Giriş Kayıt
Yorumlar (23)
avatar
(2674) -
süresi biraz uzun olmasına rağmen; güzel bir müzikal ve biyografi seyredeceğim düşüncesi ile sonununa kadar zevkle seyretmeyi hayal ederken; zaman ilerledikçe michael douglas ile matt damon arasındaki ilişkinin (!) fazlaca ilerlemesi ile yarıda bıraktığım bir filmdir...
5


avatar
(34) -
Michael Douglas'ın performansı harika ve efsanevi...filme gelirsek zaten biyografi olduğu ve televizyon için çekildiğinden herzamanki hollywood filmleri gibi bir film beklemek hayalcilik olur ancak çok kaliteli bir film ve izlerken hiç sıkılmadım. 10/7


avatar
(1162) -
Matt Damon’ın canlandırdığı filmin iki ana karakterinden biri olan Scott Thorson’ın aynı adlı romanından uyarlanan “Behind the Candelabra”nın HBO için yapılmış bir TV filmi olması sakın kimseyi yanıltmasın… Karşımızda pek çok uzun metrajlı sinema filmine nal toplatacak kalitede muhteşem bir biyografik drama var… Hani denilebilir ki; 25 milyon dolarlık oldukça iyi sayılabilecek bir bütçeye sahip Steven Soderbergh yönetimindeki Michael Douglas, Matt Damon, Dan Aykroyd ve Rob Lowe gibi hepsi birbirinden yetenekli Hollywood yıldızından oluşan bir kadrodan da zaten başka nasıl bir iş ve işçilik beklenebilirdi ki? Sonuç olarak bu film, o yılın neredeyse bütün Primetime Emmy ödüllerini silip süpürürken biri Michael Douglas’ın Liberace karakterini canlandırırken ki tarifsiz performansı ile fazlasıyla hak ettiği Golden Globes en iyi aktör (TV filmi) ve diğeri yine Golden Globes en iyi TV filmi ödülleri dâhil toplam 43 ödüle adını yazdırmış… Megastar Władziu Valentino "Liberace"nin pırıltılı yaşam öyküsünün son altı yılına odaklanan bu harika “show”u şahsen ben büyük bir keyifle izledim… Eminim sadece Liberace ve genç sevgilisi Scott Thorson karakterlerini canlandıran Michael Douglas ile Matt Damon’ın muhteşem performanslarını izlemiş olmak bile sizlere de doyumsuz bir sinema zevki verecektir… Keyifli seyirler...
7


avatar
(152) -
Michael Douglas'ın ne kadar büyük oyuncu olduğunu gördük. harika bir film.Kaçırmayın
8


default avatar
(11) -
cok cok guzel,kacirilmamasi gereken bir film. hemen seyretmelisiniz Saygılar


avatar
(8407) -
ilk olarak birilerinin hayatı bu film kurmaca değil bu kadar homofobik olmaya insanları yargılamaya hakkımız yok kimseyi sevmek zorunda değilsiniz ama saygı işte o şart!...


avatar
(161) -
Eşcinsellerin büyük çoğunluğu bunu seçmemiştir, doğuştan öyledirler. Maymunlarda hatta böceklerde bile eşçinsel bireyler var. Sizin gibi olmadığı ya da bazı inançlarınızla ters düştüğü için, kimsenin farklılığını aşağılama ya da kendinizi onlardan üstün görme hakkınız yok. Eşcinsellik sapkınlık değildir. Eşcinsel bir erkeğe "Erkeklerden hoşlanma" demek, benim gibi erkeklere "Kadınlardan hoşlanma" demekle aynı şeydir. Ortada bir eçcinsel propagandası falan yok. O zaman her filmde propaganda yapılıyor deriz. Aşk filmi olur, aşkın propagandası; dini film olur, din propagandası; gerçekçi hüzünlü bir film olur, ajitasyon propagandası vs deriz. Bunlara propaganda demek ne kadar saçmaysa, bu tür filmlere demek de saçma.

Filmde müthiş oyunculuk ve emek var. Herkese iyi seyirler. Saygılar


default avatar
(22) -
"Liberace" den en cok etkilenen ve her seyiyle onu idol alan Zeki Müren hiç aklnııza gelmedi mi? Bir yorumda soylendigi gibi Erol Büyükburç'a benzemiş evet ama yakından bir daha bakar, vucut dili, elbiseleri, edalarını göz önüne alırsanız Zeki Müren'i görebilirisiniz cok ciddiyim.

Film gercekten muhteşemdi. Cok ama cok zor rollerdi. Bir gay'i oynamak hakikaten her yigidin harcı degildir. Aşırıya kaçarsan cıvık olur, aşırıya kaçmadan kesitrmeden halledeyim desen yapmacık olur. Burada Michael Douglas ayakta alkışlanacak performans sergiledi bana göre ve Matt Damon'da yanında ezilmedi acıkcasi.

Cevaplar (1)
avatar
(1223) -
Bilginiz olsun diye yazıyorum..
Liberace olayını zannediyorum Kıyafet açısından yazdınız..

Zeki Müren 55-56 yıllarında giydiği kıyafet türlerini Liberace 60 lardan sonra giymeye başlamıştır. Ancak Ne yazık ki bizlerin hep Taklitçi olduğunu düşünenler yüzünden Nasıl olsa Zeki Müren araklamıştır diye düşünülerek konu öylece üzeri kapatılmıştır..
9


1
| Bildir


avatar
(433) -
İsteyen istediği gibi takılır ama sinemada eşcinselliği konu alan filmlerin daha bir pohpohlandığı, daha bir yüceltildiği gibi bir gerçek var.

