Giriş Kayıt
En çok beğenilen yorumlar
avatar
(88) -
Zaten uzaylilar gercekten istila filan etseler amerikalilar sayesinde kurtulcaz,cunku adamlar baya bi tecrube kazandi bu filmlerle Gülücük
7


avatar
(116) -
Filmin türü; bilim kurgu - aksiyon - gerilim. Sırayla gidiyorum.
- Filmde aksiyon var mı?
- Eh işte! Görsel efektler heyecanlanmama sebep oluyor, tahrik oluyorum diyenler için gerekli ve yeterli düzeyde aksiyon mevcut.

- Gerilim var mı?
- Hmm... Yok. Evet, azıcık bile yok.

- Bilim kurgu var mı?
- Var. Ama bildiğimiz bilim kurgulardan değil. "Bize savaşacak bir şeyler lazım. Şöyle dişimize göre bir rakip, görsel efekt yapmaya değecek bir şey... Yok, hayır. İran olmaz. Başka bir şey. Haa tamam, istila güzel fikir" düşüncesinden ileri gelen bir bilim kurgu var. Yoksa şu gezegende yaşam olabilir, uzaylılar şöyle bir fizyolojik yapıya sahip olabilir gibisinden bir felsefesi yok filmin. Sadece büyük tabancalarını doğrultacakları bir düşman yaratmışlar kendilerine o kadar.

Filme kötü demiyorum. Alex - Samantha - Shane üçlüsünün arasındaki ilişki biraz romantik-komedi türüne giriyor aslında. Filmin türü bu olabilirdi (:
Filme güzel de demiyorum ama izlememek bir kayıp olur. Eğlenceli sonuçta.

Son olarak filmde gördüğüm ve eleştirmek istediğim bir nokta var.
Neden zibidi olma eğilimi olan insanları kahraman yapma ihtiyacı duyuyorlar ki insanlar? Bileğinin hakkıyla o noktaya gelebilecek babayiğitler yok mu? Onların hikayelerini izlemek daha güzel, daha ilham verici olmaz mı? Mesela The Pursuit of Happyness'te olduğu gibi...
7


avatar
(649) -
Benim için sürükleyiciydi. Konunun gidişatı zaten tahmini zor değil. Görsel olarak çok hoştu ama keşke Transformers'a bu kadar benzemeseydi. Yani yapımcılarının aynı olduğunu, Transformers izleyen herkes rahatlıkla anlayabilir. Saygılar
6


Yorumlar (211)
avatar
(1031) -
Eğer bir gün uzaylılar dünyaya saldırırsa Amerikalılar bizi kurtarır, evet İtalyan.
Tabi ki kurtarmazlar, adamların en büyük hobisi müslüman öldürmek. Bunlar uzaylılarla bir olur. Tabi uzaylılar müslüman çıkarsa orası ayrıGülücük hayatında iki rekat namaz kılmayan adam bile uzaylılarla cemaat yapmaya çalışırGülücük) Siyonistler hırsından ağlar "biz bunları öldürdükçe gökten müslüman yağıyor" diye:)

Neyse efendim, gürültülü bir film, adamlar robotumsu, denizde zıplayan gemi yapmışlar. Görselliği iyi savaş sahneleri, hikayeden bir aşk , cesur akıllı mürettebat (başlarda epey mallardı tabi), ne üdüğü belirsiz uzaylılar, patlamış mısır yanına sürükleyici heyecanlı bir film işte...
6


avatar
(6205) -
Açıkçası tam sıkıldım bırakayım derken aksiyon başladı.İyiydi,sürükleyiciydi gayet başarılı buldum. Ayrıca Rihanna'nında oynaması filme ayrı bir güzellik katmış. Çok kısa olarak nasıl bittiğini anlayamadım.Özellikli bilim-kurgu seviyorsanız kaçırmayın. Süperdi. Tavsiye ederim.
6


avatar
(1234) -
Bilim kurgu filmlerinden pek haz etmesem de bu yapımın hakkını vermek lazım . Sürekli mantık hatası arayan arkadaşlar unutmayın ki bilim kurgu fantastik bir film izliyorsunuz. Yani uzaylıya mantıksız demeyip te filmde gördüğünüz bir hataya mantıksız derseniz gülerim.

