Giriş Kayıt
En çok beğenilen yorumlar
default avatar
(236) -
Sürprizbozan: Göster
Seyredeceklere sabır diliyorum.
6


default avatar
(7) -
Yine kimsenin umurunda olmayan mesajlar vermekten dizi çekememişler. Fakat şaşırdım bu sefer cinsel yöneliminiz böyle olmalı diye parmak sallamamışlar, kesin 2. sezona saklıyorlar. Ayrıca bu görsel efektler neden her sene daha kötüye gidiyor onu da anlamış değilim. Dizi zaten kitaba yaslanıyor, kitabı okuyun çok daha iyi.
1


avatar
(6201) -
Tamamı 8 bölümden ve her biri yaklaşık 1 saat sürüyor. Bilim -Kurgu sevenlerin çok ilgisini çekeceğini düşünüyorum. Belki ilk bölümler sıkıcı olabilir ama konuya hakim olunca başarılı olduğunu göreceksiniz. Görsellikler tek kelime harikaydı. Özellikle Will Downing'le olan sahneler çok duygusaldı ve oldukça etkilendim. Belki beğenmediğim tek şey Polis şefi Moğol Das Hi bana göre yakışmamıştı daha iyi birini bulabilirlerdi. Kısacası bazı sahneleri çok anlayamasam da genel olarak beğendim.
7


Yorumlar (50)
default avatar
(36) -
Vasattı benim için. Popüler kültürün etkisiyle çok ilgi gördü büyük ihtimalle. İçi boş diyaloglarla, gereksiz sahnelerle boğuluyor hissine kapıldım.Birkaç oyunculuk faciası da cabasıydı. İkinci sezonu izlemem. Onun yerine kitapları okuyacağım.
5


default avatar
(323) -
Ben beğendim. Bilim kurgu türünde yapılan işleri sevenlerin beğeneceğini düşünüyorum. Görsel efektler gayet iyi. Hikaye de keyif verici cinsten. Oyuncular da güzel seçilmiş. İlk bölümler biraz sıkıcı olabiliyor tabi, konuya hakim olana kadar; ancak sonrasında dizi akıp gidiyor. İkinci sezonu sabırsızlıkla bekliyorum.
8


default avatar
(4) -
Böyle bir konu film yapılsa yazık olurmuş. Ancak kapsamlı dizi olabilirmiş. 5. Bölüm şaheser. Bilim kurgu severler için mükemmel bir dizi.
9


default avatar
(78) -
İlk 5 bölüm iyi sayılır ama sonraki bölümlerde 3.sınıf bir bilim kurguya döndü benim için,pek zevk almadım bilim kurgu hastası,aşığı olmama rağmen özellikle son bölümler aşırı sıkıcı monoton.
6


avatar
(199) -
beşinci bölüm.. o akıllara zarar o sahnesiyle sinema/televizyon tarihindeki yerini aldı.. artık şapka mı çıkarılır.. ayakta mı alkışlanır.. şaşkın şaşkın mı bakılır pek bilemem ama. bu dizinin bu sahnesi on yıllar boyunca konuşulur.. tekrar tekrar izlenir .. hatırlanır.
10


avatar
(64) -
Fena değil şahsi fikrim. Platform Netflix olunca insan beklentiyi hayli düşürüyor, belki de ondan bir tık pozitif değerlendirdim. İlk adaptasyon sıkıntısını aşarsanız, arkası yarın olayı sizi dizide bir şekilde tutuyor.

Kitabını okumadım, dolayısıyla hikayeye bağlı kalma konusunu değerlendiremem. Kaldı ki uyarlamalar için "Kitabı daha güzel" tandanslı yorumlara aşırı karşıyım, zira LOTR için bile söylenmişliği var. Bir zahmet kitabı daha iyi olur.

Sör Davos, Samwell Tarly, High Sparrow görünce ayrı bir mutlu oldum.
Sevgiler.
7


default avatar
(24) -
Bol diyalog, az aksiyon bilim kurgusu. Boşluk dolduran diyaloglar bayıyor. Kitabı da baymıştı bitirememiştim. Yokluktan izledik işte. 3 cisime 4. problem olarak artık eskisi gibi dizi yapamamayı ekleyebiliriz. Hep bu Z kuşağı yüzünden. Bu çocuklara ne verseler tüketiyorlar iyi kötü önemli değil.
6


