Giriş Kayıt
En çok beğenilen yorumlar
avatar
(493) -
Bir atla ilgili olup da insanı duygulandırmayan bir hikaye olması mümkün değil. Spielberg bu kez 1.Dünya Savaşı'na el atmış ve bunu fon yaparak bize etkileyici ve duygusal bir at hikayesi sunmuş. Beklentilerin aksine savaşın tarafları üzerine değil tamamen başroldeki atımız Joey üzerine yoğunlaşan bir film izliyoruz. Bir ata ancak bu kadar rol yaptırılabilir sanırım. Ben çok beğendim filmi.
Sürprizbozan: Göster
9


avatar
(233) -
En iyi rol kesen hayvan oyuncu ödülü var mı ? Çok Mutlu varsa kesin joey adlı at almalı Çok Mutlu Heyoo
10


default avatar
(24) -
Sebebini anlamamakla birlikte, yılın en hakkı yenilen yapımı olduğunu düşünüyorum. Harika bir filmdi, Spielberg hakkında son yıllarda önyargılı olan "bendeniz" in bile tüm şüphelerini giderdi. Hiç de hiç klişe değil, asla da olmadı. Bana söylermisiniz, bir hayvanı başrole koyup böyle harika bir film yapabilecek veya daha önce yapan bir yönetmen ?

Spielberg değil de başka entelektüel bir yönetmenin çekiminde bu film yere göğe sığdırılamazdı. Bence birkaç sene sonra kült olacak. İyi bir film. Ama bir Er Ryan'ı Kurtarmak değil.
9


Yorumlar (116)
avatar
(126) -
Bir atın üzerinden tüm duyguları yaşayabileceğiniz türden bence çok güzel bir film olmuş. Atın oyunculuğu üst düzeydi ve anlatılmak istenen konu için de gayet yeterliydi. Kısa da olsa ünlü oyuncuların rol alması filme renk katmış.

Bizim bu taraflarda, Gaziantep'te, yani doğuda at sahiplerinin hayvanlarıyla olan ilişkisi geldi de aklıma gerçekten duygusal bir bağ kuruluyormuş zamanla.. Benim dedemin de fıstığa sürdüğü atıyla ilgilenişi ve ona hiçbir zaman haddinden fazla yüklenmeyişi gerçekten bunun en önemli tasviriymiş. Bu arada;
Sürprizbozan: Göster
8


avatar
(1723) -
üstad spielberg'ten sağlam bir film, atı oynayan atı tebrik ederim ancak bu kadar 'at' olunabilirdi, ortam ve ambians güzel, senaryo ve kurgu başarılı, kesinlikle izlenmeli...
8


default avatar
(26) -
Yorumlardaki gibi asla abartılacak bir film değil, hem uzun hem de aşırı durağan, ve o kadar tesadüfün arka arkaya gelmesi inandırıcılığını yitiriyor. Kötü demiyorum ama yorumlarda bence abartılmış.
6


avatar
(898) -
Steven Spielberg yine harika bir filme imzasını atmış.Bir at insanı bukadar mı etkiler filme bukadar mı yakışır gerçekten şapka çıkartılacak bir senaryo olmuş.Oyunculuklar oldukça başarılı savaş sahneleri çok başarılıydı.Tavsiye ederim mutlaka izleyin... Saygılar
8


avatar
(157) -
Başrolün bir at olması ve atın oyunculuğunun filmdeki en iyi oyuncu olması... Film bir çok ünlü isim barındırıyor. Müzikleriyle, hikayesiyle, yoğun duygular hissettiren muazzam bir filmdi. Eşi benzerine rastlamadığım çook zevkli bir 140 dakikaydı, iyi seyirler.
10


default avatar
(323) -
müthiş bir film. bu atlara hayran kalmamak elde değil. film çok iyi. savaş atmosferini çok iyi yansıtmış. hikayesi de güzel,sıcak. kesinlikle izlenmeli.
8


default avatar
(5) -
hayatımda iz bırakan bir yapım oldu. konunun işlenişi, efektler muhteşem olmuş. kesinlikle izlenmeli diyebileceğiniz bir baş yapıt resmen.


default avatar
(13) -
Sürprizbozan: Göster
7


avatar
(33) -
Bu filmi 4-5 sene önce yarım yamalak 15-20 dk ortadan izlemiştim bir yerde. Peeh deyip geçiştirmiştim. Bugün tekrar izledim. 2.5 saat nasıl geçti anlayamadım. Filmin başından sonuna kadar atın üstünde geçiriyorsunuz olayları. Etkilendim ve beğendim ben. Bunca zaman neden beklemişim diye hayıflanmadım değil.
7


