Giriş Kayıt
En çok beğenilen yorumlar
avatar
(150) -
Bilimkurgunun draması ya da dramanın bilimkurgusu oluyor muymuş? Oluyormuş.
Bence ilginç sorgulamalar yaratıyor. Evet biraz ağır akan bir film. Ama seyredilesi...
Hele sonlara doğru bir cümle vardı ki... Offffff
9


avatar
(360) -
resim

İnsani değerlerin unutulduğu klon çağında bir insanlık öyküsü.

Filmi izlemeye başlamadan önce özet bilgisine baktığımda ilk aklıma gelen "Ada" filmi olmuştu. Klonların isyankar yüzlerinde hızla akıp giden sekanslar ile bu film arasında ister istemez bir bağ kurmuş oldum. Ama bunun çok uzağında farklı bir öyküye uzanacağımı hiç tahmin edemezdim. Beni Asla Bırakma kendi gerçekliğini gizlemeye çalışmayan bir film. Etik dışı olarak zihnimizde beliren düşüncelerin kıyısında herkes tarafından kabul görmüş bir dünyanın seyrine başlıyorsunuz. Beklentileriniz sizi filmden koparmaya çalışıyor. İsyankar ruhunuz, bu gerçekliği kabul edemeyeceğiniz iç sesiniz izlediği sahnelere sıkıntıyla bakmaya başlıyor ve anlatılmaya çalışanın ne olduğunu fark edene kadar bu durum devam ediyor. Bir anda anlamaya başlıyorsunuz ne demek istenildiğini. Bu açıdan filmden etkilendim. Sürükleyicilik konusunda eksikliklerine rağmen bu dramatik öyküyü sevdiğimi söyleyebilirim..

7.5
7


avatar
(181) -
Gayet güzel işlenmiş ve kesinlikle oscar adaylıgı ile taçlandırılacaktır. İzlemenizi şiddetle tavsiye ederim. İyi seyirler.
8


Yorumlar (74)
default avatar
(42) -
Filmi 25. dakikadan sonra anlamaya başlıyorsunuz. Ağır akan ama sonlara doğru iyice kendini hissettiren ve finalde hayata dair efsane vurgusuyla biten bir aşk filmi. Tavsiye ederim.


avatar
(489) -
Senaryonun Alex Garland'a ait olduğunu unutmuş olarak izledim.Film boyunca kafamda oluşan soru işaretlerine, film bittiğinde senaryoda Alex Garland'ın adını görünce cevap buldum.Senaryonun temeli çok güzel ancak ilerleyiş ve işlenişte sıkıntı var gibi.Karakterler öyle düz işliyor ki bunun bir hata değil senarist ve yönetmenin asıl yapmak istediği şey olduğunu düşündüm.Evet karakterleri çocukluğundan itibaren izliyoruz ama hiç içlerine giremiyoruz.Dışardan izliyoruz.Yani gerçekten onların normal bir insan değil üretilmiş klon insanlar olduğunu hissettiriyor.Bu biraz canımı sıktı çünkü dram/romantik filmlerde karakterlerin içine girip olayları yaşamayı isterim.Ancak bu filmde yönetmen ve senarist pek buna izin vermemiş.Filmde bahsi geçen olayın etik/ahlaki boyutu üzerine çok tartışılabilir.Ama benim düşüncem klon insanların da ruhunun olacağı yönünde.Ancak filmin bunu kanıtlamak veya reddetmek gibi bi kaygısı yok.Kararı büyük oranda izleyiciye bırakıyor."Olanlar bu siz kararınızı verin" diyor.Karakterlerin insani duyguları büyük oranda törpülenmiş.Bunun çocukken aldıkları eğitimden dolayı mı yoksa klonların DNA'sına müdahele ile daha itaakar ve uysal olmaları mı sağlanmış bunu bilmiyoruz.Böyle düşünme sebebim klonda olsa candan iyi can olmayacağı gerçeği.Kim bilerek kuzu kuzu hastaneye gidip hergün bi organını verir.Saçını kesseler isyan başlar normal insanda.Mesela bu tür detaylar yüzünden klonların ruhu var mı yok mu konusunda film çok ikilemde bırakıyor.Klonların bu aşırı itaatkarlığından dolayı normal bir romantik filmde yaşanması gereken ekstra dokunaklı sahneler pek yaşanmıyor.Bu yüzden de film bittiğinde de belli bi duygu durumda olmuyorsunuz.Oyunculuklar başarılı.Çok durağan bi işleyişi var.Romantik film önerisi isteyen birine bu filmi önermem mesela.Çoğu filmi izlemiştir yeni izleyecek birşey bulamıyorsa tavsiye ederim.Ancak nedense bu tür filmlere daha uzun yorum yazıyorum.İlginç
5