Efektler epeyce hoşuma gitti. Kurgu senaryo dünyayı kurtarmak üzerine.Ancak bunu keyifli bir şekilde yapmışlar. Özellikle ihtiyarlar harikaydı.



Tek beğenmediğim nokta Rihanna oldu. Eh işte elinden geleni yapmış o konuda bir sorun yok ama ne alaka dedirtti bana. Rihannaya gelene kadar ne oyuncular var ama pazarlama meselesi olabilir.

Keyifli vakit geçirmek isterseniz tavsiye ederim.

puan konusuna gelirsem genel sinema anlamında puanım 6,5 ancak filmin türü bakımından bir puan verecek olursam 8 puan veriyorum.
8


avatar
(8408) -
Bilim kurgu sevenler için izlemesi keyifli ama klişe bir film. Kadro ve efektler gayet iyi daha önce de izlemistim, gece denk gelince yine izledim. Yorumlarda Rihanna'nın oyunculuğu çok tartışılmış, ki rol olayı pek yok kendisinde ama S&M klibindeki gibi performanslar yakışır bence! Gülücük İyi seyirler olsun.


default avatar
(17) -
kaç kez izledim bilmiyorum Gülücük bence güzel ve sürükleyici Gülücük İzlerken keyif alıyorsunuz Gülücük Eleştirecek çok şey var tabi ki ama bence gerek yok. Kurgu bir çok film ile benzer .

Kadro güzel, Eskiler tam gırgır Gülücük bence keyif alacaksınız Gülücük İyi seyirler Gülücük
8


avatar
(462) -
Yıllardır bildiğimiz Amiral Battı oyununu uzaylılarla savaşa çevirerek senaryolaştırılmış film. Film bu yönüyle her zaman uzaylılarla havada, arada bir karada savaşılmasına alışkın olan sinema izleyicisine değişik bir bakış açısı veriyor. Oyunculuklar ve kurgu başarılı, görsel efektler şaheser, tempo özellikle filmin ikinci yarısında yüksek kısacası herşeyiyle dört dörtlük. Ayrıca özellikle savaş sahnelerinde veciz sayılabilecek sözler var.
10


default avatar
(8) -
Vakit geçirmek için gezerken, bu filmi buldum. Bilim-kurgu hayranı olduğumdan bir izleyim dedim ve 30dk dayanabildim. Film yarısında kapattığım nadir filmlerden oldu. Konu belli zaten ama akıcılık sıfır.
4


default avatar
(29) -
Oyuncu kadrosu iyi, film bana göre vasat. Liam Neeson için katlanırım dedim ama adam filmde kaç dakika gözüküyor ki..


avatar
(274) -
yorum; başından sonuna kadar soluksuz izlenebilecek sıkmayan bir film, IMDb puanı düşük olması çok saçma, 10 üzerinden 7/8 ederi var bence,


avatar
(316) -
Efektleriyle göz dolduran harika bir film. Şu "Amerikan Propagandası" mühabbetini ise hiç anlamıyorum. Adamlar filmi yapıyolar, kendi ülkelerini öne çıkartacaklar tabi.. Yapsın bizimkilerde, Türkiye Propagandası olsun tüm dünyada! Anca eleştiri, yapıma gelince yokk!!
10 üzerinde 9 aldı benden. Görsel sanata önem verenler kesinlikle izlemeli...
9


default avatar
(29) -
Filmde o kadar ülke var; kore, japonya, amerikalısı, yerlisi keşke Türk te olsaymış; Cem Yılmaz'ın dediği gibi olurdu kıpırdamayın lan avradını si*** uzaylıları, kusura bakmayın filmin son yarım saatini izlemedim, kore gazileri olan mürettebatı olan gemiyle uzaylıları darmadağın ediyorlar, keşke rambo da oynasaymış. Çok Mutlu


