Giriş Kayıt

Usher Evi'nin Çöküşü (2023) Yorumlar


The Fall of the House of Usher

Yorumlar (11)
default avatar
(33) -
heyecanla beklediğim ama beklentimin çok altında kalan bir yapım oldu. oyunculuklar, görüntü yönetmenliği gayet iyi olmasına rağmen dizi beni bir türlü içine çekemedi.. ilk iki bölüm sonrası diğer bölümleri zorlana zorlana izledim. ayrca arada bir mesaj verir gibi araya serpiştirilen klişe kapitalizm eleştirileri de diziyi biraz daha aşağı çekmiş.
6


default avatar
(323) -
Netflix’in sağlam dizilerinden. Senaryosuyla, oyunculuklarıyla, kasvetiyle, her şeyiyle dört dörtlük bir yapım olmuş. 8 bölümü hemen bitireceksiniz.
8


avatar
(107) -
Beklediğimden çok daha iyi bir yapım çıktı karşıma, şaşırdım. Hayaletli, perili, karanlık bir korku dizisi beklerken, altyapısı bayağı sağlam bir drama dizisi çıktı karşıma. Milyar dolarlık büyük bir ilaç şirketinin sahiplerinin ruhlarını şeytana satarak o servete nasıl ulaştıklarını anlatırken, sıkı da bir kapitalizm eleştirisi yapıyor aynı zamanda.

Korku-gerilim sahneleri de öylesine ustaca çekilmişki; bazı ölüm sahnelerinde neredeyse gözlerimi kapatmak zorunda kaldım. İnsanın sinir uçlarına dokunan gerçekten dahiyane çekimler yapmışlar. Bu nedenle dizinin en çarpıcı karakteri o güzel Azrail'di Gülücük

Dizi son zamanlarda Hollywood'da adet olduğu üzere sondan geriye doğru hikayesini anlatıyor. Dizinin ilk başlarında biraz kafanız karışabilir ama merak etmeyin kısa sürede tüm taşlar yerine oturacak. 8 bölümlük dizinin her bölümü birer saatlik kaliteli bir sinema filmi tadında ve her bölüm su gibi akıp gidiyor. Gizem ve merak duygusu son bölüme kadar artarak devam ediyor.

İzlemeyenler için şiddetle tavsiye ederim...
9


avatar
(185) -
Netflix bu ay çok güzel işler çıkardı karşımıza.Usher evi'nin çöküşü,Conference ve bu hafta önce Bodies sonra Yaratılan.Usher Evi'nin çöküşü herşeyiyle harika bir diziydi.The Hounting of hill house serisinden sonra Mike Flanagan yine çok güzel bir iş çıkarmış.dün gece başladım ve bu gün bitirdim.izlediğime pişman etmedi.8 bölüm su gibi aktı geçti.Gizem ve korku severler için güzel bir alternatif.
8


avatar
(160) -
Mike Flanagandan harika bir yapım. Sonunda yeniden kendi tarzında güzel bir korku dizisi yapmış. Mike Flanagan artık korku dizilerinde yeni bir standart oluşturmuş gibi görünüyor. The Haunting of Hill Housedan beri en başarılı yapımı olduğunu düşünüyorum. Ancak yapımlarında sürekli tanıdık yüzler görmek artık sıkmaya başladı, oyuncu listesini gözden geçirmesi gerektiğine inanıyorum. Bu dizide de yeni hiçbir aktör göremedim. Hepsi eski yapımlarında rol almış isimlerden oluşuyor, bu da belli bir yerde hikayenin inandırıcılığını yitirmesine yol açıyor bence.
9


avatar
(116) -
Roman tadında ama çok fazla içine giremedim. Testere ve son durak karışımı gibi bir şey
6


default avatar
(8) -
artık klişe karakterle ve diyaloglarla işlenen dizilerden filmlerden gına geldi. vasat bile değil
3

Cevaplar (1)
avatar
(63) -
Her sezon olduğu gibi diyalogdan başka hiçbir şey barındırmayan sıkıcı mı sıkıcı berbat bir sezon olmuş.
3


1
| Bildir


avatar
(6203) -
8 bölümden oluşan her biri 1' er saat olan hikayesiyle ilginç bir dizi. Aslında ilk bölümlerde çok keyif alamadığım ama bölümlerde ölümler başlayınca gizemiyle merak ettirdi. Barmen kadının teklifine hayretler içinde kaldım.
Sürprizbozan: Göster
. Ayrıca barmen kadını nerden tanıyorum dedim ve 2017 yapımı (Gerald's Game) de yine beraber oynamışlar. Kısaca şu film yokluğunda beni biraz tatmin etti diyebilirim. Eğer bir kaç bölüm sabırla izlenirse içine çeken bir tarafı var.
(01.sezon için)
7


default avatar
(7) -
Roman tadında edebi diliyle kurgusuyla ve oyunculuklarıyla git gide kendine çeken bir dizi oldu benim için. Kalite kokan bir yapım puanını fazlasıyla hak ediyor. Tür olarak korku değil, ama korku öğeleri barındıran daha fazla gizem içeren bir yapım. Aksiyondan çok biraz daha ağırbaşlı roman tadında bir merak uyandıran bir yapım.


avatar
(498) -
Mike Flanagan bir süredir (özellikle Midnight Mass'ten beri) büyük bir kitle tarafında beğeni toplaması neredeyse imkansız olan, niş bir tür üretmeye çalışıyor.

Korku filmi/dizisi izleyicisinin ben de dahil çok büyük bir kısmı, o yapımın bizi yerimizden zıplattığına göre beğeniyoruz ya da beğenmiyoruz. Ama Flanagan diyor ki "Ben salt korku yapmıyorum, mesela Succession hikayesi gibi yavaş yavaş büyüyen, muhteşem diyalogları olan, entrikalı bir dram hikayesi yazarım, araya da bazı korku öğeleri serpiştiririm."

Hal böyle olunca seyircinin bir kısmını kaybedebiliyor. Bazıları 1-2 bölüm izleyip "olmamış bu" diyerek diziden kopabiliyor.

Ben ise diyalogların muhteşemliğine, giderek büyüyen hikayeye kilitlenip diziyi bitirmek için sabah 7'ye kadar başından kalkamadan izliyorum. Tıpkı Hill House'un 6. bölümünde yaptığı deneme gibi, tıpkı Midnight Mass'in çoğu bölümünde olduğu gibi, bu dizi beni hipnotize etti...

Oyunculuklar çok üstü düzeydi. Samantha Sloyan ve Kate Siegel'i zaten çok beğenirim. Carla Gugino ise benim normal şartlarda hiç beğenmediğim bir oyuncudur ama burada o da çok iyi iş çıkarmış. Zaten Flanagan'ın çekirdek oyuncu kadrosunu izliyoruz. O da tıpkı Nolan gibi tanıdığı, ne alacağını bildiği ve set ortamında birbirini iyi tanıyan oyuncularla çalışmayı tercih ediyor ve bunun meyvelerini de topluyor.

Daha övülecek çok şey var benim için, ama yorumu uzun tutmamak adına kısaca belirteyim, benim için muazzam bir diziydi. Sabaha karşı yatağa girdiğimde beynimde Usher ailesinin evinin içinde gibi hissediyordum kendimi.

Kendi adıma tavsiye ederim ama salt bir korku dizisi olarak değil.

İyi seyirler dilerim.
10


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film