Giriş Kayıt
Yorumlar (12)
default avatar
(138) -
Akvaryumda balık göreceğimize yaşlı bir atı kurtarmaya çalışarak, Nietzsche'den daha anlamlı bir eyleme imza atmış görünüyor Mia. Kurtaramıyor o ayrı. Filmin hikayesi çok şeyler vaad etmiyor ve süresi biraz uzun olsa da şans verilebilir. 6,5.
7


default avatar
(13) -
Bir kız filmi. Daha doğrusu ergenlik dönemlerinin karmaşasını yaşayan kızları anlamak için izlenebilir. Muhtemelen Senarist ve yönetmen olan Andrea Arnold'un bir günah çıkarması gibi geldi bana. Bütün bunları kesin yaşamış ve annesi ile olan ve çocukken yaşadığı bir günahları ve ayıbı kendi üzerine de çok bulaştırmayıp annesi üzerinden aklamaya çalışmış gibi. Film boyunca aşık olduğu adamı bütün günahlarına rağmen koruyup kollayıp annesini yerin dibine koyması ve ona bir fahişe muamelesi yapması, çocukluk travmalarını ve bütün günahlarını annesinin üzerine yıkmasını ve bu öfkesini büyüse bile üzerinden atamadığını gösteriyor. Gerçek hikayeleri merak ediyorsanız izleyin.
6


default avatar
(34) -
İngilizlerin varoşlarında babası olmayan tipik aile sorunları yaşayan bir genç kızın yaşamı pek bize hitap etmiyebilir ama fena film değildi izlettirdi kendiniçç
7


avatar
(8407) -
İngiliz varoşlarında geçen filmler genelde hoşuma gider, bu film de dahil buna... Genç kızın oyunculuğu takdire şayan gerçekten! M. fassbenderi söylemeye gerek yok zaten, bir de şarkılar cok iyi... İyi seyirler olsun.


avatar
(554) -
akvaryum burada metafor olarak kullanılıyor. özgür olmayan, kaçacak yeri olmayan, küçücük dünyasına hapsolmuş ergen bir kızın hikayesi bu. akvaryumundan ayrılırsa nefes alamayıp ölecek, bunun da farkında. çırpınışları kurtulmasına yardımcı olmuyor zaten. akvaryumunun içinde acı çeke çeke dönüp duruyor film boyunca. sadece kendisi yaşamıyor akvaryumunda. kız kardeşi ve annesi de aynı durumda.

neşeli bir film değil bu. hayatın acı gerçekleriyle yüzleşmemizi istiyor yönetmen. bunu da hiçbr oyunculuk deneyimi olmayan, filmde anlatılanlar kadar acı olaylara maruz kalmış genç biz kızı oyuncu olarak karşımıza getirerek gerçekleştiriyor.

6/10.


avatar
(1072) -
Klişelerden kaçmaya özen gösteren yönetmen, İngiltere varoşlarına bir genç kızın büyümesi hikayesi çerçevesinde gerçekçi bir bakış atarken, ele aldığı ilişki örgüsünden çıkış için kaçamak bir yol seçmiş olsa da izlemeye değer bir yapım olmuş...

Filmde Michael Fassbender gibi deneyimli bir oyuncuya eşlik eden amatör oyuncu Katie Jarvis'in doğallığı dikkat çekici.
7


default avatar
(202) -
İngiliz sinemasının son yıllarda çıkardığı en iyi yönetmen olan Andrea Arnold'dan, belgesel gerçekliğinde anlatılmış etkileyici bir gençlik öyküsü. El kamerasının kullanımı, oyunculuklar, senaryo fevkalade! 5/5
10


avatar
(266) -
Uzun bir aradan sonra film izleyeyim dedim, seçtiğim filmde hata ettim maalesef. Huyumdur film sıkıcı olsa da sonuna kadar izlerim ama sonuna kadar zor dayandığım filmlerden biriydi.


Bir arkadaş '' filmde akvaryum adı geçmiyor ya da bunu anlatacak bir sahne yok '' demiş. Filmin bütününe bakarsak, '' kendilerini bir fanusa ya da akvaryuma kapatmış insanların çıkış yolunu bilmedikleri/ önemsemediklerini '' anlayabiliriz. Buna göre filmin ismine istinaden soyut bir anlamı var diye düşünüyorum.

Ne var ki, bilindik bir hikayenin işlenişi ile filmin gereksiz uzatılması, filmi sıradanlaştırmaktan öteye gitmiyor...

Altyazı için çok teşekkürler..

2/10
2


avatar
(543) -
Filmde tek bir akvaryum kelimesi yoktu, akvaryum görünen bir sahne de yoktu, akvaryum olayı nedir anlamadım, biri rica etsem anlatabilir mi? Filme gelince, eh İngiliz filmi işte, tam festivallik bir film. 6/10
6

Cevaplar (1)
avatar
(811) -
Dünya hayatı bir akvaryumdur, egon bir akvaryumdur, çevrenin kurtulamadığın değerleri bir akvaryumdur kısacası bu kavram görecelidir...


4
| Bildir


avatar
(190) -
Bayan yönetmen Andrea Arnold’un çektiği ve Cannes Film Festivali’nde Jüri Özel Ödülüne layık görülen Fish Tank filmi 15 yaşındaki bir kızın dramatik hayat mücadelesini anlatıyor. Bununla birlikte BAFTA film festivali de dahil 18 adet ödül almış bir film.
6


avatar
(161) -
zaman kaybı bir film,izlerken zevk alamadıgım sıkıcı bir film.15 yaşında ki bir kızın sıkıcı hayatı anlatılıyo,hiçbir akıcılık güzellik yok.Değerli zamanınızı başka filmlere harcayın derim.
4


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film