Giriş Kayıt
Yorumlar (38)
default avatar
(10) -
Netflix için gayet başarılı bir film. Sürekli pr'ı yapılan pohpohlanan birçok filmin üzerinde.. Belki sonu biraz abartalı olabilir ama bu film kıtlığında güzeldi. Normal hakkı 7, puanı düşük kalmasın diye 8 verdim
8


default avatar
(227) -
Filmin ismi yoksa "How to Train Your Dragon"mu olmalıydı, yok hayır daha evvel alınmıştı o isim. Masalsı filmlere hiç karşı değilim aslında; örneğin son dönemdeki Maleficent, The Huntsman Winter's War gibi. Benim için az birazcık içinde kalite, seyredilebilirlik olsun yeterli. Beklentim zaten az. Amma velakin bu filmin iyi denebilecek hiç bir tarafı yok, belki alev efektleri...

Paralı kanallardaki, alıştığımız klişe mesajlara, yavan bildik senaryolara yine talim ediyoruz. Yanan ejderhayı da bize gösterdiler sonunda. Gerçi içi yanmayıp dışı yanan modellerinden olabilir. Bir de eskiden bu tarz filmlerde genç prensesler Robin Wright, Jennifer Connelly, Liv Tyler gibi kızlar olurdu. Bu kızın oyunculuğunu da beğenmedim, fizik olarak da hiç yakışmamış rolüne. Veya dominant, savaşçı bir dişi karakter mi tercih ediyorsunuz, yeni bir Sigourney Weaver bulun. Geçende Aliens (1986) yı tekrar izledim. 40 sene evvel çekilmiş, efektler kötü, imkanlar zayıf ama oyunculuk var, kalite var, yönetim var.
Sürprizbozan: Göster
2


default avatar
(20) -
Konu, son derece klişe olmakla birlikte işleniş başarılı, aksiyon sürükleyici... Bittiğinde keyifli bir tortu bırakıyor insanda...
6


avatar
(8404) -
Millie Bobby Brown ismini daha çok duyarız diye tahmin ediyorum, ki Enola Holmes serisi ile de başarısını perçinlemişti. Ray Winstone ve kötü kraliçe rolüyle Robin Wright iyi iş çıkarmış, zaten güzel kadınlara şirretlik yakışıyor. Keyifle izledik, ben masalsı filmlerin bu şekilde olan kaliteli versiyonları çok seviyorum. Tavsiye eder, iyi seyirler dilerim.


default avatar
(29) -
Cumartesi akşamı çocuklarla birlikte izledik. Gizem, şefkat, korku, cesaret, fedakarlık, adalet ve intikam unsurlarını harmanlayan, masal tadında eğlenceli bir çocuk filmi. Umarım devamını yaparlar.
8


avatar
(121) -
kısa bir süreden sonra sıktı. ama atasözü; durum vahimse keyif almayı bileceksin. atmosferler mağara kale vs çok güzeldi. sonuçta 16 yaş ortalama için bir yapım.
6


default avatar
(157) -
Öncelikle görüntü yönetmenini ve efekt yönetmenini tebrik ederim renkler izleenbilirlik harikaydi tam kafa dagitmalik ben sevdim tavsiye ederim...
8


avatar
(319) -
Güzel anlatımı gereksiz uzatılmaması artık bir yıldız olan Millie'nin yanına tecrübeli oyuncuların konulmasıyla seyir zevki yüksek bir masal filmi.
Enola Holmes'leri yeni izlemiştim.Genel bir değerlendirme yaparsam Millie'nin bu yaşta yıldız ve tecrübeli oyuncuların varlığına rağmen kendisine güvenilip üzerine inşa edilen filmlerin ağırlığının altından kalkması bence büyük bir olay.Bir de ilginçtir filmden bağımsız kız kendisini izlettiriyor,bu çok önemli bir şey.Jennifer Lawrence'da da bu oluyor bana.
8


avatar
(6201) -
Oyunculuklar, Görsellikler, Atmosfer, kostümler her şey güzeldi ama biraz karanlık sahnelerin uzun olması çok hoş değildi. Yine de baştan sona sıkılmadan izlediğim harika bir masal filmiydi. Millie Bobby Brown Stranger Things'deki çocuk yanı gitmiş genç hali hem güzel üstelik dahada yetenekli. Sanırım gelecekte daha yapımlarda göreceğiz. Bence fantastik masal filmlerini seviyorsanız rahatlıkla ailece izleyebilirsiniz...
7