"Sanat her fikre saygı duymalıdır." gibi bir anlayış (ki en önemli sanatçılar egoistler yada bağnazlar arasından çıkmıştır.) şimdiler de bu filmlerin ödüle boğulmasının sebebidir.

Tekrar söyleyeyim olay yargılamak değil, olay bu konun kafadan 1-0 önde başlaması...


avatar
(1223) -
Bazı arkadaşların yorumlarından sonra Hala "Sinema" nedir "Sanat" nedir anlamadığını gördüm.. Millet Gay lige lezbiyenliğe kitlenmiş durmuş..Vampir, Kurtadam, Uçan adamların filmlerini ne yapalım? bu konulu filmleri Sinema , Sanat diye izliyorsanız ve Süperdi diye yorum yapıp "Behind the Candelabra" filimine laf söyleyebiliyorsanız aklınıza şaşarım.. Gerçi bu filme bu kadar yorum yapmışsanız zaten film istediği yere gelmiş demektir..
9


default avatar
(143) -
michael douglası erol büyükburç a benzetmişler.bu kadar uğraşacaklarına teklif götürseydiler ya yakaladım hahahahaha


default avatar
(1723) -
Michael Douglas ile matt damon bizi bu filmde bizi ters köşeye yatırdı...bugüne kadar oynadıkları filmlerinin aksine öyle bir rolde oynayıp o kadar güzel oynadılar ki eski asıl rollerini - zampara maço ajan- imajlarını sildiler ...özellikle Michael Douglas muhteşemdi..matt damon kaç kilo alıp sonradan kaç kilo vermiş merak ediyorum...özetle film yönetimle oyuncularıyla müziğiyle başarılıydı...
8


avatar
(7) -
Michael Douglas bu kadar başarılı bir performansan sonra sanırım hayatının rolünü oynamış oldu. Çok başarılıydı. Tanımasam ciddi ciddi eşcinsel olduğunu düşünürdüm Michael Douglasın Gülücük
Matt Damon da çok başarılı ama o biseksüel ve daha erkeksi bir karakter oluşturmuştu. Filmi izlerekn önyargılar bir kenara bırakılmalı. üstelik çok da müstehcen sahne yoktu .
10


default avatar
(1) -
Lezbiyen aşk, bu yılki Cannes Film Festivali’ne damgasını vurdu. Altın Palmiye ödülünü kazanan “Adèle’in Hayatı”, Fransa’da eşcinsel karşıtlarının Herkes İçin Evlilik Yasası’nı protesto etmek için sokaklara döküldüğü bir zamanda eşcinsellerin yüzünü güldürdü. Aynı ödülü 1989 yılında “Seks, Yalanlar ve Videoteyp” filmiyle kazanan yönetmen Steven Soderbergh ise sinemaya bir süre ara vermeden evvel “Şamdanın Arkasında – Liberace’nin Gizli Hayatı” filmiyle eşcinsel aşkı kutluyor. Filmde Oscar ödüllü oyuncular Matt Damon ve Michael Douglas, Amerikalı piyanist ve şarkıcı Liberace’nin Scott Thorson’la yaşadığı aşkı canlandırıyor. Soderbergh, 25 milyon dolarlık film bütçesini bulmak için beş yıl uğraştığını; çünkü fon verenlerin filmi sadece eşcinsellerin izleyeceğini düşündüğünü anlatıyor. Filmin vizyona giriş tarihi tüm dünyada eşcinsel hakları ve evliliğin gündemde olduğu bir zamana denk gelse de, Liberace yaygın tabular yüzünden ömrü boyunca insanlar önünde eşcinselliğini inkâr etti. Filmin yönetmeni, “Bu filmi yaparken sosyopolitik yanını pek de düşünmedim; ama bu ilişkiyi nasıl olur da daha inandırıcı ve gerçekçi kılabileceğime odaklandım,” diyor. “Eşcinseller için eşit haklar konusu gündeme geldiğinde umuyorum ki bundan elli yıl sonra tüm bu tartışmaların neden bu kadar uzun sürdüğünü anlayamayacağız.” 26 Mayıs’ta HBO kanalında Amerikan premiyerini yapan film, 7 Haziran’da dünya sinemalarında olacak.

Kaynak: LGBT


avatar
(120) -
Muhteşem bir filmdi. Biyografi olduğu için herkese hitap etmeyebilir. Filmi beğenmekle birlikte Michael Douglas ' a bir kez daha hayran kaldım. Eşcinsel rolleri kolay giyilebilen roller gibi gözükse de çok sırıtabilir. Keza Liberace gibi uç bir kişiliği ekrana yansıtmak çok daha zor. Ama Michael Douglas o kadar muazzam oynuyor ki ayakta alkışlamak istiyorsunuz. Matt Damon ' a da hakkını vermek lazım. Son derece iyidi. Fakat ben yine de Michael Douglas ' a bu filmde ve bu rolde çok ayrı bir yerde tutuyorum. Muhteşem bir performans.
10


default avatar
(45) -
Film sadece avrupada gösterime girecek.Amerikada sadece televizyonda gösterilecek.büyük Hollywood stüdyolari bu filmi yapmak istememisler cünkü filmi cok escinsel bulmuslar.Film Guardian gazetesi tarafindan cok övüldü hatta Michael Douglas bu rolü yüzünden oskar alabilecegini söylüyorlar.
7


avatar
(120) -
Filmi homofobik yorumlara boğmazlar inşallah Gülücük . Bu sene en merak ettiğim filmlerin başında geliyor. Mayıs ayında ilk gösterimi gerçekleşecek.
10


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film