avatar
(907) -
Fena film degil cok birsey beklemeden izlerseniz begenirsiniz
6


avatar
(130) -
çok çoook eğlenceli Gülücük izlerken ister istemez biraz daha ses açıyorsunuz çok dinamik bir kuguya sahip ...
7


avatar
(249) -
Çerez yerken laf olsun diye izlenecek bir yapım.Zaten yılın en kötü filmlerinden biri olduguda tescillendi..
4

Cevaplar (1)
avatar
(249) -
http://www.ntvmsnbc.com/id/25412471/

2013 ahududu ödülleri..
4


2
| Bildir


avatar
(51) -
Filmin özeti;
Sürprizbozan: Göster
4/10
4


avatar
(346) -
Amerikalıların bu tarz filmlerinin senaryoları hep aynı , sadece görsel efektler biraz değişiyor.Çok dandik bir film.İngilizce dublaj ve altyazıyla izlediğim ilk film olduğu için(Hazırlıktayım da), 6/10.
6


avatar
(727) -
Efektleri ve aksiyonu için seyir zevki veren filmdir yoksa dünya istilası ile ilgili filmlerle pek bir kurgu farkı görünmüyor. War Of The Worlds, Independence Day bu türünün başını çeken örnekleri. Battleship ise Battle Los Angeles ve Skyliine gibi filmlerden bir gömlek üstün. Zaten Transformers'in yapımcıları bu filme el attıkları ortada. Amerikanın militarist propagandasını da göz ardı ederseniz filmden bilim kurgu adına keyif almak mümkün. Çerezlik film işte. Yardım edin
6


avatar
(176) -
senaryo klasik uzaylı saldırısı - aksiyon çok üst seviyede mi değil ama savaş sahneleri gayet iyi - b.kurgu sevenlerin güzel zaman geçireceği sıkılmadan izleyebileceği bir film-ha bu filmden ders,mantık,şaşırma vb beklemeyin tadını çıkarın....
7


avatar
(198) -
"İzlediğiniz tüm uzaylı filmlerini unutun!" demek isterdim. Ama diyemiyorum. Çünkü bu filmin diğer uzaylı filmlerinden bir farkı yok. Senaryo her uzaylı filminde olduğu gibi bu filmde de aynı. Uzaylılar Dünyaya gelir. Amerikalılar Dünyayı kurtarır.

Diğer filmlerle benzer yönünü göz ardı edersek filmde uzaylılarla deniz savaşı yapılması filme ayrı bir hava katmış.

Uzaylıların görünüşleri açısından farklı yorumlanması insanların kafasındaki uzaylı biçiminde küçük de olsa bir değişikliğe sebep olabilir.

Dünyaca ünlü şarkıcı Rihanna'nın da filmde rol alması bu filmi izleme sebeplerimden bir tanesi idi. Filmi izlemeden önce başarılı olduğu alandan farklı alanlara yönelme girişiminde bulunarak bir filmde rol alan kişilerin başarısızlıkları aklıma geldi ve aynı şeyin Rihanna için de geçerli olabileceğini düşündüm. Fakat düşüncelerimin aksine Rihanna müthiş bir ustalıkla rolünü canlandırmış. Başrol oyuncusu olmadığı için fazla fark edilmese de Rihanna bana göre sinema alanında da kendini kanıtlamış oldu.

Senaristin Liam Nesson'ı filmin dışında tutması bana çok garip geldi. Oysa Liam Nesson'ın yer alacağı ne kadar çok sahne vardı.

Genel itibari ile aksiyon dolu bir filmdi. Diğer uzaylı filmleri ile benzer yanı olsa da filmi beğendim ve puanım 8/10.
10


‹ Önceki 1 2 3 4 ... 8 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film