avatar
(1030) -
Mükemmel düşünülmüş kurgusu var. İçinde aşk var ki hemde nasıl bir hikaye, içinde dram var ki dram demeye dilim varmıyor, tam bi vahşet. Hayvanlar kendi içgüdülerinde bile av, avcı, hayatta kalma mücadelesi bakımından insanın yanında çok masum kalıyor.
8


default avatar
(105) -
Bugüne kadar seyrettiğiniz aşk filmlerinde en üst sırayı alacaktır. Cesaretle tavsiye ediyorum. Film çok güzel.
9


default avatar
(19) -
Geç kalmışım onca aksiyondan sonra gerçekten iyi geldi. Neden diye soranlara cevabım Pavlov şartlanma ve fil hikayesi olacaktır. Seyredlimeye değer oldukça etkileyici bir film. 40+
8


default avatar
(275) -
konu enteresan, filme uyarlanışı olmamış. gerçekten çok sıkıcıydı. yarıdan sonra bıraksam mı, ileriye mi sarsam derken bitirdim, keşke bıraksaydım. bana duygu geçişi olmadı, sinema keyfi almadım, mesaj alacağım çok daha iyisi 'ada' filmi var, oyunculuktan müziğe beğendiğim bir şey olmadı. konunun hatırına puanım.
4


avatar
(2674) -
İngilterede bir okul... Klonlanmış çocuklar topluluğu, hepsi birer donör, yaşama amaçları; belli bir yaşa gelince organlarını birer birer bağışlamak... kimi ilk, kimi ikinci, kimisi de üç ya da dördüncü bağışTan sonra ölüyorlar.. bunu kabullenmişler ve buna "misyon tamamlamak" diyorlar...

seyrettikten sonra içinizin acıdığını hissedeceksiniz... dram sevenlere tavsiye olunur....filmle aynı isimdeki şarkı da çok hoş...
8


avatar
(6203) -
Film kendini o kadar güzel izlettiriyor ki bunda kurgunun ve senaristin başarısını kutlamak gerekir. Oyuncular ve film o kadar güzel bütünleşiyor ki burada yönetmeni de taktir etmeden geçemeyeceğim ayrıca insanın boğazını düğüm düğüm eden üstelik bunu abartmadan, sakince ve derinden işliyor.Carey Mulligan da bir o kadar güzel ve zarifti kendisine aşık oldum.Size naçizane tavsiyem mutlu olduğunuz zaman izlemeyin yazık olur o ruh halinize çünkü mutluluk kolay geçmiyor ele.
mutsuzken izleyinde mutsuzluğun dibini görün.Dram film sevenlere kesinlikle tavsiyemdir..
9


avatar
(144) -
Bittiğinde "bu neydi şimdi" dedirten, en az bir kaç saat aklınızı kurcalayan ilginç bi film.

Kamera açıları muhteşem, manzaraları ve özellikle yapıları enfes göstermişler. Kurgu daha net olabilirdi. Sürükleyiciliği çok zayıf. Filmi konunun sıradışılığı izlettiriyor. Sıkılsanız bile izlemeye devam etmelisiniz.

Oyunculuklar çok başarılı. Küçücük çocukları bile nasıl bu kadar kaliteli oynatıyorlar aklım almıyor.

Filmi kesinlikle tavsiye ederim. İzlemesi zor ama sabırla sonunu getirmelisiniz.

***Komplo teorisyeni değilim ama şunu da düşünmeden edemiyorum: son 10 yılda "ada" "black mirror" "get out" "never let me go" vb. yapımlarla zihnimizin bu tarz bir fikre "eleştiriliyormuş gibi görünerek alıştırılması" düşüncesi beni korkutuyor. İnşallah bu fikir sadece senaryo malzemesi olarak kalır.
7


avatar
(218) -
Aklıma takılan soru şu. Küçük kız(Kathy) kadar yetenekli ve ona benzeyen bir yetişkin mi bulmuşlar yoksa yetişkin kıza benzeyen yetenekli bir ufaklık mı aramışlar. Çünkü birbirlerine çok benziyor ve yetenekliler. Çok ağır bir distopia dramasıydı ama doyuruculuğu yoktu şahsi fikrim. O da sanırım gelişme ve sonuç olmasına karşın giriş bölümü yok denecek kadar azdı. İzlerken birçok şeyi kafada mantıklandıramıyorsun çoğu sahnede.
Sürprizbozan: Göster
Spoilera yazdıklarımdan sonra fark ettim ki filmi beğenmemişim. Drama ve bilimkurgu ekmektir deyip yürümüşler sanki...
5


avatar
(1418) -
Film bittiğinde ilk yorumum çok güzeldi çok etkilendim oldu. Hala da düşünüyorum.
Bence son derece etkileyici idi. Baştan sona merakla, ilgiyle, heyecanla seyrettim.