default avatar
(148) -
Seyir zevki yüksek, sürükleyici, kendini izlettiriyor, bir şans verin diyorum.
6


avatar
(614) -
Film su gibi akıp gidiyor. Çok kaliteliydi. Fragmandan masal tadında bir şey bekliyordum, aradığımı da buldum. Manzaralar, kamera açıları, makyajlar ve Millie de çok başarılıydı. Ayrıca yaratık gerçekten ürkütücüydü. Bir filmde veya dizide gördüğüm en iyi ejderha tasviriydi. Müziklerde üstat Hans Zimmer dokunuşu olduğunu da belirtelim.
8


avatar
(538) -
Fantastik macera türünde ejderhalı filmler sevenlere birebir. Çekimleri de hikayesi de gayet güzel. Masal gibi film. Oldukça keyifli vakit geçirtiyor. Klişe sahneler çok ama seyir zevkini bozmuyor.


default avatar
(474) -
Çok bir şey beklemeyenleri tatmin edecek bir yapım. Merak unsurları barındırmasa da izlenesi bir yapım vaad ediyor. Ejdarha sahnelerinde Yüzüklerin Efendisi : Hobbit Serileri aklıma geldi.
6


default avatar
(173) -
Senaryo sığ olunca görsellik ne kadar güzel olursa olsun filmi kurtarmaya yetmiyor. Game of thrones tarzı güzel doğa manzaralarıyla, ejderhalarla felan başlayan film güzel bir beklenti oluşturdu ancak aşırı klişe bir senaryo, başrol hariç kötü oyunculuklar ve film kuzeyde geçmesine rağmen figüranların çoğunun siyah tenli olması klasik netflix filmi olduğunu belli ediyor. Görsellik güzeldi ancak merak unsuru barındırmayan bir hikaye olunca aşırı sıkıyor izlerken.
5

Cevaplar (3)
default avatar
(29) -
Senaryo sığlığı, klişeler vs hepsine kabul, eğlenceli ama sığ sahiden, o da tamam. Ama ejderhaların olduğu bir dünyada neden figüranların siyahlığına takıyorsunuz?

Bildiğin allahın dağında yaşıyorum şimdi, Türkiye'nin de her yerinde de bulundum dünya üzerinde olduğum 52 yılda, burada bile bir şekilde yetmiş iki milletten insan var. Tutmuş siyah var, klasik netflix filmi diyorsunuz. Bu dünyada siyahlar, sarılar, kırmızılar, LGBT insanlar var. Ama ejderha görmedim hala.

El insaf ya.


3
| Bildir
avatar
(146) -
@joseywales72 Ejderhadakine benzer bir öfke alevlendiriyorsun şampiyon biraz sakin Gülücük Zevkler ve renkler tartışılmaz. Sonuçta hayal gücünü bu kadar ekranlara yansıtabilmiş emeği geçen bu insanlar !!! Bence 7 den 77 ye beraberce izlene bilinecek güzel bir masal ve masalların masalsılığını unutan diğer insanlara bir zamanlar sizde çocuktunuz demek istiyorum.


2
| Bildir
default avatar
(2) -
Bir masaldan ne bekliyorsun hocam? Atomu parçalamalarını ya da evrenin oluşum sebeplerini falanmı? masal bu ya. Zenci ne alaka birde? hani netflix gelince başka bir olay geliyor akla her türlü dizi ve filmde yer alan, çok ilginçtir bu filmde yer almamış mesela? Zevkler renkler tartışılmaz saygı duyarımda çok garip bir eleştri olmuş farklı filmmi izledik diyorum acaba.


2
| Bildir


default avatar
(29) -
Klasik masallara farklı bir bakış açısı sunan, karanlık ve sürükleyici bir fantastik film. Millie Bobby brown'ın etkileyici performansı filmin öne çıkan yönlerinden biri. Aksiyon ve görsel efektler filmin temposunu yüksek tutuyor. Masallara ve ejderhalara ilgi duyanlar için keyifli bir izleme deneyimi sunuyor.
9


‹ Önceki 1 2 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film