default avatar
(100) -
Dünya'nın içinde bulunduğu mevcut durumunda, bizden çok daha ilerde ve yok oluşa yakın bir medeniyetle kurması muhtemel bir ilişkiyi kendi bakış açısı ile başarılı bir şekilde yansıttığını düşündüğüm bir dizi olmuş. Bilim kurgu meraklılarının kesinlikle beğeneceğini düşündüğüm, "ben olsam ne karar verirdim" diye kendinizi sorgulayacağınız ve bu beyin jimnastiğinden zevk alacağınız birçok durum yaratan bir dizi. Ayrıca meşhur " kendi kendinizi yok etmeden nasıl bu medeniyet seviyesine ulaştınız? " sorusunun alternatif cevabını verebilecek gibi görünüyor. Kısaca ilk sezonunu beğenerek ve merakla izlediğim bir yapım olmuş.
8


default avatar
(4) -
İlk defa netflix in HBO dizisi tadında kaliteli bir dizi yaptığına şahit oluyorum. Çok başarılı bir seri. Bilim kurgu sevenler kaçırılmayacak bir dizi mutlaka izleyin.
10


default avatar
(20) -
Bu kadar merak uyandırabilecek, iyi bir konuyu bir o kadar sıkıcı şekilde anlatmayı beceren bir "dizi".
Açıldı sanki, dur bak buradan sonra makul bir yerlere gidecek gibi derken sezon bitti gitti. Diğer yandan aktörler sanki sete zorla getirilmiş gibi oyunculuklar çoğunlukla donuk ve yapmacık. Yorumlardan gördüğüm kadarıyla Çin yapımı otuz bölümlük daha eli yüzü düzgünü varmış buna harcayacağınız vakti orada değerlendirin derim.
(01.sezon için)
4


avatar
(262) -
ilk bölümü biraz zorlayarak şans vererek ha açıldı ha açılacak diyerek izledim. 2. bölümde
Sürprizbozan: Göster

ya başına böyle birşey gelen insan bi durur heyecanlanır korkar birşey olur. kara derili keş vatandaş eski sevgilisinin tribine gel bi kahve içelim konuşalım diye karşılık verdi. orada durdurdum. bak kızım bir trip daha atarsan silerim diziyi dedim. dinlemedi beni kız tabiiki dünya onun etrafında dönüyor ya ukala dümbeleği.
neticede sildim attım. 1.5 bölüm için puanım 4
4


avatar
(489) -
Bir bölüm izleyeyim diye açtım 4 bölümü ard arda izlerken buldum kendimi. Baktım sabaha kadar bitiricem diziyi tadı damağımda kalsın yarın devam ederim deyip 5.bölümde bıraktım. Bugünde 5.bölümden başladım tekrar ve 5.bölümü tam anlamıyla ağzım açık izledim. Gemi ve simülasyon sahnesi tek kelimeyli epikti. Senaryo, kurgu ve işleniş beni inanılmaz içine çekti. Uzun zamandır bir bilim kurgu dizisini bu kadar beğenerek ve merakla izlememiştim. Gerçekten harika bir yapım olmuş. Dizide boş muhabbet neredeyse yok. Seyirciyi salak yerine koymuyor. Normal Dünya'da insanı dehşete düşürecek şeyler öyle gerçekçi şekilde işleniyor ki inanılmayacak şeylere isteyerek inanırken buluyorsunuz kendinizi. Dizi işlediği konuları altını doldura doldura ilerliyor. Gizem unsurunu sürekli koruyor ancak seyirciyi bezdirmeden yapıyor bunu. Dizideki karakterlerle birlikte yavaş yavaş öğreniyorsunuz her şeyi. İlk 5 bölüme bayıldım. Çok heyecanlandırdı beni. Sonraki 3 bölümün temposu düşüktü ve ilk 5 bölüme göre duygusal ilişkilere ağırlık vermişler. Bu kısımlar biraz sıkmadı desem yalan olur. İzlediğim senaryo harikaydı. Aşağıda kitabını okumuş arkadaşlar fazlaca eleştirmiş. Kitabını okumadım ama bu haliyle beni rahatsız eden pek bir şey olmadı.

Sürprizbozan: Göster


İlk sezon itibariyle fazlasıyla doyurucuydu. Son 3 bölümde ilk 5 bölüm gibi devam etseydi 9 puanı çakacaktım. Şimdilik 8 veriyorum. Bilim kurgu severlere kesinlikle tavsiye ederim.
8


default avatar
(19) -
Kitabı okuyan ve çok beğenen bir kişi olarak bir kaç kelam edelim.

Öncelikle dizi nin ana konusu 1 kitaba uygun ama içerik değil. Kitapta olmayan karakterler, isimler olaylar kurgusu fazlaca.

Kitapları okumamış birisi diziyi beğene bilir ancak okuyan bir kişi çok şaşıracak ve bu ne ya diyecek büyük ihtimalle.

Dizi fazlaca Amerikalaştırılmış ve özünden ciddi sapmalar yapmış.

