Giriş Kayıt
En çok beğenilen yorumlar
avatar
(178) -
Şu filmi sinemada izlemeden, Cam veya Telesync sürümlerini izleyip yorum yapan, altyazı bulanık, senkron kayık diye dert yanan zat-ı muhteremler. Yaptığınız yorumlar yanıltıcı olabilir.

Bu sitede cam sürümlere altyazı çevirilmesinin emek ve zaman kaybı olduğunu düşünüyorum. Çevirenler öyle düşünmüyor olmalı ki altyazı çıkıyor maalesef cam sürümlere. Sinema salonunda birinin el kamerasıyla çektiği filmi izleyip, o filmle ilgili ooovv çok kötü yada süper diye yorum yapmak sinemaya saygısızlık bence. Cam veya TS sürüm asla izlemedim ve izlememekte kararlıyım. İzlenmeyen film, yeni filmdir ) Beklerim. Bu sürümlerle sinemadaki harici sesleri duymayı ve o kalitesiz görüntüyü izlemeyi kendime yakıştırmıyorum. Bunu kendisine yakıştıran arkadaşların da sosyal ortamlarda oo filmi izledim deyip, film hakkında biir iki yorum yapabilmek için izlediklerini düşünüyorum.

Sinemada izlemem, para vermem diyorsanız bari en azından DvdScr sürümü bekleyin. Cam sürüm izleyen arkadaşlar neyin derdindesiniz Rus ruleti


default avatar
(107) -
Arkadaşlar, bir çok yorum yazılmış ama şu bir gerçek ki ..bir kitabı filme aktarmak çok zordur, onun için bir filmin kitabını okuyup daha sonra filmini izleyen arkadaşlar çok şey beklemeliler..hiç bir zaman kitabın birebir aynısı olmaz.. Helede sizin kafanızda kitabın canlandırdığı hayal dünyasını, izleyeciye beyazperdede yansıtmak en zor olanıdır.


avatar
(170) -
Bu filmi tek kelimede özetlemek gerekirse, Filmde bir doğru, üç yanlış vardı, sonuç olarak bence sınıfta kalmış bir film.


Yorumlar (301)
avatar
(126) -
Kitabını okumadım fakat bir serinin başlangıç filmi olarak durgun ama yeterli bir film olduğunu söyleyebilirim. Bazı detayların filme sığması için geçiştirildiği ya da atlandığı gözlerden kaçmıyor. Kesin buralarda daha fazla diyalog ve detay vardı diye tahmin edebiliyorsunuz. Karakterleri tanımamıza da bence izin verilmiş. Bundan önce izlediğim "Snowpiercer (Kar Küreyici)" filminde olduğu gibi yine distopik bir zamanda geçen düzene karşı başkaldırı hikayesine benzer nitelikler taşıyordu. Umarım sonraki filmlerde bunu daha iyi aktarırlar. Son olarak bence final sahnesi çok akıllıca yazılmış ve filmin sıradan bir sondan çok daha etkili bir biçimde bitmesini sağlamış. Devam filmlerini de mutlaka izleyeceğim.
7


avatar
(1030) -
Sinema sonrası Beyaz tvde tekrar izledim, çok üst seviye bir iş. Yazılan düzen, dünya tarihinden alıntı gibi. George orwell görse bunlara şapka çıkartırdı, işi iyice arşa çıkarmışlar diye.
8


avatar
(502) -
onca film izledim ilk kez bu filmin ne mesaj verdiğini neyi amaçladığını hangi izleyici kitlesine hitap ettiğini inanın anlamadım. yarı ciddi yarı komik yarı saçmalık herşeyden karıştırmışlar ve ortaya bir şey çıkmamış malesef.
5


avatar
(1723) -
güzel bir serinin güzel bir başlangıcı, tempolu, akıcı, yarattığı ortam ve kostümler ilgi çekici, efektler başarılı...
7


default avatar
(1082) -
Hollywood sinema sektörü fantastik kitapların popülaritesinin ne kadar iyi olduğunu biliyor ve parayı alabilecekleri garantili hayran kitlesinden ötürü, bunu açıkça halk arasında bastırıyor. Kitaplarına biraz göz gezdirtikten sonra konusunun sağlam olduğu idi.. Kitabı gözden geçirip sonrasında elimde öne çıkan tek şey sıradan bir film olarak kaldı.. Jennifer Lawrence'ın oyunculuğuyu dışında pek bir etkisi olmayan diğer oyuncular grubu var ve sonuç ise bu kadar basit ve yapmacık... Filmin başlangıcı, işleri bir araya getirme biçiminde güzeldi, ancak ikincisi bir hayal kırıklığı oldu ve bir bütün olarak film, ilerleyen yutturmacaya dayanamayacaktım.. Sıkıla sıkıla film izlemekle kaldım sadece..
6


avatar
(79) -
Öncelikle filmi tavsiye ederim, konusundan ötürü sıkılmadan izlersiniz (kitabını okuyanlar için bir şey diyemem)

Ben kitabını okumadım ama biliyorum ki şu filmi izler kılan tek şey kitaptan filme geçen kurgu.

