorum. Müzikal olması biraz bayıyor bazen, en azından beni ama güzel film!


default avatar
(27) -
Yıllar önce (Muhtemelen 2008 ya da 2009'da) kitabını okumuştum ve sonunda ağlamıştım. Daha sonra ise bu film çıktı ama müzikal olduğu için ön yargıyla yaklaşarak izlemedim ama büyük hata yapmışım. Film çıktıktan 8 yıl sonra izledim ve aynı kitabın sonunda olduğu gibi burada da ağladım. Gerçekten çok başarılı oyunculuklar vardı. Şarkı söyleyerek herhalde ancak bu kadar güzel hikaye anlatılabilir. Müzikallere olan ön yargım da böylece kırılmış oldu. Adeta bir masal dinler gibi çok güzel bir şekilde hikaye aktarılmış. Özellikle Anne Hateway'e bir parantez açmak istiyorum, bir rolün gerekliliği bu kadar yerine getirilebilir, müthiş bir oyunculuk Victor Hugo'nun karakter ile vermek istediği mesajları adeta yaşayarak oynamış, eğer bunu okuyorsan bayılıyorum sana Çok Mutlu. Tüm bunların haricinde benim için ilginç bir anekdot daha mevcut; kitabı okuduğum sırada Jean Valjean'ı aklımda hep Russel Crowe olarak canlandırıyordum eğer filmi ben çekmiş olsam bu rolü ona verirdim ancak şansa bakın filmi yapanlar pek benim gibi düşünmüyormuş onun yerine Valjean'ın en büyük düşmanını Russel beye oynatmışlar Çok Mutlu
8


avatar
(243) -
Müzikal filmlerini oldum olası Hint Filmlerinden ötürü severim. O renkler ve şarkılı sözlerin oluştuğuyla birlikte dansında nezaketiyle birleşmesi gözlerimi doldurdu. Sefiller romanı benim hep favorim oldu. Filminde tam tadında yapılmasını istediğim romanlardandı. 1998 de yapılan uyarlamaya bildiğiniz sazan gibi atladım ama bin pişman oldum. Buna da aslında kuşkulu yaklaştım. Fakat bir şans vereyim dedim ve kesinlikle pişman olmadım. Zevkle izledim. Tekrar izlemeyi düşünüyorum kendisini. Çünkü gerçekten önem verip oynamış ve görsellikte de gayet iyi idiler. *-* İzlemenizi tavsiye ederim ama Müzikal sevmeyen uzak dursun çünkü onları bu sıkabilir kesinlikle... Gülücük
8


avatar
(511) -
Müzikala dönüştürülerek tamamen harcanmış bir film. Filmin içinde gram ciddiyet yok. On dakikanızı bile ayırmaya değmez. Ben otuz dakika boyunca izledim ve pişmanım.
1


avatar
(168) -
Sonlara doğru sıksada, harika bir film. Müzikallerden hoşlanıyorsanız çok zevk alacaksınız. Sırf Hugh Jackman'ın muhteşem oyunculuğu için bile izlenebilir.
8


avatar
(1723) -
oyunculuklara,efektlere itirazım yok ancak düz metin diyalogları yerine opera tarzı konuşma çok can sıkıcı olmuş...romanı okumadım ama hikaye desen öyle çok bir albenisi de yok eğer senaryoda boşluklar yok ise...tempo sorunu yok gibiydi,oyuncuların sesleri de beni şaşırttı hepsi ses sanatçısı gibiydi,bravo...
6


avatar
(907) -
Çok beğendiğim bir film oldu. Filmdeki her konuşma müzikal şeklinde. Hiç diyalog yok. Son 20 dakikası biraz bayık olsa da , zira kapanış sahneleri , bir hayli iyiydi film. Duygulandıran merak ettiren etkileyici bir filmdi. Bazı şarkıları özellikle çok sevdim. Karakterler zaten harika. Kitabını okumuş ve müzik ile filme ilgi duyan biri olarak kitabının müzikal şeklinde sergilenmesi çok hoşuma gitti ve keyif verdi. Belki 2 saat 30 dakika biraz fazla olmuş olabilir fakat film çok iyiydi. Yan karakterlerdeki oyuncuların performansını özellikle çok beğendim. Hugh Jackman ve Russell Crowe harikaydı. Eddie Redmayne de gayet iyiydi fakat bir tık aşağıdaydı bence. Filmi ara sıra şarkı söyleyecekler ama dram filmi olacak diye izlemeyiniz. Filmin tamamı müzikal. Bilginiz olsun. Ben tavsiye ederim.
9


