Giriş Kayıt
Yorumlar (24)
default avatar
(26) -
Yanıklar beldesi özelinde AKP siyasetini anlatmış kısaca. Namussuzlar, namussuzluklarını her türlü yapıp cahil halk tarafından kahraman olarak görülüyor, işini düzgün yapmaya çalışanlara bela oluyorlar.

Filmdeki seçim ortamı da aynı 2023 genel seçimleri gibiydi ortam. Vatanı bölemeyecekler teraneleri filmdeki belde için de söyleniyordu... Türkiye ortalamasını üstünde bir film ama çok da güzel değil.
6


avatar
(59) -
"Memlekette yaşadığımız hi̇sleri̇n peşi̇ne düştüm."

Hayvan hakları, kadına şiddet, homofobi ve siyasi yolsuzluklar...

Gerilimi çok iyi yaşatan filmimizin başrolünde yer alan Selahattin Paşalı ve Ekin Koç'un performansları bir hayli başarılıydı. Yine aynı şekilde Erol Babaoğlu ve Erdem Şenocak da sinir bozucu karakterleri iyi yansıtmışlar.

Türkiye'nin olumsuz yönlerini mükemmel şekilde özetleyen, politik ve psikolojik bir gerilimdi. Sinemamızda böyle filmleri görmek umut verici. Mümkünse sinemada izleyin derim. Hem destek olmuş olursunuz hem de seyir zevki yüksek bir gerilimin içinde bulursunuz kendinizi.
8


avatar
(806) -
"Karanlık Bir Türkiye Masalı"

Emin Alper, ufak bir kasaba üzerinden Türkiye'nin fotoğrafını çekmiş. Filmi izlerken aklıma neler gelmedi ki?.. Madımak geldi mesela, aydın kesim ile halk arasındaki hiç kapanmayan uçurum (obruk) geldi, tecavüzcüye dokun(a)mayan sistem geldi, kuzu postuna bürünmüş kurt ruhlu yurdum insanı geldi... Emin Alper, Türkiye'nin Yanıklar'ına ustaca dokunmuş, umarım bu tarz filmler yanıklarımıza merhem olur. Yoksa hepten yanarız!
8


avatar
(1030) -
En başından en sonuna kadar tatlı bir gerilim hakim. Bu yönü çok iyi düşünülmüş ama benim için çok sayıda soru işaretleri ile bitti film. Ayrıca siyasi yönü de hoşuma gitmedi. Ama çekimleri, işlenişi oldukça kaliteli. Bazı olumsuz şeylere rağmen başarılı bir film.
6


default avatar
(85) -
Çok sürükleyici bir biçimde başladı ve psikolojik gerilimi hissedebiliyorsunuz seyrederken, ama bir yerden sonra film koptu. Mantıksız olaylar silsilesi (gerçekten çok abartı yerler var) ve saçma sapan bir kopuk bir final.

Oyunculuklar ve boğucu atmosfer iyiydi, lakin o kadar uzun süren bir filmin finalinin de çarpıcı olmasını bekliyor insan. Sanki film yarıda kaldı, yazık olmuş o kadar çabaya bence.
5


default avatar
(81) -
Gerilim ve gizem dozunu takdir etsem de bir mesaj vermenin yükümlülüğünü kaldıramamış.
6


default avatar
(9) -
Çok çok iyi bir film.Tek sıkıntısı finali sanki. Bazı konular havada kaldı ama olsun atmosferi,oyunculukları,görselliği için yine izlenir.
7


default avatar
(29) -
Başarılı yönetmen Emin Alper'den başarılı bir film daha...Filmin akışı,görüntüleri, oyunculuklar çok iyi.Tek eleştirim bazı konular havada bırakılmış.Oldukça çarpıcı bir sonu var...Kesinlikle tavsiye ederim.Böyle filmlerin devamı gelmesi dileğiyle...
8


avatar
(430) -
aslında sadece anadolu'yu değil, günümüz türkiye'sini anlatıyor. bu anlamda başarılı ve doğru bir anlatım olmuş. ayrıca başroldeki selahattin paşalı, filmi başından sonuna kadar fena götürmemiş.

ancak; mantıksızlıklarını, sanat filmi tadında ağır ağır ilerlemesini, birçok olayı sonuçlandırmamasını ve gayet kötü bulduğum sonunu hiç sevemedim. bu sebeple filmi tavsiye etmiyorum. bence izlemeyin ve 2 saat 15 dk.nızı bu filme harcamayın.
4

Cevaplar (6)
avatar
(40) -
Merak ettim mantıksız olarak neresini buldunuz? Ben senaryoyu oldukça başarılı buldum, hatta tüm ihtimallere rağmen gayet bir bütün halinde olan çok başarılı bir senaryoya sahip. Keza film de çok başarılı.
9


2
| Bildir
avatar
(430) -
@wilson

Sürprizbozan: Göster
4


4
| Bildir
default avatar
(1) -
Sürprizbozan: Göster
10


2
| Bildir
avatar
(175) -
Ya adama cevap vereceğim diye filme ne anlam yüklediniz yahu... yok zihniyetlere yetişememe falan, dostum film bu. olduğundan fazla anlam yüklemekte anlamsız.. ve dr robert ford a katııyorum, film son derece vasat sonuyla en fazla 4 puanı falan hakediyor.
halbuki okadar gerilimi seyirciye yansıtmış ve ilk 40 dk kadar çok iyi ilerlemişti. ama siyasi mesaj aceleciliği ve her mesajın havada kalmasıyla film vasat olmuş. çok kasmayın, emin alper filmde veremediği mesajı başka röportajda vermeye çalışıyorsa burdan vasatı çözmeniz gerekir..
2