Kitapta kesin burası çok iyi anlatılmıştır, kitapta kesin burası çok duygusaldır felan gibi düşünmeden filmi izleyemedim. Çünkü aktarım çok zayıftı. Genelde kitaptan aktarılan filmlerde böyle oluyor (Yüzüklerin Efendisini hariç tutuorum Gülücük )

Bir de bu kitaptan uyarlama filmler için söylenen: kitaptan filme aktarmak zordur, kitaptan aktarılan filmlerden çok şey beklemeyin gibi sözleri de anlayamıyorum. Yani zaten yapımcının, yönetmenin, senaristin, oyuncunun elinde konu, hikaye hepsi hazır, yeni birşey ortaya çıkarmalarını kimse beklemiyor. Tek yapmaları gereken, izleyiciye bi şeyleri hissettirmek, rolün hakkını vermek, kitabın olay akışına sadık kalmak felan. Bence film, kitap uyarlaması olduğu için zaten tutacağını biliyorlar, bu yüzden fazla zaman harcamaktan, fazla masraf yapmaktan kaçıyorlar.
7


avatar
(348) -
Tam bir başkaldırı hikâyesi...
İzlenmeli.
9


avatar
(1248) -
Jennifer Lawrence'ı hiç sevmem. Kendisinden de oyunculuğundan da nefret ederim. Çok yapmacık bir oyuncu. Filmde bence olmamış. Gerçekten kitap uyarlaması filmleri çift dokumak gerek. Beyaz Perde bambaşka bir olay. Yaptığı hasılatı da reklamdan ve konusunun ilgi çekiciliğinden yaptı. Tabi kitabı da unutmamak gerek. Bence abartılmaması gereken normal bir yapımdı.
6


default avatar
(15) -
Yorumlara baktığımız zaman filmle ilgili çok kötü film , zaman kaybı tarzında yorumlar var.Ben ise seriye yeni başlayan birisi olarak kesinlikle yorumlardaki gibi zaman kaybı bir film olmadığını düşünüyorum.Hatta 2 saat 15 dakika nasıl geçti anlamadım.Kısacası seriye başlamak isteyenlere önerilir.Serini diğer filmlerinide izleyeceğim.Bakalım filmin seyri nasıl olacak Gülücük


avatar
(199) -
Kitabını okudum ya , filmi çok basit geldi..
6


avatar
(51) -
Süper harika bir film. Muhakkak izlemelisiniz.
9


default avatar
(62) -
Bayıldım izlemelisiniz çok iyiydi. ****
9


default avatar
(232) -
Güzel bir film. Beklenen aksiyonu, gerilimi, aşkı, gerçeküstünü, aldatmayı, yozlaşmayı, yönetimlere eleştiriyi ne bileyim işte herkesin beklediği her şeyi vermeye çalışıyor. Ancak dünyada böyle şeyler gerçekten olacak diye korkmaktan ben filmden keyif alamaz oldum. Cidden sıkıntı yapıyor bende. Zira dünyada bu tarz şeylerin aynısı değilse de benzeri, parçaları zaten olup durmakta. Das Experiment, Sineklerin Tanrısı, Truman Show, 1984 ve diğerleri de korkutmuştu beni böyle (Bu arada, film bu saydıklarıma neden bu kadar çok benziyor onu bilemedim).
7


avatar
(28) -
konu saçmaydı ama bilmiyorum olay örgüsünü sevdim izletti kendini iyiydi
7


default avatar
(124) -
Kitabi okumadim. sinemalardan cok sonra izledim. sonucta ilk filmi ikincisine gore daha cok begendim. Gercekten sosyal mesaji felsefesi olan bir film. Acunun yarismalarini izledgimde hep bu film geliyor aklima.
10


avatar
(163) -
Film güzeldi gayet bence. Genelde romanını okuduğum sonra filmini izlediğim şeyleri sevmem o yüzden bu filmide bu kadar ertelemiştim. Ama beklediğimden iyiydi film. Lawrence her zamanki gibi harika. Filme dair tek eleştirimse Gale ve Katniss'in arasındaki duygusal bağın aktarılamamış olması kitaptaki gibi. Yani Gale'in bi iki tv ye bakışı dışında. Katniss'in ona olan merakı ve hayranlığına dair hiçbir belirti bile yok.
8


default avatar
(249) -
Aşağıda bir arkadaşın da dediği gibi ilk 1 saat çok sıkıcı ilerliyor bir kaç defa durdurup internette takıldığımı biliyorum. Son 1 buçuk saat iyiydi. Ama o kadar da adrenalin vermiyor insana.


default avatar
(5) -
Benim için sadece vakit kaybı oldu.
3


avatar
(182) -
Son yıllarda yapılan fantastik türü filmler gerçekten birbirine benzemeye başlamıştı. Bu yönden Açlık Oyunları bir tık ileri çıkabilmiş. Süresinin oldukça uzun olması dışında (142 dakika, belki kitaptan olduğu için) çok da kötü bir yanı yoktu. İzleyenleri sıkmayacak tarzda güzel bir film olmuş. Puanını da hak ediyor. Ne çok yüksek, ne çok düşük.
7


avatar
(270) -
Sanırım bu seri de twilight serisi gibi yüklü miktarda para kaldırcak piyasadan buna ben üzülmem filmi de kötülemiyorum kitabını severek okudum ne kadar bekletimin altında da olsa filmde güzeldi ama piyasada onca sağlam senaryo hiç hasılat yapamazken kitaplardan uyarlanan filmlerin hasılatları uçuk kaçık olması üzücü bi durum
7


‹ Önceki 1 2 3 4 ... 12 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film