avatar
(6205) -
Gerçektende bir yönetmenin neler yapabileceğini gösteren film olmuş adeta.Ata olan bu kadar duygusallık olacak şey değil dedirtiyor insana.Doğrusunu söylemek gerekirse filme bağlayan en önemli unsurlar gerek ışığın kullanımı gerek tabloyu andıran görüntülerin varlığı gerekse savaş sahnelerinde kullanılan doğru müzik seçimi hayvan sevgisi ve ses efektleriyle izleyiciyi etki altına almasını çok iyi başarıyor.kesinlikle izlemenizi tavsiye ederim.
9


default avatar
(25) -
Steven Spielberg gibi bir ustanın filmine yorum yapmak haddime değil ama mükemmel bir film değil ama kötü de değil. Emrahın filmelerindeki "baba , babamsın" dediği mucizevi karşılaşma ayarındaki sahneleri saymazsak akıcı bir film. %70 lik kısmında akışa kendimi bırakmıştım ve çok iyi gidiyordu sonrasında yönetmenin istediği sonuca varmak için konuyu yönlendiren ellerini hissetmeye başlayınca cazibesi kayboldu. izlemesi asla zaman kaybı değil diyebilirim ama arşivime girecek kalitede değil.
7


default avatar
(467) -
Filmi ilk çıktığında izleyecektim ki aradan kaçmış tv de denk geldim o kadar sene izlememekte haksızlık ermişim gerçekten çok iyi film.
8


avatar
(1223) -
Şöyle bir ipucu vereyim.. 145dk nasıl geçti anlamayacaksınız
8


avatar
(1418) -
Ocak 2012'de yazdığım yorum...

2 Şubat 2012 Tarihinde vizyona girecek olan Savaş Atı tüm övgüleri ve ödülleri hak eden bir yapım. 2012 yılının en iyi film ve en iyi yönetmen kategorilerinde Oscar ödülünü alabilecek olan bu filmi mutlaka izlemenizi öneririm.

Film, İngiliz Yazar Michael Morpurgo’nun 1982 basımlı filmle aynı adlı kitabından sinemaya uyarlanmış.

Film, doğada serbest yaşayan bir atın, 16 yaşındaki Albert tarafından sahiplenilmesi ve aralarındaki duygusal bağı Birinci Dünya Savaşı sürecinde anlatıyor.

Sürprizbozan: Göster


Belki yıllardır bu kadar güzel, etkileyici bir film izlememiştim. Savaşı olanca gerçekçiliği ve acımasızlığı ile gösteriyor. Konusu ve çekimleri çok güzel.

En sadık hayvan olan atları bu filmde daha yakın tanıdım. Sevgim daha bir arttı.

Steven Spielberg çok iyi bir film yapmış. Tüm sinemaseverlere öneririm.
9


avatar
(8408) -
muhteşem bir film! ister ailenizle ister tek başınıza oturun, izleyin. böyle bir duygu yoğunluğu yaşatan bir film olmaz! muhakkak izlemelisiniz.


default avatar
(14) -
Izlediğim en iyi filmlerden birisi inanılmaz sürükleyici ve kurgu harika. 10/10
10


avatar
(1248) -
At ile çekilebilecek en iyi filmi çekmişler. Hayata bir atın gözünden bakabilmek gerekir bazen. Hele de bir savaş atı ise işler değişecektir.

Eskiyi çok güzel göstermişler. Kostümler , dekorlar , oyunculuklar harikaydı. İzlemenizi tavsiye ederim.

7/10
7


default avatar
(26) -
müthiş bir film. izlemeyenler çok şey kaçırır. el bebek gül bebek çiçekler arasında dolaşan bir atın savaşın ensoğuk en iğrenç yerinde nasılda yıpranıp hayatın tüm acımasızlığına başkaldıran atımız joeyin hayatı.


default avatar
(82) -
bundan sonra bi at gördümü bu film aklıma gelicek.bu atın kesinlikle bir geçmişi var diyeceğim.

not = roman arkadaşların sokaklarda gezdirdiği atları görünce gerçekten çok üzülüyorum.


default avatar
(202) -
Tutsan kırılacak bir dramatik yapı, 50'lerin melodramlarını andıran vıcık vıcık duygusal ton, şişirilmiş süre ve yapaylıktan çatlayacak karakterler. Ayrıca yine, savaşın ortasında çatır çatır İngilizce konuşan yabancı askerler. Özellikle o atı kurtarma sahnesi neydi öyle.

Madem o sahnede 'savaşta filizlenen kardeşlik' gibi bir temayı gözde canlandırmak istiyorsun, Alman askeri de Almanca konuştur. Ama İngilizce 'kardeşliğin ortak dili' idi değil mi? Neyse, sanırım bir Spielberg filminden 'savaş karşıtı' mesajlar beklemek saçma, buna fazla takılmamalıyız, nitekim Er Ryan'ı Kurtarmak gibi militarist ve ırkçı bir filmin yönetmeni kendisi. Sonuç olarak, en kötü filmini çektiğin için teşekkürler Spielberg. 1/5
4


‹ Önceki 1 2 3 4 5 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film