default avatar
(103) -
Görsellikle harmanlanmış harika bir müzikal film. 10 değil 9 puan veriyorum çünkü sefiller'in tiyatro sahnesindeki müzikali (les miseeables 10th anniversary-1996) gerçek opera sanatçıları tarafından seslendirildiği için daha keyifli. Ayrıca 96 yılındaki müzikalde Jean Valjean'ı seslendiren Colm Wilkinson'a bu filmde rahip rolü verilmesi çok şık olmuş. Henüz izlemediyseniz ön yargılarınızı bir kenara bırakarak bir şans vermenizi öneririm.
9


avatar
(1418) -
2013 yılında yazdığım yorum...

Sefiller o kadar muhteşem bir filmdi ki, boğazımda bir düğümlenme, gözlerimde yaşlar ve hızlı atan kalp atışlarıyla filmi bitirdim. Mutlaka izleyin diyerek övgülerle dolu olacak yazıma başlıyorum.

Filmin müzikal türünde olması sizi önyargılı yapabilir ama buna izin vermeyin. Bu öyle bilindik, neşeli bir müzikal film değil. 1996 yapımı Madonna’nın başrolde oynadığı Evita filmi tarzında, normal konuşmaların şarkıyla ifade edildiği bir yapım.

Filmin başlarında bu durum size garip gelebilir ama inanın filmi bitirdiğinizde bu filmin bir başyapıt olduğunu göreceksiniz. Kadro ünlü isimlerden oluştuğu için onların şarkı söylemedeki ustalıklarına hayran olacaksınız.

Başta Hugh Jackman ve Russell Crowe olmak üzere, Anne Hathaway , Amanda Seyfried, Helena Bonham Carter, Sacha Baron Cohen olağanüstü bir performans sergilemişler.

Filmde en beğendiğim oyunculardan biri daha önce filmlerini izlediğim ama bu filmde daha bir beğendiğim Eddie Redmayne oldu. Çocuk oyuncularından figüranlarına kadar titizlikle seçilmiş; muhteşem bir toplu performans izledim. Daha önce hiçbir film hakkında böyle düşünmemiştim.

Romantik/komedi/drama filmlerinin genç kraliçesi Anne Hathaway, kısa bir rolü olmasına rağmen nasıl oynamış öyle; inanılmazdı. Yardımcı kadın oyuncu dalında Oscar onun hakkı.

Oscar sahibi Yönetmen Tom Hooper’ın bu yıl Oscar’da aday gösterilmemesine çok şaşırdım ve üzüldüm. Çok emek verdiği bu film ile benim gönlümde bu yılın en iyi yönetmeni…

Victor Hugo’nun ölümsüz romanı Sefiller birkaç kez sinemaya uyarlandı ama ilk kez bir müzikal formatta sinemada izledik.

Ekmek çalmaktan hüküm giymiş olan Jean Valjean,19 yıl boyunca hapiste köle gibi çalıştırılır. Şartlı tahliyesinden sonra, kendisinden ölesiye nefret eden komiser Javert ile tekrar karşılaşır. Javert sanki hayatını Valjean’ı tekrar hapse attırmaya adamıştır.

Valjean , işçi bir genç kadının ölümünden çok etkilenir ve onun vasiyeti üzerine kadının kızı Cosette’i evlat edinir.

Film 1815 yılında başlayıp 1832 yılına uzanan zaman diliminde , Paris’te yaşayan insanların sefalet içinde yaşamalarına, gençlerin özgürlük amacıyla kralın güçlerine karşı gelmelerine kadar birçok değişik konuda sahneler sunmakla beraber, Cosette ve Marius’un etkileyici ve zorluklarla dolu aşkını da bizlere duygu dolu anlarla aktarıyor.