1978 yılı. İngiltere'de bir yatılı okul. kız-erkek karışık. Görünürde herşey normal ama birgün 4.sınıfın yeni öğretmeni sınıfa şöyle der : siz normal değilsiniz. belli bir amaç için yetiştiriliyorsunuz... çocuklar ne olduğunu anlamaz öğretmen okuldan atılır. Sonra okul biter 1985 yılında çocuklar değişik bölgelerdeki kırevlerine dağıtılırlar (18 yaşında) ve burada bağış yapacakları günü beklerler. Bu çocuklar organları için üretilmiş klon çocuklardır, ana babaları yoktur.
Günü gelince bağış için özel kiliniklerde organları alınmakta ve misyonlarını tamamlanmaktadır.

Filmi bu çocuklardan biri olan 28 yaşındaki Kathy'nin anlatımından izliyoruz. Gerçekten çok çarpıcı bir film. Umarım insan klonlaması mümkün olmaz aksi halde film gerçek olur. Bu klonlar organ nakli için kullanılır.

Filmin tamamını anlatmış gibi görünsem de içinde birçok hikaye barındıran bir film. Türü dram ama seyrederken çok dokunmuyor. Bitince insan durup düşünüyor. Çok güzeldi.
8


avatar
(234) -
Yarısına kadar izleyebildim...belki filmin bütün güzel tarafı izlemediğim diğer yarısıydı diyerek olumlu eleştiri yapan arkadaşları da kırmamış olayım Gülücük Ama oldukça eğreti ve gediklerle dolu bir konu üzerine odaklandığını düşünüyorum...
3


avatar
(38) -
Ne yazık ki kitabı okumadım. Uyarlama açısından nasıl olduğunu bilemiyorum ama bu haliyle gayet iyi bir film olduğunu söylemeliyim. İzlenilesi...
7


avatar
(40) -
Bilim kurgu ve dramı çok iyi birleştirmişler. Oyunculuk, film müzikleri... Her şeyiyle çok beğendim filmi. Başlarda biraz sıksa da izlenmesi gerektiğini düşünüyorum
9


default avatar
(3) -
Aslında onusu ilginç olmasına rağmen benim hoşuma gitmedi. Yine de dram sevenler için izleyebilir.
6


avatar
(811) -
Bir amaç için hazırlanan insanların hazin öyküsü. Dışarıda nasıl bir dünya var, bununla ilgili pek ipucu yok. Orası bende bir eksiklik duygusunu ortaya çıkardı... Aslında güzel başlayan, iyi böyle giderse harika falan diyorsunuz. Ancak film git gide batan güneş gibi gittikçe soluyor, senaryı garip bir hal almaya başlıyor. Filimi, biraz içimiz buruk bitirsek te tavsiye edebileceğim bir filim, iyi seyirler.
6


avatar
(15) -
şu filmi bitirene kadar ömrümden ömür gitti . hayatımda izlediğim en sıkıcı film.
1


default avatar
(155) -
Çok güzel filmdi.Özellikle finali çok iyi olmuş.Mutlaka izleyin deyecektir.


avatar
(678) -
İnsanları istekleri dışında yedek parça olarak kullanmanın etik ya da insanı bir tarafı olmadığı ortada. Karakterlerimizin bir yandan yaşama isteği bir yandan da sonlarının ne olacaklarını bilmeleri çok feci bir durum.
Bunları geçip filmin genel havasına bakacak olursak gerçekten her şeyiyle mükemmel görselliği, oyuncu seçimi, müzikleri ilerleyişi. Tavsiyem bir pazar günü hava kapalıyken yalnız başınıza izleyin.
9


default avatar
(125) -
önce kitabını okuduğum halde bana muhteşem gelen film. belki de filmde bazı anlaşılmayan yerler var mıydı bilmiyorum ama ben neden öyle davrandıklarını bildiğim için çok çok sevdim.
bu arada soundtrack ayrı bir güzel. çok neşeli olsanız bile duyduğunuz anda garip bir hüznün içine girebiliyorsunuz.( ya da beni çok etkiledi bilmiyorum Çok Mutlu )
Sürprizbozan: Göster
9


‹ Önceki 1 2 3 4 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film