Umarım 1 sezon da kalır ve daha batırmazlar.


default avatar
(7) -
Bu dizi, kendi alanında bir başyapıt sayılan olan Liu Cixin'nin üçlemesine ciddi bir haksızlık olmuş. Kitapdan bazı mihenk noktaları alınmış, gerisi uydurulmuş, çokça da dolgu yapılmış. Kitabı okumamış, ya da kitaba çok bağlı olarak çekilmiş 30 bölümlük orjinal Çin dizisini izlememiş olanlara iyi gibi gelebilir. Fakat kitabı okuyup Çin dizisini izlemiş olanlar için başarısızlık ötesi ciddi haksızlık. Bu diziyi izleyenlerin kitabı okumamazlık etmesini ya da denk gelirse Çin dizisini izlememezlik etmesini tavsiye etmem.
1


default avatar
(4) -
Yeni trend insanların anlamasını zorlaştıran filmleri övmek sanırım: Yani cidden saçmalamışlar bir kaç teoriden bahsederek ve sürekli geçmişe ve günümüze dönerek kafa bulandırmaya çabalıyorlar; anlayamadıysan kapasiten bu kadarmış dermiş gibi bir hava vererek filmi eleştirmeyi zorlaştırıyorlar. Ama kardeşim o ilk sezon sonundaki yıldızlarla alakalı göz kırpma olayı yüzünden cidden devam edesim gelmedi. Oraya kadar sabrettim ; ODTÜ Elektronik mezunuyum. Üstün zeka gibi bir durum söz konusu falan değil , bildiğin saçmalık. Bu aralar oskara aday olan filmler genel olarak böyle olmaya başladı sıktı artık!
1

Cevaplar (1)
default avatar
(51) -
Kaç bölüm izlediniz? O kırpmanın sebebi açıklanıyor çünkü.
Sürprizbozan: Göster
9


1
| Bildir


default avatar
(236) -
Sürprizbozan: Göster
Seyredeceklere sabır diliyorum.
6


default avatar
(7) -
Yine kimsenin umurunda olmayan mesajlar vermekten dizi çekememişler. Fakat şaşırdım bu sefer cinsel yöneliminiz böyle olmalı diye parmak sallamamışlar, kesin 2. sezona saklıyorlar. Ayrıca bu görsel efektler neden her sene daha kötüye gidiyor onu da anlamış değilim. Dizi zaten kitaba yaslanıyor, kitabı okuyun çok daha iyi.
(01.sezon için)
1

Cevaplar (1)
default avatar
(21) -
Beğendiniz dizileri merak ettim açıkcası Gülücük


2
| Bildir


avatar
(236) -
..Konu enteresan buna benzer senaryolar olsada.. yapımda bilimsel teorilere yer vermeye çalışmışlar sırf bu acıdan bile izlemeye değer. dünya dışı yaşamların olma olasılıgı zaten ilginc bir konu
Sürprizbozan: Göster
7

Cevaplar (3)
default avatar
(51) -
Sürprizbozan: Göster
9


2
| Bildir
default avatar
(236) -
Sürprizbozan: Göster
6


1
| Bildir
avatar
(236) -
Sürprizbozan: Göster
7


1
| Bildir


avatar
(396) -
Çok ilginç bir yapım. Tam güzelleşiyor diyorsun, beş dakika sonra baymaya başlıyor. İçinde birçok bilimsel bilgi bulunması dolayısıyla zaman zaman mest ediyor; devamı yine aynı.
İkisi-üçü haricinde oyuncular vasat. Özellikle Salazar rolündeki oyuncunun performansı göz kanatacak cinsten ne yazık ki. Bir sonraki bölüm ya da sezonu merakla bekletmiyor. Ortaya atılan gizemlerin çözümleri açık şekilde anlatılıyor. Gizem kutusu hep kapalı kalacak diye korkmaya gerek kalmıyor.

Saç-baş yolduracak dizi ya da filmlerin yayına girdiği bu dönemde oldukça güzel kalıyor ama sürekli bir eksiklik hissi ile izletiyor.
Çok şükür cinsel yönelim konusunda bir *al bunu izleyeceksin* gibi dayatma olmuyor ama bu sefer de ırk konusunda çok zorlamışlar.
Sürprizbozan: Göster
5


avatar
(8404) -
İlk bölümde biraz sıkıldım, ikinci bölümde hımmm dedirtti, izledikçe içine çekmeye devam etti. Bilimkurgu, gizem, merak, görsel şölen, acaba nasıl olurdu diye düşündüren teorilerle izlemesi keyifli bir dizi… Netflixin sezonu tamamen yayınlaması biraz yoruyor ama bitirmek zorunda hissediyor insan…


‹ Önceki 1 2 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film