Giriş Kayıt
Yorumlar (10)
avatar
(192) -
Film ; Y. Lanthhimos'un "Kinetta" ve "Kynodontas" filmlerinin tam ortasında bir yerde . Kinetta'dan Kynodontas'a müthiş bir sıçrama yapan yönetmen,yapımcısı ve oyuncusu olduğu bu filmde yükseldiği yerden çakılıp ancak yarısı kadar yükselebilmiş diyeyim matematikteki sonsuz seriler soru kalıbıyla biraz daha soyutlaştırırsak karşılaştırmayı .


Film ,açıklamalarından,davranışlarından anlaşılmaya çalışıldığı kadarıyla materyalist bir babanın teorilerle boğup topluma ,kendine yabancılaştırdığı kızının pratikte tökezlemesi üzerine . Ensest bir hayalin ahlaki yönünü önce evrimsel sürece bağlayan babanın çarpık şehir hakkındaki kritikleri de tüm hayatı makine dişlileri gibi gördüğünü , sebebin bilindiği sürece sonucun da kestirilebileceğini öngördüğü düşünceleri de materyalist bir temele determinist bir mantığı oturttuğu düşüncesini doğuruyo insanda filmi izlerken,hatta ölüm korkusu bile tamamen biyolojik korkulardan dolayı ( Kurtçuklardan korktuğu için bedeninin yakılmasını istemesi) . Kendi görece doğrularıyla yetiştirdiği kızının ise yürümekte zorlanması ,hayata yabancılaşması da teoride öngörülen sonuçların pratikte gerçekleşmemesinden kaynaklanmakta,yani dişlilerin çarkları döndükçe bir sonraki hareketi kestirebileceğini öngören eğitimi onu her seferinde yanıltmakta .

Hayatı , duyguları ,ikili ilişkileri , olayları belgesel mantığıyla ; canlı davranışlarıyla açıklamaya çalışan bir kızın varoluşsal problemlerini farklı tekniklerle ,biraz deneysel ve bağımsız sinema mantığıyla ele alan yönetmen başarılı ve çarpıcı eser sunamamış . İki arkadaşın kimi zaman absürd bir hâl alan senkronize yürüyüşlerini halâ anlamlandıramadım veya filmdeki çoğu karenin ne amaçla konulduğunu . Marina ve Bella 'nın eş güdümlü hareketleri materyalizm-idealizm arasındaki orta yol olan dualizmi mi temsil ediyodu diye düşündüm iki kızın birbirlerine zıt değerlerinden dolayı bi ara , raks eder gibi tökezlemeden yaşamanın ilk şartı dengeyi kurmak gibi bir anlam mı çıkıyo diye düşündüm de bi yandan da abesle iştigal ettiğimi de düşündüm bunları düşünürken Gülücük
6


avatar
(382) -
Enteresan bir film. LV Trier tarzı... yakaladım Toplumsal mesajlara boğuldum.
6


avatar
(446) -
Kim ne derse desin, çok farklı ve özel bir film. Çok beğendim.


default avatar
(1457) -
Bugünümün ve gecemin son filmine geleyim izin verirseniz ve bugünlük incelemelerimi bitireyim. Yarın malum iş var. Son filmim yine Yunan sinemasındandı. 2010 yapımı çok iddialı bir yapım olan Attenberg'i izledim. hepsinden önce alihsans tercümesi için çok teşekkürler. Her zamanki gibi profesyonel işiydi. Ama film sorgulamaların dışında bence gayet vasat bir yapımdı. O kadar çok gereksiz ve boş sahne vardı ki anlatamam. Bir de ben bu tür filmleri pek sevmiyorum galiba. Önyargılı olduğumu da kabul etmeliyim. Ama elimde değil çok sıkılıyorum uzadıkça aynı şeyler. O garipmiş gibi gelen sorgulamalar bana hiç garip gelmedi. Tamamen sanat işi işte. Ata Demirer bunun komedisini göstermişti zaten. Ben beğenmedim kısacası. Çok kafa şişirmeye gerek yok.

İncelemesini yapıp günümü tamamlayayım...

Yönetmen Athina Rachel Tsangari. Köpek Dişi'nin de yönetmeni. Bilenler bilir. Evangelia Randou'yu ilk defa izledim ve sıradan buldum. Vangelis Mourikis de bana özel bir tat vermedi. Köpek Dişi'nde de yer alan Giorgos Lanthimos ortalamaydı. Vurucu isim Ariane Labed. Oyunculuğunu beğendim gerçekten. Bence yeni ve başarılı bir sanatçı geliyor. 2013 yapımı Before Midnight'te de rolünü kaptı. Aman bu kızı takibe alın diyorum. Başka gelecek.

İyi geceler. Saygılarımla ve izninizle...
3


avatar
(183) -
Sinema sinema içindir felsefesini iyi kullanan bir yönetmen , normal film anlayısına sahipseniz uzak durun
7


avatar
(276) -
Hiçbirşey anlamadım.Ne fragmandan ne konusundan. Daha açıklayıcı bir şeyler yok mu?


avatar
(522) -
bir tür insan belgeseli , ismi bunu çağrıştırmalı, attenberg belgesellerinden.

annesiz büyüyen- babasına içten içe ilgi duyan bir kız . Bunu seksle ilişkilendirmekten korktuğu için komple cinsellikten ve erkeklerden kendini uzaklaştımış bir kadın aslında.

babasını kanser sebebi ile kaybetme sürecinde onun gidişine hazırlık olarak
-sonrasında yanlız kalmamak zorunluluğu ile de - cinselliği araştırması ve keşfetmesi.
4


default avatar
(13) -
Hayatımda izlediğim en anlamsız, en saçma film...harcadığım zamana hiç bu kadar acımamıştım...


avatar
(1072) -
Anlatılan konu ile gösterilen kimi sahnelerin nasıl olup ta bağdaştırıldığını anlamaya çalışmakla geçirdiğim zaman boyunca, eğer vardıysa ne amaca hizmet ettiğini anlayamadığım film.

3/10
3

Cevaplar (1)
default avatar
(80) -
Bence gayet başarılı bir film. Etkilendim. Gereksiz sahneler elbette var, ama yine de iyi. İlginç ve farklı bir atmosfere götürüyor insanı. Popüler filmlere merakı olan kesim bakmasın.
10


1
| Bildir


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film