Skyfall’un şarkısı güçlü bir rakip olmasaydı, Sefiller filminin şarkısının Oscar alacağından emin olurdum . Filme güçlülük katan muhteşem bir şarkı. Etkilenmemek mümkün değil.

Filmin ödülleri ve adaylıkları:

Altın Küre Ödüllü( müzikal kategorisinde En iyi film, yard kadın oyuncu, erkek oyuncu ve şarkı)

8 Dalda Oscar adayı( En iyi film, erkek oyuncu, yrd kadın oyuncu, kostüm, saç/makyaj, şarkı, sanat yönetmenliği)
10


default avatar
(83) -
Kesinlikle izlerken en sıkıldığım film oldu. İşkence gibiydi zor dayandım. Güzelim romanının içine etmişler viktor hugo mezarında ters dönmüştür.
1


avatar
(13) -
1200 sayfalık tam çeviriyi okumuş olunca; özellikle Victor Hugo'nun gençleri tarif edişi aklımdan çıkmadığı için, yoksa böyle gençliğin özenilesi, beğenilesi tarafı yok...o 20 sayfa olaya girmeden yapılan betimlemeler, tarihsel bilgilerden sonra kitabı okurken insan artık olaya geçsek diyor.. Ama burada da o 20 sayfadan sonra verilen olayın 1 dakikada geçip bitmesi de koyuyor..
8


default avatar
(11) -
zevkle izledim ve yer yer tüylerim diken diken oldu .özellikle devrim şarkısı çok güzeldi.


avatar
(1248) -
Müzikal olması böyle bir Dünya Klasiğine ayrı bir hava katmış. Fakat olmasaymış daha iyi olurmuş.
İyi para harcandığı belli, izlemesi keyifliydi. Ama kitabını okumanızı ayrıca tavsiye ederim. Böyle bir kitabı yazdığı için V. Hugo'ya teşekkür ederim.

Keyifli Seyirler DiLERİM.

7/10
7


default avatar
(49) -
Romanı yıllar önce okurken çok defa gözlerimin dolduğunu hatırlıyorum. Filmi izlerken elbette romanı okurken ki gibi sizi çok etkileyen sahnelerin aynısını filmde beklemek mantıksız olurdu. Ben filmi gayet beğendim, filmde benim için sürpriz Éponine karakteri oldu , bu kadar başarılı canlandırıldığını asla düşünmezdim. Zaten izledikten sonra araştırdım bu rolü canlandıran oyuncuya (Samantha Barks ) çok sayıda ödül kazandırmış. Bence film hem IMDb puanı hemde TA puanı hakettiğinin altında. Final sahnelerinde gözlerim doldu...
9


avatar
(569) -
Başta prodüksiyon tasarımı olmak üzere bir bütün olarak ele aldığımızda başarılı ancak bir müzikal olarak ardında hatırlanacak bir şarkı bırakamaması ve oyuncuların bazılarının oyunculuk performanslarına eş değer bir müzikal başarı gösterememeleri bu başarıyı gölgeliyor. Sırf bu yüzden izleyicinin yer yer sıkılması da olası. Dolayısıyla onca emeğe rağmen tek sefer için izlenebilir ancak kısa sürede unutulacak bir yapım olmuş. Müzikallerden hoşlanıyorsanız, müzikal anlamda fazla beklentiye girmeden bir şans verebilirsiniz. Ama harika dekorlar eşliğinde, kaliteli oyunculuklar seyredeceğiniz garanti.
7


avatar
(363) -
Kabul ediyorum çoğu müzikal film bana hitap etmiyor. Ama 1 yıldan fazladır öylece duran filmi izleyince gerçekten güzel olduğunu anladım. İzleyin bütün hikayeyi çok keskin şekilde anlayacaksınız. Keskin çizgilerle senaryo belirgin halde. anlamam diye düşünmeyin.
7


default avatar
(18) -
Bence en kötü Sefiller uyarlaması. Sanat yönetimi, kostümler vs. dışında kayda değer pek bir şey bulamadım. Sefiller uyarlamalarını çok seven ben, bu filmi bitiremedim bile.
5


‹ Önceki 1 2 3 4 5 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film