7
| Bildir
default avatar
(218) -
Bir c. nolan filmi olsaydı bir sürü yorum olacaktı.. Film sonunda düşündürerek ne olduğunu yorumlatmaya değer bir film olmuş. Mis gibi de siyasi içerik vermiş. Birisi kovalamak o kadar kolay mı demiş, Sivas madımak'ta 2-3 satte neler oldu ki bu küçük bir ilçe. Yanıklar sıkıntı vermiş basbayağı....
8


0
| Bildir
default avatar
(302) -
@dr robert, teşekkür ederim. ayrıca aragorn da sağolsun. zaman kaybından kurtardınız beni. fragman zaten ümit vermiyordu.


1
| Bildir


default avatar
(3) -
Karakterlerin boyutsuzluğu, atmosfer sıkıntısı, sizli bizli konuşmalar filmi aşağıya çekerken, kararlı işleyiş, çarpıcı fotoğraflar, cesur denebilecek toplum eleştirileri durumu kurtarmaya çalışıyor. 6.
6


avatar
(8404) -
Ambiyans sürekli gizem gerilim kokuyor. Sabahattin Ali romanı okur gibi, insanı diken üstünde tutuyor. Oyunculukları, mekan ve ilerleyişi çok beğendim. Muhakkak izleyin derim.


avatar
(317) -
Başarılı bir senaryo, iyi oyunculuklar ve iyi çekimler. Fakat sonu bence çok kötüydü. Çok fazla havada kalan soru olması da hayal kırıklığı yarattı.
5

Cevaplar (1)
avatar
(40) -
Sonu aslında başarılı bence. Bu çürümüşlüğe ve bu kuraklığa yol açan 'obruk'lar, esas sahipleri için bir engel olacak. Karşı tarafa vicdanlı insanlar geçecek. Sonu hem sürreal hem de gerçekçi olabiliyor. Son yarım saatteki tempo inanılmaz. Vicdanlı insanlar köşelere sıkışacak, onları cesur ve gerçekçi bir mücadele kurtaracak çünkü. Başladığı yerde biten inanılmaz bir final bence!
9


4
| Bildir


avatar
(178) -
Toplumun farklı kültür ve etnik yapılarının, günümüzde halen devam etmekte olan uyumsuzluk süreçlerine ve bireyler üzerindeki etkilerine değinen fevkalade bir yapım. Sosyal konuları mercek altına alan hikaye; siyaset, yozlaşma ve ırkçılık gibi kavramları da başarılı bir şekilde harmanlıyor.

Çok net söylemeliyim ki, çok uzun zamandır izlediğim ve beni gerçekten derinden etkileyen bir Türk filmiydi ''Kurak Günler''. Senaryo, oyunculuklar ve kurgu muazzamdı. Altın portakal film festivalinden çantasına doldurduğu 9 ödülü de sonuna kadar hakediyor.

Kesinlikle izlenmeli...
9


default avatar
(24) -
Film çok beğendim, oyunculuklar muhteşemdi ama keşke soru işaretleri bu kadar kalmasaydı keşke.
8


default avatar
(253) -
Film, toplumun ve özellikle de İç Anadolu Halkı'nın ne kadar kolay manipüle edilebileceğini ve yönlendirilebileceğini anlatıyor.
8


default avatar
(77) -
İzleyici olarak, Emin Alper’in yönetmen koltuğunda iyi iş çıkardığını düşünüyorum. Enerji anlamında gerçekten iyi birkaç sahne vardı, bu gerilimi işleyecek bir altyapı olsa ne güzel olurdu diye düşündürdü. Ancak senaryo anlamında aynı şeyi söyleyemeyeceğim, pek çok şey işlemeye çalışırken esas vurgulanması gereken noktalar havada kalmış gibi geldi. Yapıma sahne sahne odaklanılmış, aradaki boşluklar yeterince iyi düşünülmemiş, veyahut farklı bir bakış açısından destek almak iyi olabilirdi, bu durum nihayetinde seyir kalitesini etkiliyor. Oyuncuların da role göre -özellikle Emre rolünün- ideal seçildiğini düşünüyorum ancak bana kalırsa senaryoyu takip etmeye çalışırken enerji israfı olmuş. Bunun yerine keşke birkaç nokta seçilip bunların üzerine gerilim yaratılsaydı. Yine de birkaç açıdan iyi bir deneme olduğunu düşünüyorum, dilerim kuvvetlenerek ilerler. Emeği geçenlerin eline sağlık.


avatar
(40) -
Gerçekten çok başarılı bir film. Oyunculuklar, senaryo, görüntü yönetmenliği çok iyi. Son zamanlarda izlediğim en iyi Türk filmi diyebilirim. Sürprizbozan yazmamak adına özellikle çok detaya girmek istemiyorum. Mutlaka sinemada izleyin.
9


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film